Αγνή και άδολη καρδιά ενάντια στη δολερή και ζηλόφθονη

Η αιώνια αντίφαση αλλά και αντίθεση. Σ’ αυτή τη διπολικότητα, τη ενδοψυχική σύγκρουση έμελλε και μέλλει να ζει ο άνθρωπος από την εποχή των πρωτοπλάστων ως τα σήμερα.

Αυτή η αντιμαχία ανάμεσα στους δύο δρόμους, την αρετή και την κακία είναι αναπόφευκτη. Αυτή μας κρίνει και χάρις σ’ αυτή θα ζήσουμε αιώνια, αναστημένοι δίπλα Του, ή θα βυθιστούμε στο αιώνιο σκοτάδι, μη αντικρύζοντας ούτε λαμπύρισμα από το φως του το αΐδιο, ούτε την πλάτη Του, παρά μόνο έρεβος, μοναξιά, απομόνωση, όπου η μια ψυχή θ’ αντικρίζει απελπισμένη την πλάτη της άλλης. Ούτε καν πρόσωπο με πρόσωπο δεν θα βλέπονται οι ζηλόφθονοι μισούντες το φως, και απεργαζόμενοι τα έργα του σκότους.

Θεέ μου μετανοούμε και μόνο στη σκέψη ότι δεν θα αξιωθούμε να σε βλέπουμε έστω και μακριά όντα στο Βασίλειο της Δόξης Σου!

Καλλίτερο παράδειγμα αγνής και άδολης καρδιάς, δεν μπορούμε να βρούμε από τη στάση, τη συμπεριφορά και τον τρόπο σκέψης καθαρό και αυθόρμητο, των μυροφόρων.

Οι μυροφόρες είχαν δει που ο Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας και ο Νικόδημος, είχαν τοποθετήσει το σώμα του νεκρού Ιησού. Αποφάσισαν δε χωρίς να το καλοσκεφτούν να αγοράσουν αρώματα για να τον αλείψουν. Στο δρόμο όπως κουβέντιαζαν άρχισαν να αμφιβάλουν αν θα κατόρθωναν να τον μυρώσουν. «Ποιος θα κυλίσει την πέτρα για να ανοίξει τον τάφο να μπούμε;», τους απασχολούσε. Αν δεν ήσαν αυθόρμητες και όλα τα πέρναγαν από το μέτρο της λογικής δεν θα πήγαιναν ξημερώματα της Κυριακής να υποβληθούν σ’ έναν μάταιο κόπο. Φυσικά δεν είχαν ούτε την ψυχραιμία, ούτε την βαθύτητα της σκέψης να αναλογιστούν ότι μετά από τρεις ημέρες, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή τους είχε υποσχεθεί ότι θα ανασταινόταν. Καμιά προαίσθησε, ελπίδα, ότι θα τον ξαναδούν ζωντανό.

Αλλά κι όταν είδαν τον τάφο άδειο, η απελπισία τους κορυφώθηκε, έβαλλαν χίλια δυο στο μυαλό τους. Φόβος τις διακατείχε, μήπως έκλεψαν το σώμα κάποιοι εκ των Φαρισαίων; Να το έθαψαν κάπου αλλού κρυφά για να χαθούν οριστικά τα ίχνη του Ιησού; Όπως λέγει το δοξαστικό του Εσπερινού η απελπισία τους, ο θρήνος και η αγωνία κορυφώθηκε και ξέσπασαν σε οδυρμούς: «Ποιος μας έκλεψε την ελπίδα; Ποιος πήρε νεκρό, γυμνό εσμυρνισμένο με χέρια βέβηλα, το θείο σώμα του το οποίο έστω και χωρίς πνοή, ήταν η μοναδική παρηγοριά στη δύστυχη μητέρα του;»

Που να βρεθεί νηφαλιότητα στη σκέψη, που ηρεμία στο τρικυμισμένο το μυαλό τους από την ταλαιπωρία των τελευταίων ημερών, τα βασανιστήρια, τη σταύρωση, το «τετέλεσται». Ένοιωθαν ακόμη συμπαθητικά, στο κορμί τους τον πόνο Του.

