«

»

Φεβ 19

Κατά μέτωπο επίθεση της μαφίας του ευρώ εναντίον του Δ. Καζάκη και του ΕΠΑΜ. Μέρος 1ο

Το κατεστημένο, βλέποντας τον σκόπιμα εξαφανισμένο από τα media Δημήτρη Καζάκη να ακούγεται όλο και περισσότερο από τον κόσμο και τους περιφερειακούς σταθμούς τηλεόρασης (γιατί τα πανελλήνιας εμβέλειας, συμπεριλαμβανομένης της κυβερνητικής υπηρετριούλας ΕΡΤ, κανάλια τον έχουν αποκλείσει) έχει πια γίνει έξαλλο.

Έτσι ξεκίνησε (ήδη από το 2015 θα λέγαμε) μια δυσφημιστική εκστρατεία που στις ημέρες μας, δεδομένης της απόλυτης καταστροφής που η χώρα μας βαδίζει εντός του ευρώ με τα μνημόνια, τη δανειακή σύμβαση, την είσοδο στη δουλεία του ΔΝΤ, εναντίον εκείνων που περιφρονητικά και σαρκάζοντας, ονομάζει «δραχμιστές».

Πολύ περισσότερο η μαφία του ευρώ βάλλει εναντίον του ανθρώπου ο οποίος έχει ξεκάθαρες απόψεις και θέσεις εναντίον του Ευρώ και της Ευρωπαϊκής συμμορίας συμπεριλαμβανομένου του ΔΝΤ, του Ντράγκι σαν πρόεδρου μιας ιδιωτικής τράπεζας που λέγεται ΕΚΤ και κόβει ηλεκτρονικό χρήμα όπου τα συμφέροντα των Γερμανών κατακτητών επιτάσσουν.

Έτσι το 2015 οι της συμμορίας του Ευρώ, έλεγαν:

Τα 10 βήματα προς τη δραχμή

Posted by Αττικός Παρατηρητής on Μάρτιος 22nd, 2015

Το «ατύχημα» συμβαίνει από τη στιγμή που η έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί στρατηγική επιλογή, αλλά λύση ανάγκης, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για να λειτουργήσει η χώρα και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Έτσι, αναγκαστικά θα πρέπει να βγει από το ευρώ και να «κόψει» δικό της νόμισμα. Αφού, λοιπόν, ξεπεραστούν τα διάφορα νομικά, πολιτικά και διαδικαστικά προβλήματα, ξεκινά η διαδικασία αποχωρισμού από την Ευρωζώνη και η μετάβαση στο νέο νόμισμα, π.χ. στη δραχμή.

Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν πρόκειται να γίνει ξαφνικά μέσα στη νύχτα. Θα συμβεί ως «ατύχημα», το οποίο, όμως, όλοι θα βλέπουν να έρχεται και θα προετοιμάζονται. Η «Κ» μίλησε με μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού, που έχουν «τρέξει» αρκετές φορές τα σενάρια ενός Grexit έως σήμερα και τα οποία προσαρμόζουν στις νέες συνθήκες. Επίσης, συγκέντρωσε πανεπιστημιακές μελέτες που έχουν εκπονηθεί για ακαδημαϊκούς λόγους ή για λογαριασμό κρατών και κεντρικών τραπεζών.

Οι συνέπειες της εξόδου από το ευρώ(;) όπως το επιθυμεί ο Σόϊμπλε και η Γερμαν ία, όχι όπως το επιδιώκουν οι δραχμιστές Έλληνες

Συγκρίνοντας τις επιπτώσεις μιας εξόδου στη δραχμή με αυτές των μνημονίων από το 2010 έως σήμερα, προκύπτουν τα εξής βασικά συμπεράσματα:
Πρώτον, το μνημόνιο αύξησε την ανεργία στην Ελλάδα ακριβώς στο επίπεδο που είχαν προβλέψει τα σενάρια εξόδου στη δραχμή.
Δεύτερον, η μείωση του εισοδήματος (αγοραστική δύναμη) είναι η μισή απ’ ό,τι θα είχε συμβεί με τη δραχμή.
Τρίτον, η αβεβαιότητα, το τελευταίο διάστημα, έχει εκτινάξει τις αποδόσεις των 10ετών στα ίδια σχεδόν επίπεδα με αυτά που προβλέπονται στην περίπτωση της δραχμής. Πριν, π.χ. το φθινόπωρο, οι αποδόσεις ήταν στο μισό από εκείνες της δραχμής.

