2013. Έτος κατάλυσης της Τραπεζικής Πίστης από την Ευρωπαϊκή Ένωση

 

Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, με την είσοδο του Νέου Χρόνου ένα τοπικό κανάλι, το Best TV, έδειξε ένα τσέχικο έργο που μου θύμισε ακριβώς την επανάληψη του εφιάλτη που περνάει η χώρα μας σήμερα.

Μια μεγάλη οικογένεια Εβραίων, οι Σίλμπερστάιν, που έμεναν στην Πράγα με την εισβολή των Γερμανών στη Σουδητία και αργότερα στην Τσεχία, είδε μέσα σε ελάχιστο χρόνο τη ζωή της να ανατρέπεται και να διαλύεται. Ο μεγαλύτερος αδερφός ιατρός, είχε πάρει με δάνειο ένα όμορφο σπίτι και ξαφνικά ο Γερμανός κηπουρός του, το κατάσχεσε με το έτσι θέλω μαζί με όλα τα περιουσικά του στοιχεία. Έπιπλα, υάλινα , πορσελάνινα, αντικέιμενα , πίνακες ζωγραφικής κ.λπ. εξαφανίστηκαν εν μια νυκτί. Ο μικρότερος αδελφός, ο Σαμ, διακεκριμένος βιολιστής πούλησε το βιολί του πιθανώς ένα «Στραντιβάριους» για να δραπετεύσει στη Γαλλία ή Αγγλία αλλά δεν πρόλαβε, ευαίσθητος άνθρωπος, αυτοκτόνησε. Συμβούλευσε τον αδελφό του τον γιατρό να στείλει το παιδί μέσω ενός Άγγλου, του Ουίνστον, στην Αγγλία. Ο Ουίνστον, πρόβλεπε τον επακόλουθο διωγμό των Εβραίων από τους Ναζί και μεθόδευσε μια επιχείρηση διάσωσης των Εβραίων. Συμφώνησε να στείλει ο γιατρός το γιο του Νταβίντ, στην Αγγλία, πράγμα που έκανε. Η μάνα του παιδιού με βαριά καρδιά και ο πατέρας, αποχωρίστηκαν το γιο τους με το συναίσθημα ότι δεν θα το ξανάβλεπαν.

Έτσι κι έγινε. Πλην ενός εξαδέλφου που μετανάστευσε στην Παλαιστίνη, όλοι οι άλλοι, εξαφανίστηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί, αγρίως αποχωρισθέντες παιδιά από τους γονείς τους, άνδρες από τις γυναίκες τους και τα λοιπά γνωστά.

Η πιο πάνω ιστορία μου θύμισε το στραπάτσο που Ελλάδα και αργότερα η Κύπρος έχουν πάθει με την κατάληψη τους από τη νέα Γερμανική κατοχή, την οποία για εύλογους λόγους τα ντόπια όργανά τους, τη βάφτισαν οικονομική σωτηρία των χωρών μας από την Τρόϊκα.

Όπως η οικογένεια Σίλμπερστάιν είδε σε ελάχιστο χρόνο 6 με 12 μήνες τη ζωή της να καταστρέφεται, το ίδιο συνέβη με τους Έλληνες και Κύπριους και όχι μόνο. Το Μάρτιο του 2013 στο τριήμερο του Καρναβαλιού και της Καθαρής Δευτέρας, μπορεί να μην κατέβηκαν οι ερπύστριες των γερμανικών τανκς, αλλά έγινε το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό πραξικόπημα από της ιδρύσεως της Εταιρείας Άνθρακος και Χάλυβος αρχικά, ΕΟΚ αργότερα και μετέπειτα Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τι συνέβη; Κάτι πρωτοφανές. Εν μια νυκτί, οι άνω των 100.000 ευρώ καταθέσεις των Κυπρίων έκαναν φτερά από τους απατεώνες του τραπεζικού καρτέλ και τους διαπλεκόμενους Κύπριους πολιτικάντηδες. Οι Κύπριοι αισθάνθηκαν στο πετσί τους και στις ατέλειωτες ουρές μπροστά από τις τράπεζες, τι σημαίνει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Ως γνωστόν, το Χρηματοπιστωτικό σύστημα στηρίζεται στην εμπιστοσύνη του καταθέτη προς μια συγκεκριμένη τράπεζα, σημαίνει πίστη, εμπιστοσύνη, credit, στην τράπεζα όπου καταθέτω τον κόπο μου, στην ουσία τη δανείζω. Αμ δε!

