Μανιοκαταθλιπτική συμπεριφορά επί Σχιζοφρενικής βάσεως ή αλλιώς: Πότε θα βάλουμε μυαλό εμείς οι Έλληνες;

Να που η Ψυχιατρική έχει την χρησιμότητά της στον εθνικό μας αλλοπρόσαλλο βίο αλλά και στην αιματοβαμμένη ιστορία του Έθνους μας!

Σχιζοφρενικός διχασμός μεταξύ λογικού και φανταστικού, πραγματικότητας και ουτοπίας

Είναι κατανοητό από τις αντιδράσεις του, πως ο Ελληνικός λαός ιδιαίτερα στις μέρες μας, μέρες υποταγής και υποτέλειας σε μια άθεη, υλιστική κεφαλαιοκρατική Ευρώπη, πάσχει διαχρονικά από ψυχωτικές διαταραχές οι οποίες συνήθως εκδηλώνονται με… αυτοκτονικό ιδεασμό και αυτοκαταστροφικές τάσεις.

Κοινό σύμπτωμα αυτής της Ελληνικής δυσλειτουργίας είναι η Διογκωμένη Αυτοεκτίμηση!

Οι ασθενείς παρουσιάζουν μια διογκωμένη υπερβολική αυτοπεποίθηση και έλλειψη αυτοκριτικής.

Επίσης αναπτύσσουν μια αίσθηση υπερεκτίμησης και υπεραξίας του εαυτού τους μέχρι σημείου εμφάνισης εξωπραγματικών παραληρητικών ιδεών μεγαλείου.

Σύνηθες σύμπτωμα αυτής της ψυχικής διαταραχής είναι ότι το άτομο, αποδίδει την κάθε αποτυχία του σε αόρατους εχθρούς, Εβραίους, ξένους πράκτορες, κ.λπ.

Οι μανιακοί αυτοί ασθενείς, μπορεί να φθάσουν να πιστεύουν ότι είναι ο καλύτερος λαός της Ευρώπης και πως έχουν ένα καταπληκτικό σχέδιο με το οποίο θα ξαποστείλουν την Τρόικα και άλλα τέτοια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκδήλωσης αυτού του μηχανισμού είναι η ενδοτικότητα στο Λαϊκισμό και την Δημαγωγία!

Κοινά παραδείγματα αυτής της διαχρονικής συναισθηματικής διάθεσης είναι αυτά που ακολουθούν:

1453: Το σύνθημα “καλύτερα το τουρκικό φακιόλι παρά η παπική τιάρα”!
Αποτέλεσμα: 400 χρόνια Οθωμανικός ζυγός, πολιτιστική απομόνωση απ τη Δύση. Χάσαμε την εποχή της Αναγέννησης και καταντήσαμε Τουρκοχώρι!

1897: Η Εθνική Εταιρεία διαδηλώνει με σύνθημα “εν Βάμω – εν Βάμω”.
Αποτέλεσμα: Οι Τούρκοι κατεβαίνουν ως τη Λαμία. “και νικώντας και νικώντας και πισωκάπουλα φτάσαμε στο Δομοκό”

1922: Εκλογικό σύνθημα της φιλοβασιλικής παράταξης το “οίκαδε”(επιστροφή στην πατρίδα) και αποτέλεσμα: Τα γνωστά της Μικρασιατικής Καταστροφής και η προσφυγιά του πληθυσμού της Ιωνίας.

1981: Το σύνθημα ” Στις 18 Οκτώβρη Σοσιαλισμός” το πληρώνουμε σήμερα.

2009: Κεντρικό σύνθημα «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» αποτέλεσμα τρία Μνημόνια.

2015: Κεντρικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ “με έναν  νόμο καταργούμε τα Μνημόνια” αποτέλεσμα παραδίδουμε το όνομα Μακεδονία  στους Σκοπιανούς με τελική κατάληξη την πιθανή ανεξαρτητοποίηση της Μακεδονίας μας και την απόσπαση (επί το ακριβέστερο διαμελισμός) από το σώμα της Ελλάδας.

Δυστυχώς η Απάτη, η Δημαγωγία, ο Λαϊκισμός, ο Φανατισμός και η Σοφιστεία, είναι τα καλύτερα εργαλεία αρπαγής της Εξουσίας.

