«

»

Απρ 09

Το δράμα της ανθρώπινης παραφροσύνης βαδίζει στην κορύφωσή του;

Ενώ ο καθείς σκέπτεται την σημερινή «γιορτή και σχόλη”, μόλις γιορτάσαμε το ορθόδοξο Πάσχα, το δράμα της ανθρώπινης, του εωσφόρου συνευδοκούντος, παραφροσύνης συνεχίζεται και κλιμακώνεται.

Μπροστά μας ορθώνεται το αγωνιώδες ερώτημα, η κρίση θα οξυνθεί ακόμη περισσότερο; Θα πάρει πλανητικές διαστάσεις;

Ο Ιησούς σε μια στγιμή δραματικής έξαρσης προ της σταύρωσής του, λέγει στους μαθητές του, «ιδέστε εσείς μη γίνετε σαν τους ηγέτες που κατεξουσιάζουσι των εθνών, αλλά όποιος θέλει να είναι πρώτος έσται πάντων έσχατος και υπηρέτης”. Αυτό ουδέποτε εφαρμόστηκε πλην των πρώτων ηρωϊκών χριστιανικών χρόνων. Από τη στιγμή που στη θέση των ειδωλολατρών ιερέων κάθισαν χριστιανοί ιερείς, επίσκοποι και πατριάρχες, η γήινη πολιτική εξουσία τους αφομοίωσε και οδήγησε στο να κατεξουσιάζουσι τα Έθνη, με μπροστάρη των Πάπα.

Η πρώτη ιμπεριαλιστική μάλιστα εκστρατεία της χριστιανικής Δύσης ξεκίνησε με τον Πάπα Ιννοκέντιο ο οποίος με την πρόφαση της Σταυροφορίας για την ανάκτηση των Αγίων Τόπων από τους Άραβες, ξαπέλυσε ορδές πεινασμένων και πορνόβιων στρατιωτών εναντίον της Ανατολής, των Αράβων και των ορθοδόξων συμπεριλαμβανομένων τους οποίους λεηλάτησαν και κατάκλεψαν.

Και το δράμα του ανταγωνισμού οικονομικών, πολιτικών, γεωστρατηγικών κ.λπ. συμφερόντων, συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Έτσι φθάνουμε πάλι 28 χρόνια μετά τη λήξη του Α΄ ψυχρού πολέμου, στις απαρχές του Β΄. Διαβάστε την παρακάτω είδηση και όσοι θέλουν να κλείνουν τα μάτια τους από την πραγματικότητα να ξέρουν ότι αυτή δεν τους ρωτάει. Αν είναι να έρθει η σύγκρουση και μια πυρηνική λαίλαπα να ξεσπάσει επάνω από την παρακμασμένη, εφάμαρτη ανθρωπότητα θα επέλθει πλανητικά είτε το επιδιώκουμε είτε όχι. Τα οψώνια της αμαρτίας είναι θάνατος για όλους μας.

Και δυστυχώς φαίνεται ότι αξίζουμε μια τέτοια τύχη. Αλλά τα παιδιά μας; Αυτά τι φταίνε μπροστά στο αναρίθμητο πλήθος των δικών μας παρεκκλίσεων και πάσης φύσεως διαστροφών μας; Εμεις το αξίζουμε, εκείνα; Τα αθώα πλάσματα που μόλις αντικτίζουν την ομορφιά της ζωής, το θαύμα που λέγεται κόσμος, γιατί να υποστούν τις συνέπειες μιας τόσο μεγάλης πλανητικής καταστροφής.

Μια είνμαι η λύση, ή θα αγαπηθούμε πλανητικά ή θα χαθούμε ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ!

ΕΚΤΑΚΤΟ – Β.Πούτιν: «Το Ισραήλ δεν μας ειδοποίησε καν» – Ο ρωσικός Στρατός μεταπίπτει σε κατάσταση ολοκληρωτικού πολέμου!

Ο Β.Πούτιν έδωσε διαταγή για πλήρη πολεμική κινητοποίηση του Στρατού της χώρας. Ηδη μεγάλα ΜΜΕ μιλούν για «πλήρη συναγερμό πολέμου» ενώ σε όλη τη χώρα παρατηρούνται μετακινήσεις πυραυλικών, συμβατικών και πυρηνικών δυνάμεων. Το σίγουρο είναι πως μετά τις χτεσινές απειλές των ΗΠΑ, την σημερινή επιδρομή του Ισραήλ, έρχονται εκρηκτικές εξελίξεις στην περιοχή.

