Δημήτρης Καζάκης: Να ευχόμαστε να έχουμε έστω σύνταξη Βουλγαρίας στα 128 ευρώ

Όταν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος υπέγραψαν το 2ο Μνημόνιο, μας το πέρασαν στα γρήγορα, τόσο γρήγορα μάλιστα που οι ζαλισμένες κεφαλές μας δεν  κατάλαβαν κάτω από την ψυχολογία του ΣΟΚ και του ΔΕΟΥΣ τι υπέγραψαν αυτοί οι κύριοι.

Για να πάμε λοιπόν στο Μνημόνιο 2 και στη σελίδα 427 να δούμε τι δεχθήκαμε έτσι στα κλεφτά και στα αθόρυβα:

«Τα μέτρα αυτά (σ.γ.: δηλαδή τα μέτρα των Μνημονίων) θα δώσουν τη δυνατότητα μείωσης της απόκλισης στο επίπεδο του κατώτατου μισθού σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας (Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη)». Τι σημαίνουν τα μέτρα αυτά;

Ότι θα έρθει στιγμή που οι μισθοί και οι συντάξεις των Ελλήνων θα φτάσουν στο επίπεδο της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας γύρω στα 200 με 120 ευρώ. Μην ακούτε τι σας λέγουν οι ψεύτες τύπου Τσίπρα, Κατρούγκαλου, Δραγασάκη, Αχτσιόγλου, Στουρνάρα και βάλε.

Ιδού λοιπόν, ήρθε ο καιρός για να κατανοήσουμε τι υπέγραψαν όλοι αυτοί οι κύριοι από κοινού, βάζοντάς μας το κεφάλι στην αγχόνη. Όχι το δικό τους κεφάλι, αυτό το έχουν εξασφαλίσει και μάλιστα αν ξεφύγουν από τη δικαιοσύνη όταν θα αλλάξουν τα πράγματα, έχουν ήδη προβλέψψει μαζί με τα αφεντικά τους, το αίσιο μέλλον που έχουν όλοι οι δωσίλογοι. καθηγητές στο London School of Economics, σύμβουλοι επιχειρήσεων στο εξωτερικό κ.λπ. κ.λπ.

Αλλά ας ακούσουμε τι είπε ο Δημ, Καζάκης στον Τράγκα την 1η Μαρτίου 2017:

O γεν. γραμματέας του ΕΠΑM μιλώντας στο Γιώργο Tράγκα στα Παραπολιτικά 90.1 στα Fm χαρακτήρισε εικονικά τα πλεονάσματα για τα οποία καυχιέται η παραπαίουσα κυβέρνηση Τσίπρα

«Η απόφαση του Eurogroup μιλά για εργασιακά και θέλει να τελειώσουν οι συντάξεις, να ευχόμαστε να έχουμε εθνική σύνταξη σαν αυτή της Βουλγαρίας στα 128 ευρώ, καθώς χρειάζονται 17 δις για να χρηματοδοτηθούν οι συντάξεις και αναρωτιέμαι που θα τα βρει το κράτος», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Γιώργο Τράγκα ο Γενικός Γραμματέας του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης.

Χαρακτήρισε τα πλεονάσματα «εικονικά» καθώς όπως είπε « σε διαφορετική περίπτωση δεν θα χρειαζόταν να έχουμε βραχυπρόθεσμο δανεισμό 500 εκατομμυρίων κάθε χρόνο» και πρόσθεσε: «Στην Ελλάδα πλέον δεν έχουμε μισθούς, αλλά επιδόματα, ενώ το εργατικό δίκαιο έγινε  σαν το Ρωμαϊκό το μαθαίνουμε ως ιστορικό γεγονός καθώς δεν υπάρχει στην Ελλάδα πλέον δίκαιο για τα εργασιακά.

Ο κ. Καζάκης υποστήριξε ότι «τις αποφάσεις για την Ελλάδα τις παίρνει το Βερολίνο και όχι ο Αλέξης Τσίπρας. «Μας έχουν εφαρμόσει νομικά καθεστώς κατοχής δεν είμαστε καν νομαρχία της Γερμανίας ήρθαν να αρπάξουν και να φύγουν οι Γερμανοί» και συνέχισε :  «Ακόμη και οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι που στέλνονται στις γραμματείες δεν παράγονται από Ελληνική βούληση λέμε απλά ναι και προχωράμε. Θυμηθείτε πως εντός 12ωρου ψηφίστηκε το τελευταίο μνημόνιο».

Ο πρόεδρος του ΕΠΑΜ είπε πως «η σύγκρουση Κυβέρνησης αντιπολίτευσης είναι για το θεαθήναι, το  μνημόνιο το έχουν ψηφίσει όλοι και η μόνη διαφορά είναι ότι λέει ο κ. Μητσοτάκης πως θα το επαναδιαπραγματευτεί το ίδιο έλεγε όμως και ο κ. Σαμαράς» και πρόσθεσε «στην εποχή των μνημονίων χάθηκαν 340 χιλιάδες Έλληνες με επίσημα στοιχεία πρώτη φορά μειώνεται ο πληθυσμός μας  μετά από πολλές δεκαετίες».

Παράλληλα υποστήριξε ότι «με το χρέος παίζεται ένα μεγάλο και πρόστυχο παιχνίδι και από τις δυο μεριές ακόμη και από την Αθήνα καθώς οι 223 βουλευτές που ψήφισαν το μνημόνιο αποδέχονται ότι είναι βιώσιμο το χρέος και αναρωτήθηκε πώς μπορεί αυτό διαπραγματευτεί όταν το έχουν κάνει νόμο του κράτους και με συνταγματική πρόνοια»…

Ο κ. Καζάκης είπε ότι επειδή Γαλλία Ολλανδία και Γερμανία έχουν εκλογές έβαλαν μπροστά το ΔΝΤ για το χρέος όμως  από την πλευρά του το ταμείο ζητά 10 δις ανακεφαλαιοποίηση τα οποία για να βρεθούν θα γίνει κούρεμα καταθέσεων και τα λεφτά θα τα φάνε από τους ομολογιούχους .  Θα γίνει – είπε – με μεικτό σύστημα ένα bail in και στόχο να μην μείνει τίποτα στις τράπεζες οι οποίες είναι  δύο χρόνια υπό περιορισμό κάτι   δεν είχε γίνει ούτε με πόλεμο αλλά ούτε και με την Χούντα και πρόσθεσε «Πως γίνεται μέσα στο 2016 υπό περιορισμό καταθέσεων, δάνεια δεν δίνονται καταθέσεις δεν  γίνονται, πως γίνεται να χρησιμοποίησαν 72 δις οι τράπεζες μας που τα χρησιμοποίησαν;  ακόμη και στην υποσαχάρεια Αφρική δεν έχουν το τερατούργημα με 4 τράπεζες.

Ο πρόεδρος του ΕΠΑΜ υποστήριξε ότι τα καταστήματα όπου οι Έλληνες δίνουν το χρυσό τους στέλνουν μετά τον χρυσό στην Τουρκία ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρεται στη Γερμανία, τονίζοντας παράλληλα ότι το περιουσιολόγιο όπως το θέλουν οι Γερμανοί εφαρμόστηκε και επί  Γκέμπελς και Γκέρινγκ στο 2ο Παγκόσμιο πόλεμο.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/kazakis-na-efchomaste-na-echoume-esto-sintaxi-voulgarias-sta-128-evro

Leave a Reply

Your email address will not be published.