Άργειε νάρθει κείνη η μέρα κι ήταν όλα σιωπηλά!

Φωνή από τον τάφο του Ν. Σαμψών. Σαμψών – Μακάριος – Καραμανλής και καταστροφή 1974

Η προδοσία Καραμανλή -Τριανταφυλλίδη μια μέρα θα φανεί περίτρανα και τότε στη Φιλοοθέη ο λαός θα ξεθάψει τα κόκαλά του από την οργή προς τον μασόνο και θεομπαίχτη. “Η Ελλάδα κειται μακράν῾

Πρέπει ο φάκελος της Κύπρου ν’ ανοίξει, για να δικάσει αυτά τα καθάρματα για την προδοσία της Κύπρου.

ΣΑΜΨΩΝ 1997
«Ο Μακάριος και ο Καραμανλής συνεφώνησαν στο Παρίσι το Πραξικόπημα στην Κύπρο, με επέμβαση της Τουρκίας. Ας ανοίξει ο «Φάκελος της Κύπρου», για να φανούν όλα αυτά. Η συνάντηση έγινε στο σπίτι του Παναγιώτη Κόκκα, του εξόριστου εκδότη της εφημερίδας «Ελευθερία» των Αθηνών.

»Ο Μακάριος πήγε βράδυ ιγκόγνιτο στο Παρίσι από το Λονδίνο και συναντήθηκαν με τον Καραμανλή στο σπίτι Κόκκα.

Το Πραξικόπημα αποφασίστηκε, όταν οι αξιωματικοί οι οποίοι ήσαν δικοί τους, θα αναλάμβαναν τα αναγκαία πόστα.

Όπως ο προδότης ο Μπονάνος, ο προδότης ο Αραπάκης, ο προδότης ο Γαλατσάνος, ο προδότης ο Παπανικολάου, ο προδότης ο Ντάβος και άλλα προδοτάκια δευτερεύουσας σημασίας, 52 τον αριθμό.

Και πρέπει ο φάκελος της Κύπρου ν’ ανοίξει, για να δικάσει αυτά τα καθάρματα για την προδοσία της Κύπρου.
»Στην φυλακή στην Ελλάδα μπήκαν για την 21η Απριλίου ο Παπαδόπουλος, ο Μακαρέζος, ο Παττακός και άλλοι, όχι όμως ο Ιωαννίδης, που καταδικάστηκε για το Πολυτεχνείο. Ο τελευταίος, μάλιστα, κυκλοφορούσε έξι μήνες ελεύθερος μετά το γεγονότα του 1974 και τότε του προσήφθη η κατηγορία για το Πολυτεχνείο.

Για την προδοσία της Κύπρου, τη μεγαλύτερη προδοσία που έγινε στο πρόσφατο παρελθόν στον Ελληνισμό, καμιά δίκη δεν έγινε.

Ο δε Γκιζίκης απολαμβάνει τιμών Προέδρου, με σωματοφυλακή, αυτοκίνητα και σύνταξη.

Ο Αραπάκης έκτισε, με λεφτά του Καραμανλή, μεγάλο ξενοδοχείο στη Λεωφόρο από την Πλατεία Ομονοίας προς τον  Πειραιά.

Γενικά, όλοι αποκαταστάθηκαν. Τα στοιχεία για όλους τα έχω ψάξει και τα έχω βρει. Ας ανοίξει ο «Φάκελος της Κύπρου» και τότε θα πέσουν ινδάλματα.

ΕΡ: Γιατί δεν ζητήσατε να καταθέσετε αυτά τα στοιχεία;
Σ: Όταν έγινε η «Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή» της Βουλής των Ελλήνων, με πήρε τηλέφωνο ο τότε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Διονυσάκης Λιβανός και μετέπειτα υπουργός Τουρισμού σε Κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου, και μου είπε να καταθέσω, διότι, όπως μου είπε, «ο ‘Φάκελος της Κύπρου’ χωρίς το γραμματόσημο που ονομάζεται Νίκος Σαμψών, δεν νοείται».

»Έκανα χαρές τότε ότι θα μετέβαινα στην Ελλάδα να καταθέσω για να βγει η ιστορική αλήθεια, αλλά, δυστυχώς, ο Λιβανός με πήρε μετά από δύο ημέρες και μου είπε «θα κληθείς να καταθέσεις υπό έναν όρο: Να μην ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ-ΜΑΚΑΡΙΟΣκαταθέσεις εναντίον του Καραμανλή και του Μακαρίου»! Κ’ εγώ του είπα: «Με καλείτε να λάβω μέρος σ’ έναν εμπαιγμό των πανελλήνων, πράγμα που δεν είμαι διατεθειμένος να κάμω». Ως εκ τούτου, δεν μου έστειλαν πρόσκληση.
Μ: Αν αύριο ο Διονύσης Λιβανός βγει και σε διαψεύσει;
Σ: Τα ξαναείπα και δεν με διάψευσε…
Μ: Για τη συνάντηση Καραμανλή-Μακαρίου στο Παρίσι από πού έχετε στοιχεία;
Σ: Έχω στοιχεία από τον άνθρωπο που μετέφερε τον Μακάριο από το ξενοδοχείο «Ντόβερ» στο Παρίσι και από το Καλέ στο Λονδίνο.
Μ: Ναι, αλλά δεν ήταν εκεί, για ν’ ακούσει τι είχε ειπωθεί…
Σ: Ήταν εκεί, ο Καραμανλής είχε φύγει από τη συνάντηση και περίμεναν να νυχτώσει για να μπει ο Μακάριος στο αμάξι. Και ο Κόκκας, φιλώντας το χέρι του Μακαρίου, του είπε «και Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας μακαριότατε!». Ο Μακάριος απάντησε «κι αυτό θα γίνει Πάνο μου, κι αυτό θα γίνει …» Το άτομο που μου τα είπε αυτά ζει και γι’ αυτό ζητώ να ανοίξει ο «Φάκελος» της προδοσίας της Κύπρου, για να καταθέσουν άνθρωποι που έζησαν την προδοσία.
Μ: Να επιμείνω λίγο: Το άτομο αυτό ήταν μέσα στη συνάντηση και άκουσε γι’ αυτόν τον ούτω καλούμενο σχεδιασμό, που λέτε εσείς;

Σ: Όχι, όχι, δεν ήταν ούτω καλούμενος σχεδιασμός. Γιατί δεν ανοίγει ο «Φάκελος Κύπρου»; Δεν διερωτάται ο ελληνικός λαός γιατί δεν ανοίγει ο «Φάκελος»; Γιατί δεν δικάστηκε ούτε ένας στην Ελλάδα για την προδοσία της Κύπρου; Γιατί ο Ντάβος από δύο χρόνια που έπρεπε να γίνει αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης, επί Καραμανλή έγινε τέσσερα χρόνια παρανόμως και μετά έγινε υφυπουργός Στρατιωτικών;

Μ: Ποιο λόγο είχαν γι’ αυτά;

Σ: Να ανταμείψουν τους προδότες! Να τονίσω σχετικά, ότι ο Ντάβος είχε πει στον στρατηγό Παπαδάκη πως «ο εχθρός δεν ευρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, αλλά στην Αθήνα»!
Πρέπει να ξέρετε το εξής: Όταν στις 15 Ιουλίου 1974 ανέλαβα την εξουσία, οι Τούρκοι κρατούσαν το 18% της κυπριακής γης, σε καντόνια και θύλακες. Όταν στις 23 του μηνός παραιτήθηκα, η γη που κρατούσαν οι Τούρκοι ήταν 1%. Απελευθέρωσα όλους τους τουρκικούς θύλακες: Από η Λεύκα που ήταν το μεγαλύτερό τους οχυρό, κατέβα Μαρί, πήγαινε Κοφίνου, Χρυσοχού, Σακχάρια, τουρκοκυπριακή συνοικία Λάρνακας, Λεμεσού, Πάφου κ.λπ. Αυτά, όταν παρέδωσα την εξουσία και ανέλαβε η Κυβέρνηση ‘Εθνικής Σωτηρίας’, σε εισαγωγικά ναι…

Μ: Γιατί το λέτε αυτό;

Σ: Διότι δεν ήταν σωτηρίας, αλλά Κυβέρνηση καταστροφής του κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή. Οι εντολές που έδιναν τότε ήταν «οπισθοχωρήστε-οπισθοχωρήστε», ώστε σήμερα οι Τούρκοι να κρατούν το 36%, μετά τον δεύτερο Αττίλα»…

(Νίκος Σαμψών, απόσπασμα από συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Μορίδη του «Νιου Τσιάνελ» Ελλάδας, το 1997).

