«

»

Φεβ 17

Ήρωες και αντιήρωες.

Βγάλτε άκρη εσείς. Ποιος λέει την αλήθεια και ποιος την κρύβει από τους Έλληνες ηγέτες του πολεμικού ναυτικού, από τους μνημονιακούς πολιτικούς ή από τους αντιμνημονιακούς όπως ο Καζάκης.

Ας παρακολουθήσουμε το show κι ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Αυτός είναι ο ήρωας κυβερνήτης του πλοίου «Γαύδος» που προσπάθησαν να βυθίσουν οι Τούρκοι

Ο …. ήρωας

«Επέδειξες ψυχραιμία και η ψυχραιμία είναι γενναιότητα» ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για την ηρωική αντίδραση του κυβερνήτη του πλοίου ανοικτής θαλάσσης «Γαύδος» που εμβολίστηκε στα Ίμια από την τουρκική ακταιωρό.

Ο κυβερνήτης του «Γαύδος» Σπύρος Κρουστάλης αντιλήφθηκε άμεσα την πρόθεση, της τουρκικής ακταιωρού ανατολικά των Ιμίων και τελευταία στιγμή έκανε έναν ελιγμό, με αποτέλεσμα το χτύπημα να σημειωθεί στο πίσω μέρος του σκάφους.

Ο πλωτάρχης έχει πολυετή εμπειρία, ενώ έχει υπηρετήσει σε σκάφη του λιμενικού σε κάθε γωνιά του Αιγαίου με αμέτρητες ώρες περιπολίας στα ακριτικά νησιά.

Πηγή: Alpha

Και η αντίθετη άποψη για την ηρωϊκή… ενέργεια:

Για πρώτη φορά στην πολύπαθη ιστορία της Ελλάδας εκχωρείται εθνικός χώρος αμαχητί.