Πολλοί Έλληνες από την Ελλάδα αλλά και άλλοι που μετανάστευσαν στην Κύπρο επί κυπριακής λίρας και είχαν πολύ υψηλότερους από την Ελλάδα μισθούς, αξιοπρεπείς και όχι τα χάλια των 1200, 1500 ευρώ άντε 2.500 ευρώ των εδώ «υψηλόμισθων», όπως και οι Κύπριοι, εμπιστεύθηκαν τις κυπριακές τράπεζες και αυτές τους πρόδωσαν.

Αναφέρεται από την ΒΙS (Βank for International Settlement) ή αλλιώς Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών ένας διεθνής οργανισμός αποτελούμενος από κεντρικές τράπεζες, που «υποβοηθά τη διεθνή νομισματική και χρηματοοικονομική συνεργασία και δρα ως συμβουλευτική τράπεζα», εκτίμησε τις καταθέσεις των Ελλαδιτών στο ποσόν των 5 εκατομμυρίων ευρώ από τους δύσμοιρους Έλληνες, οι οποίοι από την εποχή που είδαν τα μαύρα της ελληνικής οικονομίας το 2009 με 2010, μετέφεραν τις καταθέσεις τους στην Κύπρο. Και έχασαν το πέραν των 100.000 ποσόν των καταθέσεών τους! Ληστεύτηκαν σαν τους Έλληνες ομολογιούχους από το Βενιζέλο!

Οι καταθέτες στις Κυπριακές τράπεζες, Λαϊκή και Τράπεζα Κύπρου, έχασαν τον ύπνο τους. Ο πανικός τους κατέλαβε και έτρεχαν στις τράπεζες για ανάληψη έστω κι εκατό ευρώ. Ένα αίσθημα απόλυτης αβεβαιότητας, ανασφάλειας και ματαίωσης τους συνεπήρε.

Ένιωσαν βαθιά μέσα τους, ό,τι οι δυστυχείς Εβραίοι της Γερμανίας τη νύχτα των κρυστάλλων, στην Τσεχία, την Πολωνία και όπου αυτοί οι βέβηλοι πάταγαν το ποδάρι τους. Είναι δυνατό να περιμένεις από κράτη απάνθρωπα με ποινικό μητρώο, έλεος, αλληλεγγύη, συμπάθεια και κατανόηση; Το να ζητάς έλεος και λύπηση από ένα φιλελεύθερο αστικό κράτος σαν τη Γερμανία με ναζιστικό παρελθόν, με τη σκέψη ότι αποτελεί μέλος της κοινής ευρωπαϊκής ένωσης και συνεργασίας, είναι ουτοπία. Πολύ περισσότερο γελασμένος είσαι αν τα ζητάς από τους τραπεζίτες της Φραγκφούρτης!

Υπόψη ότι τα ίδια μπορούν να συμβούν και στους καταθέτες των ελληνικών τραπεζών με παρόμοιες δικαιολογίες, όπως ότι η Κύπρος ήταν κέντρο πλυσίματος μαύρου χρήματος, και πράγματι ήταν, αλλά τι έφταιγαν οι απλοί Κύπριοι και οι Έλληνες καταθέτες; Αυτοί είναι το λιγότερο που νοιάζει το τραπεζικό καρτέλ. Η απανθρωπιά και η επικράτηση του κερδοσκοπικού κτήνους είναι ο τελικός στόχος τους.