Αρχείο Νίκου Παπαναστασίου-απόσπασμα

23 Ιούλη 2019
Πηγή: https://attikanea.blogspot.com/2019/07/1974.html

Η Κόλαση επίγεια και αιώνια, βιώνεται και θα βιωθεί όχι μόνο από εμάς τους κοινούς θνητούς, αλλά και από τους ιερείς του Χριστού

Συγκλονιστική η δήλωση του ιερέα και πατέρα του δολοφόνου Γιάννη Παρασχάκη.

Τα δύο θύματα της παραπαίουσας ελληνικής κοινωνίας, ο δολοφόνος Γιάννης Παρασχάκης και το θύμα Σουζάννα Ήτον.

Κτυπάει σε όλους όσους καταλαβαίνουν, το καμπανάκι ότι η Κόλαση είναι υπαρκτή τόσο εδώ κάτω στη γη, όσο και στην αιώνια ζωή. Δεν είναι η Κόλαση ένα λογοτέχνημα ή μια φιλοσοφική θεώρηση. Δεν είναι μόνο η αγωνία και η φρίκη που βιώνει ο Ρασκόλνικοφ αφού σκότωσε τη χήρα και την αδελφή της στο “Έγκλημα και Τιμωρία”.  Αυτή τη αγωνία και την τύψη θα ζει δια βίου ο ιερωμένοις όταν προσευχόμενος θα αναρωτιέται και θα ζητά από τον Ιησού να του απαντήσει “Θεέ μου, Θεέ μου, σε τί εφταιξα εγώ και η πρεσβυτέρα για να ανεβαίνουμε τέτοιο Γολγοθά;”

Αυτό το ερώτημα εύχομαι τόσο σε σας τους γονείς, όσο και σε όλους τους ορθόδοξους πιστούς να το θέτετε στον εαυτό σας.  να προβληματίζετε τα παιδιά σας, όχι για να επαναλάβετε τους ιεροεξεταστικούς αφορισμούς περί Κόλασης, αλλά για να αφομοιωθεί η μοναδική αιώνια αλήθεια πως ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΟ  ΚΑΙ  ΚΑΚΟ, ότι ο ΗΘΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ είναι απαραβίαστος και θα λικμήσει όποιον τον παραβαίνει τόσο εδώ κάτω στην γη όσο και στην αιώνια μεταθανάτια ζωή.

Σεμνυνόμεθα και συμπονούμε τον ιερέα Παρασχάκη και ευχόμεθα να αξιοποιήσει το ψυχικό και ηθικό μαρτύριο το οποίο βιώνει προς όφελος των ενοριτών του, των συντοπιτών του και όλων των Ελλήνων και ιδιαίτερα των Ελλήνων γονέων.

Αν ισχύουν όσα παραθέτει ο Greg Graig, τότε κάτι θανάσιμα σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας! Μέρος 2ο

MercoPress

Soros’ foundations were also deeply involved in the 2004 Orange Revolution that brought the corrupt but pro-NATO Viktor Yushchenko into power with his American wife who had been in the US State Department. In 2004 just weeks after Soros’ International Renaissance Foundation had succeeded in getting Viktor Yushchenko as President of Ukraine. Anyone familiar with the history of the Soros Open Society Foundations in Eastern Europe and around the world since the late 1980’s, will know that his supposedly philanthropic “democracy-building” projects in Poland, Russia, or Ukraine in the 1990’s allowed Soros the businessman to literally plunder the former communist countries’ wealth.

Interesting fact about his wife, right? She was born in Chicago, the daughter of Ukrainian immigrants, worked for the Reagan White House, the Treasury, and Poppy Bush, before changing her name from the American “Catherine” to the more Ukrainian “Kateryna,” and marrying Viktor. Potential handler material if you ask me.

Oh, and Putin tried to have Yushchenko poisoned in 2004, causing his skin to break out in a condition known as chloracne:

Poisoned ex-Ukrainian president: ‘I know what Putin fears’

Viktor Yushchenko, himself poisoned in 2004, says expelling diplomats is a start but military action against Russia may be needed.

SKY NEWS

Anyway, fast-forward a big. Yanukovych, the Kremlin-backed candidate, finally wins in 2010. And when I say Kremlin-backed, I mean, effectively Russian for all intents and purposes. You want to see what real #RussianCollusion looks like, you look at Ukraine in 2010. Yanukovych didn’t even speak Ukrainian that well. Russian was literally his first language.

Here’s a photo of Putin and Yanukovych from 2013, attending a moleben service together:

(More hats that make their heads look like giant gold onions. I’m sure I just committed a sacrilege of some sort by saying that)…

Oh, and by the way, the guy literally stole ~100 BILLION dollars from Ukrainian citizens:

The scale of corruption was so unfathomable, it kicked off the 2014 Ukranian revolution, with the people wanting to overthrow the entire government and start again from scratch.

Well, what did Yanukovych do?

He calls up the Kremlin and asks for backup. Russia called it an illegal coup d’etat, sent in the military, and forcibly established an interim government which “conveniently” signs on to EU agreements.

Yanukovych gets ousted in 2014, and now lives in exile in Russia.

But before he does… look who hops a plane and shows up in in Kiev:

That’s right. Old #NoName himself! And notice the language:

The United States could take “concrete action” against Ukraine if its government cracks down on dissent, Senator John McCain warned Sunday as he addressed thousands of protesters camped on Kiev’s bitterly cold main square.

McCain, a leading Republican voice on U.S. foreign policy, told NBC News that sanctions against Ukraine “would deserve serious consideration” by Congress if Ukraine signed a customs and trade union with Russia instead of entering a trade deal with Europe.

“What would provoke more concrete action is if there is any brutal repression of the demonstrators,” McCain added.

That’s the “concrete code” popping up again here, folks.

Anyway, Yushchenko’s successor ends up being the business oligarch Petro Poroshenko, also known as the “chocolate king.” Poroshenko gets elected as the 5th president of the Ukraine – earning his nickname from the big candy company he owns.

And then, also in 2014, the Russians go and annex Crimea from the Ukraine, giving them more control over the Black Sea (think oil/trade)…

So essentially, what I’m trying to get at here is you have these Church hierarchs waging a strange sort of proxy war against each other, in disputed “Russian” territory, vying for influence/control over the populace.

And in case it isn’t obvious by now, Petro Poroshenko is total #Cabal. Hat tip to Imperator Rex (who we’ll be visiting with in a moment anyway) for bringing this to my attention:

“Ukrainian Papers” massive business data leak embroils Poroshenko in a new corruption scandal | bne IntelliNews

Another corruption scandal has broken out for Ukraine’s embattled President Petro Poroshenko, only two weeks away from presidential elections, via a massive leak of hacked files that also implicate the president’s friends.

www.intellinews.com

Another corruption scandal has broken out around Ukraine’s embattled President Petro Poroshenko, only two weeks away from presidential elections, via a massive leak of hacked files. Under the title “Ukrainian Papers”, the leak contains thousands of documents and correspondence relating to Poroshenko’s offshore business empire, his business partners and political allies Oleg Hladkovskiy and Ihor Kononenko, and their managers Sergii Zaitsev and Dmytro Lytvynets.

The leak comes shortly after a similar leak prompted Poroshenko to dismiss his business partner and deputy head of the National Security and Defence Council Hladkovskiy on March 4. Journalists accused Hladkovskiy of embezzlement from the army, which he denies.

The new leak relates to the president and his inner circle of business partners turned top officials. It also includes the email correspondence of Oleh Liashko, another presidential contender and — sensationally — the promise that the personal email correspondence of Poroshenko and his lieutenants will appear shortly.

So yeah, this guy is another really corrupt Cabal-affiliated politician, but perhaps more savvy than his predecessor.

Which is why his relationship with Patriarch Filaret should raise eyebrows:

Ukrainian President Petro Poroshenko has decided to award Patriarch Filaret (Denysenko) of the Ukrainian Orthodox Church (UOC) the title “Hero of Ukraine”, he announced on his official Facebook page.

“No level has yet been invented which could measure the contribution of Patriarch Filaret to the fight for our own local church. He has been and remains the spiritual leader of the Ukrainian church, the spiritual leader of the Ukrainian people. That is why I have decided to grant him the title Hero of Ukraine,” the President wrote.

“The title Hero of Ukraine is awarded to Filaret for his outstanding historic role in the formation of the independent UOC, his activity aimed at reviving the spirituality of the Ukrainian nation, raising the authority of orthodoxy, and affirming the ideals of mercy and interconfessional agreement,” Poroshenko’s press service wrote.

Ukrainians gathered in Kyiv on Oct. 14 to hold a mass prayer celebrating the Ukrainian Orthodox Church’s recent steps toward independence from Moscow. Attendees, including President Petro Poroshenko, gathered on the city’s Sofiivska Square to thank the Istanbul-based Ecumenical Patriarchate for granting approval for Ukraine to establish an independent — or “autocephalous” — Orthodox church. …

KyivPost

Attendees, including President Petro Poroshenko, gathered on the city’s Sofiivska Square to thank the Istanbul-based Ecumenical Patriarchate for granting approval for Ukraine to establish an independent — or “autocephalous” — Orthodox church.