Δικαιολογημένα τους επιπλήττει ο ένας εκ των δυο αγγέλων που με απαστράπτουσα από λαμπρότητα στολή, τις μαλώνει υπενθυμίζοντας: «Τι ζητείτε τον ζώντα μετά των νεκρών;» «Θυμηθείτε τι σας είπε όταν περιδιάβαινε μαζί σας την Γαλιλαία: «Πρέπει ο Υιός του ανθρώπου να παραδοθεί στα χέρια αμαρτωλών και δολερών ανθρώπων και να σταυρωθεί να υποστεί των πιο εξευτελιστικό και βάρβαρο θάνατο και την τρίτη ημέρα θα αναστηθεί. Γιατί ξεχάσατε όσα σας είπε;»

Και παρόλα αυτά, μόλις βγήκαν από το άδειο μνημείο τις διακατείχε η τρομάρα και η εμπειρία της έκστασης, μπρος το μοναδικό για τον πλανήτη γεγονός. Νεκρός να αναστηθεί από μόνος Του, να συντρίψει τα δεσμά του Άδη; Είναι δυνατό; Πολύ περισσότερο μετά από την εμπειρία της Μαγδαληνής η οποία τον πέρασε για κηπουρό η αγαθή. Και όταν άκουσε εκείνο το τρομερό «μη με αγγίζεις Μαρία» έπαθε τη λαχτάρα της.

Μη μου άπτου Μαγδαληνή

Που να καταλάβει η αφελής και αθώα ψυχή ότι ο Ιησούς είχε αλλάξει ολοκληρωτικά, δεν είχε εκείνη τη μορφή της ταπείνωσης και της ανθρώπινης αδυναμίας, να πεινάει, να διψάει, να κουράζεται, να ασθενεί όπως ο κάθε άνθρωπος, και τελικά να πεθαίνει. Πώς να αντιληφθεί ότι της έλεγε: «Μην με αγγίζεις γιατί δεν ανέβηκα ακόμη προς τον Πατέρα μου κι επομένως δεν εγκαινιάσθηκε ακόμη η νέα σχέση της ευλαβικής και λατρευτικής οικειότητας, την οποία μετά την ανάληψη μου σαν αιώνιος και ουράνιος πλέον αρχιερεύς, κεφαλή της εκκλησίας ενωμένος με αυτή θα συνάψω με τους με τους ανθρώπους. Πήγαινε όμως και πες στους αδελφούς μου ότι ανεβαίνω προς τον Πατέρα μου ο οποίος δι’  εμού έγινε κατά χάρη και δικός σας Πατέρας, και αφότου έλαβα μορφή ανθρώπου έγινε από δικός μου Θεός μου και Θεός δικός σας».   (Ιωάννης 20, 16-17).

Φυσικά η Μαγδαληνή δεν κατάλαβε γρυ από ό,τι της είπε. Θα τα καταλάβαινε μετά την Πεντηκοστή όπως και οι μαθητές κι απόστολοι. Γι’ αυτό ούτε οι μαθητές κατανοήσαν τι τους έλεγαν οι μυροφόρες. Να γιατί ο Πέτρος πήγε στον τάφο να διαπιστώσει με τα ίδια του τα μάτια αν οι μυροφόρες παραληρούσαν και αν είχαν ψευδαισθήσεις για τα όσα απίθανα και περίεργα τους διηγούνταν. Άσε που τρέμανε από τον φόβο των Ιουδαίων, μήπως έχουν την ίδια μοίρα με τον Ιησού.

