Τσακώνονται οι αχαΐρευτοι για το ποιος δολοφόνησε περισσότερους, ο Ναζισμός ή ο Κομμουνισμός (Σταλινισμός ιδιαίτερα); Μέρος 2ο

Υπενθυμίζεται ότι η ευρωομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωμένης Αριστεράς/Βόρειας Πράσινης Αριστεράς (GUE/NGL), στην οποία ανήκουν και οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είχε εκδώσει ανακοίνωση υπέρ της στάσης της ελληνικής κυβέρνησης, κατηγορώντας την Εσθονία ότι «πολιτικοποιεί» την προεδρία της Ε.Ε. και ότι «προσβάλλει την ευρωπαϊκή ιστορική μνήμη».

Ταύτα γράφονταν την 17.8.2017

Η προεδρία της Εσθονίας στην Ε.Ε. ανακοίνωσε ότι στις 23 Αυγούστου είναι η «ευρωπαϊκή ημέρα μνήμης των θυμάτων του ναζισμού και του κομμουνισμού».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Ταλίν θα συμμετάσχουν υπουργοί Εσωτερικών των 28 κρατών-μελών της Ε.Ε. αλλά και εκπρόσωποι κρατών εκτός Ε.Ε., καθώς και ιδιωτικές οργανώσεις που πραγματοποιούν έρευνες για τα θύματα των ολoκληρωτικών καθεστώτων.

H εσθονική προεδρία αναμένει μάλιστα να διοργανωθούν ανάλογες εκδηλώσεις σε όλες τις πρωτεύουσες των κρατών-μελών, επικαλούμενη το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που υιοθετήθηκε στις 2 Απριλίου 2009 για τα «θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων».

Η ανακοίνωση του εσθονικού υπουργείου Εσωτερικών, με ημερομηνία 10 Αυγούστου, αφιερώνει πολύ λίγο χώρο στις θηριωδίες των ναζί και περιορίζεται σε μια μικρή αναφορά στην αρχή περί ημέρας μνήμης για τα θύματα του ναζισμού και του κομμουνισμού, βάζοντας όλους στην ίδια κατηγορία. Και καλά κάνει και τα δύο αυτά Συστήματα αυταπόδεικτα είναι υλιστικά, άθεα, απάνθρωπα και εγκληματικά και μόνο ανθρώπινες τραγωδίες μπορεί να προσυπογράψουν. Τίποτα δεν μπορούμε να περιμένουμε από τον μη Χριστιανικό Κοινωνισμό, αλλά ούτε και από τον Κοινωνικό Χριστιανισμό που καθοδηγείται από έναν αστό Πάπα ή μια  Εκκλησία σαν την ελληνική που αποφεύγει να διαφωτίσει τον ελληνικό λαό πάνω στις αστήρευτες δυνάμεις που πηγάζουν από την αλήθεια του Ευαγγελίου κι αν θέλετε ολόκληρης της θεόπνευστης ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ, ΚΑΙΝΗΣ @ ΠΑΛΑΙΑΣ.

Στη συνέχεια του κειμένου, η προεδρία επικεντρώνεται στα θύματα των κομμουνιστικών καθεστώτων. Από το πρόγραμμα των εκδηλώσεων φαίνεται καθαρά ότι τα θύματα του ναζισμού περνούν ξώφαλτσα και ότι στόχος είναι η καλλιέργεια ενός πανευρωπαϊκού κύματος αντικομμουνισμού.

Το τέρας του ναζισμού δεν απασχολεί πολύ τους διοργανωτές των εκδηλώσεων και το βάρος δίνεται στην καταπολέμηση του κομμουνισμού.

Είναι ενδεικτικό ότι μόνο σε ένα σημείο της ανακοίνωσης γίνεται συγκεκριμένη αναφορά για «θύματα του ναζισμού». Το υπόλοιπο μέρος του κειμένου μιλάει γενικά για «θύματα του κομμουνισμού».

Η υποβάθμιση του ναζισμού από την Εσθονία δεν αποτελεί έκπληξη. Είναι γνωστό το μαύρο παρελθόν των χωρών της Βαλτικής κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Συνεργάστηκαν στενά με τα στρατεύματα του Χίτλερ, τα οποία υποδέχτηκαν ως απελευθερωτικές δυνάμεις, και διέπραξαν από κοινού αποκρουστικά εγκλήματα κατά του εβραϊκού πληθυσμού.

