Αλήθεια τι απέγινε εκείνο το αγιόπαιδο ο Ανδρέας Γεωργίου; Μέρος 3ο

Οριστική απαλλαγή του Ανδρέα Γεωργίου για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ

Μετά από έντονες συντονισμένες πιέσεις των πιστωτών και ειδικότερα του Βερολίνου, της Ουάσιγκτον και του ΔΝΤ, του οποίου υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος στην οριστική απαλλαγή του πρώην επικεφαλής, Ανδρέα Γεωργίου και δύο ακόμα στελεχών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (Κωνσταντίνος Μολφέτας και Αθανασία Ξενάκη) προχώρησε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών σχετικά με την κατηγορία της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος το 2009, προκειμένου η χώρα να μπει στα μνημόνια.

Το δικαστικό Συμβούλιο παρά την αντίθετη εισήγηση της εισηγήτριας Χριστίνας Ρωμέση  που ψήφισε υπέρ της παραπομπής του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ για ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του δημοσίου, αποφάσισε τη μη παραπομπή του. Την πλειοψηφία απαρτίζουν οι δικαστές  Κων/νος Σταμαδιάνος και Κωσταντία Αγγελάκη , ενώ μειοψήφησε η εφέτης κα Ρωμέση.

Δεύτερη φορά

Είναι η δεύτερη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών που απαλλάσσει τον κ. Γεωργίου για τις καταγγελίες περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, διόγκωση που έσπρωξε την χώρα βαθιά στα μνημόνια και στην κρίση χρέους.

Συγκεκριμένα το δικαστικό συμβούλιο με το υπ΄ αριθμόν 969/2017 βούλευμα του αποφάνθηκε – κατά πλειοψηφία – να μην παραπεμφθούν οι τρεις κατηγορούμενοι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία σε βάρος του Δημοσίου υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του εγκλήματος.

Η πλειοψηφία του δικαστικού συμβουλίου υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα εφετών, Ιωάννη Κούτρα ο οποίος είχε ζητήσει την απαλλαγή των κατηγορουμένων.

Η υπόθεση επέστρεψε στο Συμβούλιο Εφετών μετά την απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου (υπ΄  αριθμ. 1331/2016)  με την οποία αναιρέθηκε το υπ’  αριθμ. 1149/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, κατά το σκέλος εκείνο που έκρινε να μην γίνει κατηγορία κατά του κ. Γεωργίου και των δύο προϊσταμένων της ΕΛΣΤΑΤ.

Η δικαιοσύνη για άλλη μια φορά θριάμβευσε! Νίκησαν Βρυξέλλες, Βερολίνο, Ουάσιγκτον, Νέα Υόρκη (ΔΝΤ).

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.