Άργειε νάρθει κείνη η μέρα κι ήταν όλα σιωπηλά!

Φωνή από τον τάφο του Ν. Σαμψών. Σαμψών – Μακάριος – Καραμανλής και καταστροφή 1974

Η προδοσία Καραμανλή -Τριανταφυλλίδη μια μέρα θα φανεί περίτρανα και τότε στη Φιλοοθέη ο λαός θα ξεθάψει τα κόκαλά του από την οργή προς τον μασόνο και θεομπαίχτη. “Η Ελλάδα κειται μακράν῾

Πρέπει ο φάκελος της Κύπρου ν’ ανοίξει, για να δικάσει αυτά τα καθάρματα για την προδοσία της Κύπρου.

ΣΑΜΨΩΝ 1997
«Ο Μακάριος και ο Καραμανλής συνεφώνησαν στο Παρίσι το Πραξικόπημα στην Κύπρο, με επέμβαση της Τουρκίας. Ας ανοίξει ο «Φάκελος της Κύπρου», για να φανούν όλα αυτά. Η συνάντηση έγινε στο σπίτι του Παναγιώτη Κόκκα, του εξόριστου εκδότη της εφημερίδας «Ελευθερία» των Αθηνών.

»Ο Μακάριος πήγε βράδυ ιγκόγνιτο στο Παρίσι από το Λονδίνο και συναντήθηκαν με τον Καραμανλή στο σπίτι Κόκκα.

Το Πραξικόπημα αποφασίστηκε, όταν οι αξιωματικοί οι οποίοι ήσαν δικοί τους, θα αναλάμβαναν τα αναγκαία πόστα.

Όπως ο προδότης ο Μπονάνος, ο προδότης ο Αραπάκης, ο προδότης ο Γαλατσάνος, ο προδότης ο Παπανικολάου, ο προδότης ο Ντάβος και άλλα προδοτάκια δευτερεύουσας σημασίας, 52 τον αριθμό.

Και πρέπει ο φάκελος της Κύπρου ν’ ανοίξει, για να δικάσει αυτά τα καθάρματα για την προδοσία της Κύπρου.
»Στην φυλακή στην Ελλάδα μπήκαν για την 21η Απριλίου ο Παπαδόπουλος, ο Μακαρέζος, ο Παττακός και άλλοι, όχι όμως ο Ιωαννίδης, που καταδικάστηκε για το Πολυτεχνείο. Ο τελευταίος, μάλιστα, κυκλοφορούσε έξι μήνες ελεύθερος μετά το γεγονότα του 1974 και τότε του προσήφθη η κατηγορία για το Πολυτεχνείο.

Για την προδοσία της Κύπρου, τη μεγαλύτερη προδοσία που έγινε στο πρόσφατο παρελθόν στον Ελληνισμό, καμιά δίκη δεν έγινε.

Ο δε Γκιζίκης απολαμβάνει τιμών Προέδρου, με σωματοφυλακή, αυτοκίνητα και σύνταξη.

Ο Αραπάκης έκτισε, με λεφτά του Καραμανλή, μεγάλο ξενοδοχείο στη Λεωφόρο από την Πλατεία Ομονοίας προς τον  Πειραιά.

Γενικά, όλοι αποκαταστάθηκαν. Τα στοιχεία για όλους τα έχω ψάξει και τα έχω βρει. Ας ανοίξει ο «Φάκελος της Κύπρου» και τότε θα πέσουν ινδάλματα.

ΕΡ: Γιατί δεν ζητήσατε να καταθέσετε αυτά τα στοιχεία;
Σ: Όταν έγινε η «Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή» της Βουλής των Ελλήνων, με πήρε τηλέφωνο ο τότε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Διονυσάκης Λιβανός και μετέπειτα υπουργός Τουρισμού σε Κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου, και μου είπε να καταθέσω, διότι, όπως μου είπε, «ο ‘Φάκελος της Κύπρου’ χωρίς το γραμματόσημο που ονομάζεται Νίκος Σαμψών, δεν νοείται».