Then, on Oct. 11, Patriarch Bartholomew I of Constantinople recognized the legitimacy of the bishops Filaret and Makariy, the leaders of the Ukrainian Orthodox Church of the Kyiv Patriarchate and the Ukrainian Autocephalous Orthodox Church, respectively.

The two Ukrainian churches spearheaded by Filaret and Makariy — both of whom were in attendance at the mass prayer — are now considered part of the Constantinople Church and not as part of the Russian Church anymore.

Oh, and he’s been here in the US recently, meddling where he could (perhaps because he knows what’s coming down the pike… which, again, we’ll get into in a bit):

At the end of September, three largest figures arrived simultaneously in the US, who one way or another have to do with the creation of the Single Local Church.

On Monday, September 24, Petro Poroshenko arrived in the United States. The official goal of his visit was participation in the regular session of the UN General Assembly. Besides, “a number of bilateral meetings with world leaders, business circles and leaders of the Ukrainian community in the United States” were announced.

By the “pure coincidence”, two people visited the US at the same time, who are positioned as candidates for the position of the SLC head. This is Metropolitan Simeon (Shostatsky) of Vinnitsia and Bary and UOC KP chief Filaret.

Each of the above-mentioned persons is somehow connected with the issue of the creation in Ukraine of an ecclesiastic structure called the “Single Local Church”. Two of them are engaged with this project publicly. Petro Poroshenko made a hgh-profile statement on April 20, 2018 that he managed to persuade Patriarch Bartholomew to grant autocephaly to the Ukrainian Church. Since then, the President has been making such statements regularly and, in fact, itemized the issue of the Single Church as the first point of his election program.

In September 18, [Simeon] met with former US Vice President Joseph Biden. In spite of the fact that Biden openly positions himself as an active propagandist of the LGBT, he awards him with a church order of Prince Vladimir the Great of the II degree.

A little later, Filaret had a meeting with the US Senator from Ohio Robert Portman. Despite the fact that Portman openly positions himself as a lobbyist of gay marriages, Denisenko awards him with exactly the same order – Prince Vladimir of the II degree.

On September 19, Filaret organized a meeting in one of the “think tanks” of the American establishment – the Atlantic Counsil (sic).

(Emphasis mine)

Sounds real fishy, right?

On top of two heads of what is ostensibly the most staunch and traditional form of Christianity awarding those two Cabal clowns literal awards, you’re talking about Filaret literally going to a #Soros-backed org, when he went to the Atlantic Council.

For those who don’t know, the Atlantic Council was the group that slammed Disobedient Media when they exposed the Clintons and Laura Silsby’s child trafficking operation out of Haiti:

On February 10th, 2017, an article distributed by the Atlantic Council’s Digital Forensics Lab attacked research published by Disobedient Media concerning the EU and added the Atlantic Council to a line of media houses and other outlets who deny the Wikileaks and Harvard Human Rights Journal supported research collected and published by Disobedient Media exposing the role that the Clintons and Department of State played in helping Laura Silsby and her co-conspirators off the hook after they were caught smuggling children illegally out of Haiti.

The Atlantic Council has accepted donations from funds owned by George Soros and a multitude of other foreign and domestic special interest groups, pushed harmful and imperialistic neoconservative political viewpoints to intellectuals and readers and promoted “black propaganda” now debunked by the intelligence community claiming that Russia was likely to hack the 2016 U.S. Presidential elections, and that Wikileaks is a pawn of the Russian government.

The Atlantic Council has a troubling history of taking money from foreign special interest groups and government agencies in return for pushing propaganda to support various initiatives around the globe. The New York Times has named the Atlantic Council along with the  Brookings Institution and the Center for Strategic and International Studies as being think tanks which have made undisclosed “agreements” with foreign governments. The article denounced the Atlantic Council for having “opened a whole new window into an aspect of the influence-buying in Washington that has not previously been exposed.”

In May 2016, a report by the Associated Press identified the Atlantic Council as one of a number of think tanks which had received funding from the Ploughshares Fund. The Ploughshares Fund is financed by George Soros’ Open Society Foundation. A May 5, 2016 article by the New York Times revealed that the Ploughshares Fund was a major player in efforts to sell the Iranian nuclear deal to the American public. The deal has been generally criticized as a foreign policy failure, resulted in the transfer of hundreds of billions of dollars to Iran without any concessions in return and has failed to prevent Iran from continuing to illegally test long range ICBM missiles in violation of both the deal and international sanctions.

Atlantic Council has released a number of glowing reviews of Soros’ “philanthropic” work despite the fact that his Open Society Foundation has recently been expelled from Hungary and is under audit along with affiliated NGO groups in Macedonia due to accusations of meddling in national elections and improperly seeking to influence public opinion.

The Atlantic Council proudly lists a jaw dropping number of various special interest groups, government agencies, foreign governments and well connected, wealthy individual patrons among its donors.  Highlights on the list include the foundation of Ukranian oligarch Victor Pinchuk, The Open Society Foundation, the United Arab Emirates, Bahaa Hariri, the billionaire brother of Lebanese prime minister Saad Hariri, Rockefeller Brothers Fund, Inc., NATO, the United States Department of State, Lockheed Martin Corporation and the Turkish Ministry of Energy & National Resources, whose head Berat Albayrak was the subject of leaks released by publishing giant Wikileaks exposing increasing political oppression in Turkey.

The whole article is mind-blowing. Everyone should read it when they get the chance.

Moreover, the Atlantic Council has a partnership with Burisma Group, a Ukrainian natural gas company.

Joe Biden’s son, Hunter Biden sits on the board at Burisma!

Oh, but it doesn’t end there:

In the last days of the Obama administration, Vice President Joe Biden took a “swan song” trip to Ukraine, a notoriously corrupt country where he had been the administration’s “point person.” On the eve of this trip, the country announced it would end a criminal investigation into a company connected to the loss of $1.8 billion in aid funding — a company whose board of directors included Biden’s son Hunter.

The Biden family’s dealings with this Ukrainian company involved getting one of the country’s most notorious mob bankers, Ihor Kolomoisky, off the U.S. government visa ban list. Under Biden’s leadership, $3 billion in aid went to Ukraine, and his son’s company was implicated in the disappearance of $1.8 billion of that money.

And later, Biden brag to a CFR audience about his Ukrainian strong-arming during another trip (and this is a John Solomon article, so… while it didn’t get the kind of attention it normally does among the QAnon-crowd, I think it’s because we really weren’t aware of the full extent of what was going on here, yet):

Two years after leaving office, Joe Biden couldn’t resist the temptation last year to brag to an audience of foreign policy specialists about the time as vice president that he strong-armed Ukraine into firing its top prosecutor.

In his own words, with video cameras rolling, Biden described how he threatened Ukrainian President Petro Poroshenko in March 2016 that the Obama administration would pull $1 billion in U.S. loan guarantees, sending the former Soviet republic toward insolvency, if it didn’t immediately fire Prosecutor General Viktor Shokin.

“I said, ‘You’re not getting the billion.’ I’m going to be leaving here in, I think it was about six hours. I looked at them and said: ‘I’m leaving in six hours. If the prosecutor is not fired, you’re not getting the money,’” Biden recalled telling Poroshenko.

“Well, son of a bitch, he got fired. And they put in place someone who was solid at the time,” Biden told the Council on Foreign Relations event, insisting that President Obama was in on the threat.

But Ukrainian officials tell me there was one crucial piece of information that Biden must have known but didn’t mention to his audience: The prosecutor he got fired was leading a wide-ranging corruption probe into the natural gas firm Burisma Holdings that employed Biden’s younger son, Hunter, as a board member.

U.S. banking records show Hunter Biden’s American-based firm, Rosemont Seneca Partners LLC, received regular transfers into one of its accounts — usually more than $166,000 a month — from Burisma from spring 2014 through fall 2015, during a period when Vice President Biden was the main U.S. official dealing with Ukraine and its tense relations with Russia.

Honestly, I’m getting shades of Poppy Bush working for Zapata oil here, more than anything else. But instead of happening in the Gulf of Mexico, this is all happening in former Soviet Satellite states.

Most of the general prosecutor’s investigative work on Burisma focused on three separate cases, and most stopped abruptly once Shokin was fired. The most prominent of the Burisma cases was transferred to a different Ukrainian agency, closely aligned with the U.S. Embassy in Kiev, known as the National Anti-Corruption Bureau of Ukraine (NABU), according to the case file and current General Prosecutor Yuriy Lutsenko.

NABU closed that case, and a second case involving alleged improper money transfers in London was dropped when Ukrainian officials failed to file the necessary documents by the required deadline. The general prosecutor’s office successfully secured a multimillion-dollar judgment in a tax evasion case, Lutsenko said. He did not say who was the actual defendant in that case.

