Αν οι Όσιοι Παϊσιος και Πορφύριος ανακηρύχθηκαν Άγιοι από το Νέο Ημερολόγιο τι πρέπει να γίνει για τον πατέρα Θεωνά που υπήρξε θύμα των φανατικών Νεοημερολογιτών;

Τον ιερομάρτυρα Θεωνά γιατί δεν τον έχουν αγιοκατατάξει οι ΓΟΧ;; για να μην παρεξηγηθούν οι Νεοημερολογίτες;;

Απόδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ!

Οι αλήθειες και το δίκαιο πρέπει να λέγονται και να υπερισχύουν πάνω από όλα.

Από τη Μαύρη Βίβλο της Νεοημερολογιτικής Εκκλησίας κατά των Παλαιοημερολογιτών τι να πρωτοαναφέρουμε[1]; Ξυλοδαρμοί, συλλήψεις, φυλακίσεις, χτυπήματα με γκλομπ, κατάβρεξη με πυροσβεστικές αντλίες, εισβολές στα σπίτια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σαλαμίνα, Μάνδρα, Χαλκιδική, Μεσορόπη και αλλού. Μέχρι και φόνους είχαμε (με γνωστότερο της Αικατερίνης Ρούττη).

Οι Παλαιοημερολογίτες Κληρικοί θεωρήθηκαν ως μη έχοντες την Χάρη της Ιερωσύνης και παραπέμφθηκαν σε ποινικά δικαστήρια με πιο συνηθισμένη κατηγορία την αντιποίηση ασκήσεως υπηρεσίας λειτουργού της Ανατολικής του Χριστού Εκκλησίας. Δεκάδες κληρικοί φυλακίσθηκαν και εξορίσθηκαν, ενώ τα υπόγεια των Μητροπόλεων γέμισαν με ράσα και καλυμμαύχια.

Ειδικά το παρακάτω φρικτό περιστατικό φανερώνει ξεκάθαρα και στην πράξη το πόσο πιστεύαν σε αυτή την θέση:

Το 1935 στη Δεσφίνα Φωκίδος ο τότε δεσπότης Ιωακείμ Αλεξόπουλος εισήλθε μετά κουστωδίας στην εκκλησία των Παλαιοημερολογιτών εν ώρα της Θείας Λειτουργίας, λειτουργούντος του Ιερομονάχου Θεωνά, άρπαξε από τα χέρια του το Άγιο Ποτήριο, από το οποίο έριξε το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας καταγής και Τα καταπάτησε. Ύστερα άρπαξε από τα γένια τον εν λόγω Ιερομόναχο, του τα ξερίζωσε και άρχισε να τον κλωτσάει μανιωδώς. 
Ο π. Θεωνάς λίγο αργότερα απεβίωσε [2].

[1] Τα ντοκουμέντα για όλα τα αναφερόμενα γεγονότα βρίσκονται στη διάθεση όποιου αναγνώστη επιθυμεί.

[2] “Η Ορθοδοξία νικά”, Σπυρίδωνος Αγιορείτου, Λευκωσία 1976, σελ. 12 και “Το νέον παπικόν ημερολόγιον”, π. Φιλοθέου Ζερβάκου, σελ. 9-10

https://krufo-sxoleio.blogspot.com/2014/08/blog-post_12.html

Leave a Reply

Your email address will not be published.