Με τη διαρροή στα ΜΜΕ και πιο συγκεκριμένα στην εφημερίδα του Αλαφούζου, της καταγραφής από την σύγκρουση του ελληνικού περιπολικού «Γαύδος» με την κανονιοφόρο της τουρκικής ακτοφυλακής, αρχίζουν και ξεκαθαρίζουν τα πράγματα. Είναι φανερό πώς το τουρκικό σκάφος δεν είχε σκοπό τον εμβολισμό του ελληνικού περιπολικού, αλλά την αναχαίτιση του.
Ο κυβερνήτης του τουρκικού σκάφους χτύπησε το ελληνικό περιπολικό από τέτοια γωνία και με τέτοια ταχύτητα, με σκοπό να το απωθήσει, χωρίς να δημιουργήσει ρήγμα που θα προκαλούσε τη βύθιση του «Γαύδος».
Ήταν ένας κλασικός ελιγμός απώθησης, ο οποίος πέτυχε απόλυτα τον στόχο του. Δηλαδή πέτυχε να εξαναγκάσει το «Γαύδος» να αποχωρήσει από την περιοχή των ελληνικών χωρικών υδάτων, που διεκδικούν οι τούρκοι ως δική τους επικράτεια. Κι αυτό ακριβώς αποτελεί το casus beli. Όχι η σύγκρουση των δυο σκαφών, όπως επιμένει τόσο το αρχηγείο του Λιμενικού, όσο και η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.
Η αναχαίτιση στη θάλασσα εχθρικών σκαφών, που παραβιάζουν τα χωρικά ύδατα επιτρέπεται, προβλέπεται και επιβάλλεται. Το ίδιο και η αναχαίτιση αεροσκαφών που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο. Η αναχαίτιση ξεκινά με ελιγμούς τέτοιους ώστε να εξαναγκάσουν αυτόν που παραβίασε τον εθνικό χώρο, να αποσυρθεί. Αυτό ισχυρίζεται ότι έκανε η Τουρκία. Το σκάφος της με ελιγμούς εξανάγκασε το ελληνικό περιπολικό να αποχωρήσει από τη θαλάσσια περιοχή, που η Τουρκία θεωρεί ως δική της.
Μόνο που ο θαλάσσιος χώρος που υπερασπίζονταν τα σκάφη της, δεν ήταν δικός της, αλλά Ελληνικός.
Και η ελληνική πλευρά; Κλαίει και οδύρεται για τις ζημιές στο «Γαύδος». Μάλιστα, ο κ. Κοτζιάς αποκάλυψε ότι η ελληνική πλευρά θα ζητήσει αποζημίωση(!!!) από την Τουρκία. Λες και αλλάζει έστω και ελάχιστα το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά συμπεριφέρθηκε σαν να ήταν εκείνη που παραβίαζε τουρκικά χωρικά ύδατα και εγκατέλειψε εθνικό χώρο.
Βέβαια, κανείς δεν έχει πει στον κ. Κοτζιά, ότι κράτος που καταπίνει την κάμηλο – δηλαδή την εγκατάλειψη εθνικού χώρου έναντι εχθρικής παραβίασης – και διυλίζει τον κώνωπα, ζητώντας αποζημίωση, δεν είναι κράτος, αλλά οίκος ανοχής. Αν και νομίζω ότι ούτε ο κ. Κοτζιάς, ούτε κάποιος άλλος νυν ή πρώην ομόλογός του μπορεί να διακρίνει τη διαφορά.
Πάντως, εντύπωση κάνει το ίδιο το γεγονός της διαρροής του βίντεο από το «Γαύδος». Γιατί η δημοσιοποίηση του αποσπάσματος με διαρροή; Γιατί δεν το έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Ναυτιλίας, ή έστω το Λιμενικό με συνέντευξη τύπου; Μήπως γιατί τρέμουν οι κυβερνητικοί, αλλά και το αρχηγείο του Λιμενικού τις πιθανές ερωτήσεις που θα δεχθούν σε μια τέτοια περίπτωση;
Γιατί άραγε έδωσαν μόνο τα δευτερόλεπτα της σύγκρουσης κι όχι ολόκληρο το βίντεο με την αναμέτρηση ελιγμών των σκαφών; Τι δεν θέλουν να δούμε;
Άλλωστε τα ερωτήματα είναι πολλά. Ποιος αποφάσισε να στείλει ένα άοπλο περιπολικό του Λιμενικού σε μια περιοχή, όπου όλοι γνώριζαν ότι υπήρχε συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων της Τουρκίας με σκοπό την κατοχύρωση της περιοχής ως τουρκική επικράτεια;
Ποιος αποφάσισε ότι μετά την καταδίωξη του σκάφους του πολεμικού ναυτικού που επέβαινε ο κ. Καμμένος από τουρκικές ακταιωρούς, ήταν σκόπιμο να σταλεί ένα άοπλο περιπολικό του Λιμενικού χωρίς κανενός είδους κάλυψη; Ποιος; Το αρχηγείο του Λιμενικού, ή η κυβέρνηση;(Σ.γ.: Καταπληκτική η οξυδέρκεια και η προβλεπτικότητα των  αρχηγών των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων).
Γιατί δέχθηκε ο καπετάνιος του ελληνικού περιπολικού να θέσει σε κίνδυνο εαυτόν, το πλήρωμά του και το ίδιο το σκάφος του, προκειμένου να εκτελέσει μια εντελώς παράλογη διαταγή; Ή μήπως δεν γνώριζε ότι στην περιοχή είχαν ήδη σημειωθεί επεισόδια με την τουρκική ακτοφυλακή κι ότι υπήρχε σημαντική συγκέντρωση τουρκικών ναυτικών δυνάμεων;
Όταν ο καπετάνιος αντιμετώπισε τους απειλητικούς ελιγμούς αναχαίτισης από την τουρκική ακτοφυλακή, τι έκανε; Ενημέρωσε και κάλεσε ενισχύσεις ή όχι; Κι αν κάλεσε τότε γιατί κανένα μέσο του Λιμενικού, ή του Πολεμικού Ναυτικού, κανένα πτητικό μέσο του στρατού ή της πολεμικής αεροπορίας δεν ανταποκρίθηκε; Γιατί τόσο το αρχηγείο του Λιμενικού, όσο και το ΓΕΕΘΑ εγκατέλειψαν στην τύχη του το «Γαύδος»;