Η Εσθονία, όμως, κατέχει μέχρι και τον Δεκέμβριο 2017 την προεδρία της Ε.Ε. και συνεπώς εκπροσωπεί τα 28 κράτη-μέλη, σε ορισμένα εκ των οποίων, ιδίως στον Νότο της Ευρώπης, υπάρχουν αναγνωρισμένα κομμουνιστικά κόμματα, με δημοκρατικά εκλεγμένους βουλευτές.

Μήπως, λοιπόν, πίσω από την καταδίκη του κομμουνισμού κρύβεται η αναγέννηση του φασισμού; Τον Ιούλιο του 2013 ο Εσθονός υπουργός Άμυνας Ούρμας Ρεϊμσάλου απηύθυνε μήνυμα υποστήριξης των μελών της «συμμαχίας των μαχητών για την ελευθερία της Εσθονίας» που αποτελείται από πρώην Waffen-SS. Μία οργάνωση με μεγάλη δραστηριότητα στη χώρα, η οποία ενδεχομένως θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της 23ης Αυγούστου.

Όλα αυτά πηγάζουν βέβαια από το ύποπτο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου του Απριλίου 2009, για το οποίο ναζισμός και κομμουνισμός είναι το ίδιο πράγμα.

«Λεπτομέρεια» αποτελεί για τους συντάκτες του ότι οι Γερμανοί ναζί ευθύνονται για δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς, εκ των οποίων 23 εκατ. ήταν Σοβιετικοί στρατιώτες και πολίτες. Πολύ περισσότερο δεν θα τολμούσαν οι εκπρόσωποι του Ευρωκοινοβουλίου να αναφερθούν στη ναζιστικής έμπνευσης και προέλευσης ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ των τραπεζιτών, των Φαρμακευτικών Εταιρειών, της Πετρελαϊκής και  Πολεμικής Βιομηχανίας· όπως προκύπτει από αρκετές μελέτες και έρευνες αλλά ιδιαίτερα από την θαυμάσια ντοκουμενταρισμένη, περίπου τριακοσασέλιδη εργασία των Paul Anthony Taylor, Aleksandra Niedzwiecki, Matthias Rath  August Kowalczyk με τον τίτλο «ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ».

Για την υιοθέτηση του ψηφίσματος πρωτοστάτησαν τότε, με εντολή του Βερολίνου, οι Γερμανοί ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αλλά και της Σοσιαλιστικής Ομάδας, με την υποστήριξη των Φιλελεύθερων, των Πράσινων και μελών της Ομάδας των εθνικιστών-ευρωσκεπτικιστών.

Το ψήφισμα υιοθετήθηκε με 553 ψήφους υπέρ και 44 κατά… Το ερώτημα είναι τώρα τι θα κάνει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του Ταλίν; Μην ξεχνάμε ότι ο κατάλογος των προαπαιτούμενων για την τρίτη αξιολόγηση είναι ακόμη ανοιχτός.

23.8.2017

Με τίτλο «Διεθνές σκάνδαλο – Η Ελλάδα έδωσε μαθήματα Ιστορίας στην Εσθονία», και υπότιτλο «Η άρνηση της Ελλάδας να δεχθεί τις απόψεις της Εσθονίας για τον κομμουνισμό και την Ιστορία του προηγούμενου αιώνα, ανάγκασε το Ταλίν να διορθώσει το επίσημο κείμενο» μετέδωσε το Πρακτορείο Sputnik, σε ανταπόκριση από το Ταλίν της Εσθονίας, κι αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Το διεθνές σκάνδαλο ανάγκασε την εσθονική Προεδρία να τροποποιήσει το κείμενο που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της σχετικά με το επικείμενο Συνέδριο της 23ης Αυγούστου, που είναι αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων. Η άρνηση του Έλληνα εκπροσώπου, Σταύρου Κοντονή, να συμμετάσχει στο συνέδριο, ανάγκασε την Εσθονία να τροποποιήσει το αρχικό κείμενο, ωστόσο, επί της ουσίας, δεν άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο η Εσθονία αντιλαμβάνεται την ιστορία του προηγούμενου αιώνα.

«Η Ελλάδα (και δεν είναι η μόνη) κατηγορηματικά αρνήθηκε να δεχθεί την εξομοίωση των εγκλημάτων του ναζισμού και του κομμουνισμού. Το κείμενο της εσθονικής προεδρίας στην επίσημη ιστοσελίδα δεν περιλαμβάνει πλέον τα «λεπτά» σημεία του προηγουμένου κειμένου, αλλά δεν παύει να διαστρέφει το νόημα της απόφασης που λήφθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Το δημοσίευμα, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, σημειώνει ότι το από 2.4.2009 ψήφισμά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όρισε την 23η Αυγούστου ως ημέρα αφιερωμένη στα θύματα «των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων» και παρά το γεγονός ότι στο κείμενο της απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου γίνεται λόγος για θύματα ορισμένων κομμουνιστικών καθεστώτων στην Ευρώπη, το τελικό κείμενο δεν περιέχει τη λέξη ‘κομμουνισμός’».