Βλέπουμε σε όλα αυτά τα μοναδικά γεγονότα πως αντιδρούν άνιρωποι που αγαπούν και δεν πάει στο μυαλό τους δόλος. Ένα ακόμη παράδειγμα είναι τα λόγια της Μαγδαληνής πριν τον αναγνωρίσει από τη φωνή τον «ραβουννί». «Κύριε είπε τον κηπουρό πες μου αν τον πήρες εσύ τον νεκρό, που τον έβαλες, κι εγώ θα τον πάρω από τον κήπο σου και θα τον ενταφιάσω σε άλλο τάφο».

Εξ ιδίων οι μυροφόρες έκριναν τα αλλότρια, τα του Κυρίου.

Εξ ιδίων όμως και οι δολεροί και μισούντες τον Χριστό Εβραίοι, Ιερείς και Φαρισαίοι, έκριναν για την θωράκιση των συμφερόντων τους. Θυμήθηκαν αυτό που στους μαθητές και στις μυροφόρες ούτε πέρασε από το μυαλό τους. «Κύριε», είπαν στον Πιλάτο, «θυμηθήκαμε ότι εκείνος ο λαοπλάνος είχε πει στους μαθητές του όταν ακόμη ζούσε, τρεις μέρες μετά τον θάνατό μου ανασταίνομαι».  

Οι πονηροί και αναίσχυντοι δούλευαν μέσα στο σκοτάδι ξανά και ξανά όσα ο Ιησούς ανοικτά και χωρίς να κρύβεται, είχε πει. ¨Έτσι δουλεύουν οι άνθρωποι του σκότους με την καχυποψία και την πονηριά να προλάβουν να μην κοινοποιηθούν και αποκαλυφθούν τα εγκλήματά τους στο ευρύ κοινό. Να κλείσουν και την παραμικρή χαραμάδα από όπου θα μπορούσε να ξεφύγει μια αχτίδα φωτός, γνησιότητας, αθωότητας, καλοσύνης και ειλικρίνειας.

«Βρε, λες και ρθουν οι μαθητές και κλέψουν το σώμα του και διαφημίζουν πως ο δάσκαλός τους αναστήθηκε;» «Αυτό μας έλειπε να τον ηρωοποιήσουν και καθαγιάσουν το σούρδελο που παρουσιάστηκε από το πουθενά για να μας ανακατέψει εδώ και τρία χρόνια. Να έχουμε και μετά το ξεψύχισμά του λαοπλάνου και αγύρτη μια ακόμη αίρεση να αντιμετωπίσουμε. Αρκετά με δαύτον στείλτε κουστωδία να φυλάει τον τάφο». Έτσι σφράγισαν τον τάφο και τοποθέτησαν ένοπλη φρουρά.

Η διαστροφή τους όμως δεν σταμάτησε μ’ όλες τις προφυλάξεις που πήραν. Την ώρα που οι μυροφόρες έτρεχαν να πουν τα καλά νέα στους μαθητές, κάποιοι από τους φρουρούς του τάφου μετέφεραν τα «μαύρα» νέα στους αρχιερείς: «Σεισμός μεγάλος κούνησε την πέτρα και ένα φως μέγα μας τύφλωσε, μετά ο τάφος ήταν άδειος από το σώμα. Κανείς δεν πήρε το σώμα, απλώς εξαφανίστηκε με θεία επέμβαση».

Το σατανικό μυαλό των ιερέων και των πρεσβυτέρων, ξεπέρασε κάθε φαντασία στο ψεύδος, στην αποστροφή προς την αλήθεια. Αντί να ρωτήσουν περισσότερες λεπτομέρειες και να αρχίσουν να αντιλαμβάνονται την κακία, την μισαλλοδοξία, το εκδικητικό πάθος τους ενάντια στον Ιησού, αντί να πεισθούν για την ειλικρίνεια των λόγων του και ν’ απορρίψουν τον φανατισμό και την στρεψόδικη, διάθεση να βλέπουν τα θαύματα, τις αναστάσεις και τα λόγια του ως προερχόμενα «εκ του άρχοντος των δαιμονίων», επιμένουν στον ίδιο τον αυτοδαιμονισμό και την πλάνη τους.

