«

»

Δεκ 13

Τα υπολειπόμενα της επίσκεψης Ερντογάν

Έθεσε θέμα για μια περιοχή της Ελλάδας τη Θράκη και την μουσουλμανική μειονότητα, η οποία ζει υπό συνθήκες άκρας φτώχειας και εγκατάλειψης.

Αναρωτιόμαστε πως θα σας φαινόταν να έρθει ένας ξένος ηγέτης μιας οποιασδήποτε χώρας και να ανακοινώσει ενώπιον της εκλεγμένης κυβέρνησης ότι καταπιέζετε μια μουσουλμανική μειονότητα στην περιοχή του νομού Αχαΐας;

Τι θα σήμαινε κάτι τέτοιο; Ασφαλώς την επέμβαση αυτής της ξένης χώρας που εκπροσωπείται από τον θρασύτατο φιλοξενούμενο ηγέτη στα  εσωτερικά της χώρας που τον  φιλοξενεί.

Αυτή η δήλωση που οδηγεί; Στην απαίτηση να μπει η χώρα σαν εγγυήτρια στη χώρα που καταπατεί τα δικαιώματα της μειονότητας. Πολύ περισσότερο αν η χώρα που το ζητεί είναι μουσουλμανική.

Το πιο κάτω βίντεο μας δίνει μια ευκαιρία για προβληματισμό.

Είναι αυτό τρόπος επέμβασης αυτός στα εσωτερικά μας ή όχι; Φανταστείτε τον πρωθυπουργό της χώρας να ανταπαντούσε στον Ερντογάν «για ποια δικαιώματα μας λέτε εσείς όταν από 150.000 οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης απέμειναν μόνο 500 και κάποια γερόντια στην Ίμβρο και Τένεδο από τις χιλιάδες  κατοίκους που έμεναν εκεί από τα πανάρχαια χρόνια;»

Θα διακινδυνευόταν ή όχι η κατάρρευση της επίσκεψης Ερντογάν με αποτέλεσμα να βρεθούν οι δύο χώρες στα πρόθυρα πολεμικής σύρραξης;   

Πέρα από το ρίσκο που πήρε η Κυβέρνηση ένα είναι το σοβαρότερο και αναμφισβήτητο κέρδος που είχε η Τουρκία η οποία όπως είπαμε χάνει τους πολέμους και κερδίζει εδάφη χάρη στην διπλωματία της στον καιρό της ειρήνης. Και τούτο γιατί η πολιτική της Τουρκίας παραμένει πάντα σταθερή ανεξαρτήτως του κόμματος που κατέχει την εξουσία, ενώ στην Ελλάδα το κάθε κόμμα θεωρεί απόλυτα εγωιστικά ότι ξέρει πως να το χειριστεί και δεν έχει ανάγκη συμβουλών από την αντιπολίτευση. Το αιώνιο πρόβλημα της αλαζονείας και κοντόφθαλμης διχαστικής πολιτικής.

Μόνο μια ανατρεπτική πολιτική έξω από τα παραδοσιακά κομματικά πρότυπα, συνειδητοποιημένων ατόμων και συλλογικοτήτων μπορεί να δώσει τη λύση. Κι αυτό φαίνεται τόσο μακρινό και απίστευτο για το επίπεδο πολιτικής ωριμότητας που βρίσκεται ο ελληνικός λαός από τις δημοσκοπήσεις και μόνο αν και ούτε σ’ αυτές μπορείς να εγγυηθείς για την γνησιότητά τους.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ

 

1 Σχόλιο

 1. ΠΕΡΙΘΩΡΗΣ ΠΑτρας

  Χαιρετε !!

  ΟΛΟ ΛΟγια εισαστε Γιατρε !!!
  απο τη 1 θα πηγαιναμε προ 3ετιας στην Ηλεια για τις αγροτικες εργασιες
  απο την 2η περιμενω ακομα να γνωρισω εκεινο τον ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ τον μεσηλικα ασθενη σας 35ρη
  με την πολλα Υποσχομη αδελφη στο Εξωτερικο !!!!

  ΚΑλα ειχα πει εγω οταν πηγαινα σχολειο, οτι η ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ και ΙΑτροι
  ειναι σαν ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ< μονο λογια
  ΠΑΡΟΛΕΣ ΠΑΡΟΛΕ ΠΑΡΟΛΕ Που τραγουδουσε η Δαλδα με τον ΑΛΑΙΝ ΝΤΕΛΟΝ !!!
  ΚΑλημερα κι ο Αγιος ΛΕυτερης σημερα να μας λευτερωσει !!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>