Τι μπορούν να κάνουν οι καταθέτες σε παρόμοιες περιπτώσεις; Πολύ λίγα πράγματα. Ο οικονομολόγος αναλυτής Δημήτρης Καζάκης γ.γ. του ΕΠΑΜ, αναφέρει τι μπορεί να κάνει ο ελλαδίτης καταθέτης που βλέπει τις καταθέσεις του να κάνουν φτερά μπροστά τα μάτια του. Συγκεκριμένα προτείνει:

Να απαιτήσει από τις κυπριακές τράπεζες τη μεταβίβαση των καταθέσεών του σε άλλη τράπεζα, του εξωτερικού όπως στην Barclays, στην J.P. Morgan Chace εξωτερικού, προς Θεού, όχι στην Ελλάδα, γιατί θα του τα φάνε οι εδώ Έλληνες τραπεζίτες.

Αν αρνηθούν οι κυπριακές αρχές, τότε να προχωρήσει σε αγωγή κατ” αυτών και σε περίπτωση μη ικανοποίησης του αιτήματός του, να ζητήσει αποζημίωση από το ελληνικό κράτος, έως τις 100.000 ευρώ. Τα άνω των 100.000 ευρώ του τα έφαγαν έτσι και αλλιώς οι απατεώνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Ένας Έλληνας υπάλληλος που εργαζόταν στην τέως τράπεζα Κύπρου μου διηγήθηκε ότι έχασε επί ένα δεκαήμερο τον ύπνο του και δέκα μέρες από τη ζωή του, από την αγωνία, διότι δεν ήξερε, όσο η τράπεζα Κύπρου παρέμενε κλειστή, αν θα τον διώξουν ή αν θα εξακολουθούσε να εργάζεται στην Ελλάδα άμισθος κατά πως συμβαίνει στις υπό εκκαθάριση ιδιωτικές εταιρείες, ή όπως έπαθαν οι υπάλληλοι της ΕΡΤ. Και απολύθηκαν και δεν αποζημιώθηκαν!

Ο Καζάκης επιμένει ότι, εφόσον τα κυπριακά υποκαταστήματα απορροφήθηκαν από εγχώριες τράπεζες, με παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης, οφείλει το ελληνικό κράτος όπως έκανε και με τους καταθέτες της PROTON BANK του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, να τους αποζημιώσει. Η ελληνική κυβέρνηση είναι υπεύθυνη και αρμόδια να σώσει τις καταθέσεις των Ελλήνων στις κυπριακές τράπεζες της Ελλάδας, βάση του νόμου περί εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν μπορεί να σώζει τις κυπριακές τράπεζες η ελληνική κυβέρνηση και να αφήνει τους Έλληνες καταθέτες στην Κύπρο, απροστάτευτους.

Οι νόμοι της Ε.Ε. λέγουν ότι το κράτος και η ελληνική κυβέρνηση έχουν την ευθύνη και οφείλουν να αποζημιώσουν τους Έλληνες καταθέτες στην Κύπρο.

Όλα αυτά σε μια χώρα που προσεχώς χάνει την υπόστασή της ως κράτος, ανήκει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, μια ιδιωτική εταιρεία που δεν δίνει λογαριασμό σε κανένα, σε μια εποχή που η ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΠΩΝ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ αποκαλείται «κούρεμα καταθέσεων»…

Το κράτος, επαναλαμβάνει, έχει ευθύνη να αποζημιώσει τους Έλληνες καταθέτες στην Κύπρο, όχι η τράπεζα Πειραιώς, που παρενέβη για να σώσει τα τοπικά υποκαταστήματα της τράπεζας Κύπρου. Όσοι Έλληνες αλλά και Κύπριοι είχαν καταθέσεις έως 100.000 ευρώ στην Κύπρο και τους πρόσβαλλαν την τραπεζική πίστη, έχουν λοιπόν το δικαίωμα να προσφύγουν στο κράτος για αποζημίωση.

Το ερώτημα που προβάλλει εντελώς λογικά είναι: Γιατί πρέπει οι Ευρωπαίοι πολίτες να εμπιστευτούν ένα κράτος ή δυο τράπεζες που καταστρατηγούν την τραπεζική πίστη και μας κατάσχουν τα χρήματα που καταθέσαμε; Πότε στο παρελθόν οι τράπεζες έφαγαν σε χώρες εκτός Ευρώπης τα χρήματα των καταθετών; Δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο. Ούτε οι Γερμανοί Ναζί δεν σκέφτηκαν να το κάνουν!