Σε πολλές χώρες της Ευρώπης τα κομμουνιστικά κόμματα έχουν αρκετή δύναμη και δεν θεωρούν ότι ο κομμουνισμός εξομοιώνεται με τον ‘σταλινισμό’, ή ακόμη χειρότερα με το ‘ναζισμό’. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επέδειξε την αντίστοιχη διπλωματία και το έλαβε υπόψιν, ωστόσο η Εσθονία δεν το έπραξε, «με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναπόφευκτα σκάνδαλο», σχολιάζει ο ανταποκριτής. «Με κάθε σεβασμό στα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων, αντίθετα με τη γνώμη των υπευθύνων για το εν λόγω συνέδριο, ο ‘Σταλινισμός’ δεν μπορεί να εξομοιωθεί με τον ‘κομμουνισμό’, όσο για τον ‘Ναζισμό με κανένα τρόπο δεν είναι ‘κομμουνιστικό καθεστώς’, υπογραμμίζει ο ανταποκριτής και εκφράζει την ελπίδα το σφάλμα να οφείλεται στις ελλιπείς ιστορικές γνώσεις κάποιων υπαλλήλων

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017.

Την δική του απάντηση, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει πως θα κάνει, έδωσε ο Εσθονός υπουργός Δικαιοσύνης, στον Έλληνα ομόλογό του, Σταύρο Κοντονή για την άρνησή του να παρευρεθεί στο συνέδριο στο Ταλίν για τα εγκλήματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων.

Στην επιστολή η οποία βλέπει το φως της δημοσιότητας, Ούρμας Ρέινσαλου, εξηγεί στον κ. Κοντονή ότι δεν συμφωνεί με τα επιχειρήματα που παρέθεσε στην επιστολή-άρνησης συμμετοχής στο συνέδριο για τα κομμουνιστικά εγκλήματα.

Μάλιστα, ο Εσθονός υπουργός χρησιμοποιεί την ταινία «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι» ως παράδειγμα για το πώς έμαθαν οι Εσθονοί για την ελληνική αντίσταση κατά των Γερμανών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και εκφράζει την απορία του πώς οι Έλληνες δεν έχουν μάθει τι συνέβη στα σοβιετικά γκουλάγκ, αφού δηλώνει ότι γνωρίζει πως τα βιβλία του νομπελίστα Αλεξάντερ Σολζενίτσιν, όπως το «Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ», έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα από το 1974.

Ο κ. Ρέινσαλου συνεχίζει: «Είμαι αντίθετος σε κάθε ιδεολογία ή πολιτική κίνηση η οποία καταστρατηγεί τις αρχές μας, της Δημοκρατίας,[1] του κράτους-δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπό αυτή την οπτική δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον ναζισμό, τον φασισμό και τον κομμουνισμό. (Πάλι αποφεύγει να μιλήσει για τον καπιταλισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον αστισμό γιατί ο άνθρωπος είναι φανατικός φαίνεται αστός). Όλες αυτές οι ιδεολογίες διεκδικούν το αλάνθαστο και στο όνομα των διεστραμμένων οραμάτων τους για το μέλλον κατέστρεψαν ολόκληρα έθνη, κοινωνικές ομάδες και εξανάγκασαν σε επανεκπαίδευση ανθρώπους και πληθυσμούς τούς οποίους εξόρισαν σε ακατοίκητες, απομακρυσμένες εκτάσεις».

Δευτέρα, 04 Σεπτέμβριος 2017 09:42ΠΜ

[1]κατά την άποψή μας, αν δεν υπάρξουν ηγέτες οι οποίοι να εμπνέονται από πραγματική, αυθεντική ΑΓΑΠΗ για τον πλησίον τους, σε σημείο που να θυσιάζονται γι’ αυτόν, οι αρχές της Δημοκρατίας, αλλά και της Δικαιοσύνης και της Ισότητας και της Ελευθερίας,  θα παραμένουν άπιαστο όραμα.

1 Σχόλιο

  1. I am in fact glad to glance at this website posts which includes tons of useful facts, thanks for providing
    such data.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.