Δείτε τον εαυτό σας πως ενεργούσε το 1996 και πόσο αμετανόητα επαναλαμβάνεστε ως τα σήμερα! Άρα μη διαμαρτύρεστε για τον Γολγοθά σας!

Το πιο κάτω κείμενο ήταν εμνευσμένο από ένα άρθρο του Γιάννη Διακογιάννη στην ΑΥΡΙΑΝΗ το Μάη του 1996.  Αν το διαβάσετε θα δείτε γιατί νομοτελειακά καταλήξαμε σαν ‘Έθνος και λαός στο σημερινό κατάντημα.

Να το πω προφητικό; Να το αποκαλέσω αναμενόμενο; ‘Ενα πάντως είναι σίγουρο, ο εγωισμός, η φιλαυτία, ο συβαριτισμός, η φιληδονία του λαού ετούτου, αργά ή γρήγορα θα  έφερναν το σημερινό αποτέλεσμα το οποίο βιώνουμε με τόσο πόνο, οδύνη, σπαραγμό και θάνατο την τελευταία οκταετία και ακόμη έπεται συνέχεια…

Τούτο γιατί ο Ηθικός νόμος σαν συμπαντικός νόμος “ου μυκτηρίζεται”  μπορεί να αργεί να τιμωρήσει τους υπεύθυνους, τους πρωταγωνιστές των ηθικών εγκλημάτων και παραβιάσεων, αλλά δε λησμονεί. Ο άνθρωπος και οι λαοί τον αγνοούν, και η τύφλωσή τους από τη φιληδονία, την τρυφή, τη σαρκικότητα των λογισμών και των πράξεών τους τους εμποδίζουν να δουν την πραγματικότητα και την αλήθεια.

Μέχρι λοιπόν να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο σαν λαός ώστε να κλίνουμε το γόνυ μπρος στο Μεγαλείο Του, ΦΩΣ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΑΛΛΑ  ΔΕ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ!

Καιρός να δούμε τα πραγματικά μας μούτρα σαν Έλληνες και σαν Έθνος στο Είδωλο του Καθρέπτη.

Αυτές τις μέρες  ο ελληνικός λαός  είχε μια καταπληκτική ευκαιρία να δει το λεγόμενο  mirror  image  του! Την ευκαιρία αυτή του την έδωσε το Πανελλήνιο Συνέδριο του Π.Α.Σ.Ο.Κ. Μέσα από τις κάμερες των κρατικών τηλεοπτικών σταθμών τηλετύφλωσης του λαού, είδαμε  το κυβερνητικό κόμμα  να δίνει  μια υπέροχη πρόβα τζενεράλε του τρόπου μοιρασιάς της πίττας, την διακυβέρνηση της χώρας, κατά τις επόμενες εκλογές;  είτε αυτές γίνουν- αδιάφορο για μας – το φθινόπωρο, όπως τα αρπαχτικά πτηνά της Νέας Δημοκρατίας καραδοκούν κι’ εύχονται  να συμβεί,  ώστε να κατασπαράξουν την εξουσία  αρπάζοντάς τη από το στόμα των αντιπάλων τους Πασόκων, είτε το 1997, όπως ελπίζουν να αντέξουν και να παρατείνουν – Θεού θέλοντος  και πλανητάρχου  συνευδοκούντος – οι πασοκικοί κορακοζώητοι νομείς της.

Τί είδαμε  στην πρόβα; Την  επανάληψη  του ίδιου  άτυχου σκηνικού. Τα γνωστά  βρυχώμενα πρόσωπα. Τα ίδια υποκείμενα με τα συσπασμένα, γεμάτα πάθος χαρακτηριστικά. Τις ίδιες βραχνιασμένες φωνές που ωρύονταν  κραδαίνοντας  φανταστικές  σπάθες, πάνω από τα κεφάλια των εκπροσώπων του κόμματος και του ελληνικού λαού, που χωρίς λαλιά  και  δυνατότητα  να πει τη γνώμη του  παρατηρούσε τους πατέρες  του `Έθνους  να έχουν χάσει τη ψυχραιμία τους,  να  ουρλιάζουν, να  αφρίζουν, να  απειλούν ο ένας τον άλλο, να λιποθυμούν από το άγχος, την ένταση και την υστερία, κάτω από την έντονη απειλή κατάρρευσης της κομματικής πειθαρχίας και ενότητας.

