«

»

Δεκ 09

Χάσαμε το στοίχημα!

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι απέτυχαν οι προβλέψεις μας.

Σε προηγούμενο άρθρο μας είχαμε στοιχηματίσει ότι στην Κομοτηνή κι όχι την Αλεξανδρούπολη όπως έλεγαν τα μέσα τηλεοπτικής ενημέρωσης θα μαζευόταν κόσμος από τα Προύσα, την Ανδριανούπολη και την Κωνσταντίνου Πόλιν. Επίσης υποστηρίζαμε ότι ο Ερντογάν θα μιλούσε σε ανοιχτό χωρό ενώπιον δεκάδων χιλιάδων Τούρκων που θα φώναζαν «Αλλάχ Ακ Μπαρ, είσαι ο Μεγάλος μας Ηγέτης!» υψώνοντας εκατοντάδες σημαίες με το μισοφέγγαρο.

Πέσαμε και εδώ έξω. Ο κόσμος δεν φαινόταν από τα κοντινά πλάνα (γιατί μακριά πλάνα τα απέφυγαν οι φτηνοί δημοσιογράφοι της ΕΡΤ και των άλλων των λογοκρινόμενων καναλιών) να είναι ιδιαίτερα πολύς. Φυσικά και οι παμπόνηροι Έλληνες προύχοντες με πρώτο τον υφυπουργό εξωτερικών Αμανατίδη, τον στρίμωξαν σε ένα στενοσόκακο όπου βρισκόταν ένα μάλλον μικρό τζαμί κι έτσι απέφυγαν την συγκέντρωση μεγάλου πλήθους, άλλωστε η Κομοτηνή είναι γεμάτη σοκάκια και χαμηλα

Στριμωγμένοι στα στενοσόκακα από τους πονηρούς Έλληνες

μονόροφα παλιά σπίτια, και η αστυνομία έλεγχε τα πάντα καλά. Σημαία δεν είδαμε από τα πλάνα που έδειξαν ούτε περιμέναμε να δείξουν, φαίνεται όμως ότι ο Ερντογάν ό,τι ήταν να πει το είπε κατάμουτρα στον Παυλόπουλο και τον Τσίπρα.

Δεν ήθελε να διεγείρει τα πνεύματα περισσότερο από ό,τι έκανε προχτές στο προεδρικό και στου Μαξίμου.

Επιχείρησε βέβαια να μιλήσει σε ένα Λύκειο αλλά καθυστέρησαν το μικρόφωνο επίτηδες. Ο ίδιος μάλιστα ο Αμανατίδης, τον συγχαίρουμε γι’ αυτό, υπενθύμισε στον δικτάτορα ότι ανοικτή ομιλία δεν ήταν στα συμφωνημένα.

Αδελφές Ψυχές

Μίλησε εντούτοις για να δηλώσει ότι «έχετε 4 μουσουλμάνους βουλευτές στην ελληνική Βουλή αξιοποιείστε τους για την μουσουλμανική Ομογένεια».

Όσον αφορά τις τούρκικες σημαίες σίγουρα και αν κάποιοι τις εσήκωναν ο φακός θα απουσίαζε επιδεικτικά αλλά δεν νομίζουμε ότι το τόλμησαν. Προφανώς δεν είναι και τόσο φιλικά διακείμενοι και οι μουσουλμάνοι της Θράκης με τον Ταγίπ. Να αναφέρουμε πάντως ότι κάποιος κατά τον REALNEWS Νίκο Χατζηνικολάου στις ειδήσεις από την τηλεόραση του STAR, επιχείρησε να βγάλει την τούρκικη σημαία απόμ την τσέπη και τον ανάγκασαν (δεν είπε ποιοι) να την ξαναδιπλώσει.

Γενικά πρέπει να ίσχυσε αυτό που ο δημοσιογράφος-ανταποκριτής του BBC Mark Lowen περιγράφει για την υποδοχή Ερντογάν στην Θράκη: «Κάτοικοι στην Κομοτινή περιμένουν την άφιξη του Τούρκου προέδρου Ερντογάν. Απαγορεύονται οι τουρκικές σημαίες και δεν μπορεί να γίνεται αναφορά σε «Τούρκους».

Επιμένουμε όμως ότι κάποιοι θα ύψωσαν τούρκικες σημαίες και απλούστατα οι νουθετημένοι δημοσιογράφοι των ΜΜΕ απέφυγαν να τις δείξουν.

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Αν κάποιος έχει περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να τις αναφέρει σε σχόλιο.

Ευαγγελάτος Γεώργιος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>