Μανιοκαταθλιπτική συμπεριφορά επί Σχιζοφρενικής βάσεως. Ο εθνικός μας αυτοκτονικός ιδεασμός

Η Ψυχιατρική έχει την χρησιμότητά της!

Είναι γνωστό πως ο Ελληνικός λαός πάσχει διαχρονικά από ψυχωτικές διαταραχές οι οποίες συνήθως εκδηλώνονται με… αυτοκτονικό ιδεασμό και αυτοκαταστροφικές τάσεις.

Ο σχιζοειδικός διχασμός του εαυτού εξ αιτίας του διπλού δεσμού που βιώνει

Κοινό σύμπτωμα αυτής της Ελληνικής δυσλειτουργίας είναι η Διογκωμένη Αυτοεκτίμηση!

Οι ασθενείς παρουσιάζουν μια διογκωμένη υπερβολική αυτοπεποίθηση και έλλειψη αυτοκριτικής.

Επίσης αναπτύσσουν μια αίσθηση υπερεκτίμησης και υπεραξίας του εαυτού τους μέχρι σημείου εμφάνισης εξωπραγματικών παραληρητικών ιδεών μεγαλείου.

Σύνηθες σύμπτωμα αυτής της ψυχικής διαταραχής είναι ότι το άτομο, αποδίδει την κάθε αποτυχία του σε αόρατους εχθρούς, Εβραίους, Μασόνους, σκοτεινές Δυνάμεις, εχθρικά διακείμενους ξένους etc.

Οι μανιακοί αυτοί ασθενείς, μπορεί να φθάσουν να πιστεύουν ότι είναι ο καλύτερος λαός της Ευρώπης και πως έχουν ένα καταπληκτικό σχέδιο με το οποίο θα ξαποστείλουν την Τρόικα και άλλα τέτοια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκδήλωσης αυτού του μηχανισμού είναι η ενδοτικότητα στο Λαϊκισμό και την Δημαγωγία!

Κοινά παραδείγματα αυτής της διαχρονικής συναισθηματικής διάθεσης είναι αυτά που ακολουθούν:

1453: Το σύνθημα «καλύτερα το τουρκικό φακιόλι παρά η παπική τιάρα»!
Αποτέλεσμα: 400 χρόνια Οθωμανικός ζυγός, πολιτιστική απομόνωση απ τη Δύση. Χάσαμε την εποχή της Αναγέννησης και καταντήσαμε Τουρκοχώρι!

1897: Η Εθνική Εταιρεία διαδηλώνει με σύνθημα «εν Βάμω – εν Βάμω».
Αποτέλεσμα: Οι Τούρκοι κατεβαίνουν ως τη Λαμία. «και νικώντας και νικώντας και πισωκάπουλα φτάσαμε στο Δομοκό»

1922: Εκλογικό σύνθημα της φιλοβασιλικής παράταξης το «οίκαδε».
Αποτέλεσμα: Γνωστά τα της Μικρασιατικής Καταστροφής.

1981: Το σύνθημα » Στις 18 Σοσιαλισμός» το πληρώνουμε σήμερα.

2009: Κεντρικό σύνθημα «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

2012: Κεντρικό σύνθημα «ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ»

Δυστυχώς η Απάτη, η Δημαγωγία, ο Λαϊκισμός και η Σοφιστεία, είναι τα καλύτερα εργαλεία αρπαγής της Εξουσίας.

triskataratos.blogspot.com

Αναρτήθηκε στις 5/11/2012

http://triskataratos.blogspot.gr/2012/05/blog-post.html

Η μόνη λύση στον αυτοκαταστροφικό ρόλο που βαδίζουμε: Να σταματήσουμε να προτείνουμε λογικές λύσεις. Όλες οι λύσεις που προέρχονται από τη λογική και έχουν σαν βάση τους την αγάπη για την πατρίδα και τον διπλανό σύντροφο  κι αδελφό μας, αποκλείεται να αποτύχουν γιατί έχουν σαν βάση και  θεμέλιο τους την καρδιά, το ζεστό, αυθεντικό κι αυθόρμητο  συναίσθημα κι όχι την εξυπνότερη νοητική λύση του προβλήματος που κάποιος εξυπνότερος πρότεινε στους άλλους που είναι λιγότερο έξυπνοι ή ακόμη φαντάζουν γι’ αυτόν σαν ηλίθιοι.

Το πρόβλημα είναι πως μεταδίδεις το μήνυμα της αγάπης για την πατρίδα και τον πλησίον με έργα και όχι με εγκεφαλικού τύπου επιχειρηματολογία, ώστε να εκτιμηθεί και αφομοιωθεί το μήνυμα που μεταφέρεις από τους πολλούς, από τον λαό που περιμένει τον μάγο που θα δώσει τις λύσεις στα κοινά. Τέτοιες ανέξοδες, χωρίς θυσία έτοιμες λύσεις είναι φρούδες και απατηλές. Γνήσια είναι αυτή που πηγάζει από την πνευματική ετοιμότητα του λαού, την αναγνώριση ότι οφείλει ο κάθε πολίτης να αυτενεργήσει ενωτικά για να σωθεί αυτός ο τόπος. Και αυτενέργεια σημαίνει ότι αντιλαμβάνεται ότι απαιτούνται θυσίες από αυτόν για να αλλάξει η μοίρα του και η μοίρα των παιδιών του.

Σε αντίθετη περίπτωση ο Ελληνισμός θα εξακολουθήσει να πορεύεται  τον έως τώρα αυτοκαταστροφικό δρόμο της μανιοκαταθλιπτικής του συμπεριφοράς επί εδάφους σχιζοφρενικής βάσεως ορμώμενος. Θα ψάχνει να βρει γάργαρο νερό να πιεί, απάνεμο λιμάνι να γαληνέψει η ψυχή του και δεν θα βρίσκει, παντού θα βρίσκει ξέρα και γκρεμό! Η Απάτη, η Δημαγωγία, ο Λαϊκισμός, η Σοφιστεία, ο πλέριος στείρος, ρασιοναλισμός και η δίψα για την άνευ ηθικών αναστολών αρπαγή της Εξουσίας θα βασιλεύουν από τους διαχειριστές των κομμάτων που θα διαδέχονται ατέρμονα και αδιέξοδα το ένα το άλλο…

ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.