Αν περιμένεις να επηρεαστούν κάποιοι φίλοι σου στο Facebook από τις πολιτικές σου πεποιθήσεις ματαιοπονείς

Οι φίλοι σου στο Facebook δεν νοιάζονται για το τι ψηφίζεις ούτε επηρεάζονται ιδιαίτερα από σένα.

Έχουμε ζήσει (και έχουμε απηυδήσει) πολλές φορές στη διάρκεια προεκλογικών περιόδων, και όχι μόνο, με παραληρηματικές εκδηλώσεις φανφαρονισμού και τώρα μια έρευνα στην Αμερική έρχεται να το επιβεβαίωσει έμπρακτα: κανείς δεν είναι πρόθυμος να ακούσει την κομματική τοποθέτησή σου. Τουλάχιστον, όχι στο facebook.

Oι πολιτικού περιεχομένου αναρτήσεις σου στο Facebook δεν αλλάζουν τον τρόπο που σκέφτονται οι φίλοι σου. Αυτό υποστηρίζει πρόσφατη έρευνα στις ΗΠΑ με αφορμή τον προεκλογικό χαμό που επικρατεί στα social media. Αυτά τα -δογματικά ενίοτε- διαδικτυακά ξεσπάσματα δεν αλλάζουν την πολιτική τοποθέτηση των ψηφοφόρων, σύμφωνα με αυτή τη νέα μελέτη.

Ένα εντυπωσιακό ποσοστό της τάξης του 94% των Ρεπουμπλικανών, 92% των Δημοκρατικών, and 85% των ανεξάρτητων δεν έχουν επηρεαστεί ποτέ από πολιτική ανάρτηση κάποιου «φίλου» τους στο Facebook, σύμφωνα με την Rantic, μια επιχείρηση που πουλά ακολούθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην έρευνα που διεξήγαγε η εν λόγω εταιρεία συμμετείχαν 10.000 χρήστες του Facebook που αυτοπροσδιορίζονται ως Ρεπουμπλικάνοι, Δημοκρατικοί, ή ανεξάρτητοι αντίστοιχα.

fb2

Σχεδόν το ένα τρίτο αυτών των χρηστών, δήλωσε ότι τα social media δεν είναι το κατάλληλο φόρουμ για πολιτικές συζητήσεις. Οι ερωτηθέντες από κάθε κατηγορία παραδέχθηκαν ότι έχουν κάνει un-friend ανθρώπους στο facebook, λόγω των πολιτικών τους θέσεων. Αυτό δεν αποτελεί καλό οιωνό για όσους έχουν μετατρέψει το facebook σε πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσεων.

fb3

fb4

fb5

Με λίγα λόγια, όπως φαίνεται, οι πολιτικού περιεχομένου αναρτήσεις δεν επηρεάζουν τις πολιτικές πεποιθήσεις, παρά μόνο τις φιλικές προτιμήσεις.

[Πηγή: Quartz]

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/oi-filoi-soy-sto-facebook-den-noiazontai-gia-to-ti-pshfizeis.4220130.html 18/8/16

Σ.γ.:Αυτά για όσους ελπίζουν ότι μπορούν να «ψαρέψουν» οπαδούς μέσα από το διαδίκτυο.

Ματαιοπονία των πάντων ματαιοπονία! Η ελευθερία της βούλησης που τη σέβεται ακόμη κι ο Θεός και δεν επεμβαίνει στα ανθρώπινα, επιβάλλεται σε όλους (ευτυχώς) τους τομείς της ζωής μας. Και όσοι προσπάθησαν να ελέγξουν το δικαίωμα του ανθρώπου να συλλογάται ελεύθερα, να αποφασίζει ελεύθερα όπως οι Ψυχίατροι Γουαίην Κάμερον και Γουίλλιαμ Σάγκαρντ, ο Χίτλερ, ο Στάλιν, ο Μάο τσε Τουνγκ, απέτυχαν ΟΙΚΤΡΑ.

Ευτυχώς για το καθοδηγούν τα ανθρώπινα κακό, δυστυχώς για την ιερή αποστολή των ανθρώπων του φωτός, γιατί αυτοί θα διώκονται επειδή ακριβώς δημιουργούν φθόνο με τη λάμψη τους και η ελευθερία της βούλησης των ζηλοφθόνων τους σκοτώνει…

 

2 Σχόλια

  1. Ναι, το ξερω, κανεις δεν σκοτιζεται ουτε επηρεαζεται ιδιαιτερα απο τις διαφορετικες αποψεις σου σε κοινωνικα ή πολιτικα θεματα. Η πλειοψηφια των ανθρωπων ειναι η ελεγχομενη «μαζα» που σχεδον παντα χαλιναγωγειται απο τα social media και συμβιβαζεται παντα με το εκαστοτε «ρευμα» της συγκεκριμενης κοινωνιας και του συγκεκριμενου πολιτισμικου περιβαλλοντος στο οποιο ζει και με το οποιο καθημερινα αλληλεπιδρα!!! ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΚΕΨΗΣ, ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΤΟΥΝ Ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΓΙ’ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ!!! ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΣΕ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΑΞΙΖΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΔΕΧΟΤΑΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙ ΜΠΟΥΡΚΑ Ή ΜΑΝΤΗΛΑ Ή ΠΕΠΛΟ, ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΠΕΘΑΙΝΕ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ!!! ΕΞΑΛΛΟΥ, ΤΟΣΟ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΑΠ’ΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥΣ!!!

  2. wow, awesome!

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.