Είχαν δίκιο οι Σπύρος Στάλιας, Δημ. Καρούσος, Δημ. Καζάκης όταν φώναζαν “σε λίγο Έλληνες θα είσαστε μέτοχοι αντί καταθέτες στις τράπεζες!”

Μηδενίζονται τα επιτόκια επί Κούλη. Σε λίγο θα πληρώνουμε και φύλακτρα στις τράπεζες για να μην κινδυνεύουμε να μας τα κλέψουν οι ντόπιοι και οι αλλοδαποί λάθρο αν τα κρύβουμε κάτω από το στρώμα.

Ύστερα θα μας ονομάσουν μετόχους κι όχι καταθέτες, κατά πως λέγουν οι ανεξάρτητοι οικονομολόγοι και οικονομικοί αναλυτές που προαναφέραμε.

Και ποιο θα είναι το επόμενο βήμα των τεσσάρων απομεινασών τραπεζών; Τραπεζών που ουσιαστικά ανήκουν σε ευρωπαϊκές τράπεζες;

Θα πουν στους καταθέτες, “δυστυχώς σαν μέτοχοι που είσαστε οι μετοχές (πρώην καταθέσεις σας) μηδενίστηκαν (αλλά Lehman Brothers και City Bank της Ελλάδας). Λυπούμαστε που χάσατε τα χρήματά σας αλλά αυτά συμβαίνουν στους μετόχους”.

Ας δούμε όμως τις αρχές των χρηματικών ωδίνων που προαναγγέλλει η Eurobank:

Απαράδεκτη ανακοίνωση Eurobank για καταθέσεις: Σε σοκ οι καταθέτες

Τράπεζες, από τα πιο τίμια και κοινωφελή Ιδρύματα σε παγκόσμιο επίπεδο:

Ποια η απαράδεκτη ανακοίνωση της Eurobank για τις καταθέσεις και τα επιτόκια;

Σε εφαρμογή τίθενται από τη Δευτέρα 2/12 τα νέα εξαθλιωμένα επιτόκια στις καταθέσεις της Eurobank, η οποία ανοίγει το χορό των περικοπών στα προγράμματα ανοιχτής ζήτησης.

Η αλήθεια είναι ότι οι καταθέτες θα πρέπει να ξεχάσουν αυτά που ήξεραν έως σήμερα στα απλά καταθετικά προγράμματα, καθώς στην πλειονότητα των προϊόντων τα επιτόκια είναι κάτω από το 0,05%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ορισμένα προϊόντα οι μειώσεις φτάνουν έως και τις 60 μονάδες βάσης.

Οι επιθετικές αλλαγές της Eurobank

Συγκεκριμένα, η Eurobank προχώρησε σε προς τα κάτω αναπροσαρμογές των επιτοκίων στα ακόλουθα προγράμματα:

Μεγάλο Ταμιευτήριο: Από 0,40% σε 0,10%

Αποταμιεύω: Από 0,60 σε 0,20%

Καθημερινός Λογαριασμός: Επιτόκιο 0,01% ανεξαρτήτως ποσού!

Λογαριασμός Live: Μείωση από την Πρωτοχρονιά σε 0,25% για ποσά από 3.000 ευρώ και άνω από 0,50% και σε σε 0,02% για μικρότερα ποσά από 0,2%

ΠΗΓΗ: https://www.fimes.gr/2019/12/eurobank-katatheseis-epitokia/

Leave a Reply

Your email address will not be published.