Ο Δικηγορικός Σύλλογος ανακοινώνει την Συνταγματική εκτροπή που επιχειρείται αυτή τη στιγμή εκ μέρους του Σύριζα

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκιδικής, αποφάσισε την αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους ενόψει της ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών, τις ημέρες 24 και 25 Ιανουαρίου.

Όπως τονίζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκιδικής, θα πρέπει η απόφαση της Βουλής να ληφθεί με αυξημένη πλειοψηφία των 3/5 των μελών της, ήτοι με την θετική γνώμη τουλάχιστον 180 βουλευτών κατ’ εφαρμογή τοu άρθρου 28 παρ. 2 τοu Συντάγματος, δεδομένου ότι η πρόταση της Κυβέρνησης στην Εθνική αντιπροσωπεία είναι η ψήφιση αυτού με την απλή πλειοψηφία των 151 Βουλευτών.

Επίσης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκιδικής, επισημαίνει ότι η παρούσα Κυβέρνηση θα έπρεπε να υποβάλει την συμφωνία σε έγκρισή της από τον Ελληνικό Λαό μέσω δημοψηφίσματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

1 comment

  • DIAN on January 25, 2019 at 2:07 pm
  • Reply

  “Ο τελευταίος Έλληνας ηγέτης είχε προβλέψει ότι οι φίλοι και σύμμαχοί μας στην στη Δύση θα μας έβαζαν πολιτικές μαριονέτες του κλώτσου και του μπάτσου για πολιτικούς λακέδες. Τέτοια αναστήματα μας ταιριάζουν !”

  Σχόλια Dian
  Υπάρχουν άνθρωποι στη ψυχή μας όπως και στην κοινωνία μας που δεν θ’ αντικατασταθούν σχεδόν ποτέ! Ακόμη και μετά το θάνατό τους. Διότι η αφρόκρεμα εκ των πραγμάτων είναι λίγη.
  ΄Οπως έγραψε και εκφώνησε ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κανάρη:

  Κατάρ’ ακατανόητη, άσπλαχνη, μαύρη μοίρα
  να ’ν’ οι νεκροί μας άφθαρτοι, να ’ν’ η ζωή μας στείρα.
  Μαδουρή [1877] *

Leave a Reply

Your email address will not be published.