«

»

Αυγ 05

Ένα ακόμη γελοίο επεισόδιο κατ’ επιταγήν των μεγάλων με την Ελλάδα να βολοδέρνει χωρίς να κρατά ξεκάθαρη στάση.

Κατά την εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ το Act ήταν ένα ΝΟΟR2, μετέφερε ναρκωτικά προσφιλές σπορ για την εκάστοτε τουρκική κυβέρνηση.

Από την εμπορία ναρκωτικών, όπλων, και την παράνομη μεταφορά μεταναστών  η κυβέρνηση Ερντογκάν βγάζει τον άξιο μισθό της για να εγκεφαλοπλύνει με το εισπραττόμενο από αυτές τις τίμιες μεθόδους χρήμα, τα στίφη των αξιοθρήνητων Τούρκων πολιτών της ενδοχώρας. Αυτούς ακριβώς που ψήφισαν υπέρ του σουλτάνου στο πρόσφατο δημοψήφισμα χαρίζοντάς του ένα 51% ενώ αν υπήρχε σκεπτόμενος λαός ούτε 15% δεν θάπαιρνε ο μουστακαλής δήθεν θρησκευόμενος πρόεδρος μιας απάνθρωπης, ανελέητης δημοκρατίας, ή αλλιώς, συγκεκαλυμμένης δικτατορίας.

Ο έμπειρος πλοίαρχος, άνθρωπος του Ερντογκάν, γνωστός και από το επεισόδιο με τους ισραηλινούς στο πλοίο Μαρμαρά προ ετών. Κατά τον Καλεντερίδη με όσα είπε στα κανάλια, η Αμερική έδωσε το πράσινο φως στο ΓΕΝ για να ζητήσει από το λιμενικό την μεταφορά του σ’ ελληνικό λιμένα και την επιτόπου έρευνα. Ο Καπετάνιος όμως δεν ήταν του χεριού των Ελλήνων, τους έγραψε.

Οι λιμενικοί έριξαν στον βρόντο κι αυτός τους ξαναέγραψε. Διαφήμισε μάλιστα το επεισόδιο ότι έιναι μια ακόμη νίκη του τουρκικού λαού. ¨Έγραψαν τους Έλληνες οι οποίοι δεν έκαναν καν την προσπάθεια να ακολουθήσουν τους κανόνες εμπλοκής.

Εκείνο όμως που γράφει ιστορικά είναι πως οι Έλληνες δεν έχουν καμιά αξιοπρέπεια, είναι εντελώς ευνουχισμένοι στο να παίρνουν αποφάσεις όπως γίνεται με τα παιχνίδια της πολεμικής αεροπορίας στον αέρα. Είμαστε μια γενεά δειλών και αναποφάσιστων όσον αφορά την ηγεσία την πολιτική αλλά και τη στρατιωτική.

Επί χρόνια συμβαίνουν τα ίδια που συνέβησαν στην επάρατη 20η του Ιούλη του 1974. Γίναμε λαγοί, όπου φύγει-φύγει. Άτακτος μαζολαός που έτρεχε να ξεφύγει από την Αθήνα μπλοκάροντας τους δρόμους από τον πανικό του. Μια κυβέρνηση Ανδρουτσόπουλου  κρυμμένη κάτω από τα στρώματα, κι ο λαός χαμένος και απληροφόρητος, με τις μεγάλες δυνάμεις Σίσκο κ.λπ να ψάχνουν τους δικτάτορες για να συνεννοηθούν κι αν δεν ήταν ο Αραπάκης θα τους έψαχνε ακόμη.

Με έναν Ιωαννίδη οργισμένο να γρυλλίζει «μας κορόιδεψαν οι Αμερικανοί συμφώνησαν μαζί μας να ρίξουμε τον εχθρό του Κίσσιγκερ Μακάριο, αλλά δεν συγκράτησαν τους Τούρκους να μην εισβάλλουν».