Ετσι, με διαταγή του Αρχιστράτηγου, ο ρωσικός στρατός μεταπίπτει σε κατάσταση ολοκληρωτικού πολέμου.

Η στρατιωτική δραστηριότητα είναι έντονη ιδιαίτερα στο δυτικό τμήμα της Ρωσίας κοντά στα σύνορα με Ουκρανία και Λευκορωσία όπως και στην περιοχή Transbaikal και την Απω Ανατολή.

Κάποιες πηγές αναφέρουν ανάπτυξη συστημάτων Διοίκησης και Πολέμου σε κεντρικές ναυτικές βάσεις και στρατιωτικά αεροδρόμια.

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις μετακινήσεις δυνάμεων.

Yπάρχει όμως μια λεπτομέρεια που έχει μεγάλη σημασία και δίνει φως στις εξελίξεις μαζί με τις χτεσινές πληροφορίες των ΗΠΑ για επιχείρηση κατά της Συρίας:

Οι Ρώσοι αναφέρουν ότι ο Β.Πούτιν δεν ειδοποιήθηκε από τους Ισραηλινούς για το επικείμενο πλήγμα όπως έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο χωρών.

Τι σημαίνει αυτό;

Οτι οι Ισραηλινοί πέρασαν σε άλλο επίπεδο κλιμάκωσης επιδιώκοντας το θάνατο Ρώσων στρατιωτών.

Οπως αναφέρει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, «δεν ενημερωθήκαμε για τις επικείμενες επιχειρήσεις του Ισραήλ σε συριακή αεροπορική βάση σήμερα».

«Το Ισραήλ δεν μίλησε με τον πρόεδρο Β.Πούτιν πριν το χτύπημα αν και υπάρχουν πολλοί ρώσοι στρατιωτικοί σύμβουλοι στη βάση».

«Αυτό είναι μια πηγή ανησυχίας για εμάς».

Οταν ρωτήθηκε σχετικά από το Sputnik, η ισραηλινή πρεσβεία στην Ρωσία, αρνήθηκε να σχολιάσει τα δεδομένα του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.

«Κανένα σχόλιο» ήταν η απάντηση του εκπροσώπου Alex Gandler.

Ρώσοι Υπουργοί και στρατιωτικοί απαίτησαν από το Ισραήλ να δώσει εξηγήσει για τις επιδρομές στην αεροπορική βάση είπε ο ρώσος γερουσιαστής και πρώην μέλος της FSB, Vladimir Jabarov.

Ποτέ πριν δεν είχε χρησιμοποιηθεί ανάλογη φρασεολογία από τη Ρωσία για το Ισραήλ..

Ρωσία: «Πολύ επικίνδυνη εξέλιξη» η πυραυλική επίθεση στο συριακό αεροδρόμιο.

Πολύ επικίνδυνη εξέλιξη χαρακτηρίζει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεγκέι Λαβρόφ την επίθεση με πυραύλους κατά στρατιωτικού αεροδρομίου στη Συρία, την ευθύνη για την οποία η Δαμασκός και η Μόσχα επιρρίπτουν στο Ισραήλ, ενώ όσον αφορά τη χημική επίθεση στην Ντούμα στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού, για την οποία κατηγορείται ο Άσαντ, είπε ότι «δεν βρήκαμε ούτε ίχνος χημικής ουσίας».

«Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη της κατάστασης. Ελπίζω πως τουλάχιστον οι Αμερικανοί στρατιωτικοί και εκείνοι των χωρών που συμμετέχουν στον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών το αντιλαμβάνονται», πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Λαβρόφ είπε ακόμη ότι οι Ρώσοι ειδικοί που έκαναν έρευνα στην Ντούμα, όπου ο Ασαντ κατηγορείται ότι εξαπέλυσε χημική επίθεση κατά των ισλαμιστών, δεν βρήκαν «κανένα ίχνος» χημικής ουσίας.

«Οι στρατιωτικοί ειδικοί μας έχουν ήδη μεταβεί επί τόπου. Δεν βρήκαν ούτε ίχνος χλωρίου ή οποιασδήποτε χημικής ουσίας που να έχει χρησιμοποιηθεί εναντίον των αμάχων», είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Ρωσικά βομβαρδιστικά φορτώνουν βλήματα cruise – Μπλόφα ή θα κτυπήσουν τον αμερικανικό Στόλο;

Τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδριάζουν εκτάκτως για να αποφασίσουν αν θα υπάρξουν κυρώσεις για την χημική επίθεση (η Ρωσία δια του υπουργού Αμυνας Σ.Σοϊγκού λέει οτι δεν υπήρξε τέτοια επίθεση και όλα είναι σκηνοθετημένα) στην ισλαμοκρατούμενη πόλη Ντούμα της ανατολικής Γούτα, σε μία συνεδρίαση που ο πλανήτης κρατάει την ανάσα του σε ότι αφορά το τελικό αποτέλεσμά της.