Τα βήματα της μετάβασης
Το «ατύχημα» συμβαίνει από τη στιγμή που η έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί στρατηγική επιλογή, αλλά λύση ανάγκης, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για να λειτουργήσει η χώρα και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Ετσι, αναγκαστικά θα πρέπει να βγει από το ευρώ και να «κόψει» δικό της νόμισμα. Αφού, λοιπόν, ξεπεραστούν τα διάφορα νομικά, πολιτικά και διαδικαστικά προβλήματα, ξεκινά η διαδικασία αποχωρισμού από την Ευρωζώνη και η μετάβαση στο νέο νόμισμα, π.χ. στη δραχμή.

Βήμα 1: «Παγώνουν» όλα τα διαθέσιμα των τραπεζών σε ευρώ.
Βήμα 2: Τη χρονική στιγμή «μηδέν» μετατρέπονται όλα τα υπόλοιπα (καταθέσεις και δάνεια) σε δραχμές με ισοτιμία 1 ευρώ = 1 δραχμή. Αυτό ισχύει και για τις καταθέσεις των τραπεζών στην ΤτΕ και των δανείων (ακόμη και ELA) που έχουν λάβει.
Βήμα 3: Σε πολιτικό επίπεδο μπορεί να αποφασιστεί ένα προκαταβολικό «κούρεμα» χρέους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Αυτό γίνεται τεχνικά με προκαταβολική υποτίμηση της δραχμής πριν από την κυκλοφορία. Για παράδειγμα, το χρέος 10.000 ευρώ μετατρέπεται άμεσα σε 10.000 δραχμές, με ισοτιμία 1 προς 1. Για να γίνει και «κούρεμα», γίνεται νέος υπολογισμός με ισοτιμία π.χ. 1 ευρώ = 2 δραχμές. Έτσι, το χρέος θα μείνει 10.000 δραχμές (το χρονικό σημείο μηδέν παραμένει η βάση), αλλά σε ευρώ (για την ξένη τράπεζα) θα γίνει 5.000 ευρώ.
Βήμα 4: Απαγορεύεται η μεταφορά κεφαλαίων από τους νέους λογαριασμούς καταθέσεων σε δραχμές προς λογαριασμούς σε ευρώ.
Βήμα 5: Μισθοί, τιμές προϊόντων, αξία υπηρεσιών, δανείων κ.λπ. θα μετατραπούν με ισοτιμία 1 προς 1.
Βήμα 6: Η ΕΚΤ δανείζει εκτάκτως την ΤτΕ ώστε να έχει συναλλαγματικά διαθέσιμα σε ευρώ.
Βήμα 7: Ξεκινά η κυκλοφορία της δραχμής και η διαπραγμάτευση στις αγορές. Αναμένεται μεγάλη υποτίμηση, που μπορεί να φτάσει το 60%. Ουσιαστικά, χάνεται όλο το όφελος από το παραπάνω «κούρεμα».
Βήμα 8: Το πάγωμα των λογαριασμών και οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων παραμένουν έως ότου ηρεμήσουν οι μεγάλες μεταβολές στην ισοτιμία.
Βήμα 9: Ανταλλακτήρια θα δέχονται για συγκεκριμένη περίοδο τα ευρώ για μετατροπή σε δραχμές. Με νόμο, όλες οι συναλλαγές στο εσωτερικό θα γίνονται σε δραχμές.
Βήμα 10: Ο πληθωρισμός που θα προκύψει από την υποτίμηση της δραχμής θα εκτινάξει τις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών. Πιο άμεση θα είναι η επίπτωση στα εισαγόμενα, όπως π.χ. τα καύσιμα. Αν δηλαδή, η ισοτιμία διαμορφωθεί σε 1 προς 8, τότε ένα λίτρο βενζίνης από 1,50 δραχμές την πρώτη ώρα θα εκτιναχθεί, π.χ., σε 9-10 δραχμές, ύστερα από μερικές ώρες ή λίγες ημέρες.

Πηγή: Έντυπη έκδοση Καθημερινή 

Τα 10 βήματα προς τη δραχμή

 

5 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

 1. Μαρια Κ.

  ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΝΑ ΛΕΝΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ!!!!! ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ!!! ΚΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΗ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΩ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ, ΨΥΧΡΑΙΜΗ, ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ!!!!!!!

