Μας δουλεύουν ψιλό γαζί και μεις κιοτεύουμε άξιοι της μοίρας μας!

Για τη συμφωνία των Πρεσπών ο Κούλης έλεγε: «Διαφωνούμε, αλλά δεν μπορούμε να την αλλάξουμε αφού έγινε, έγινε».

Κι οι δυο (δήθεν) αντίπαλοι της ίδιας μήτρας (Παγκοσμιοποίησης) τέκνα!

Τώρα ο Α.Τσίπρας για την ελληνοϊταλική συμφωνία λέει : «Τα νησιά μας θα έχουν μειωμένη ΑΟΖ αλλά… συμφωνούμε».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μίλησε σήμερα στο forum των Δελφών για την συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση με την Ιταλία για την ΑΟΖ, τις διαπραγματεύσεις της οποίας είχε ξεκινήσει εκείνος όσο ήταν πρωθυπουργός.

Το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυο το πρόσωπο!

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του pronews.gr, πως πράγματι η συμφωνία προβλέπει πως τα νησιά του Ιονίου, Στροφάδες και Διαπόντιες νήσοι θα έχουν μειωμένη επήρεια, βέβαια ο ίδιος δήλωσε πως συμφωνεί με αυτό και πως δεν το θεωρεί «τραγικό».

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:

«Οι Ιταλοί είχαν ζητήσει να ψαρεύουν στα 6 ναυτικά μίλια και να πάρουν ως βάση τη συμφωνία του 1977 η οποία δίνει επήρεια στου Οθωνούς (Διαπόντια νησιά) 70% και στις Στροφάδες 32%»

«Ο Νίκός Κοτζιάς τότε μου είπε πως θα δεχθούμε τεράστια κριτική και επίθεση από την αντιπολίτευση γιατί παραχωρούμε κυριαρχικά δικαιώματα στους ψαράδες και δίνουμε μικρότερη επήρεια στα νησιά, γι αυτό δεν προχωρήσαμε τότε, σήμερα συμφωνούμε γιατί τότε δεν είχαμε τουρκολιβυκό σύμφωνο, οι συμβιβασμοί δεν είναι κατά την άποψή μου τραγικοί».

Με λίγα λόγια πλέον ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για να μειωθεί κατά τον ίδιο τρόπο η επήρεια και του συμπλέγματος της Μεγίστης αλλά και των νησιών του Αιγαίου.  (Σ.γ.: με λίγα λόγια συμβιβασμός και παραχώρηση δικαιωμάτων στους Οθωμανούς!)

Επιπλέον όσον αφορά το τουρκολιβυκό σύμφωνο, η συμφωνηθείσα ΑΟΖ με την Ιταλία δεν «ακουμπάει» ούτε στο ελάχιστο την λιβυκή, με αποτέλεσμα να μην παίζει κανένα ρόλο στην ισχύ του τουρκολιβυκού συμφώνου. 

ΠΗΓΗ:https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/syriza/886298_atsipras-gia-ellinoitaliki-symfonia-gia-tis-aoz-ta-nisia-mas-tha

Leave a Reply

Your email address will not be published.