Ολα αυτά ενώ η ρωσική κοινή γνώμη θεωρεί ως απόλυτα ρεαλιστικό το σενάριο βύθισης σκαφών του αμερικανικού Ναυτικού σε περίπτωση που εξαπολύσουν επίθεση κατά στόχων στη Συρία.

«Προς έκπληξή μου διαπίστωσα ότι η υπόθεση ότι η Ρωσία θα πρέπει να βυθίσει μερικά αμερικανικά πλοία ή να χρησιμοποιήσει βλήματα Kalibr εναντίον αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή έτυχε φυσιολογικής υποδοχής από τους Ρώσους και μάλιστα σε σημείο που θεωρήθηκε ως ρεαλιστική έως και αναπόφευκτη επιλογή», αναφέρεται.

Η ιδέα μιας αναμέτρησης με τις ΗΠΑ, στις οποίες καταλογίζουν ότι δεν παίρνουν σοβαρά τη Ρωσία, κερδίζει όλο και πιο πολύ έδαφος στη χώρα.

Η συνεδρίαση συνεκλήθη με πρωτοβουλία εννέα μελών του Συμβουλίου, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ρωσία είχε εδώ και πολλές ημέρες ενημερώσει την διεθνή κοινή γνώμη ότι ετοιμαζόταν προβοκάτσια των ισλαμιστών και των δυτικών υπηρεσιών με αντικείμενο δήθεν χημική επίθεση κατά πολιτών στη Ανατολική Γούτα.

Το βέτο Ρωσίας και Κίνας είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, την στιγμή που ο Αραβας ύπατος αρμοστής “Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων” του ΟΗΕ Ζέιντ Ράαντ αλ-Χουσέιν μίλησε για ένα «Συμβούλιο Ασφαλείας παράλυτο από τη χρήση του βέτο» και ζήτησε επίθεση κατά της Συρίας!

«Είναι σαφές ότι η φραστική καταδίκη είναι καταφανώς ανεπαρκής και η επονείδιστη αποτυχία ακόμη και της προσήκουσας έρευνας για κάθε μία καταγγελία για χημικές επιθέσεις από όλες τις πλευρές ενθαρρύνει περαιτέρω τη χρήση αυτών των αποτρόπαιων όπλων και υπονομεύει τη νομιμοποίηση της διεθνούς έννομης τάξης», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Ζέιντ.

Η Ρωσία προειδοποίησε καθαρά ότι θα αντιδράσει και θα κτυπήσει τις πλατφόρμες όπλων, ναυτικές, χερσαίες και εναέριες από τις οποίες θα εξαπολυθεί επίθεση κατά της Συρίας, ενώ ο υπουργός Αμυνας της Κίνας, Wei Fenghe από την Μόσχα μόλις πριν λίγα 24ωρα προειδοποίησε τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ρώσο ομόλογό του Sergey Shoigu ιθώριο της Συνόδου MCIS τόνισε ότι: «Η κινεζική αντιπροσωπεία ήρθε στη Ρωσία για να γίνουν με σαφήνεια αντιληπτές στις ΗΠΑ οι πολύ στενές σχέσεις μεταξύ των κινεζικών και των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων».

Θα ρισκάρουν οι ΗΠΑ να κτυπήσουν στη Συρία, μαζί με τη Γαλλία και την Βρετανία, ίσως; Πολύ δύσκολο, πέρα από μία μάλλον “συμβολική” επίθεση.

Πάντως ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 θεάθηκαν με βλήματα Kh-55 και Kh-101 φορτωμένα σε ρωσικές βάσεις της Νότιας Στρατιωτικής Διοίκησης.

Πληροφορίες από την Ρωσία μιλάνε και για φόρτωση υπερηχητικών αντιπλοικών βλημάτων Kh-15 των 5 mach.

‌‌Να σημειώσουμε ότι ηδη από χθες ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας σε μέλη του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας ξεκαθάρισε ότι «Η Ρωσία θα κτυπήσει τις βάσεις εκτόξευσης όπλων που θα κτυπήσουν στην Συρία»

Από τα ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ της 9/4/2018

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>