As a result, the Biden family appeared to have escaped the potential for an embarrassing inquiry overseas in the final days of the Obama administration and during an election in which Democrat Hillary Clinton was running for president in 2016.

But then, as Biden’s 2020 campaign ramped up over the past year, Lutsenko — the Ukrainian prosecutor that Biden once hailed as a “solid” replacement for Shokin — began looking into what happened with the Burisma case that had been shut down.

Lutsenko told me that, while reviewing the Burisma investigative files, he discovered “members of the Board obtained funds as well as another U.S.-based legal entity, Rosemont Seneca Partners LLC, for consulting services.”

Lutsenko said some of the evidence he knows about in the Burisma case may interest U.S. authorities and he’d like to present that information to new U.S. Attorney General William Barr, particularly the vice president’s intervention.

Nazar Kholodnytskyi, the lead anti-corruption prosecutor in Lutsenko’s office, confirmed to me in an interview that part of the Burisma investigation was reopened in 2018, after Joe Biden made his remarks. “We were able to start this case again,” Kholodnytskyi said.

Between April 2014 and October 2015, more than $3 million was paid out of Burisma accounts to an account linked to Biden’s and Archer’s Rosemont Seneca firm, according to the financial records placed in a federal court file in Manhattan in an unrelated case against Archer.

The bank records show that, on most months when Burisma money flowed, two wire transfers of $83,333.33 each were sent to the Rosemont Seneca–connected account on the same day. The same Rosemont Seneca–linked account typically then would pay Hunter Biden one or more payments ranging from $5,000 to $25,000 each. Prosecutors reviewed internal company documents and wanted to interview Hunter Biden and Archer about why they had received such payments, according to interviews.

(Emphasis mine). Sorry for the lengthy excerpts, but there’s SO much to understand here.

Is the outline of the corruption beginning to get clearer? Because believe me; we’re only just scratching the surface here.

One more “fun fact” about Poroshenko.

He wanted a #NoName Lane in the capital city:

That should speak volumes in and of itself.

But during this whole era, from 2014-2015 – guess who pops up in the Ukraine.

Christopher Steele.

Yes, the “author” of the Steele Dossier.

On February 4, 2018, Victoria Nuland, the Assistant Secretary of State in the Obama Administration went on Face the Nation and made the following comment:

During the Ukraine crisis in 2014-15, Chris Steele had a number of commercial clients who were asking him for reports on what was going on in Russia, what was going on in Ukraine, what was going on between them. Chris had a friend [Jonathan Winer] at the State Department and he offered us that reporting free so that we could also benefit from it. It was one of, you know, hundreds of sources that we were using to try to understand what was going on.

Then, in the middle of July, when he was doing this other work and became concerned, he passed two to four pages of short points of what he was finding and our immediate reaction to that was, this is not in our purview. This needs to go to the FBI if there is any concern here that one candidate or the election as a whole might be influenced by the Russian Federation. That’s something for the FBI to investigate.

Nuland said the State Department received the Dossier directly from Steele in mid-July 2016, whereupon the State Department turned it over to the FBI.

Here’s a video clip of that segment:

Where did “Steele” get the bulk of his “oppo-research” from? Well, initially he claimed to have all these private sources, Sources A-F, all with intimidating descriptive titles like, “Source D – a close associate of Trump who had organized and managed his recent trips to Moscow.”

(By the way, I keep putting Steele’s name in quotations of late because I don’t think he, himself, wrote the dossier but rather, it was written by an underling – Ed Baumgartner. Steele then slapped his name on the finished dossier to give it more credibility as a source).

Steele later admitted to using random user-generated content he found online. And there’s also the distinct possibility he was directly paying people working under the command of the Kremlin, in order to get them to tell him what he wanted to hear. But even with that in mind, that still doesn’t cover everything in his dossier.

This is why I’m sure it’s just a “total coincidence” that a Ukranian-American lawyer working for the DNC by the name of Alexandra Chalupa, had opened up an independent investigation into Paul Manafort as far back as 2014, and that this same info ended up in the Steele Dossier.

Jeff Carlson provides a neat timeline:

2014 (undetermined) -Chalupa begins to investigate Paul Manafort.

Chalupa, a lawyer by training, in 2014 was doing pro bono work for another client interested in the Ukrainian crisis and began researching Manafort’s role in Yanukovych’s rise, as well as his ties to the pro-Russian oligarchs who funded Yanukovych’s political party.

Late 2015 – Chalupa expands her opposition research into Manafort to include Trump’s ties to Russia.

Chalupa told Politico she had developed a network of sources in Kiev and Washington, including investigative journalists, government officials and private intelligence operatives. When Trump’s unlikely presidential campaign began surging in late 2015, she began focusing more on the research, and expanded it to include Trump’s ties to Russia, as well.

She occasionally shared her findings with officials from the DNC and Clinton’s campaign

January 2016 – Chalupa informs a senior DNC official that she feels there is a Russia connection with the Trump Campaign.

Chalupa told a senior DNC official that, when it came to Trump’s campaign, “I felt there was a Russia connection,” Chalupa recalled. “And that, if there was, that we can expect Paul Manafort to be involved in this election,” said Chalupa, who at the time also was warning leaders in the Ukrainian-American community that Manafort was “Putin’s political brain for manipulating U.S. foreign policy and elections.”

March 25 2016 – Chalupa shared her concerns with the Ukrainian Ambassador to the U.S.

She said she shared her concern with Ukraine’s ambassador to the U.S., Valeriy Chaly, and one of his top aides, Oksana Shulyar, during a March 2016 meeting at the Ukrainian Embassy. According to someone briefed on the meeting, Chaly said that Manafort was very much on his radar, but that he wasn’t particularly concerned about the operative’s ties to Trump.

March 29 2016 – Chalupa briefs DNC Communication staff.

The day after Manafort’s hiring was revealed, she briefed the DNC’s communications staff on Manafort, Trump and their ties to Russia, according to an operative familiar with the situation.

A former DNC staffer and the operative familiar with the situation agreed that with the DNC’s encouragement, Chalupa asked embassy staff to try to arrange an interview in which Poroshenko might discuss Manafort’s ties to Yanukovych.

While the embassy declined that request, officials there became “helpful” in Chalupa’s efforts, she said, explaining that she traded information and leads with them.

Chalupa said the embassy also worked directly with reporters researching Trump, Manafort and Russia to point them in the right directions.

So, here’s how it works:

Manafort works closely with corrupt Putin-proxy, Yanukovych.

Ukrainian-American DNC Lawyer Alexandra Chalupa starts investigating Manafort as early as 2014 (This possibly just a pretense/cover for her).

Manafort gets planted into the Trump in 2015 by Tony Podesta.

Oh gee-whiz, look, Chalupa just happens to share her info with the DNC and the Kremlin-aligned Ukrainian government.

The DNC hires Fusion GPS for “opposition research” purposes.

(Remember – Nellie Ohr worked for Fusion GPS, and passed their research on to Bruce Ohr, ADAG at Loretta Lynch’s DOJ at the time).

(Also remember that it’s now come out that Fusion GPS is a CIA front-group).

Wikileaks happens.

The DNC hires Perkins Coie lawyer Michael Sussman.

Michael Sussman hires Crowdstrike to look at the servers and get them to say “The Russians diddit.”

Fusion GPS hires Steele (Orbis).

They come back with the Steele dossier pointing the finger at Manafort!

Steele then leaks info to Michael Iskoff at Yahoo! News, kicking off the Trump-Russia collusion narrative:

This “expose” gives the Obama Admin the ability to issue a FISA against another plant in the Trump campaign, Carter Page.

In the meantime, Iskoff is attending upscale conferences with Fusion GPS and a friend of Christopher Steele’s, Jonathan Winer.

The Page FISA triggers spying on George Papadopoulous…

WHO IS SIMULTANEOUSLY BEING SET UP BY FBI/UK/AUS/Kremlin-aligned #DeepState forces in the form of Mifsud and Downer:

 

Αν ισχύουν όσα παραθέτει ο Greg Graig, τότε κάτι θανάσιμα σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας! Μέρος 1ο

Αν ισχύουν όσα επικαλείται ο Gregory Graig για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Πατριάρχη Πασών των Ρωσσιών Κύριλλο, ότι ο πρώτος είναι πράκτορας της CIA/Cabal  και ο δεύτερος πράκτορας της KGB ή έστω ex, πρώην πράκτορας της KGB, τότε αλλοίμονο στο ποίμνιό τους και τρις αλλοίμονο. Που να στηριχθεί κανείς; Σε τι να ελπίσει; Είναι δυνατόν η Ορθοδοξία να έχει υποστεί τέτοια διάβρωση από την πολιτική ηγεσία, την οποία το ξέρουμε από τον τρίτο πειρασμό του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, είναι στα χέρια του διαβόλου την ορίζει και την κάνει ό,τι θέλει.