Βέβαια υπήρχε και το αρυτίδωτο,ψυχρό, απαθές πρόσωπο του τεχνοκράτη αρχηγού, (σ.φ.: πρόκειται για τον Ααρών Αβουρίμ ή αλλιώς Κώστα Σημίτη) ο οποίος αντικατέστησε τον προ μιας ημέρας ταφέντα αρχηγό, κατά το αιώνιο, ιστορικό, δεδομένο; ο βασιλιάς απέθανε, ζήτω ο νέος βασιλιάς! Αυτός, αγέρωχος διατήρησε την ψυχραιμία του, ορθοτομώντας το λόγο της “εαυτού” αληθείας όπως υπαγορεύουν  οι συνθήκες του όχλου και του κοπαδιού. `Η μου τα δίνετε όλα,  κομματική  προεδρία και πρωθυπουργία, ή εγκαταλείπω  το μείζων  που αφορά το λαό  και την πατρίδα, για το έλασσον, που αφορά το κόμμα. Διότι πανέξυπνος ο βλάχος, γνώριζε ότι αν αποδοκιμασθεί από την πλειοψηφία των κομματικών στελεχών ούτε να κυβερνήσει θα μπορούσε,  ούτε θα εκλεγόταν πρωθυπουργός αύριο. Ενώ, αν τον επιλέξει  η κομματική  πλειοψηφία,  ποιός  λογαριάζει  τους Έλληνες  ψηφοφόρους;

Αυτά τα ζούδια θα λένε Σημίτης,  θα θυμούνται τα όνειρα που τους τάϊζε τόσα χρόνια ο Αντρέας,  και θα νομίζουν  ακόμα ότι ψηφίζουν Παπανδρέου. `Έτσι  θα  εξακολουθήσουν  και με το Σημίτη πρωθυπουργό, να γεμίζουν τις κοιλιές τους με όνειρα και την καρδιά τους με ιδεολογήματα  χωρίς  αντίκρισμα. Εκτός από τους καρεκλάτους, τους συγγενείς  πολιτικών  και τους έχοντες το ρουσφέτι στη τσέπη. `Όλος αυτός ο συφερτός των σφουγκοκωλαρίων των μεγάλων κομμάτων είναι φυσικό να ψηφίζει πρωθυπουργό εκείνον που έχει συμφέρον. 

Αλλά ο λαός; Τι συμφέροντα έχει από τη δεξιά και το ΠΑΣΟΚ; Την αιώνια λιτότητα; Τα 35 τρισεκατομμύρια δρχ εξωτερικό χρέος  που του δημιούργησαν  από το 1945  και δώθε; τους άδικους φόρους που βαραίνουν τις πλάτες των πολλών και φουσκώνουν τα προκοίλια των βιομήχανων, των μεγαλοεκδοτών και των λοιπών απατεώνων, αεριτζήδων  και μεγαλοκαρχαριών που λυμαίνονται την εξουσία μαζί  με τους μεγαλόσχημους  άρχοντές μας;

Απορούμε,  πόσο μπορεί η ράχη  του Έλληνα ραγιά να τους αντέξει άλλο;  Πόσο  οι Έλληνες  έχουν βολευτεί και δεν τους νοιάζει τίποτα πια; `Η μήπως έχουν απελπιστεί ότι θα υπάρξουν τίμιοι  πατριώτες  που να αξίζουν  να τους εμπιστευθεί; Έτσι ψηφίζει σαβούρα, κοπριά, μαλθακότητα,  ψέμα, πορνεία, ατιμία κι’ απάτη.

Ναι, ασφαλώς και συμβαίνουν όλα αυτά, αλλά ας μη ξεχνάμε το πιό σπουδαίο: ο λαός αυτούς που εκλέγει, τους εκλέγει μέσα από τις σάρκες του,  μέσα από το αίμα του, μέσα  από το είναι του. Κατά το λαό  και οι άρχοντες,  κατά τους άρχοντες  και ο λαός! 

