Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου ή αλλιώς, τι έχεις Γιάννη; Τι είχα πάντα!

Το ότι οι κοτζαμπάσηδες αντικατέστησαν τούς Τούρκους κατακτητές είναι γεγονός αναμφισβήτητο.
Όμως, ο ρόλος και ο τρόπος τών κοτζαμπάσηδων στην εξέλιξη τής μετέπειτα ελληνική Ιστορίας δεν έχει
διερευνηθεί στο πλάτος και το βάθος που θα έπρεπε.  Βέβαια, αν και όλοι ομιλούν και γράφουν για την προδοτική νενέκικη συμπεριφορά τους, εντούτοις δεν έχει μελετηθεί πλήρως η σημερινή της μορφή  καιοι επιπτώσεις τής οποίας έχουν συμβάλλει στο φρενάρισμα για μια απρόσκοπτη και ομαλή πορεία τού

Έθνους μας.

Ανέκαθεν οι ντόπιοι Κοτζαμπάσηδες και οι Δυτικόφραγκοι μας έστιβαν

Δυστυχώς, από την ίδρυση τού μετεπαναστατικού κράτους οι κοτζαμπάσηδες έχουν αλλάξει πολλές
μάσκες και πολλές τακτικές. Σήμερα παρουσιάζονται ως… πολιτικοί (βλ. κομματάρχες) που, τάχα, ενδιαφέρονται για την ανόρθωση τής πατρίδας μας έπειτα από την πολιτικο-οικονομική κρίση που τής επέβαλλαν.

Α ευκαιρία φορτώστε στην Ελλαδίτσα δάνεια με υπέρογκους τόκους και χρεολύσια!Δεν είναι υπερβολή αν πούμε ότι, παρά τις γενναίες προσφορές και θυσίες τού ελληνικού Λαού προκειμένου

να στηθεί η πατρίδα μας στα πόδια της οι… γυρολόγοι αυτοί ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για το εθνικό καλό στο
σύνολό του, αλλά πάντα λειτουργούσαν και λειτουργούν για το καλό τών δικών τους συμφερόντων με
ποικίλους τρόπους, ανάλογα με την χρονική στιγμή και τις περιστάσεις.
Έτσι, έπειτα από την λήξη τής επάρατης στρατιωτικής χούντας και μέχρι σήμερα έχουν οδηγήσει και οδηγούν

την πατρίδα μας στο χάος προκειμένου να την κάνουν ένα ξέφραγο αμπέλι όπου θα μπορούν ανενόχλητοι και με την πολιτική και οικονομική βοήθεια τών πατρώνων τους να τρυγούν τους καρπούς τής προδοτικής τους ταχτικής.

Με πρωτοφανή, λοιπόν, μανία έχουν επιδοθεί στην διάλυση τού Ελληνικού Έθνους και κράτους εφαρμόζοντας ανοιχτά την ταχτική τού… εθνομηδενισμού κύριο χαρακτηριστικό τού οποίου είναι η παραχάραξη και διαστρέβλωση
τής Ελληνικής Ιστορίας.  Για τον σκοπό τούτο επιστρατεύτηκαν δεκάδες νενέκοι, δοσίλογοι, οπαρακρατικοί,  οι οποίοι κραδαίνοντας κάποιους…

ακαδημαϊκούς τίτλους, αμφισβητούμενης επιστημονικής εγκυρότητας, παραβλέπουν ιστορικά γεγονότα, ονόματα, μαρτυρίες ξένων παρατηρητών, συγκεκριμένες ημερομηνίες και τόπους στους οποίους διαδραματίστηκε η Ιστορία παρουσιάζοντας την δική τους έκδοση με τις γνωστές ιστορικές παραχαράξεις.

Το μέγεθος τής παραχάραξης είναι ανάλογο με το θράσος που χαρακτηρίζει τους σημερινούς… νενέκους.

Δεν θα κατονομάσω τις ενέργειές τους γιατί είναι γνωστές σε κάθε Έλληνα.  Μονάχα ανιστόρητοι και ιδιοτελώς συμπεριφερόμενοι τις δέχονται.

Για μια ακόμη φορά, αν και οι… “πολιτικές” μάσκες τών σύγχρονων… μερσεντοσουσούδων  διαφέρουν εμφανισιακά οι πράξεις τους είναι απόλυτα εναρμονισμένες και γι’ αυτό συμπορευόμενες.

Υπογράφει ο ένας, δεν ξεϋπογράφει ο άλλος.   Μοιράζει ο ένας επιδόματα, μοιράζει και ο άλλος από τα ίδια. Μέση γομολάστιχα ο ένας, μέση γομολάστιχα και ο άλλος. Με λίγα λόγια η επί 400 χρόνια ταχτική τού Τούρκου κατακτητή για την εξαφάνιση τού ελληνικού γένους είναι ίδια και απαράλλαχτη. Μποναμάδες και πεσκέσια μοίραζε εκείνος, μποναμάδες και πεσκέσια μοιράζουν και οι σημερινοί διάδοχοί του.  Διαφορά καμία…

Δεν θέλω να σας κουράσω περισσότερο.  Η επισυναπτόμενη είδηση που είναι υπεράνω κάθε ιστορικής αμφισβήτησης, όπως και οι άλλες παρόμοιες που θ’ ακολουθήσουν, στο προσεχές μέλλον, δεν αφήνουν κενά για δεύτερες σκέψεις.

Ευχαριστώ πολύ το ΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ για την προώθηση τού ντοκουμέντου τούτου.

1912 Γάλλος φιλέλλην γράφει στην πάλαι ποτέ ένδοξη εφημερίδα των Πατρών ΝΕΟΛΟΓΟΣ

Τέλος, ας σημειωθεί, ότι η ανταπόκριση αυτή εστάλη πριν την διεξαγωγή τών νικηφόρων Βαλκανικών πολέμων και προέρχεται όχι από έναν ιστορικό, αλλά από έναν καθηγητής τής ιατρικής εκφράζοντας τον φιλελληνισμό του.

Φιλικότατα.

από τον φίλο Νι Κάππα (Αθήνα).

 

2 comments

    • Μαρία Κ. on August 14, 2019 at 8:33 am
    • Reply

    Κατα τη γνωμη σας, ποιοι ειναι αυτοι που εβαλαν τις φωτιες στην ευβοια και για ποιους λογους????

    1. Πιο πιθανό να είναι μισέλληνες αλλοδαποί, ή ντόπιοι ή τέλος απρόσεκτοι/ες που νομίζουν ότι μπορεί να ελέγξουν τη φωτιά στον κήπο τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.