»Έκανα χαρές τότε ότι θα μετέβαινα στην Ελλάδα να καταθέσω για να βγει η ιστορική αλήθεια, αλλά, δυστυχώς, ο Λιβανός με πήρε μετά από δύο ημέρες και μου είπε «θα κληθείς να καταθέσεις υπό έναν όρο: Να μην ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ-ΜΑΚΑΡΙΟΣκαταθέσεις εναντίον του Καραμανλή και του Μακαρίου»! Κ’ εγώ του είπα: «Με καλείτε να λάβω μέρος σ’ έναν εμπαιγμό των πανελλήνων, πράγμα που δεν είμαι διατεθειμένος να κάμω». Ως εκ τούτου, δεν μου έστειλαν πρόσκληση.
Μ: Αν αύριο ο Διονύσης Λιβανός βγει και σε διαψεύσει;
Σ: Τα ξαναείπα και δεν με διάψευσε…
Μ: Για τη συνάντηση Καραμανλή-Μακαρίου στο Παρίσι από πού έχετε στοιχεία;
Σ: Έχω στοιχεία από τον άνθρωπο που μετέφερε τον Μακάριο από το ξενοδοχείο «Ντόβερ» στο Παρίσι και από το Καλέ στο Λονδίνο.
Μ: Ναι, αλλά δεν ήταν εκεί, για ν’ ακούσει τι είχε ειπωθεί…
Σ: Ήταν εκεί, ο Καραμανλής είχε φύγει από τη συνάντηση και περίμεναν να νυχτώσει για να μπει ο Μακάριος στο αμάξι. Και ο Κόκκας, φιλώντας το χέρι του Μακαρίου, του είπε «και Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας μακαριότατε!». Ο Μακάριος απάντησε «κι αυτό θα γίνει Πάνο μου, κι αυτό θα γίνει …» Το άτομο που μου τα είπε αυτά ζει και γι’ αυτό ζητώ να ανοίξει ο «Φάκελος» της προδοσίας της Κύπρου, για να καταθέσουν άνθρωποι που έζησαν την προδοσία.
Μ: Να επιμείνω λίγο: Το άτομο αυτό ήταν μέσα στη συνάντηση και άκουσε γι’ αυτόν τον ούτω καλούμενο σχεδιασμό, που λέτε εσείς;

Σ: Όχι, όχι, δεν ήταν ούτω καλούμενος σχεδιασμός. Γιατί δεν ανοίγει ο «Φάκελος Κύπρου»; Δεν διερωτάται ο ελληνικός λαός γιατί δεν ανοίγει ο «Φάκελος»; Γιατί δεν δικάστηκε ούτε ένας στην Ελλάδα για την προδοσία της Κύπρου; Γιατί ο Ντάβος από δύο χρόνια που έπρεπε να γίνει αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης, επί Καραμανλή έγινε τέσσερα χρόνια παρανόμως και μετά έγινε υφυπουργός Στρατιωτικών;

Μ: Ποιο λόγο είχαν γι’ αυτά;

Σ: Να ανταμείψουν τους προδότες! Να τονίσω σχετικά, ότι ο Ντάβος είχε πει στον στρατηγό Παπαδάκη πως «ο εχθρός δεν ευρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, αλλά στην Αθήνα»!
Πρέπει να ξέρετε το εξής: Όταν στις 15 Ιουλίου 1974 ανέλαβα την εξουσία, οι Τούρκοι κρατούσαν το 18% της κυπριακής γης, σε καντόνια και θύλακες. Όταν στις 23 του μηνός παραιτήθηκα, η γη που κρατούσαν οι Τούρκοι ήταν 1%. Απελευθέρωσα όλους τους τουρκικούς θύλακες: Από η Λεύκα που ήταν το μεγαλύτερό τους οχυρό, κατέβα Μαρί, πήγαινε Κοφίνου, Χρυσοχού, Σακχάρια, τουρκοκυπριακή συνοικία Λάρνακας, Λεμεσού, Πάφου κ.λπ. Αυτά, όταν παρέδωσα την εξουσία και ανέλαβε η Κυβέρνηση ‘Εθνικής Σωτηρίας’, σε εισαγωγικά ναι…

Μ: Γιατί το λέτε αυτό;

Σ: Διότι δεν ήταν σωτηρίας, αλλά Κυβέρνηση καταστροφής του κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή. Οι εντολές που έδιναν τότε ήταν «οπισθοχωρήστε-οπισθοχωρήστε», ώστε σήμερα οι Τούρκοι να κρατούν το 36%, μετά τον δεύτερο Αττίλα»…

(Νίκος Σαμψών, απόσπασμα από συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Μορίδη του «Νιου Τσιάνελ» Ελλάδας, το 1997).

Αρχείο Νίκου Παπαναστασίου-απόσπασμα

23 Ιούλη 2019
Πηγή: https://attikanea.blogspot.com/2019/07/1974.html

Leave a Reply

Your email address will not be published.