Κανείς πολιτισμένος άνθρωπος δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος μπροστά στην καταστροφή του μνημείου των μνημείων!

Η ημέρα της καταστροφής, ο ιστορικός τρούλος καταρρέει.

Ο καθεδρικός Ναός της Notre Dame της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, της Παναγίας όλου του κόσμου, ένα θαύμα της γοτθικής τέχνης, στέκει ερειπωμένος μέσα στις στάκτες του. Απέξω περνούν οι γνήσιοι Γάλλοι θλιμμένοι και κατηφείς.

Τρανταχτή αντίθεση μεταξύ Γάλλων γηγενών και μωαμεθανών μεταναστών 2η και 3ης γενιάς

Λίγο πιο πέρα οι φανατικοί οπαδοί του Ισλάμ επιχαίρουν κραυγάζοντες “Ἁλλάχ ακμπάρ” κι ας είναι 2ης και 3ης γενιάς Γάλλοι πολίτες. Εσείς εξηγείστε τι σημαίνει αυτό.

NOTRE DAME IΝ FIRE CELEBRATED AS ISLAMIC TRIUMPH

Την επισκεφθήκαμε δύο φορές και δεν παύαμε να την θαυμάζουμε, να την φωτογραφίζουμε, ακόμη έχουμε τα φιλμάκια των super8 mm και νιώθουμε έντονη μετά την πυρκαγιά την επιθυμία να βάλουμε μπροστά την μηχανή προβολής να αναστήσουμε παλιές θύμησες. Πως να ξεχάσουμε την πρώτη επίσκεψη όπου εκεί, λίγο μετά τον νάρθηκα, αισθάνθηκα κάποιο χέρι να ψαχουλεύει την ΝΙΚΟΝ κάμερα πίσω μου; Γυρίζω απότομα και ανακαλύπτω πως κάποιος προσπαθούσε ν΄αφαιρέσει τον φακό της κάμερας. Τούμεινε στο χέρι το κάλυμμα του φακού ενώ ο κλέφτης αστραπιαία χάθηκε ανάμεσα στο πυκνό, πολύγχρωμο πλήθος, κι εγώ δόξαζα τον Θεό που γλύτωσα τον πανάκριβο φακό της ΝΙΚΟΝ και θα μπορούσα να αποθανατίσω σε slides τον τεράστιο Ρόδακα, τα βιτρώ, τα αξέχαστα αναθήματα και κειμήλια.

Πέρα από αυτά τα μικρά, θνητά και ταπεινά είχα διαβάσει το αθάνατο βιβλίο του Βίκτορα Ουγκό “Παναγία των Παρισίων” και με δέος θυμάμαι τον συγκλονιστικό επίλογο: “Κάτω από την κεντρική κρεμάλα είχαν σκάψει μια κρύπτη όπου έριχναν τους αλυσοδεμένους σκελετούς του Μονφοκόν, αλλά και τα κουφάρια όλων των δυσυχισμένων πουχαν εκτελεστεί στις άλλες μόνομες κρεμάλες του Παρισιού… Όσο για τη μυστηριώδη εξαφάνιση του Κουασιμόδου, ιδού τι μπορέσαμε ν ακαλύψουμε… Όταν πήγαν στη κρύπτη του Μονφοκόν να βρούν το πτώμα του Ολιβιέ λε Ντεν βρήκαν ανάμεσα σε όλα εκείνα τα φρικτά κουφάρια δυο σκελετούς που ο ένας είχε αγκαλιάσει τον άλλο με ασυνήθιστο τρόπο… Ο ένας, σκελετός γυναίκας με ένα περιδέραιο γύρω από το λαιμό ασήμαντης αξίας… Ο άλλος σκελετός, που κρατούσε τον πρώτο σφιχτά στην αγκαλιά του, ήταν αντρικός. Παρατήρησαν ότι η σπονδυλική του στήλη ήταν στρεβλωμένη, το κεφάλι του χωμένο στους ώμους, το ένα πόδι του κοντύτερο απ’το άλλο. Ωστόσο, κανένας σπόνδυλος δεν ήταν σπασμένος στον αυχένα, ήταν προφανές πως δεν είχε κρεμαστεί. Συνεπώς, ο άντρας στον οποίο ανήκε είχε έρθει μόνος του στην κρύπτει αυτή για να πεθάνει. Όταν προσπάθησαν να ξεκολλήσουν απ’ την αγκαλιά του τον άλλο σκελετό, έγινε σκόνη”.

Ευαγγελάτος Γεώργιος

1 σχόλιο

    • Μαρια Κ. στο 17 Απριλίου, 2019 στις 11:13 πμ
    • Απάντηση

    Οσοι εβαλαν φωτια στην Παναγια των Παρισιων, να ειστε σιγουρος οτι αργα ή γρηγορα θα βρεθουν αντιμετωποι με τη Θεια Δικη και θα χουν φριχτο τελος με φρικτα μαρτυρια απο σκληρη τιμωρια που θα τους βαλει η ιδια η Παναγια μας!!!! Ετσι ειχε συμβει και μ’εναν αθεο και βαρβαρο αλβανο, ο οποιος ειχε σπασει εναν μεγαλο Τιμιο Σταυρο του Κυριου μας εξω απο ενα μοναστηρι, και μαλιστα καμαρωνε για την πραξη του αυτη, δειχνοντας σε αλλους αλβανους φιλους του το βιντεο που ειχε τραβηξει με το βαρβαρο αυτο “κατορθωμα” του και μετα απο λιγο καιρο αρρωστησε βαρεια στα ξαφνικα απο καλπαζων επιθετικο και ανιατο καρκινο και πεθανε μεσα σε φρικτους πονους, χωρις κανενας γιατρος να μπορει να τον βοηθησει! Το ιδιο ακριβως συνεβη και σε ολα τα μελη της οικογενειας του, ολοι αρρωστησαν στα ξαφνικα απο καρκινο και πεθαναν μεσα σε φρικτους πονους!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.