Τι άλλο καλλίτερο μπορούσε να σκεφτεί ένα  βρώμικο και γεμάτο πονηριά και δόλο μυαλό; Αυτό για το οποίο υποπτεύονταν τους μαθητές του Ιησού, το μετέτρεψαν σε δικαιολογία και βαριά κατηγορία εις βάρος τους. «Πέστε στον Ρωμαίο εκατόνταρχο αλλά και στον Πιλάτο, ότι ήρθαν οι μαθητές του Χριστού κι έκλεψαν οι απατεώνες το σώμα για να έχουν να λένε πως αναστήθηκε. Κι αν σας πουν κι εσείς που είχατε τα όπλα σας, τι φρουρούσατε και τους αφήσατε; Εξηγείστε στον Πιλάτο ότι είσασταν κουρασμένοι και κοιμηθήκατε ο ένας μετά τον άλλο. Κι αν φοβείστε μην σας εκτελέσει για αμέλεια καθήκοντος, εμείς θα τα μπαλώσουμε με τον τρόπο που ξέρουμε. Όπως τον πείσαμε ότι ο Ιησούς ήθελε να αντικαταστήσει τον Τιβέριο και να ελευθερώσει το Ισραήλ με αιματηρή επανάσταση από τους Ρωμαίους. Πάρτε για τον κόπο σας (και τα ψέματα που θα ξεφουρνίσετε) αυτό το σεβαστό ποσό αργυρίων και μείνετε ήσυχοι, εμείς θα σας ξελασπώσουμε από οποιαδήποτε τυχόν υποψία και ψόγο».

Και οι φρουροί αφού τσέπωσαν τα χρήματα έτσι κι έκαναν. Και από τότε μέχρι σήμερα διαφημίστηκε ο λόγος της κλοπής του σώματος από τους βρωμερούς κι ακάθαρτους απατεώνες αποστόλους μέχρι σήμερα. (Ματθαίος 28, στ. 11-15).    

Και φυσικά αυτή η έωλη δικαιολογία κακόψυχων ανθρώπων σαν αρπάγη και λαιμοδέτης πνίγει τους Εδραίους ακόμη, ιδίως τους Ασκεναζίμ-Χαζαροεβραίους ώστε να εξακολουθούν να περιμένουν έναν καινούργιο Μεσσία, οργής και ισχύος που θα κυβερνήσει με σιδηρά πειθαρχία τον πλανήτη δοξάζοντας την φυλή του Ιούδα κι επιβάλλοντάς τη δια πυρός και μαχαίρας σ’ όλα τα Έθνη και τους λαούς της Γης.

Ευτυχώς ή δυστυχώς άνθρωπε, δεν έχεις άλλη επιλογή. Είτε θα μετασχηματισθείς σε μια άδολη, αγνή και αθώα καρδιά όπου θα αγαπάς ισορροπημένα και ταπεινά τον εαυτό σου και τους άλλους, όπως οι μυροφόρες, είτε θα ακολουθήσεις συνειδητά και με τη βούλησή σου το έρεβος του μίσους, την πονηριά, τον δρόμο της καταστροφής του εαυτού σου και των συνανθρώπων σου.

Ευαγγελάτος Γεώργιος.