Παλιοτόμαρα που είχατε αποσύρει την μεραρχία από την Κύπρο (από τον Γ. Παπαδόπουλο) και τα πολυβολεία στην Κυρήνεια έμειναν γυμνά, χωρίς πολυβόλα.

Εμπιστευτήκατε τη Βρετανία αλητήριοι, τότε στη Μικρά Ασία το 1919-20 και σας πρόδωσε. Ενώ αρχικά σας έκαναν το φίλο και σας εξώθησαν σε πόλεμο με τον Κεμάλ στη συνέχεια ανάλογα με τα συμφέροντά τους στράφηκαν εναντίον του λαού μας. Εναντίον των Ιώνων αδελφών μας. Αυτοί δεν ήταν που τους έκοβαν τα χέρια μαζί με τους Γάλλους συνοδοιπόρους τους, όταν ανέβαιναν στα καταστρώματα των αγγλογαλικών πολεμικών εκλιπαρώντας τα πληρώματα να σωθούν από τους Τσέτες;

Εμπιστευτήκατε το ΝΑΤΟ ανιστόρητοι, μα πότε από το 1952 και δώθε αυτό πήρε το μέρος μας; Πάντα πήρε το μέρος των Τούρκων γιατί θεωρούσαν οι Αμερικάνοι ότι συνόρευε άμεσα με την Ρωσία και τους συνέφερε πιο πολύ να ελέγχουν άμεσα την ΕΣΣΔ.

Μήπως επέμβηκε το 1955 με τις σφαγές και τις διώξεις των Ελλήνων Κωνσταντινουπολιτών; Ποτέ αλητόβιοι δεν μας υποστήριξε, που  λέτε ότι πιστεύετε στο Χριστό και στην Παναγιά ενώ καθημερινά τους βλασφημείτε. Το ΝΑΤΟ μόνο τα συμφέροντα των Αμερικανών προστατεύει και αν εκπαιδεύει κάποιους από τους αξιωματικούς σας για το συμφέρον του το κάνει κι όχι για την πατρίδα καχύποπτοι, ανασφαλείς κι  αλαφροΐσκιωτοι που δεν εμπιστεύεστε ούτε ο ένας τον άλλον παρά μόνο τους πολιτικούς πάτρωνές σας που σας ανεβάζουν στα υψηλά πόστα για χάρη του κόμματος κι όχι γιατί τα αξίζετε.

Ανίκανοι παλιοπροδότες, που σε καιρό ειρήνης από το 1967 έως το 1973 ακκιζόσασταν  ότι ήσασταν άτρωτοι και θα πατάγατε στην Ισταμπούλ αστείοι με το πρώτο ¨μπα쨻. Τα ίδια θα γίνουν και τώρα. Θα οδηγήσετε με τις επιπολαιότητές σας έναν λαό στη σφαγή και στο αιματοκύλισμα αφήνοντάς τον απροειδοποίητο και απληροφόρητο από τις παλιοφυλλάδες σας και τα ελεγχόμενα ΜΜΕ, χαμένοι και χωμένοι στις καρέκλες σας, γεννήματα μισαλλόδοξου και εμφυλιοπολεμικού κλίματος. Ανίκανοι αρχιπροδότες ήσασταν πάντα και είστε, σκυμμένοι στα γόνατα μπρος στον ξένο παράγοντα.

Αυτά για εισαγωγή προδότες του Ελληνισμού και του λαού σας που ορκισθήκατε να υπερασπίζεστε κι όχι να τον οδηγείτε σε περιπέτειες κατ’ εντολή τρίτων…

Ο ΚΑΚΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ… ΚΑΙ Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ

Η κακιά αρρώστια μπορεί να περάσει, ο κακός γείτονας ποτέ. Η Τουρκία ήταν κακιά γειτόνισσα των προπάππων μας, των παππούδων μας, των πατεράδων μας. Οι Τούρκοι είναι κακοί γείτονες δικοί μας, των παιδιών μας, αύριο των εγγονών μας και στο μακρινό μέλλον των απώτερων απογόνων μας. Η παμπάλαιη
μηχανή είναι έτσι ρυθμισμένη για να παράγει αδιάκοπα ένταση και αντιπαλότητα. Καθημερινά στο Αρχιπέλαγος, παιδιά εκπαιδευμένα να φτάνουν στα όριά τους –και από τις δυο ακτές τού Αιγαίου– κάνουν λουτρά αδρεναλίνης καθώς παραβιάζουν τον ελεύθερο αέρα της Ελλάδας τα μεν, και αναχαιτίζουν τα δε.