Αλλά διεφθάρει και η Εκκλησία; Από καιρό διχάζουν το χριστεπώνυμο πλήρωμα οι αιρετικές οικουμενιστικές απόψεις πολλών ιεραρχών. Βλέπε πχ. την “δήθεν” Πανορθόδοξη Σύνοδο στο Κολυμπάρι Κρήτης. Να μας βγουν τώρα και τσιράκια του Πούτιν ο Κύριλλος και της εκάστοτε προεδρικής παρουσίας των ΗΠΑ ο Bart (συνοπτικό του Bartholomew)  είναι εντελώς απροσδόκητο, αν όχι σατανικής φαντασίας δημιούργημα.

Εμείς παραθέτουμε το άρθρο στα αγγλικά όπως μας εστάλη και ζητούμε την άποψή σας. Στείλτε την στο e-mail: evagellatos46@ gmail.com, σαν σχόλιο στην ιστοσελίδα μας και θα σας τη δημοσιεύσουμε εφόσον δεν είναι υβριστική και ας προσπαθήσουμε να ενώσουμε και τις προσευχές μας αλλά και τις καρδιές μας ζητώντας να μας φωτίσει ο Θεός τι να πράξουμε από εδώ και πέρα. Αν μάλιστα λάβουμε σοβαρά υπόψη ότι πλησιάζει η ώρα για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες με το barcode including the satanic number 666, αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη όσοι πιστοί, να ενωθούμε και να αποφασίσουμε ποιος αρχιερέας και ποιοι επίσκοποι ακολουθούν την αληθινή πίστη τον γνήσια ορθόδοξο τρόπο και πράξη που τα δόγματα και η Αγία Γραφή (ο Νόμος και οι Προφήτες τα Ευαγγέλια, τα βιβλία της Καινής Διαθήκης και η Ορθόδοξη Παράδοση)  εγχάραξαν σαν τον μοναδικό δρόμο άνευ παζαρέματος, πολιτικής επιρροής και φυσικά άνευ επιστροφής…

Το άρθρο του Greg Graig:

Greg Craig, The Black Ledger, and the Real Russian Collusion Story. #QAnon #GreatAwakening #NEONREVOLT

April 24, 2019 by Neon Revolt

I often find myself having a weird perspective on things, coming to an understanding of issues by piecing together information obliquely, or by going “the long way ’round.” I suppose to some degree, that’s just the nature of the human experience – what, with having limited time and experience to draw from, you can only start to solve some of these puzzled from where you are. But it’s not lost to me how… particularly specific and tangential this lead-in will be.

If you’ve followed me for any length of time, you’ll know I’ve advocated for Orthodoxy many times in the past, as I’ve endeavored to live an Orthodox life myself. Really quickly, for those who don’t know, Orthodoxy is like, one of the oldest Apostolic, Traditional forms of Christianity there is. To the average Westerner, you would think they look like Catholics with funny hats, but the truth is, the East (Orthodoxy) split from the West (Roman Catholicism) in 1054 AD, due to all sorts of Ecumenical disputes.

Quick Church history lesson: you had the Pentarchy during the first millennia of the undivided Church. These were the 5 seats of power from which the Patriarchs of the church ruled – Rome, Jerusalem, Antioch, Alexandria, and Constantinople. These guys were supposed to be “co-equal” in terms of authority, but Rome had a ton of money, and a lot of political power, started committing heresies, and wanted to rule over the other 4 Patriarchs.

The 4 were like, “Hey buddy, sorry, it doesn’t work that way.”

The 1 was like, “Well it does now. You’re all excommunicated.”

And the 4 were like, “Fine, you’re excommunicated, too!”

And the 1 was like, “Yeah, but you still got Saracen hordes to deal with and now you have no money, so enjoy losing your armies!! Pffffffttttbbbbtttt!!!” (That’s a tongue noise).

And the rest is basically a pile of BS history and nonsense. And then lots of Catholics got mad at Rome, too, and decided they were doing things wrong (which, in their defense, they were), and like, 400-600 years later, they all spun off their own Churches (under the guidance of people like Luther and Calvin). But then, some of those guys decided Luther and Calvin were bad, so they spun off. And then others spun off from the spin-off. And some came to American and spun-off. And so on and so forth until here we are, in the modern day, with 45,000+ different Protestant denominations, all equally claiming to know the real truth of God.

In short, the whole situation is a mess. And while I was raised in one of those 45,000 competing Prot denominations, I grew increasingly frustrated with many of the teachings and the conflicts I saw; often feeling like I was taking crazy pills, because it seemed I was the only one who was picking up on these things. So, in my quest for understanding, I figured I’d go back to the roots of it all, and Orthodoxy probably has a better claim than any other group over maintaining original, Biblical teachings and practice. I tried to get onboard with that. I was catechized, baptized, and received into the Orthodox communion a couple years later.

Despite that, my experience within Orthodoxy has been nothing short of absolute suckage. I haven’t been able to integrate into the community, or to maintain the desire to even show up to services for some time. If you ever wanted to see a congregation of the “Frozen chosen,” going through the motions because grandma and grandpa did before them, look no further. I’m not trying to be uncharitable to the actual passionate faithful (of which, there are a handful), and to a certain degree there’s a fair amount of families just trying to raise their kids the right way, but in truth, I don’t see a lot of passion or desire to engage within any Orthodox parish. I see a lot of Ethnic legacies, and pointless traditions carried on because… it’s “tradition.”

And the best way I can put it is… It’s like in Japan, where all these elaborate traditions came about for specific reasons, within specific contexts, but that context no longer exists, and so these elaborate rituals have actually lost meaning. No one knows why they’re there, or why they’re doing thing; they just go through elaborate mimicry. In the meanwhile, everyone tunes out and goes back to “the real world” the second the ritual is over. I’ll tell ya; some of the things some “Orthodox” do or say will have you scratching your head, going… “Wait, I thought you were supposed to be Christian…”

In my limited experience, it’s almost like Prots have all the passion despite maintaining all the wrong practices (and many wrong teachings), and Orthos have all the right practices, teachings… and somehow, none of the passion.

So which is better? And why doesn’t a synthesis exist?

I’m gonna pre-empt a particularly cringe-inducing sayings Prots like to repeat, which… please, for the love of God, I don’t want to hear again: that it’s “about ‘relationship,’ not religion,” dozens of times in the comments.

While the sentiment is alright… You’re absolutely 100% wrong on that point for a multitude of reasons I can’t go into in this article, but it’s also why you have 45,000 competing different denominations, instead of one, unified body. And all of these denominations teach outright heresy in one form or another (which many fail to even realize/understand in the first place, and unwittingly accept). No, really – that bumper sticker doctrine sounds good on the surface, but it’s one of the dumbest, shallowest things ever uttered by Prots. So please, don’t spam up my comments with nonsense like that.

And no appeals to a vague sense of the “Holy Spirit” either. You sound like plebian hippies, minus the happy-tobaccy:

“Just follow the s p i r i t, maaaaaan.”

But I’m not here to knock on Prots today. Like I said, Orthodoxy is faaaaar from perfect.

One of the things I had to struggle with is understanding the modern hierarchy, because the Patriarchate didn’t go anywhere. No, see, it’s been maintained for 2000 years. Some of the Modern Patriarchs include Patriarch Bartholomew in Constantinople:

O Bart

And the other deos Patriarch Kirill in Moscow:

O Κύριλλος Πασών των Ρωσσιών

(See what I meant when I said “Catholics” in funny hats)?

There are others, but for my oblique lead-in to this subject, these are the big two.

And they’re both affiliated with the Deep State. (Υπήρξε ποτέ Ορθοδοξία ανεξάρτητη από την Πολιτεία;)

Or… at least… warring factions of the Deep State.

See, Pope Bart up there is a total CIA/Cabal guy. Go dig his name on Wikileaks sometime. He comes up over and over again. He also tends to clash with Kirill.

But before you go thinking Kirill is a good-guy, well… he’s “ex” KGB.

(And is anyone ever really ex-KGB?)

He also has a bit of a thing for worldly wealth. Think expensive watches, and expensive cars.

And you can imagine, that doesn’t fly to well in some of the poorer areas of Russia. Which is why, in this church-issued photograph, they edited out the $40,000 watch he was wearing… Σ.γ.: Ελπίζουμε το ρολόι του Βαρθολομαίου να στοιχίζει λιγότερο από $40,000.

Δίνοντας συνέντευξη

But forgot to edit out its reflection in the table.

Welcome to the wonderful world of Orthodoxy.

Anyway, in my effort to find the true church, all I found was deep-state proxies, and most recently, these two guys, Bart and Kirill, have been at war with each other over Ukraine – to such an extent that it might cause another schism in the Orthodox church – something that hasn’t really happened (to this magnitude) in 1000 years.

