Φτιάξε κι εσυ μια offshore εταιρεία για να ρουφήξεις το αίμα των φτωχών δουλοπαροίκων, μπορείς!

Σιγκαπούρη ένας από τους δεκαπέντε παραδείσους.

Είναι απλούστατο! Βρίσκεις έναν έμπειρο σ’ αυτά δικηγόρο, συνήθως μετά από συστάσεις κάποιων εκ των ομοίων σου φίλων, και φτιάχνεις ακόμη και μόνος μέσω του διαδικτύου, ένα by law (καταστατικό) που αυτός το καταθέτει στις Μπαχάμες ή τα Κέϊμαν ή την Κύπρο ή όπου αλλού ξέρεις από συναδέλφους σου μεγαλοαστούς ότι ξεπλένεται μαύρο χρήμα.

Εντός 24ώρου δημιουργείς με ελάχιστο κόστος, όπως η Frapport για παράδειγμα με 24.000 ευρώ μια θυγατρική ή μητρική εταιρεία. (Έτσι η Frapport αγόρασε τα 12 ελληνικά αεροδρόμια) στον φορολογικό Παράδεισο μόνο για Γερμανούς, Ολλανδούς και Γάλλους κατακτητές που λέγεται Ελλάς. Φυσικά αυτό δεν ισχύει για τους ντόπιους δουλοπάροικους. Αυτοί εξοντώνονται βαθμιαία για να μείνει ελέυθερο το οικόπεδο που είναι και γωνία.

Από κείνη την ώρα μπορείς να έχεις οικονομικές κι εμπορικές δοσοληψίες με το κρατίδιο και όλα τα κράτη του κόσμου και να απολαμβάνεις ειδική φορολογική  μεταχείρηση ή καλλίτερα να μην έχεις παρά ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση. 

Στη συνέχεια τυπώνεις τιμολόγια της Εταιρείας για υπηρεσίες  που προσφέρει ή για προϊόντα που πωλεί. Πιθανόν τα προϊόντα να είναι ανύπαρκτα και οι προσφερόμενες υπηρεσιες μηδενικές αλλά τις δηλώνεις για τυπικούς λόγους μόνο. 

Φυσικά δηλώνεις τα προϊόντα που εμπορεύεσαι ή ενεργείς σαν μεσολαβητής τους με μεταφορά σε συγκεκριμένο προορισμό ανά τον πλανήτη καθώς και τις προσφερόμενες υπηρεσίες σου, σε τιμές εξωφρενικές. Αγφού δεν δίνεις λόγω σε κανένα γιατί να μην το κάνεις;

Με αυτόν τον τρόπο εξαφανίζεις χρήμα, τίτλους και κεφάλαια από τη χώρα σου και εμφανίζεις ελλειμματική την εταιρεία στη χώρα σου με ελλειμματικό ισολογισμό ώστε ούτε και εκεί (πχ στην Ελλάδα) δεν πληρώνεις φόρους και τα λεφτουδάκια σου, τα ομόλογα που αγόρασες και οι άλλοι τίτλοι γυρίζουν ανά τον πλανήτη, αυξάνουν και πολλαπλασιάζονται και σου αποδίδουν εκατομμύρια και δις ευρώ.

Με αυτό τον τρόπο οι  συστημικές τράπεζες μετά τις συνεχείς ανακεφαλαιοποιήσεις στην Ελλάδα εξαφάνισαν περί τα 143 δις που έλαβαν και όπου νάναι ζητούν άλλα 60 με 72 δις χωρίς να βοηθήσουν επενδυτικά δανείζοντας παρά μόνο μερικούς ημετέρους τους. Επιμένου  δε θρασύτατα να ισχυρίζονται πως ξέμειναν από ρευστό γιατί ο “φτωχός άνεργος κόσμος δεν πληρώνει λένε τα δάνειά του”. Είναι τα γνωστά κόκκινα δάνεια που θα αφαιρέσουν από τον σκλάβο και το μοναδικό κεραμίδι που έχει για να στεγάσει το έρμο το κεφάλι του και των παιδιών του.Και τολμούν τόσο οι τραπεζίτες- ληστές όσο και οι κυβερνώντες να λέγουν πως αν δεν ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις στο τέλος του Νοεμβρίου απομακρύνεται η αξιολόγηση και η βελτ’ίωση της οικονομίας. Το ίδιο παραμύθι ξανά και ξανά.