Ένα διαρκές παιχνίδι με την πρόκληση και τον θάνατο. Και πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος του θερμού επεισοδίου, όπως το προχθεσινό στη Ρόδο, όταν ελληνική ακταιωρός τού Λιμενικού πυροβόλησε κατά τουρκικού πλοίου, φαινομενικά εμπορικού, που δεν υπάκουσε στην εντολή να σταματήσει για να γίνει νηοψία. Οι σφαίρες βρήκαν το σκαρί τού σκάφους, με ό,τι κίνδυνο έκρυβε αυτό, αλλά άκουσα τον καθηγητή Ιωάννη Μάζη να αναφέρει σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι η ελληνική αντίδραση –με τις βολές κατά του σκάφους– ήταν σωστή (άργησε κιόλας, είπε!) και αιφνιδίασε τους Τούρκους, που κατά την άποψή του προκάλεσαν προβοκάτσια. Φυσικά αν ακούσεις τους Τούρκους εμείς προκαλέσαμε την προβοκάτσια πυροβολώντας τους ενώ βρίσκονταν σε «διεθνή ύδατα».

Δεν ξέρω τι είναι το σωστό. Είμαι από εκείνους τους οποίους η ιδέα τού πολέμου τους συγκλονίζει. Φυσικά με συγκλονίζει αρνητικά. Και, ακόμα, ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν ότι η συνεχής τσίτα των δυο χωρών, ταΐζει το θηρίο των εξοπλισμών που στέκει με ανοικτό το στόμα, τρέφεται με δολάρια συν ευρώ και ξεδιψάει με τον ιδρώτα των δυο λαών.

Όπως και να έχει, αυτή η συνεχής σχέση του δάκτυλου και της σκανδάλης, αυτό το χάιδεμά τους, μόνο αισιοδοξία δεν προκαλεί. Προκαλεί παράνοια, ειδικά όταν από πολλά πράγματα βλέπεις πόσο καλά, με πόση ευημερία μπορούν να ζήσουν οι δυο λαοί. Το αισθάνθηκα πριν από τρία χρόνια όταν πέρασα για ώρες από τα μικρασιατικά παράλια και ένα βράδυ έπινα με τη συντροφιά μου μπίρες στο Μπόντρουμ. Μια παρέα νεαρών Τούρκων, γύρω από το τραπέζι της ίδιας καφετέριας, απολάμβαναν ήσυχα το εθνικό τους ποτό, τα τσάι. Ζήτησαν να μας κεράσουν. Ζήτησα να τους κεράσω. Δεν έγινε τίποτα από τα δυο, παρά τις εκατέρωθεν «πιέσεις». Ήταν η πιο ειρηνική «μάχη» και μια πολιτισμένη εκατέρωθεν αναχαίτιση στο Αιγαίο. Και αναρωτιόμουν πώς είναι δυνατό αυτά τα παιδιά να αλληλοσκοτωθούν με τα, δικά μας, της απέναντι ακτής. Αδιανόητο! Για εμάς αδιανόητο. Όχι για την καλολαδωμένη μηχανή της έντασης.

