Με τέτοιους χαβαρντιανούς οικονομολόγους Μπερνάκι-Πατέλη, δεν υπάρχει αμφιβολία η ελληνική οικονομία θα ακμάσει!

Αλέξης Πατέλης: Προφανώς ο πρωθυπουργός έχει γνωρίσει τον σύζυγό μου
Μια θαρραλέα και σπάνια κίνηση από τον επικεφαλής του οικονομικού Γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη LIFOTEAM 13.6.2020

Ο Αλέξης Πατέλης, προϊστάμενος στο Οικονομικό Γραφείο του Πρωθυπουργού

Αλέξης Πατέλης

Ο Αλέξης Πατέλης, προϊστάμενος στο Οικονομικό Γραφείο του Πρωθυπουργού. Ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, μίλησε ανοικτά για την ομοφυλοφιλία και τον γάμο του με τον σύντροφό του, σε μία σπάνια και θαρραλέα κίνηση για τα δεδομένα της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας.
Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο κ. Πατέλης υπογραμμίζει την σημασία του σεβασμού στην διαφορετικότητα και στην αποδοχή των άλλων. «Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης έχει γνωρίσει τον σύζυγο μου όπως κι εγώ την δική του» λέει χαρακτηριστικά και γίνεται ουσιαστικά ο πρώτος αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης που δηλώνει δημοσίως ομοφυλόφιλος.
Ο κ. Πατέλης, συμβουλεύει τον πρωθυπουργό σε θέματα οικονομικής πολιτικής. Τα προηγούμενα 27 χρόνια εργαζόταν ως οικονομολόγος και αναλυτής στον χρηματοπιστωτικό τομέα στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και την Αθήνα και πλέον λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα.
Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στα οικονομικά από το πανεπιστήμιο του Πρίνστον στις ΗΠΑ, όπου ολοκλήρωσε τη διατριβή του με επιβλέποντα καθηγητή τον πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάκι.[1] Διαθέτει μεταπτυχιακό στα οικονομικά από το ίδιο πανεπιστήμιο και πτυχίο στα οικονομικά και τα μαθηματικά από το Sussex University του Ηνωμένου Βασιλείου.
ΠΗΓΗ:https://www.lifo.gr/now/politics/286084/aleksis-patelis-profanos-o-prothypoyrgos-exei-gnorisei-ton-syzygo-moy

[1]Ο Μπεν Μπερνάνκι (Ben Shalom Bernanke, 13 Δεκεμβρίου 1953) είναι Αμερικανός οικονομολόγος και πρώην πρόεδρος της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας, για δύο θητείες. Ο Μπερνάνκι διορίστηκε σε αυτή τη θέση από τον Πρόεδρο Τζορτζ Μπους, καθώς παλαιότερα είχε διατελέσει επικεφαλής του συμβουλίου του Προέδρου Μπους για οικονομικά θέματα. Διαδέχτηκε τον προκάτοχό του, Άλαν Γκρίνσπαν, την 1η Φεβρουαρίου 2006. Επιλέχτηκε για δεύτερη θητεία από τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στις 28 Ιανουαρίου 2010. Το περιοδικό Τάιμ τον ανέδειξε «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το 2009.

Παιδική ζωή

Γεννήθηκε στην Αουγκούστα, Τζόρτζια στις 13 Δεκεμβρίου 1953. Μεγάλωσε στο Ντίλον της Νότιας Καρολίνας. Ο πατέρας του Φίλιπ ήταν φαρμακοποιός και μερικώς απασχολούμενος ως μάνατζερ θεάτρου ενώ η μητέρα του Έντνα ήταν δασκάλα δημοτικού σχολείου μέχρι τη στιγμή που γεννήθηκε ο Μπεν. Είναι ο μεγαλύτερος από τρία αδέλφια, έχοντας ακόμη έναν αδελφό και μία αδελφή. Ο αδελφός του Σεθ είναι δικηγόρος στη Βόρεια Καρολίνα και η αδελφή του, Σάρον, είναι διευθύντρια σε μουσικό σχολείο της Βοστώνης.

Ben Shalom Bernanke

Η οικογένεια του ήταν από τις ελάχιστες εβραϊκές στην περιοχή του και συμμετείχαν σε μια τοπική συναγωγή. Ο Μπεν σε μικρή ηλικία έμαθε την Εβραϊκή γλώσσα από τον παππού του Χάρολντ. Ο πατέρας του και ο θείος του κατείχαν από κοινού ένα φαρμακείο που αγόρασαν από τον παππού από την πλευρά του μπαμπά του, Γιόνας. Ο Γιόνας γεννήθηκε στο Μπόρισλαβ της Αυστρουγγαρίας στις 23 Ιανουαρίου 1891 και μετανάστευσε στις ΗΠΑ. Έφτασε στο νησί Έλλις στα 30 του χρόνια την Πέμπτη 30 Ιουνίου 1921 μαζί με τη γυναίκα του, ετών 25. Στα έγγραφα του πλοίου καταλογογραφήθηκαν ως ταμίας και ιατρός αντίστοιχα. Μετακόμισαν στον Ντίλον από τη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του ’40. Η μητέρα του Μπεν δούλευε συχνά στο οικογενειακό φαρμακείο όπως έπραττε και ο ίδιος περιστασιακά.

Θρησκεία

Ως έφηβος τη δεκαετία του ’60, ο Μπερνάνκι βοηθούσε στην τοπική συναγωγή στο τύλιγμα της Πεντάτευχου. Οι γονείς του ανησυχούσαν ότι ο γιος τους θα χάσει την εβραϊκή του ταυτότητα αν φοιτούσε στο Χάρβαρντ. Με τη βοήθεια ενός καθηγητή από το Ντίλον οι γονείς του Μπεν τελικά πείστηκαν ότι υπάρχουν Εβραίοι και στη Βοστώνη και ότι ο γιος τους δεν διατρέχει κίνδυνο.

Εκπαίδευση

Ο Μπερνάνκι από το δημοτικό έως το λύκειο συμμετείχε στις τάξεις των άριστων μαθητών. Ακόμη έπαιζε σαξόφωνο για τη σχολική μπάντα με διάκριση και σε επίπεδο πολιτείας. Κατάφερε να επιτύχει ένα σχεδόν τέλειο σκορ στο SAT, ένα αμερικανικό τεστ αξιολόγησης για την είσοδο στο πανεπιστήμιο, επιτυγχάνοντας 1590 βαθμούς με άριστα το 1600. Φοίτησε στο Χάρβαρντ όπου και πήρε με έπαινο το πτυχίο του στα Οικονομικά το 1975. Ακόμη πήρε το Διδακτορικό δίπλωμα του από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης το 1979. Για να καταφέρει να αντεπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις του πανεπιστημίου δούλευε τα καλοκαίρια αλλά πριν την εκκίνηση των σπουδών του σε ένα τοπικό αξιοθέατο κοντά στο Ντίλον.

Σ.γ.: Δεν μας ενδιαφέρει η σεξουαλική προτίμηση ή η θρησκευτική πίστη κάποιου όπως του Μπεν Σαλόμ Μπερνάνκι, μας ενδιαφέρει όμως να προκόψει η οικονομία της χώρας. Επιφυλασσόμαστε σ’ αυτό γιατί πολλά έχουν δει τα μάτια μας από την χαβαρντιανή ελίτ που λίγο πολύ αποτελεί την οικονομική και πολιτική ελίτ του πλανήτη με καθολικό χρέος 13.5 τρις δολάρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.