Απίστευτο και όμως αληθινό, νεκρός ο Κώστας Μητσοτάκης!

Κανείς δεν το περίμενε! Κανείς δεν το σκεπτόταν! Όλοι τον θεωρούσαμε αιώνιο πριν μπει στην αιωνιότητα. Και λίγο έλλειψε να γίνει αιώνιος. Πέθανε 99 ετών.

Πήγε από χαλασμένα μύδια λένε τα sites

Πιστεύαμε πως θα ήταν πάντα κοντά μας να μας συμβουλεύει λόγω πείρας, λόγω σοφίας, λόγω διαύγειας και καθαρότητας σκέψης.

Πολλά είχε πει και πιο πολλά είχε κάνει…

Ένα από αυτά ήταν όταν πρόσφατα σε μια συνέντευξή του είχε πει “αν συνεχίσουμε να δανειζόμαστε θα φτάσει η ώρα που η Ελλάδα θα υποθηκεύσει το μέλλον των ναπογόνων της”, και εγένετο. Υποθηκεύσαμε την πατρίδα για 99 χρόνια, όσα ακριβώς και τα χρόνια του Κώστα Μητσοτάκη.

 

Τον θυμάμαι από το βήμα της Βουλής να εξαπολύει μύδρους εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου και της Κυβέρνησής της για το σκάνδαλο Κοσκωτα. Είχε πει ότι γίναμε ρεντίκολο στα ξένα μίντια εξ αιτίας του τεράστιου σκανδάλου.

Τον θυμάμαι να μιλάει από εξέδρα επί της πλατείας Γεωργίου στο ανατολικό μέρος αυτής, το “επάνω” όπως λέμε εμείς οι Πατρινοί. Είχα αναθέσει μάλιστα στον Αλέκο τον Γκλαβά να μου βγάλει φωτογραφίες με τη NIKON για να τις επεξεργαστώ μετά και να αναλύσω την συμπεριφορά των οπαδών του με τα σημαιάκια. Οπαδών; τρόπος του λέγειν. Ένας όχλος που μούγκριζε, ένα πλήθος χωρίς ιδεολογία που κόχλαζε, ένας μαζολαός που ευχαριστούσε το αφεντικό του για τα ρουσφέτια που του έκανε. 

Θυμάμαι επίσης πως κέρδισα το στοίχημα, αν και δεν με πλήρωσε ποτέ, ένας φανατικός οπαδός της δεξιάς που επέμενε εκείνο το καλοκαίρι του 1989 υποθέτω, ότι “ο Μητσοτάκης θα το δεις θα τον φέρει τον Αντρίκωφ Παπαντρίκωφ στο δικαστήριο για τα πάμπερς του Κοσκωτά”. Αργότερα έμαθα πως την ονομασία πάμπερς όπου τύλιγε ο Κοσκωτάς τα εκατομμύρια δολάρια κ.λπ. ήταν κατασκεύασμα του Μητσοτάκη και του αχρείου που παρακολουθούσε τα τηλέφωνα του Ανδρέα. Ο ίδιος που τον είχε βάλει ο Μητσοτάκης να παρακολουθεί τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του πρωθυπουργού, το αποκάλυψε σε δημοσιογράφο σε εκπομπή του Χαρδαβέλα αν δεν με απατά η μνήμη μου. “Πάμπερς δεν υπήρξαν ποτέ, εμείς τα φτιειάξαμε με την φαντασία μας” σχολίασε παινευόμενος.

Τελικά ο παπανδρέου δεν έφθασε στο δικαστήριο, το στοίχημα το κέρδισα και όπως ακούστηκε αργότερα ότι το αντάλλαξε ο Μητσοτάκης το σκάνδαλο Κοσκωτά με το άλλο σκάνδαλο των τηλεφωνικών λαθροακροάσεων του ΟΤΕ που ο Κώστας Μητσοτάκης  επί πρωθυπουργίας του έκανε στον σχεδόν ψυχορραγούντα από τις αμαρτίες του και την άφρονα ζωή του, αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

Αυτά τα λίγα. Αργότερα ίσως γράψουξμε πιο πολλά!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.