Διον. Βραϊμάκης
(Δημοσιεύεται στη Live Sport της Δευτέρας)

http://harddog-sport.blogspot.gr/2017/07/blog-post_81.html

Ποιος και γιατί πάει να μπλέξει την Ελλάδα σε τυχοδιωκτισμούς;

Κατά τα καθ΄ ημάς Το περιστατικό με το τουρκικό εμπορικό πλοίο εναντίον του οποίου άνοιξε πυρ σκάφος του λιμενικού σώματος της Ελλάδας ανοιχτά της Ρόδου, δεν είναι τόσο αθώο, όσο φαίνεται. Ας δούμε συγκεκριμένα τα δεδομένα του όλου επεισοδίου. Αυτά τουλάχιστον που έγιναν γνωστά.

Καταρχάς, το τουρκικό εμπορικό πλοίο φέρεται να συνδέεται με την οικογένεια Ερντογκάν. Ο πλοίαρχος έχει συγγενικούς δεσμούς με την οικογένεια, αλλά και η ετοιμότητα με την οποία η τουρκική πλευρά αντέδρασε στην «πρόκληση» της Ελλάδας, δείχνει ότι το συγκεκριμένο πλοίο, αλλά και το εμπόρευμά του χαίρουν υψηλής προστασίας.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι παρά τις διαστάσεις που έδωσε η τουρκική πλευρά στο όλο επεισόδιο, παραμένει άγνωστο το φορτίο του συγκεκριμένου εμπορικού πλοίου. Κάτι που τονίζεται και από τα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα, τα οποία επισημαίνουν ότι ούτε ο πλοίαρχος του τουρκικού πλοίου, αλλά ούτε και οι τουρκικές αρχές κάνουν κάποια αναφορά στο φορτίο.

Μέχρις αυτής της στιγμής το φορτίο παραμένει άγνωστο με ευθύνη των τουρκικών αρχών. Να θυμίσουμε ότι το σκάφος του ελληνικού λιμενικού επιχείρησε έλεγχο στο υπό τουρκική σημαία εμπορικό πλοίο, μετά από «πληροφορία» (σ.γ.: πιθανολογείται της DEA) ότι μετέφερε παράνομο φορτίο. Τι φορτίο κανείς δεν ξέρει, μιας και δεν έγινε η νηοψία.

Το πιθανότερο είναι τρία πράγματα: ναρκωτικά, όπλα, ή λαθραίους μετανάστες. Το λιμάνι της Αλεξανδρέττας απ’ όπου φέρεται να φόρτωσε το εν λόγω τουρκικό πλοίο, βρίθει από λαθρεμπόριο και λαθρέμπορους, μιας και χρησιμοποιείται εν γνώσει της Τουρκίας ως κατάληξη ολόκληρου του λαθρεμπορίου σε ναρκωτικά, πετρέλαιο, αρχαιότητες και ανθρώπους από το Χαλιφάτο και τις θυγατρικές του.

Σύμφωνα λοιπόν με τις λιμενικές αρχές της Ελλάδας, αφού έλαβαν «πληροφορία» για το παράνομο φορτίο (προφανώς από τις ΗΠΑ που δεν τα πάνε και τόσο καλά με τον Ερντογκάν και τις απροσδόκητες μεταπτώσεις του) δόθηκε εντολή στο συγκεκριμένο περιπολικό να ερευνήσει. Η επιχείρηση, σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, έγινε στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Σύμφωνα με τις τουρκικές ακτές και τον πλοίαρχο του πλοίου, έγινε στα διεθνή ύδατα.

Παίζει κανένα ουσιαστικό ρόλο το πού έγινε; Όχι. Το λιμενικό έχει κάθε δικαίωμα να επιχειρήσει νηοψία εναντίον οιοδήποτε εμπορικού πλοίου για το όποιο διαθέτει την πληροφορία ότι μεταφέρει λαθραίο φορτίο. Είτε το συγκεκριμένο πλοίο βρίσκεται εντός χωρικών υδάτων, είτε στα διεθνή. Ακολουθώντας πάντα μια αυστηρά καθορισμένη διαδικασία, η οποία προβλέπεται όχι μόνο από το εθνικό, αλλά και από το διεθνές δίκαιο.