Historically… Ukraine has been under Moscow’s jurisdiction – which means Kiev gets its leadership appointed by Moscow. Constantinople made this official in 1686.

Anyway, some guys weren’t cool with that. They wanted to be out from under Moscow… and because Kiev is such a… let’s say important place within Orthodoxy (due to the Kiev caves monastic traditions), they had some ability to “legitimize” those claims.

Anyway, there were two guys who were originally Russian Priests – Patriarch Filaret:

Φιλάρετος

And Metropolitan Macarius:

Ο Μητροπολίτης Μακάριος

(And I’ll just say right here… I don’t “get” the hats, either. I just don’t). (Σ.γ.: Να ήταν μόνο τα καπέλα…)

Anyway, both were excommunicated by Russia, went on to found two competing “Orthodox” churches – the Ukrainian Autocephalous Orthodox Church, and the Ukrainian Orthodox Church (Kiev Patriarchate)… and basically, these Churches which drew a lot of people from around Ukraine.

But they were schismatics running their own schismatic churches.

And normally, you denounce schismatics, but carry on as normal. And everyone knows and shuns schismatics until they repent, at which point, you figure out a way to re-introduce them back into the life of the church.

That’s what normally happens, anyway.

That didn’t happen here.

No, instead, this guy, Pope Bart-went rogue, and unilaterally decided…

“Hey, you know what? I’m gonna recognize the Ukrainian schismatic churches as legit. Welcome to the fold, Filaret and Marcarius!”

So basically, those two schismatic guys got elevated to… essentially, the Orthodox papacy, overnight, because the Patriarch of Constantinople (and thus, head of every single “Greek” church around the entire world) decided to side with them. Meanwhile, every single Russian-headed jurisdiction was furious.

Now… remember, Bart is basically CIA.

Kirill is KGB.

And the Ukraine is essentially the battlefield of this clandestine war between these two factions. There are no real “good guys” here. There are no real “white hats” in this scenario. Just two groups, vying with each other for power.

The context prior to this is that… first you have the (Soros-Funded) Orange Revolution in 2004, between Viktor Yushchenko and Viktor Yanukovych (with Yanukovych being the Kremlin-backed guy, and Yushchenko being the CIA/Soros-backed guy, where Yanukovych originally won, but was accused of massive election fraud – which is when Soros and the CIA swooped in and fomented one of Soros’ “Color Revolutions” – in this case, the Orange Revolution. An international body eventually came in, oversaw a “fair” election, and Yushchenko came out on top this time:

Soros believed to be behind counter-revolutions where the other party wins elections

Anti-Trump protests so strong and well coordinated make spontaneity unlikely to the reasoning observer who makes out that ”someone is stirring the pot because America has never traditionally had a problem with accepting the outcome of an election,” as one analyst put it.

Κυνική ομολογία Μητσοτάκη: Στόχος μου η πλήρης ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης-Κεφαλαιοποιητικό σύστημα παντού-Σύνταξη για όποιον έχει χρήματα-Ξεκινάμε με τις επικουρικές

Δες αλαζονικό ύφος που πήρε από τώρα το μειράκιο. Είναι αποφασισμένος να ακολουθήσει τη γερμανική κατοχή θέλετε δεν θέλετε

Με απλό και κυνικό τρόπο, ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στον ΑΝΤ1 παραδέχθηκε ότι στόχος του είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης με την καθιέρωση κεφαλαιοποιητικού συστήματος στη θέση του σημερινού αναδιανεμητικού.  Και η αρχή θα γίνει με τις επικουρικές.

«Δεν ανακαλύψαμε την πυρίτιδα. Ολοι πηγαίνουν από το σημερινό αναδιανεμητικό σύστημα, ότι οι εισφορές καθορίζουν τις συντάξεις, στο κεφαλαιοποιητικό, όπου οι ασφαλισμένοι έχουν μεγαλύτερη ιδιοκτησία των εισφορών τους», είπε.

Με άλλα λόγια εξηγούμε εμείς, ότι βάζεις παίρνεις. Δηλαδή όποιος έχει χρήματα θα έχει κοινωνική ασφάλιση. Οποιος δεν έχει, απλά θα δεν θα έχει σύνταξη.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πάντως ότι εγγυάται τις επικουρικές των σημερινών ασφαλισμένων στο μεταβατικό στάδιο.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε να μιλήσει με περισσότερη κυνικότητα για το τι ετοιμάζει και στο ασφαλιστικό σύστημα. Είναι το συστημα Πινοσέτ, το νεοφιλελεύθερο μοντέλο που ευνοεί όσους έχουν χρήματα σε βάρος των ασθενέστερων στρωμάτων. Και αυτό δεν είναι εικασία. Είναι τα λόγια του ίδιου του κ.Μητσοτάκη. Οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι μπορούν πλέον να αποφασίσουν. Εχουν την ευθύνη της επιλογής. Την οποία θα φέρουν μέχρι τέλους.

Και ενισχύοντας την αλαζονεία που ήδη τον διακατέχει, είπε πως έχει έτοιμη την κυβέρνηση του η οποία ορκισθεί την Τρίτη, αφού γίνουν αλλαγές στα υπουργεία, δημιουργηθεί υπουργείο επιατε’ιας-Ψηφιακής πολιτικής, καταργηθεί το υπουγείο διοικητικής ανασυγκρ΄τοησης και περάσεουν οι φυλακες στο υπουργείο Προστασίας του πολίτη.

ΠΗΓΗ: https://www.presspublica.gr/aa-kyniki-omologia-mitsotaki-stochos-moy-i-pliris-idiotikopoiisi-tis-koinonikis-asfalisis-kefalaiopoiitiko-systima-pantoy-opoios-echei-chrimata-tha-pairnei-kalyteri-syntaxi-xekiname-me-tis-epikoyrikes/?fbclid=IwAR3uJARV8AhoErN1onnKDVGg8ZOS3-4BvJki6KzSK_YyIBcfEbgvGe6dohM

Καπιταλισμό δεν λατρεύετε; Κεφαλαιοκρατία δεν ψηφίσατε; Ξεπουληθείτε για να ζήσετε.

Ξέρετε τι εκπροσωπείτε σαν αστοί θύματα του καπιταλιστικού υλισμού; Μια τεράστια αγορά φαρμάκων.

Αφού δεν πιστεύετε ούτε προωθείτε, την χριστιανική οικονομία που όραμα και ιδανικό της έχει το κοινό ταμείο για όλους και το ίσον κατά κεφαλή εισόδημα να διανέμεται σε όλους, καθώς οι βασικές μας ανάγκες, τροφή, σπουδές, υγεία, είναι ίδιες για κάθε άνθρωπο, μαύρο ή άσπρο, άνδρα ή γυναίκα, για κάθε πρόσωπο σαν δημιούργημα του ίδιου Θεού, ιδού το αποτέλεσμα. Θύματα της ιδιωτικής υγείας και ιδιωτικοποίηση των πάντων. Από τις κλινικές έως τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία της χώρας τα οποία “θεωρούνται κρατικά” αλλά με ιδιωτικό φακελάκι.

Τα πάρα κάτω επιβεβαιώνουν τον κανόνα αν ο άνθρωπος δεν γίνει το κέντρο του κόσμου αλλά το χρήμα, όπως συμβαίνει με τον διπρόσωπο, καπιταλιστικό και σοσιαλιστικό υλισμό, τότε ο πλανήτης θα μένει δέσμιος των τραπεζών, των ξεπουλημένων πολιτικών, των βιομηχανιών κατασκευής όπλων, των πετρελαϊκών εταιρειών που μας πουλούν δηλητήρια (διοξείδιο και μονοξείδιο του άνθρακα) που καταστρέφουν τον αέρα που αναπνέουμε και δημιουργούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τις κλιματικές αλλαγές, τις οπές του όζοντος, τους τυφώνες, τις πλημμύρες και των φαρμακευτικών εταιρειών.

Ενώ η φύση διαθέτει ολόκληρο οπλοστάσιο κατά των ασθενειών, (αν και όχι όλων), εμείς θα εξακολουθούμε να καταπίνουμε τα κερδοφόρα (για τις φαρμακευτικές εταιρείες) φάρμακα (όχι χωρίς να βιώνουμε πλήθος παρενεργειών συχνά θανατηφόρων).

Τα παρακάτω άρθρο επιβεβαιώνει τον κανόνα και τις απόψεις μας για την ανάγκη επιβολής κοινού ταμείου για να καταλυθεί επιτέλους το δαιμονικό αστικό οικονομικό  σύστημα του θανάτου των πολλών και της ευμάρειας των ολίγων.