Η εξήγηση που δίνει είναι η κάτωθι: Πρέπει να το καταλάβουμε μια και καλή, ότι στην Ε.Ε. έχει ήδη ξεκινήσει ένας αέναος αγώνας επιβίωσης, ένας ανελέητος πόλεμος των ισχυρών οικονομιών, της Γερμανίας κατά προτίμηση, εναντίον των φτωχών και ανίσχυρων οικονομιών και τραπεζών. Οι Γερμανοί ενθαρρυμένοι από το βάρβαρο παρελθόν τους, την ένωση των δύο Γερμανιών, την ανοχή αν όχι την αποδοχή και αγαστή συνεργασία του τραπεζικού κατεστημένου των ΗΠΑ, επέβαλαν την καθαρή κλοπή των καταθέσεων, Κυπρίων, Ελλήνων, Ρώσων μεγαλοκαταθετών και ροφούν τον ιδρώτα και το αίμα μας οι τράπεζές τους και ιδιαίτερα η Ντώϋτσε Μπανκ και η ΕΚΤ. Όλα αυτά αποθρασύνουν τους μεγαλοαπατεώνες της Ε.Ε. που διαχειρίζονται τα χρήματά μας καταστρατηγώντας την όποια τραπεζική πίστη.

Γιατί πρέπει να εμπιστευτούμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση όταν τα ασύδοτα και υπεράνω νόμων τραπεζικά τραστς,  κλέβουν τις καταθέσεις των απλών και αδύναμων να αμυνθούν πολιτών της μέσα σε ένα τριήμερο διακοπών; Ποιος μας εγγυάται ότι δεν θα γίνουν κατασχέσεις και στην Ελλάδα και σ” άλλες χώρες τις Ε.Ε.;

Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε για να τους αντιμετωπίσουμε: Ποιοι είναι αυτοί που προκαλούν πανικό στους λαούς, που κλέβουν τις καταθέσεις τους εν τρισίν ημέρες; Πότε ξανάγινε τέτοιο πιστωτικό γεγονός; Να φάνε τις καταθέσεις του κόσμου; Ποιοι τινάζουν στον αέρα την εμπιστοσύνη της τραπεζικής πίστης; Τι απομένει αν χαθεί η χρηματοπιστωτική πίστη στους πολίτες;

Ώρα να αντιληφθούμε ότι στην Ε.Ε. δεν έχουμε μια ζώνη αλληλεγγύης, αλλά Αnschluẞ  (Άνσλους), αφομοίωση οικονομιών. Οι Γερμανοί ερήμην των λαών, κατάσχουν τα τιμαλφή τους και τα συσσωρεύουν στην Γερμανία για να επιβιώσουν οι ίδιοι. Πρόκειται για ένα πόλεμο ζωής και θανάτου της Γερμανίας εναντίον των υπολοίπων ευρωπαϊκών οικονομιών. Ο κος Σόιμπλε και η κα Μέρκελ έχουν κηρύξει Αnschluẞ= Άνσλους, στρατιωτικό νόμο, εις βάρος της Κύπρου, της Ελλάδας και των κρατών του Νότιου τόξου συμπεριλαμβανομένης της Ιρλανδίας, όπου εκεί έφαγαν τις καταθέσεις των ταμείων ακριβώς όπως ο κος Προβόπουλος και ο κος Βενιζέλος έκαναν στην Ελλάδα με τα ταμειακά αποθέματα των ταμείων που τα ανάγκασαν δια νόμου να τα μετατρέψουν σε ομόλογα στην Τράπεζα της Ελλάδας και στη συνέχεια τα κούρεψαν. Αποφασίζομεν και διατάσσομεν.

Αλίμονο στη καημένη Λεττονία που από την 1η Γενάρη μπήκε στην ευρωζώνη ερήμην του Λεττονικού λαού!

Μέρος από την πιο πάνω ανάλυση θα βρείτε στο απόσπασμα από την εκπομπή «ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ» του Γ. Σαχίνη στο ΚΡΗΤΗ TV, την 25η Μαρτίου 2013 με τον Δημήτρη Καζάκη. Δείτε το βίντεο.

http://https://www.youtube.com/watch?v=S9lapMvWUIo

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.