2 σχόλια

    • Μαρια Κ. στο 24 Απριλίου, 2018 στις 1:34 μμ
    • Απάντηση

    Λοιπον, θα σας μιλησω για τη στυγερη δολοφονια του ζευγαριου που εγιν στην κυπρο πριν απο εξι μερες. Εχετε εσεις προσωπικα καμια ιδεα για το ποιος ή ποιοι μπορει να ειναι οι δολοφονοι αυτου του ζευγαριου με τον 15χρονο υιοθετημενο γιο απο τη ρωσια? Εγω που παρακολουθω ολες τις εξελιξεις πανω σάυτην την υποθεση απ’το διαδικτυο τοσες μερες τωρα, πιστευω ακραδαντα ότι ο δολοφονος ειναι ενας και μαλιστα απ’το οικογενειακο περιβαλλον του ατυχου ζευγαριου και σιγουρα θα ειχε και τα κλειδια του σπιτιου του δολοφονημενου ζευγαριου. Για να ειμαι ειλικρινης, πιστευω ακραδαντα ότι ο δολοφονος του ζευγαριου αυτου ειναι ο 15χρονος υιοθετημενος γιος τους και μαλιστα το εκανε τελειως μονος του αυτο το στυγερο εγκλημα, με δικη του πρωτοβουλια και με δικο του απο αρκετο καιρο προμελετημενο σχεδιο!!! Και κατα τη γνωμη μου, η αιτια της διαπραξης αυτου του στυγερου εγκληματος απ’τον 15χρονο ψυχικα διαταραγμενο υιοθετημενο γιο, πιθανοτατα να ηταν τα ναρκωτικα ή ακομα και τ’αναβολικα τα οποια φαινεται οτι ο μικρος χρησιμοποιουσε, καθως ηταν πρωταθλητης στο αθλημα badminton (ετσι λενε οι πληροφοριες στο διαδικτυο) και τσακωνονταν συνεχως τον τελευταιο καιρο με τον πατερα του, επειδη ο πατερας του οχι μονο χρηματα για τις ουσιες του δεν του εδινε, αλλα επισης με το ζορι ηθελε να τον παει σε κλινικη απεξρτησης κι αποτοξινωσης!!! Μακαρι, να πεφτω εξω και να κανω λαθος, αλλα πολυ φοβαμαι ότι συντομα θα βρεθει οτι αυτος ο 15χρονος υιοθετημενος γιος ειναι ο στυγερος δολοφονος των γονιων του!!! Το νιωθω και το διαισθανομαι! Πληροφοριες στο διαδικτυο λενε, οτι ο πατερας του, ο οποιος ηταν καθηγητης, ζητουσε απο συναδελφους του να τον αντικαταστησουν για μερικες μερες, καθως συντομα θα πηγαινε με τον γιο του στο εξωτερικο σε αγωνες badminton, αθλημα στο οποιο ο 15χρονος ηταν πρωταθλητης. Κι επιπλεον, συναδελφοι του καθηγητη ειπαν ότι τον τελευταιο καιρο τσακωνονταν συχνα το αντρογυνο με τον 15χρονο θετο γιο τους! Αν εντωμεταξυ, διαβαστε τα ευρηματα που βρηκε η αστυνομια καθως και τις αντιφασεις που προεκυψαν απ’την καταθεση του 15χρονου, σιγουρα στο ιδιο συμπερασμα με μενα θα οδηγηθειτε κι εσεις ο ιδιος. Δεν βρεθηκε κανενα ιχνος παραβιασης σε καμια πορτα και σε κανενα παραθυρο του σπιτιου. Οι πορτες ειχαν κλειδαριες ασφαλειας και βρεθηκαν απ’την αστυνομια κλειδωμενες. Το ιδιο και τα παραθυρα. Εξω απ΄την εξωπορτα του σπιτιου, δεν βρεθηκε η παραμικρη κηλιδα αιματος, ουτε στον κηπο, ουτε πουθενα. Ολες οι καμερες της περιοχης εδειξαν ότι δεν περασε ψυχη