Γάγγραινα η παγκόσμια φαρμακοβιομηχανία

Για Για όλα φταίει το δημόσιο σύστημα υγείας! Ο υπαίτιος για το χορό των δισεκατομμυρίων γύρω από το φάρμακο, όπως αποκαλύφθηκε με το σκάνδαλο της Novartis, είναι η γενναιόδωρη κρατική ασφάλιση. Ενώ, αν ήταν ιδιωτικό, οπότε θα υπήρχε αυστηρός έλεγχος στις δαπάνες και τα κόστη, κανένα απ’ όλα αυτά τα νοσηρά φαινόμενα δε θα είχε συμβεί…

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ

Αυτή είναι σε αδρές γραμμές η ερμηνεία που δόθηκε για το σκάνδαλο της Novartis από τους οπαδούς της πλήρους ιδιωτικοποίησης του συστήματος υγείας, που βρήκαν μια ακόμη αφορμή για να στιγματίσουν τις κοινωνικές παροχές και να ζητήσουν το πέρασμα στον ιδιωτικό τομέα όλου του συστήματος υγείας.

Κατακεραυνώνοντας ωστόσο το δημόσιο τομέα οι νεοφιλελεύθεροι επιδεικνύουν μια παιδαριώδη μεροληψία καθώς μπορεί να ήταν οι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας και οι αρμόδιοι υπουργοί αυτοί που φέρονται να πλούτισαν, οι πακτωλοί ωστόσο του χρήματος έφευγαν από τα ταμεία μιας ιδιωτικής εταιρείας, και μάλιστα μονοπωλιακής και πολυεθνικής, απ’ αυτές που εφαρμόζουν ένα σωρό κανόνες δεοντολογίας και λογοδοσίας. Από πότε λοιπόν στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται μόνος του ο λήπτης της δωροδοκίας κι όχι ο φυσικό αυτουργός της, που είναι ένας κολοσσός του ιδιωτικού τομέα;

Πολύ περισσότερο, όταν αποδεικνύεται πώς είναι ένας κλάδος που έχει ανάγει τις σχέσεις του με τον πολιτικό επηρεασμό των κέντρων ισχύος σε δεύτερη φύση. Μάρτυρας τα δυσθεώρητα ποσά που αφιερώνει κάθε χρόνο για λόμπινγκ. Για παράδειγμα μόνο η γερμανική φαρμακευτική και χημική εταιρεία Bayer δαπάνησε σε ένα χρόνο 2,4 εκ. ευρώ για λόμπινγκ στις Βρυξέλλες, συγκαταλεγόμενη στις 20 εταιρείες με τους μεγαλύτερους προϋπολογισμούς σε αυτή την κατεύθυνση, με την ExxonMobil, τη Microsoft και Shell να κρατούν τα σκήπτρα.

Ωστόσο, το επιχείρημα των νεοφιλελεύθερων καταρρέει αν ρίξουμε μια ματιά στις ΗΠΑ. Κι αυτό όχι μόνο επειδή εκεί έχουν την έδρα τους οι περισσότερες φαρμακευτικές εταιρείες και εταιρείες ιατρικού εξοπλισμού, αλλά επειδή έχουν το πιο ιδιωτικοποιημένο σύστημα υγείας. Με βάση λοιπόν το επιχείρημα των νεοφιλελεύθερων απουσιάζουν από τις ΗΠΑ οι συνθήκες που ευνοούν τη διαφθορά…

Η πραγματικότητα δεν επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς τους καθώς οι φαρμακευτικές εταιρείες στις ΗΠΑ έχουν εξελιχθεί σε γάγγραινα κι είναι ταυτόσημες της πιο εξελιγμένης και πρωτόγνωρης μορφής οικονομικών σκανδάλων. Ας δούμε ορισμένα μεγέθη…

Οι ΗΠΑ κρατούν το ρεκόρ των πιο δαπανηρών συνταγογραφήσεων κι αυτό όχι χάρη της θεραπείας των ασθενών, αλλά επειδή οι κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες (με τις πέντε από τις δέκα μεγαλύτερες να έχουν την έδρα τους στις ΗΠΑ: Johnson  & Johnson, Pfizer, Merck, Gilead, Abbvie) έχουν συγκροτήσει ένα σύστημα υγείας και θεραπείας που είναι στραμμένο μονοσήμαντα στη φαρμακευτική αγωγή. Κάθε άλλη επιλογή απορρίπτεται εκ προοιμίου κι έτσι οι τιμές αυξάνονται διαρκώς. Μόνο το 2017 οι τιμές των φαρμάκων για όσους είναι κάτω των 65 ετών αυξήθηκαν σύμφωνα με έρευνες κατά 11,6% όταν οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 2,5%. Η εξάρτηση από τα φάρμακα επιτεύχθηκε αφού επιτράπηκε η διαφήμιση από την τηλεόραση ακόμη και συνταγογραφούμενων φαρμάκων, καταφέρνοντας έτσι οι ΗΠΑ να είναι η μοναδική ανεπτυγμένη καπιταλιστικά χώρα του κόσμου που δεν έχει μεν σύστημα υγείας αλλά έχει διαφημίσεις στην τηλεόραση για φάρμακα. Το αποτέλεσμα είναι οι δαπάνες για μάρκετινγκ να είναι διπλάσιες από τις  δαπάνες για έρευνα, ενώ για κάθε 1 δολάριο που δαπανάται για βασική έρευνα να δαπανούνται 19 δολάρια για προβολή και διαφήμιση! Πρόκειται για εξωφρενική σπατάλη πόρων, που μετατρέπει στο πιο σύντομο ανέκδοτο το επιχείρημα για την ικανότητα της αγοράς να κατανέμει τους πόρους!

Η φαρμακοβιομηχανία χρησιμοποιεί κι άλλους ακόμη πιο αθέμιτους τρόπους για να αυξήσει τα κέρδη της (σε βάρος προφανώς της υγείας των πολιτών) όπως για παράδειγμα με τον πέραν κάθε δεοντολογίας επηρεασμό της επιστημονικής κοινότητας. Το εργαλείο που χρησιμοποιεί σε αυτή την κατεύθυνση είναι η χρηματοδότηση της έρευνας, που έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα (διάβρωσης) ώστε από τα 100 δις. δολ. που δαπανώνται ετησίως για βιο-ιατρική έρευνα το 60% να προέρχεται από φαρμακευτικές εταιρείες και εταιρείες ιατρικού εξοπλισμού. Το αποτέλεσμα ποιο είναι; Έχει μείνει στην ιστορία για παράδειγμα η ρήση του Ρίτσαρντ Μιθ, επιμελητή της επιθεώρησης British Medical Journal, ότι «όλες οι επιθεωρήσεις είναι εξαγορασμένες – ή τουλάχιστον χρησιμοποιούνται με έξυπνο τρόπο – από τη φαρμακευτική βιομηχανία». Διαπίστωση που κάλλιστα μπορεί να επεκταθεί και σε όλη την ιδιωτικά χρηματοδοτούμενη επιστημονική έρευνα

Το συμπέρασμα βγαίνει σχεδόν αβίαστα: Η ιδιωτικοποίηση της υγείας, με την κυριαρχία γιγαντιαίων μ

μονοπωλίων στρέφεται πλέον όχι μόνο ενάντια στα δημόσια ταμεία αλλά κι ενάντια στη δημόσια υγεία! Η κατάσταση δε στις ΗΠΑ είναι απείρως πιο νοσηρή σε σχέση με την Ευρώπη…

Πηγή: Νέα Σελίδα και /leonidasvatikiotis.wordpress.com/2018/02/21/γάγγραινα-η-παγκόσμια-φαρμακοβιομηχ/#print