Αν βυθιζόταν τελικά το «Γαύδος» από τους ελιγμούς της τουρκικής ακτοφυλακής, ποιος θα αναλάμβανε την έρευνα και διάσωση των Ελλήνων λιμενικών; Προφανώς οι τουρκικές αρχές, μιας και η ελληνική πλευρά ήταν παντελώς απούσα, έχοντας εγκαταλείψει το ελληνικό περιπολικό στο έλεος των Τούρκων.
Ποιος πήρε την απόφαση να απομακρυνθεί τελικά το «Γαύδος», εγκαταλείποντας τον εθνικό θαλάσσιο χώρος στις τουρκικές δυνάμεις; Ήταν απόφαση του καπετάνιου, ή του αρχηγείου; Και μάλιστα χωρίς κανενός είδους προσπάθεια να υπάρξουν τα κατάλληλα αντίμετρα έναντι των Τούρκων, ώστε να αναγκαστούν τα τουρκικά σκάφη να αποσυρθούν προς την τουρκική ακτή;
Γιατί δεν απολογείται κανείς για όλα αυτά; Γιατί δεν έχει συσταθεί ανακριτική επιτροπή ώστε να εξιχνιάσει τα συμβάντα, να εξαχθούν τα κατάλληλα συμπεράσματα για το μέλλον και να δοθεί πόρισμα στη δημοσιότητα; Γιατί αυτή η απόλυτη σιωπή και παραπληροφόρηση με διαρροές στα ΜΜΕ; (Σ.γ.: Σαφώς τα έχουν ξεπουλήσει όλα οι κυβερνητικοί μας εκπρόσωποι, στους Αμερικανούς και Γερμανούς πρώτα και μετά στην φίλη…Τουρκία).
Γιατί εξακολουθεί ακόμη και σήμερα το αρχηγείο του Λιμενικού να χειρίζεται το όλο θέμα ως ναυτικό ατύχημα κι όχι ως προσβολή εθνικού θαλασσίου χώρου; Γιατί το ΓΕΕΘΑ, τα επιτελεία του και κυρίως το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού τηρούν «σιγήν ιχθύος»; Γιατί δεν δικαιολογούν την πλήρη απραξία τους; Ήταν δική τους η απόφαση, ή τους την επέβαλε η κυβέρνηση;
Πολύ φοβάμαι ότι και το επεισόδιο αυτό θα ξεχαστεί και θα θαφτεί. Και πρέπει να ξεχαστεί γιατί όπως δείχνουν όλα τα γεγονότα, καθώς βγαίνουν σιγά-σιγά στην επιφάνεια, η κυβέρνηση με συνεργό το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, έστειλε στην περιοχή των Ιμίων ένα άοπλο σκάφος, βορά της Τουρκίας. Κι ευτυχώς η τουρκική πλευρά – αυτή τη φορά – δεν διψούσε για αίμα, αλλιώς αυτή τη στιγμή η χώρα θα θρηνούσε ίσως και τα 27 μέλη του ελληνικού πληρώματος.
Κι αυτοί που σχεδίασαν την όλη επιχείρηση αυτοχειρίας, προκειμένου η Τουρκία να κατοχυρώσει την επικυριαρχία της στην περιοχή των Ιμίων, με πρώτο και καλύτερο τον κ. Τσίπρα, συνεχάρησαν τον καπετάνιο και το πλήρωμα του «Γαύδος». Για ποιόν λόγο; Διότι βγήκαν σώοι και αβλαβείς, ενώ τους είχαν στείλει στο έλεος της Τουρκίας; Ή γιατί αναχαιτίστηκαν με καθαρά επιθετική ενέργεια από εχθρική δύναμη εντός ελληνικών χωρικών υδάτων κι αυτοί – προς δόξα όλων των ηρωικών ναυτικών παραδόσεων του έθνους – εγκατέλειψαν τον εθνικό χώρο;
Και για να αισθανθεί περήφανος ο ραγιάς για όλους αυτούς που υποτίθεται ότι εκτελούν χρέη Ακρίτα, τα μέσα πλημμύρισαν με ανώνυμες δηλώσεις στελεχών του Λιμενικού, που έλεγαν ότι την άλλη φορά θα μας βρουν απέναντί τους οι Τούρκοι. «Θα μας βρίσκουν μπροστά τους σ’ όλο το Αιγαίο»! Με άλλα λόγια, όλο το Αιγαίο είναι στη διάθεση των Τούρκων. Την άλλη φορά, όμως. Για να τους δείξουν πόσο ηρωικά εκτελούν τι εντολές της άτακτης υποχώρησης! Όπως την άλλη φορά θα εξαντληθεί η υπομονή μας, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Κοτζιάς. Την άλλη φορά, ή αλλιώς last year, όπως έλεγε και μια παλιά διαφήμιση.
Πρόκειται για τα παράσημα ανδρείας, πού όσοι από εμάς υπηρετήσαμε τη θητεία μας ειδικά στην παραμεθόριο, τα είδαμε να διακοσμούν το στήθος πολλών ανώτερων και ανώτατων στελεχών του στρατεύματος: του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ! Μόνο πού σήμερα, απ’ ότι φαίνεται, με την πατρίδα υπό κατοχή και την εθνική της επικράτεια υπό ακρωτηριασμό, το είδος αυτών έχει πλέον επικρατήσει.
http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2018/02/blog-post_17.html#more

Εσείς βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. Ο Καζάκης πεφτει εξω ή όλη η ηγεσία ενστολη και μη του Ελληνικού προτεκτοράτου; Πάντως με τέτοιους ηγέτες να κοιμόμαστε ήσυχοι ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΜΕ ΠΑΤΡΙΔΕΣ και τα παιδιά μας ΔΕΝ ΘΑ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΤΟΥΝ!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>