  1. Γεώργιος Ευαγγελάτος

   Όμως πέρα από το προσωπικό μας πρόβλημα είναι ανάγκη δράσης κι ενημέρωσης. σε θέλουμε να συμμετάσχεις στις δράσεις που θα κάνει το ΕΠΑΜ.Συμπλήρωση του φυλλαδίου δημοσκόπησης για να ανοίξουμε συζήτηση με κόσμο στους δρόμους της Πάτρας, χορήγηση εντύπου υλικού που έχω φέρει από Αθήνα και πρόσκληση σε ομιλία την Τετάρτη στις 7.00 μμ Τσμαδού 39 με τον Γιάννη Αλεξανδρόπουλο και θέμα «Η Οικονομική Καταστροφολογία 14 Οικονομολόγων από την είσοδό μας στη δραχμή. Πάνω σε άρθρο της Κυριακάτικης Καθημερινής». Φέρετε κόσμο μαζί σας.

   1. Μαρια Κ.

    Ναι, ειλικρινα σας γραφω, ότι θα ηθελα πολυ το ΕΠΑΜ να επιτυχει συντομα τους στοχους του καθως επισης, θελω και για εσας τον ιδιο να εχετε τεραστια προσωπικη επιτυχια στις ερχομενες εκλογες!!!!! Ομως, δε δεχομαι πλεον να κανω τσαμπα θεληματα για τιποτα και για κανεναν!!! Θα συμμετειχα στο ΕΠΑΜ μονο αν πληρωνομουν ή τουλαχιστον αν ειχα κι εγω καποια προσωπικη ανταμοιβη ή πνευματικη ικανοποιηση!!! Ξερετε, οταν εχουμε μια πληγη η οποια μας ποναει, εαν δεν εχουμε καποιο παυσιπονο μαζι μας για να παρουμε και να ανακουφιστουμε απο τον φρικτο πονο, τουλαχιστον δεν επιτρεπεται σε καμια περιπτωση να ριχνουμε αλατι πανω στην πληγη αυτη!!! Τι θελω να πω μ’αυτο????!!!! Ο,τι για μενα τουλαχιστον, μου ειναι αδυνατον να συμμετεχω σε δραστηριοτητες του ΕΠΑΜ, που οχι μονο δεν καταφερνουν να ξεσηκωσουν τον κοσμο για ριζικη ανατροπη, αλλα κι απο πανω, μου προκαλουν απεραντη οργη και αγανακτηση για την τραγικη κατασταση στην οποια βρισκομαστε σημερα. Οταν, δυσαρεστα και τραγικα θεματα τεραστιας κοινωνικης αδικιας αναφερονται συνεχως σε ομιλιες, επαναλαμβανονται και αναμοχλευονται, τοτε σιγουρα νιωθουμε απεραντη οργη και αγανακτηση. Και δεν μας αξιζει να μας καταστρεφεται η προσωπικη μας ηρεμια και γαληνη, οταν δε μπορουμε με καμια δυναμη, να λυσουμε εμεις αυτα τα προβληματα!!!! Και παλι, σας λεω, οτι το ΕΠΑΜ δεν προκειται να ελευθερωσει την πατριδα μας απο τους ξενους τοκογλυφους, Μονο, εαν Αγγλια και Η.Π.Α. διαλυσουν την ΕΕ και το ευρω, τοτε μονο θα ελευθερωθουμε. Ακομη, και ο χιτλερ δε θα επεφτε, μονο με τις δρασεις των ελληνικων πατριωτικων οργανωσεων. Αναγκαστηκε και ξεκουμπιστηκε απο την ελλαδα, μονο και μονο επειδη συμμετειχε αγγλια και αμερικη στον β’παγκοσμιο πολεμο. Τωρα, εαν εσας σας αρεσει να συμμετεχετε στο ΕΠΑΜ για δικους σας λογους που σας ικανοποιουν, αυτο ειναι δικο σας θεμα.

    1. Γεώργιος Ευαγγελάτος

     Συμμετέχω διότι δεν έχω βρει κάτι άλλο πλην της ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ αξιολογώτερο, καλλίτερο και συνεπέστερο. Προς το παρόν.

 2. TarahConcienne.bravesites.com

  I am actually grateful to the holder of this web page who has shared this wonderful article at at this place.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>