Στην Ελλάδα η πρώτη γέννα παιδιού με μεταφορά μητρικής ατράκτου

Το αναφαίρετο δικαίωµα της γυναίκας να γίνει µητέρα µε δικό της γενετικό υλικό έγινε σήμερα πραγματικότητα για πρώτη φορά σε παγκόσμιο ιατρικό επίπεδο.

Aγοράκι βάρους 2.960 kg, γεννήθηκε σήμερα, στις 07:46 π.μ. από Ελληνίδα, ηλικίας 32 ετών, με ιστορικό πολλαπλών αποτυχημένων προσπαθειών εξωσωματικής γονιμοποίησης και πτωχής ποιότητας ωαρίων.

Τόσο η μητέρα όσο και το βρέφος είναι καλά στην υγεία τους. Η γέννησή του αποτελεί παγκόσμια πρωτιά με την πρωτοποριακή ιατρική μέθοδο της “Μεταφοράς της Μητρικής Ατράκτου” που για πρώτη φορά εφαρμόστηκε στην Ελλάδα και προσφέρει τη δυνατότητα διατήρησης του γενετικού υλικού της μητέρας, όπως ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι Κέντρου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

“Η μέθοδος εφαρμόστηκε από την Institute of Life και την Embryotools για την αντιμετώπιση προβλημάτων υπογονιμότητας που συνδέονται με επαναλαμβανόμενες αποτυχίες εξωσωματικής γονιμοποίησης λόγω κυτταροπλασματικής δυσλειτουργίας των ωαρίων ή σπάνιες μιτοχονδριακές γενετικές παθήσεις”, εξήγησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της Institute of Life Παναγιώτης Ψαθάς.

Ο ίδιος ο κος Ψαθάς λέγει:

Δεν συνηθίζω να ανεβάζω φωτογραφίες από το χειρουργείο αλλά αυτή είναι μια ξεχωριστή περίσταση στην πολύχρονη ιατρική πορεία μου! Μια παγκόσμια πρωτιά που μας κάνει όλους υπερήφανους αποτελεί η γέννηση του πρώτου παιδιού σήμερα το πρωί, με την εφαρμογή της πρωτοποριακής τεχνικής Μεταφοράς Μητρικής Ατράκτου σε Ελληνίδα με ιστορικό πολλαπλών αποτυχιών εξωσωματικής και για θεραπεία υπογονιμότητας. Η μέθοδος εφαρμόστηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως στη μονάδα μας στο πλαίσιο κλινικής έρευνας κι έδωσε την ευκαιρία σε αυτή τη γυναίκα να αποκτήσει παιδί με το δικό της γενετικό υλικό!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται
Ο κος Ψαθάς επί το έργον


Πηγή: http://www.skai.gr/news/health/article/401360/stin-ellada-i-proti-genna-paidiou-me-metafora-mitrikis-atraktou-foto/#ixzz5lL6gjOAh
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published.