Η μόνη λύση: Στον αυτοκαταστροφικό ρόλο που βαδίζουμε είναι να σταματήσουμε να προτείνουμε  πολιτικές λύσεις στηριζόμενοι στην ορθή λογική. Μόνο οι λύσεις που στηρίζονται στη λογική αλλά διανθίζονται, καλλίτερα επενδύονται  από γνήσια, αυθεντικά συναισθήματα όπως η αγάπη για την πατρίδα και τον διπλανό μας συνάνθρωπο, τον οποίο νιώθουμε σαν αδελφό μας, αποκλείεται να αποτύχουν γιατί έχουν σαν βάση και  θεμέλιο τους την καρδιά, την αλήθεια, το ζεστό, αυθεντικό κι αυθόρμητο  συναίσθημα κι όχι την εξυπνότερη νοητική λύση του προβλήματος που κάποιος δήθεν εξυπνότερος και ικανότερος πρότεινε στους υπόλοιπους που είναι λιγότερο έξυπνοι ή ακόμη φαντάζουν γι’ αυτόν σαν ηλίθιοι.

Το πρόβλημα είναι πως μεταδίδεις το μήνυμα της αγάπης για την πατρίδα και τον πλησίον με έργα και όχι με εγκεφαλικού τύπου επιχειρηματολογία, ώστε να εκτιμηθεί και αφομοιωθεί το μήνυμα που μεταφέρεις από τους πολλούς, από τον λαό που περιμένει τον μάγο που θα δώσει τις λύσεις στα κοινά. Δυστυχώς, ανέξοδες, χωρίς προσωπική θυσία και αυταπάρνηση, έτοιμες στο «πακέτο»  λύσεις, είναι φρούδες και απατηλές. Γνήσια είναι αυτή που πηγάζει από την πνευματική ετοιμότητα του λαού, την αναγνώριση ότι οφείλει ο κάθε πολίτης να αυτενεργήσει ενωτικά για να σωθεί αυτός ο τόπος. Και αυτενέργεια σημαίνει ότι αντιλαμβάνεται πως απαιτούνται θυσίες από αυτόν, από τον καθένα μας, για να αλλάξει η μοίρα του και η μοίρα των παιδιών του.

Σε αντίθετη περίπτωση ο Ελληνισμός θα εξακολουθήσει να πορεύεται  τον έως τώρα αυτοκαταστροφικό δρόμο της μανιοκαταθλιπτικής του αδιέξοδης συμπεριφοράς θεμελιωμένης επί εδάφους σχιζοφρενικής βάσεως. Θα ψάχνει ο Έλληνας κι η Ελληνίδα να βρει γάργαρο νερό να πιει, απάνεμο λιμάνι να γαληνέψει η ψυχή του και δεν θα βρίσκει, παντού ξέρα και γκρεμό! Η Απάτη, η Δημαγωγία, ο Λαϊκισμός, η Σοφιστεία, ο πλέριος στείρος, ρασιοναλισμός (αυτό το δυτικό φρούτο που μας έχει καταλάβει από την κορυφή ως των ποδιών μας τα νύχια) με συνοδό την ακόρεστη φιλοδοξία, και τη δίψα για την άνευ ηθικών αναστολών κατάκτηση αν όχι υφαρπαγή της Εξουσίας, θα βασιλεύουν από τους διαχειριστές των κομμάτων που θα διαδέχονται ατέρμονα και αδιέξοδα το ένα το άλλο…

ταυτόχρονα η δυστυχία, ο πόνος, η κατάθλιψη και το εθνικό μοιρολόγι, θα συνεχίζονται χωρίς να διαφαίνεται λύση στον ορίζοντα. Ο ναρκισσισμός μας, το εθνικό σπορ, ο ατομοκεντρισμός μας, θα σκοτίζουν την ψυχή και μυαλό μας και ο φωτισμός για την ορθή λύση που μόνο η εθνική ταπεινοφροσύνη, η σεμνότητα και η ενσυνείδητη αναγνώριση του στρεβλού δρόμου που τουλάχιστον από το 1821 έχουμε πάρει ως τα σήμερα, όλο και θα απομακρύνεται, θα παραμένει άπιαστο όνειρο.

 

ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Σχόλιο μας:Τα παραπάνω γράφτηκαν εξ αφορμής ενός άρθρου που γράφτηκε στην ιστοσελίδα triskataratos.blogspot.com στις 5/11/2012 με τον τίτλο «Ο εθνικός μας αυτοκτονικός ιδεασμός» αρκετά από τα αναγραφόμενα συμπίπτουν με τη μακροχρόνια εμπειρία μας. Η ανάρτηση μπορεί να ενταχτεί στη σειρά των άρθρων μας με τον τίτλο:

«Πότε οι Έλληνες θα βάλουμε μυαλό; Ποτέ, εκτός και φωτιστούμε από το τρίτο πρόσωπο του Τριαδικού Θεού μας». Μέρος 6ο

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.