στη γειτονια εκεινη εκεινη την νυχτα. Οι γειτονες ειπαν οτι δεν ακουστηκε απολυτως κανενας θορυβος ουτε απο μοτοσυκλετα ουτε απο αμαξι ή φορτηγο. Ο 15χρονος ειπε οτι το εγκλημα εγινε στις 2 παρα τεταρτο, ενω ο ιατροδικαστης στις 1 με 1 και τεταρτο. Επισης, ο 15χρονος ειπε ότι οι δυο κουκουλουφοροι-δολοφονοι ότι τον κλειδωσαν μεσα σ’ενα δωματιο του σπιτιου του για να μην φωναζει βοηθεια, αλλα ότι ο ιδιος καταφερε και βγηκε απ’το δωματιο εκεινο. Πώς ειναι δυνατον να βγηκε μονος του αφου τον ειχαν κλειδωμενο μεσα στο δωματιο??!! Μηπως ανοιξε το παραθυρο του δωματιου και πηδηξε απο κει κατω??!! Κι αν εκανε ετσι, τοτε πώς βρεθηκαν αργοτερα απ’την αστυνομια ολα τα παραθυρα κλειστα κι αμπαρωμενα??!!! Και γιατι, πηγε στους γειτονες μες στη νυχτα φορωντας μονο το εσωρουχο του??!!! Αυτο προφανως σημαινει, ότι τις δολοφονιες τις εκανε ο ιδιος, την ωρα που οι γονεις του κοιμοντουσαν βαθεια στο υπνοδωματο τους, και μαλιστα ολογυμνος, επιτηδες για να μην γεμισουν τα ρουχα του μ’αιματα και αφησει πανω του ανεξιτηλα ιχνη!!! Αφου βεβαια πρωτα, λιγες ωρες νωριτερα ειχε ριξει στα ποτηρια των θυματων χαπια υπνωτικα ή τιποτα υγρο αναισθητικο, και τους ειχε υπνωτισει βαθεια. Ειναι δυνατον, να μην ξεπεταχτηκαν οι γονεις αμεσως ορθιοι απ’το κρεβατι με την πρωτη μαχαιρι!!!??? Εδω, εγω, οσο βαθεια κι αν κοιμαμαι τις νυχτες, σε περιπτωση μικρου σεισμου ή οποιουδηποτε μικρου θορυβου, αμεσως ξυπναω και πεταγομαι απ’το κρεβατι. Εδω, 5 τα χαραματα κοιμομουν βαθεια, κι ενω εβλεπα ενα ωραιο ονειρο, ξαφνικα ακουω βζου βζου μεσα στο αυτι μου, κι αμεσως ξυπνησα και πεταχτηκα πανω ορθια, απο κουνουπι, και μαλιστα εκεινη τη στιγμη το κυνηγησα και το σκοτωσα!!!! Τελος,σε περιπτωσεις δολοφονιας καποιου μεσα στο σπιτι του, ο δολοφονος ή οι δολοφονοι εκτος απ’αυτον που εχουν στοχοποιησει, παντα σκοτωνουν ολα τα ατομα που τυχαινει να βρισκονται μεσα στο σπιτι του στοχοποιημενου εκεινη την ωρα. Αυτο ειναι στοιχειωδης κανονας των δολοφονων, και το κανουν παντα για να μην αφησουν καθολου ιχνη και κανενα περιθωριο υπαρξεως αυτοπτη μαρτυρα. Σε 3 παρομοια εγκληματα που ειχαν γινει στο εξωτερικο, δηλαδη δολοφονιες μεσα σε σπιτια των οικογενειων, δολοφονηθηκαν ολα τα ατομα τα οποια ετυχε να ηταν στα μοιραια σπιτια εκεινη τη μοιραια νυχτα, μεχρι και νηπια και μωρα των οικογενειων δολοφονηθηκαν.

    1. Μάλλον είναι ο γιος ο φονιάς αλά γιατί αργεί η αστυνομία να το δημοσιοποιήσει; Ρωσικός παράγων τους αναστέλλει; Μην ξεχνάμε προτεκτοράτο η ΕΛΛΑΣ, πριοτεκτοράτο και η Κύπρος. Την ίδια μοίρα έχουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.