Κι απ’ το σημείο αυτό αρχίζουν τα περίεργα κενά. Αν το σκάφος του λιμενικού πήρε την εντολή να σταματήσει και να κάνει νηοψία στο συγκεκριμένου εμπορικό πλοίο υπό τουρκική σημαία, γιατί δεν το έκανε; Τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί τόσο από τουρκικής, όσο και από ελληνικής πλευράς, δείχνουν ότι το σκάφος του λιμενικού δεν ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία εγκλωβισμού του εμπορικού πλοίου, με σκοπό την εξασφάλισή του και κατόπιν την επιβίβαση σ’ αυτό προκειμένου να διενεργήσει νηοψία.

Είναι πολύ περίεργο το γεγονός ότι το λιμενικό σκάφος επέτρεψε στο τουρκικό πλοίο να διαφύγει, χωρίς να επιχειρήσει να το ακινητοποιήσει. Και λέμε επέτρεψε γιατί υπάρχει τρόπος και διαδικασία ελιγμών, που δίνει τη δυνατότητα στο λιμενικό σκάφος να μην αφήσει το πλοίο-στόχος να διαφύγει. Στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας προβλέπονται και προειδοποιητικές βολές με σκοπό να σταματήσει το πλοίο για έλεγχο. Ως λύση έσχατης ανάγκης προβλέπονται και βολές εναντίον του πλοίου με σκοπό την ακινητοποίησή του.

Μπορούσε να το ακινητοποιήσει το συγκεκριμένο πλοίο, το σκάφος του λιμενικού; Σίγουρα ναι και δεν το έκανε. Γιατί; Αντί για βολές ακινητοποίησης του υπό τουρκική σημαία εμπορικού πλοίου, έχουμε βολές σχεδόν στα τυφλά. Τι ανάγκασε το λιμενικό σκάφος να ανοίξει πυρ και μάλιστα στα τυφλά εναντίον του τουρκικού εμπορικού πλοίου; Η μοναδική περίπτωση που προβλέπεται από τους κανόνες εμπλοκής, είναι όταν το σκάφος του λιμενικού και το πλήρωμά του αντιμετωπίζει ένοπλη αντίσταση από το εμπορικό πλοίο.

Υπήρξε τέτοιο επεισόδιο; Κι αν ναι, γιατί δεν αναφέρεται ρητά από τις ελληνικές αρχές, αλλά αφήνουν να χρεώνεται το πλήρωμα του λιμενικού σκάφους την ευθύνη για το γεγονός ότι δεν ακολούθησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες νηοψίας εμπορικού πλοίου; Κάτι που έχει κάνει σημαία η Τουρκία και γι’ αυτό θεωρεί το όλο επεισόδιο ως «πρόκληση» της Ελλάδας εναντίον της.

Ενημέρωσαν οι ελληνικές αρχές τις τουρκικές αρχές ότι διενεργείται επιχείρηση εναντίον υπό τουρκική σημαία εμπορικού πλοίου, όπως προβλέπουν οι διεθνείς κανόνες; Αν ναι, τότε γιατί δεν απαιτούν τη διενέργεια έρευνας για το φορτίο του εν λόγω πλοίου; Έτσι θα εξέθετε την Τουρκία και θα μετέφερε το όλο ζήτημα από το πεδίο της «πρόκλησης» εκ μέρους της Ελλάδας στο πεδίο της «συγκάλυψης λαθρεμπορίου» από το επίσημο τουρκικό κράτος. Γιατί οι ελληνικές αρχές επιτρέπουν στην Τουρκία να στιγματίζουν τη δράση του ελληνικού λιμενικού ως «πρόκληση» και προβοκάτσια»;

Ποιος έδωσε εντολή στο σκάφος του λιμενικού να ανοίξει πυρ; Και μάλιστα στα τυφλά, χωρίς να έχει στόχο την ακινητοποίηση του πλοίου με σκοπό τη νηοψία; Πάντως είναι αδύνατον να πήρε τέτοια απόφαση ο επικεφαλής του λιμενικού σκάφους. Κάποιος από το αρχηγείο πήρε αυτή την απόφαση. Κι επειδή πρόκειται για εμπλοκή η εντολή για πυρ σίγουρα δεν ήρθε από το αρχηγείο του λιμενικού, αλλά από το ΓΕΕΘΑ και το υπουργείο Άμυνας. Αυτή είναι η προβλεπόμενη διαδικασία.