Εμπνευστές των φορολογικών παραδείσων ήσαν οι μαφιόζοι του Σικάγου και της Νέας Υόρκης όπου ξέπλυναν το μαύρο χρήμα στην Κούβα του Μπατίστα. Όταν η Κούβα άλλαξε κύριο ξαπλώθηκαν σαν την πανώλη σ’ όλα τα πέρατα της γης. Στα χνάρια τους η CIA η οποία χρηματοδοτούσε και χρηματοδοτεί τις επεμβάεις εισβολές και τους πολέμους που ανοίγει σε κάθε γωνιά του πλανήτη με μαύρο χρήμα που κυρίως προέρχεται με τη διακίνηση ναρκωτικών. Τούτο είναι γνωστό από τον εμφύλιο μεταξύ των Σαντινίστας και των Κόντρας στη Νικαράγουα όπου η CIA χρηματοδοτούσε τους Contras με λεφτά από τη διακίνηση ηρωίνης και κόκας μέσω του Κολομβιανού Καρτέλ του μεγαλέμπορου ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ.

Στο βινβλίο Black Budget αναφέρονται παρόμοια ανατριχιαστικά περιστατικά. Πως κινείται το μαύρο χρήμα στις offshore προερχόμενο από τα πετροδόλαρα, τα κυκλώματα ναρκωτικών, τη βιομηχανία όπλων, το trafficking κ.λπ. Ή ακόμη και με στόχους για πρόκληση πορτοκαλί επαναστάσεων.

30 από τις μεγαλύτερες στον κόσμο τράπεζες χρηματοδοτούνται από offshore εταιρείες δικής τους κατασκευής και προέλευσης και από εκεί πηγάζει το 20 με 25% των εισόδων τους που είναι ένα τρομακτικά μεγάλο ποσό. Νομιμοποιούνται έτσι κεφάλαια που αλλιώς δεν θα μπορούσαν να ξεπλυθούν και να δηλωθούν εν γνώσει των κυβερνήσεων και των πολιτικών ή οποίοι κάνουν τον ψόφιο κοριό. Συμβαίνει αυτό που λέει η παροιμία, “το ένα χέρι πλένει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο”. Προβόπουλος , Γκαργκάνας και Στουρνάρας γνωρίζουν τα διαπλεκόμενα συμφέροντα με ολιγάρχες και τη νέα τάξη πλουσίων μεγαλοαστών που δημιουργήθηκε επί χούντας, από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και φυσικά σιωπούν ένοχα αλλά καρφί δεν καίγεται τόσο σ’ αυτούς όσο και στο πολιτικό σύστημα.

Αν κάποιος εισαγγελέας προσπαθήσει να ερευνήσει και να το ψάξει ξέρουν αυτοί να τον κάμψουν και να μη βγεί τσιμουδιά έξω στον κόσμο. Πέρα από τον πληρωμένο τύπο που θα το παίζει αδιάφορος. Καταφθάνει για παράδειγμα ένας έγκριτος δικηγόρος ή λογιστής, υπερασπιστής των ολιγαρχών με έναν ογκώδη τόμο αποτελούμενο από μερικές χιλιάδες σελίδων που εμφανίζουν έναν τεράστιον όγκο μετακινήσεων ανά τον πλανήτη που χρειάζονται χρόνια, ειδικό προσωπικό, και η αίτηση δικαστικής συνδρομής από τις κατά τόπους αρχές των κρατών, για να βγάλει κανείς άκρη χωρίς καμία υποστήριξη από τις πολιτικές και φορολογικές αρχές, ώστε στο τέλος και ο πιο ευσυνείδητος εγκαταλείπει τον αγώνα. Να ιατί ο Κατρούγκαλος με μια μονοκονδυλιά “είναι ταξικό το ζήτημα” το έθαψε το θέμα κι έστειλε το ζήτημα Paradise papers  στα αζήτητα, όπως και τη λίστα Λαγκάρντ και τόσες άλλες.

Φτιάξε και συ μια offshorfe για ξέπλυμα μαύρου χρήματος μπορείς!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.