Οι βρυχώμενοι, βραχνιασμένοι, υστερικοί  της εξουσίας, είναι δυστυχώς το είδωλο του καθρέπτη του λαού μας, το mirror image του! Είναι να λυπάται  κανείς  πως  έχουμε  καταντήσει!

Αξιολύπητοι,  “όχλοι εκλελυμένοι (εγκαταλειμμένοι πνευματικά) και ερριμένοι (πεταμένοι στα σκουπίδια) ως πρόβατα  μη έχοντα ποιμένα”!

Υπάρχει άραγε ελπίδα  να αλλάξει  η μοίρα του τόπου τούτου; Υπάρχει η δυνατότητα να συνειδητοποιήσει  Έλληνας το γκρεμό κάτω από τα πόδια του;

Κατά τη γνώμη μας υπάρχουν ακόμη ελπίδες.

Ο Δελφικός Δεσμός, η ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ έχουν να προτείνουν μια καθεαυτό γενναία και ρηξικέλευθη πρόταση  που οδηγεί  στη συνειδητοποίηση  και την επαναστατική αλλαγή του πολιτικού κατεστημένου:

Αγαπητοί συν-Έλληνες, έχει πια γίνει βίωμα όλων ότι κανένα από τα υπάρχοντα κόμματα και τους πολιτικούς  της Νέας Δημοκρατίας, του Π.Α.Σ.Ο.Κ. της ΠΟΛΑ, και του ΚΚΕ, δεν είναι σε θέση να μας βγάλει  από το αδιέξοδο  που το Έθνος βρίσκεται.

Είναι όλοι τους ενιαίο συνονθύλευμα της συμπαιγνίας που από το 1945 σ’ εξαπατά, σε λυμαίνεται και σε τυφλώνει ώστε να εκλέγεις τους ΣΑΠΙΟΥΣ, τα όργανα του κατεστημένου που έτσι διαιωνίζουν την ύπαρξή τους δίνοντας την ψευδαίσθηση  σε σένα τον ψηφοφόρο, ότι “δήθεν” εκλέγεις δημοκρατικά τους ηγέτες σου. Η αλήθεια είναι πως το μόνο δημοκρατικό δικαίωμα που έχεις, είναι να εκλέγεις τους τυράννους σου: αφεντικά που κλέβουν τον κόπο σου,  αυξάνουν το δημόσιο χρέος,  και σε βάνουν δούλε της λιτότητας, να πληρώνεις τα σπασμένα.

Ο Δελφικός Δεσμός,  πανελλήνιο  όργανο συνένωσης, οργάνωσης, αδελφοποίησης όλων των Ελλήνων  απανταχού της γης, προτείνει την ένταξη όλων όσων πάσχουν και κλαίνε για το δύσμοιρο τούτο τόπο, να ενταχθούν  στις τάξεις του, να διαμορφώσουν  ελληνική,  υπερκομματική  συνείδηση,  και  στις επόμενες εκλογές να  ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ  ΤΑ  ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ  ΚΟΜΜΑΤΑ  ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ.

 

ΨΗΦΙΣΤΕ ΛΕΥΚΟ – ΑΚΥΡΟ – ΜΙΚΡΑ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΛΗΝ ΘΡΑΚΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΟΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

Εγράφη εξ αιτίας ενός άρθρου του Κυριάκου Διακογιάννη στην Αυριανή 1Ο/5/96

 

Για κάθε πληροφορία απευθυνθείτε στα κατά τόπους γραφεία και

    τις συνεργαζόμενες με τον Δ.Δ. κινήσεις και σωματεία. Όπως την

       KINHΣΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

   Γραφεία: Βασιλειάδου 13Α & Δημητρίου Υψηλάντου 46 Πάτρα.

                       τηλ. 061-321374.

Τα γράφαμε ήδη από τότε και φυσικά “φωνή βοώντος εν τη ερήμω!”

΅Ευαγγελάτος Γεώργιος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.