Ποιος λοιπόν ανέλαβε την ευθύνη για να δώσει τέτοια εντολή στο σκάφος του λιμενικού και για ποιο σκοπό; Πάντως όχι για να υπάρξει νηοψία στο τούρκικο πλοίο. Αν ήθελαν οι ελληνικές αρχές να κάνουν νηοψία, υπήρχαν τρόποι και διαδικασίες που μπορούν να το κάνουν χωρίς καν να ανοίξουν πυρ. (Σ.γ.:Κι’ αυτό μόνο δειλοί, με χαμένη από το φόβο τους ψυχραιμία μπορεί να το κάνουν)
Και τέλος, αυτός που έδωσε εντολή στο σκάφος του λιμενικού να ανοίξει πυρ εναντίον του τουρκικού πλοίου, φρόντισε να δώσει σήμα συνδρομής σε όλα τα παραπλέοντα σκάφη του λιμενικού και πολεμικού ναυτικού; Άγνωστο.

Τελικά τι έγινε; Προφανώς οι ελληνικές αρχές εκτέλεσαν επιχείρηση παρενόχλησης του τουρκικού πλοίου συμφερόντων Ερντογκάν με εντολή εξ ΗΠΑ. ΟΙ ΗΠΑ έδωσαν την πληροφορία για το λαθραίο εμπόρευμα – μάλλον ναρκωτικά – και ταυτόχρονα την εντολή για «παρενόχληση» και όχι νηοψία του τουρκικού πλοίου. Οι δικοί μας επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας απλά (σ.γ.: πεσμένοι στα γόνατα) εκτέλεσαν την εντολή προκειμένου να στείλουν οι ΗΠΑ το μήνυμα που ήθελαν στον Ερντογκάν.

Μόνο που αυτή η επιχείρηση αφήνει εκτεθειμένη την Ελλάδα έναντι της Τουρκίας, γιατί δεν τήρησε τα διεθνώς νόμιμα τέτοιων επιχειρήσεων. Και ρωτάμε: Ποιος είναι εκείνος που επέλεξε να γίνει εκτελεστικό όργανο των ΗΠΑ για τα παιχνίδια τους με την Τουρκία του Ερντογκάν. Κι αν αυτό αποτελέσει casus belli αφορμή πολέμου εναντίον της χώρας μας, ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο; Το πλήρωμα του λιμενικού σκάφους που απλά ακολούθησε εντολές;

5/7/2017

Dem. Kazakis.

http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2017/07/blog-post_5.html

Σ.γ.: Τουλάχιστον ενημερώσετε τον ελληνικό λαό αντί όλα να τα κάνετε στα μουλωχτά. Έτσι δεν θα τον έχετε ποτέ μαζί σας, αλλά απέναντί σας, ή όπως έγινε στις 20 του Ιούλη του 1974, τότε που το δασκαλεμένο μασονικό απόβρασμα είπε ότι: η «Κύπρος βρίσκεται μακράν” κι έγινε πρωθυπουργός μιας ακόμη μαύρης σελίδας της ελληνικής Ιστορίας μας. Ανίκανοι εκπρόσωποι των ήδη προ πολλού εκφυλισμένων Ελλήνων! Κάνετε ενέργειες ερήμην υποθέτοντας πως δεν θα δώσετε σε κανένα λόγο ασύδοτοι, προκλητικοί και αδιάφοροι. Αλλά να κοιμάστε ανήσυχοι!!!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>