Ο ψεύτης είδωλο είν’ εδώ, το προσκυνά η πλεμπάγια

Αντί να πάρουν το 4% που τους άξιζε πήραν το 30% του 58% όσων ψήφισαν

Ο Κωστής Παλαμάς στο κλείσιμο της πιο ταπεινωτικής και καταστροφικής δεκαετίας που πέρασε ποτέ το ελληνικό έθνος, 1898-1908, υπό καθεστώς κατοχής των δανειστών του και υπό την άμεση απειλή να χαθεί μια για πάντα κάτω από το βάρος του λεβαντινοραγιαδισμού, που σάρωνε τότε πολιτεία και κοινωνία, οδηγώντας σε ολοκληρωτική εξαφάνιση την Ελλάδα, αποτύπωσε την απελπισία του σ’ ένα ποίημα που ταιριάζει απόλυτα στις μέρες μας:
Αποκριτική γραφή
Εγώ γυρίζω, γυρίζω, και κάνω
τον άνεμο κουβάρι…
Καρκαβίτσας (Από ένα γράμμα του)
Γύριζε, μη σταθείς ποτέ, ρίξε μας πέτρα μαύρη,
ο ψεύτης είδωλο είν’ εδώ, το προσκυνά η πλεμπάγια,
η Αλήθεια τόπο να σταθεί μια σπιθαμή δε θά βρει.
Αλάργα. Μόρα της ψυχής της χώρας τα μουράγια.
Η Πολιτεία λωλάθηκε, κι απόπαιδα τα κάνει
το Νου, το Λόγο, την Καρδιά, τον Ψάλτη, τον Προφήτη·
κάθε σπαθί, κάθε φτερό, κάθε χλωρό στεφάνι,
στη λάσπη. Στάβλος ο ναός και μπουντρούμι το σπίτι.
Από θαμπούς ντερβίσηδες και στέρφους μανταρίνους
κι από τους χαλκοπράσινους η Πολιτεία πατιέται.
Χαρά στους χασομέρηδες! Χαρά στους αρλεκίνους!
Σκλάβος ξανάσκυψε ο Ρωμιός και δασκαλοκρατιέται.
Γύρω μου αδιάφοροι κι οχτροί, και ουρλιάζουνε μπροστά μου,
κι εμέ μ’ αδράχνει ένας θυμός κι ένας σκοπός με πάει·
κι ένα παλιό τραγούδι μου μέσ’ απ’ τη θάλασσά μου
ξανάρχεται στα χείλη μου, κύμα κι αφρός, και σπάει:
Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα,
ραγιάδες έχεις, μάνα Γη, σκυφτούς για το χαράτσι,
κούφιοι και οκνοί καταφρονάν τη θεία τραχιά σου γλώσσα,
των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι.
Και δημοκόποι Κλέωνες και λογοκόποι Ζωίλοι,
και Μαμμωνάδες βάρβαροι, και χαύνοι Λεβαντίνοι·
λύκοι, ω κοπάδια, οι πιστικοί και ψωριασμένοι οι σκύλοι
κι οι χαροκόποι αδιάντροποι και πόρνη η Ρωμιοσύνη!
Και το επικό παλάτι, νά! (για σένα εγώ το υψώνω,
κορόνα του βυζαντινού θυμού, Βουλγαροχτόνε),
το παρατώ· πολεμική καστέλα θεμελιώνω.
Είν’ εδώ μέσα οι βούλγαροι και οι τούρκοι και μας τρώνε.
Το Τότε μια για πάντα πάει· γεννήσου από το Τώρα,
γκρεμιστή, πλάστη, φύσηξε το φύσημά σου, ω μάγε,
σκολαστικός και ρουσφετλής ρημάζουνε τη χώρα·
βουλγαροχτόνε, φρύαξε, και ρίξου, Τουρκοφάγε!
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Σε βλέπω· αναγελαστικά τα μάτια σου σπαράζουν
στο αγέλαστό σου πρόσωπο, συγνεφιασμένη μέρα,
το πρόσωπό σου απελπισιά, τα μάτια σου ταράζουν.
Μα κράτησε το δρόμο σου και κοίτα παραπέρα.
Πάντα είν’ ορθός κι ασάλευτος ο λειτουργός· το χέρι
τ’ αργοσαλεύει ρυθμικά βλογώντας· μην ξεχάνεις.
Γύρω μου ατάραχα, η ελιά, το φως, το καλοκαίρι·
στριφογυρίζει, δέρνεται μονάχα ο μπεχλιβάνης.
Ας σκούζουν οι ντερβίσηδες, ας λένε οι μανταρίνοι,
και μέσα η χώρα γριά λωλή κι ας δασκαλοκρατιέται.
Στα περιβόλια —κοίταξε— βαθιά είν’ οι άσπροι κρίνοι,
κάτου από δέντρα φουντωτά λαός δροσολογιέται.
Πόσα ολοστρόγγυλα παιδιά κι ωραία κορίτσια πόσα
με τα χλωρά, με τα πουλιά περνάνε ταιριασμένα,
και συλλαβίζουν τη ζωή, την ομορφιά, τη γλώσσα
κι απάνου στα δημιουργά βιβλία σου σκυμμένα!
21 του Μάη 1908
Εξαιρετικά αφιερωμένο σ’ όσους λίγους, ελάχιστους έχουν απομείνει που ξέρουν να διαβάζουν, να κατανοούν και να νιώθουν τα βαθύτερα νοήματα της ποίησης ενός Παλαμά.
http://dimitriskazakis.blogspot.com/2019/07/blog-post_8.html#more

Όταν είσαι οπλικά αδύναμος, δημογραφικά εξαντλημένος και από τους εθνοπροδότες ηττημένος, αυτά παθαίνεις λαέ μου!

Δεν θα διστάσουμε μία νέα επέμβαση στην Κύπρο δήλωσε ο Ερντογάν

Παρ’όλες τις τραγωδίες και τις ήττες μυαλό δεν βάζουμε μόνο διχασμό και διχόνοιες σπέρνουμε αδέλφια προς αδέλφια

Θυμήσου, σαν σήμερα…

Για να πέσει το πουλί…

έπρεπε να θυσιασθεί η Κύπρος!

Ο “Στάβλος”

Δικαιολογημένη η πικρία του αγαπητού φίλου και σπουδαίου ελληνιστή, συγγραφέα και κινηματογραφιστή Πέδρο Ολάγια (Pedro Olalla), Ισπανού, μα τόσο Έλληνα, στον οποίο τόσα οφείλουμε, για το αποτέλεσμα των εκλογών της 7/7/2019!

Και δεν μιλώ για την ελίτ της χώρας, που διακρινόταν πάντα για την αγραμματοσύνη, την ένεκα αυτής ασέβεια και την συμπλεγματική ευρωδουλοφροσύνη της.

Ούτε για τις οικονομικές συμμορίες που την διαφεντεύουν, ούτε για την αγελαία συναυτουργία πολλών πανεπιστημιακών και άλλων φοβισμένων «δασκάλων» που εκπνέουν τοξικά στο μυαλό των παιδιών μας.

Ούτε μιλώ για τους «πνευματικούς» κάστορες της τέχνης ή τα «ταγάρια» της λογοτεχνίας που παριστάνουν τους «ταγούς», που εκλαμβάνουν τον αφαλό τους σαν την υδρόγειο σφαίρα..

Μιλώ για αυτούς που πιστεύουν ακόμα στην Ιστορία της πατρίδας μας…που ξέρουν πως η γη μας έχει ακόμα αίμα ξεραμένο από μάχες αξιοπρέπειας, από αγώνες κατά του τάχα ανέφικτου, από εκατόμβες αγάπης κι επανάστασης.

Που δεν ξεχνούν!

Που την ψήφο τους δεν την ρίχνουν στα σκυλιά, που γρυλίζουν στα έδρανα του κοινοβουλίου, αποσπώντας κάποιο ξεροκόμματο, αλλά σε εκείνους που πασχίζουν να τους ξεστραβώσουν…

Έστω κι αν ξέρουν πως δεν θα πάνε τελικά στο κοινοβούλιο αυτοί. Αλλά οι άλλοι οι στραβωτήδες (και σταυρωτήδες).

Προτιμούν τους άλλους, εκείνους που καλλωπίζουν την αμάθειά τους, καθώς μοιάζουν μεταξύ τους ως αναλόγως ή εξ ίσου αμαθείς.

Παρά ταύτα, ο Λαός (τι έννοια!) παραμένει, ανά τους αιώνες, σοφός!

Αλλιώς, θα ήταν αστείο να ορκιζόμαστε εν ονόματί του, καθώς και να εκδίδουν οι δικαστές τις αποφάσεις τους εν ονόματι μιας ανύπαρκτης έννοιας!

Απόδειξη δε της σοφίας του είναι και τούτο:

Ενώ ο καθένας κυνηγάει με τις κλωτσιές τον σκιτζή γιατρό, τον χασοδίκη δικηγόρο, τον άσχετο υδραυλικό ή τον σαπιοχασάπη, κ.ο.κ, αντιθέτως ανεβάζει κάθε 3 ή 4 χρόνια, με επευφημίες, στους επτά ουρανούς, τον οποιοδήποτε γελοίο, απατεώνα ή βαλτό, που, ενώ απέτυχε παταγωδώς στη ζωή ή στην πολιτική, έχει το θράσος να ζητάει ξανά και ξανά την ψήφο του.
Τον κάθε εκ πεποιθήσεως άεργο, για να «σιάξει», λέει, την εργασία στη χώρα.

Βρε, μπας και είχε δίκιο εκείνος ο μέγας μα αψύς Κρόμγουελ, εκείνος που είχε το θάρρος να τοποθετήσει στην πύλη του Κοινοβουλίου της Αγγλίας, που εξυπηρετούσε δουλικά τους τότε ισχυρούς, και σε μέρος εμφανές, μια ταμπέλα με την ένδειξη: «ΣΤΑΒΛΟΣ»;;;

9 Ιουλίου 2019

Έγραψε ο Νίκος Καραβέλας Δικηγόρος – Συγγραφέας

Πηγή: https://www.epamhellas.gr/o-stavlos/