Περιμένουμε οι Ισραηλινοί και οι Αιγύπτιοι να βγάλουν τα κάρβουνα απ’ τη φωτιά; Αμ δε!

Παραδοχή (ξεκάθαρη) από Τελ Αβίβ: «Στοχοποιήσαμε με πυραύλους το YAVUZ» – Eπιβεβαίωση Πενταπόσταγμα

Όταν το μεγαλύτερο Ισραηλινό ΜΜΕ βγαίνει και επιβεβαιώνει την χθεσινή αποστολή στην Κυπριακή ΑΟΖ, τότε είναι σαν να μιλάει η Κυβέρνηση Νετανιάχου.

Η γνωστή εφημερίδα έχει άριστες σχέσεις με τον Μπίμπι, οπότε ήθελαν να περάσουν και ένα ηχηρό μήνυμα.

Μάλιστα επιβεβαιώνεται και το Πενταπόσταγμα, καθώς είμασταν οι πρώτοι που αναφέραμε το λοκάρισμα του Γιαβούζ.

Την σχετική πληροφορία την μετέδωσε ο λογαριασμός Babak Taghavaee, ο οποίος έχει άριστες σχέσεις με την Μοσάντ.

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν γύρω από ένα τουρκικό γεωτρύπανο και το περικύκλωσαν κοντά στα χωρικά ύδατα της Κύπρου την Κυριακή, γράφει η «Jerusalem Post».

Η ενέργεια αυτή της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας, σύμφωνα με τη «JP», πιθανότατα πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στην παρενόχληση από τους Τούρκους πριν δύο εβδομάδες ισραηλινού ερευνητικού σκάφους στην κυπριακή ΑΟΖ, που πραγματοποιούσε έρευνες σχετιζόμενες με την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού EastMed. Σ.γ.: Όχι θα το έκαναν για μας. Για επίδειξη ισχύος του Ισραήλ και προστασία του δικού τους ερευνητικού σκάφους  το έκαναν.

Η Jerusalem Post επισημαίνει ότι η Τουρκία «δεν έχει εξουσία στα ύδατα αυτά».  

Έτσι λοιπόν για πρώτη φορά οι Ισραηλινοί στοχοποιούν τουρκικό πλοίο. Εάν ήθελαν θα το βύθιζαν, όμως τους πέρασαν το πρώτο μήνυμα.

Έτσι λειτουργούν τα σοβαρά κράτη. Την επόμενη φορά είμαστε σίγουροι πως θα στείλουν στο πάτο της θάλασσας τους Τούρκους. Άλλωστε το Mavi Marmara{1] ακόμα να το ξεχάσουν στην Άγκυρα, καθώς τότε το Ισράηλ έπληξε το γόητρο του Ερντογάν. Σ.γ.: Όπως αυτός πλήττει καθημερινά το γόητρο της Ελλάδας κι εμείς σιγήν ιχθύος!

Αυτό που κάνουν όμως οι Ισραηλινοί, δεν το κάνει η Ελλάδα. Εδώ και λίγες ώρες ένα τουρκικό UAV πραγματοποιεί αποστολή επιτήρησης πάνω από το Καστελόριζο. Η λύση είναι μία, αλλά κάποιοι φοβούνται.

Σ.γ.:Ε ,εσείς οι Ελληναράδες κυβερνήτες και ένοπλες δυνάμεις αν τολμάτε καταρρίψατέ το!

Όταν όμως παίζεις άμυνα, τότε θα φας γκολ. Η Ελλάδα δεν πρέπει να υποχωρήσει, το σχέδιο της Τουρκίας είναι ξεκάθαρο. Μοιραζόμαστε τον πλούτο σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο και όλα θα ηρεμήσουν!

Θα επιτρέψει κάτι τέτοιο μια Ελληνική Κυβέρνηση;

Σ.γ.: Όσον αφορά τα κατά μας, καλλίτερα να χυθεί το αίμα κάποιων Ελλήνων παρά να χαθεί έδαφος ελληνικό. Το πρώτο αντικαθίσταται και στο κάτω-κάτω δεν υπάρχει κατά Χριστόν  θάνατος, αλλά τα χαμένα εδάφη δεν αντικαθίστανται. Με αίμα κερδήθηκαν και με αίμα θα τα διατηρήσουμε αβεβήλωτα!

Σχόλια στην είδηση από το Πενταπόσταγμα Ευαγγελάτος Γεώργιος

https://www.pentapostagma.gr/2019/12/16

BREAKING NEWS of Jerusalem Post

IAF aircraft circle over Turkish ship near Cyprus

Ahval @ahval_en

Israeli jets circle Turkish drilling ship near Cyprus – Jerusalem Post http://dlvr.it/RLMVWd  | ▪ Ahval News

Israeli jets circle Turkish drilling ship near Cyprus – Jerusalem Post | | Ahval

ahvalnews.com

Και δες τε τα χάλια μας:

Nicos Triantis @NTriantis

UAV with callsign in persistent surveillance mission for over 4 hours at 18.000ft at Greek island area.

See Nicos Triantis’s other Tweets

 

[1]Το Ισραήλ δεν οφείλει να απολογηθεί για τη δολοφονία εννέα Τούρκων ακτιβιστών που επέβαιναν στο πλοίο Mavi Marmara το 2010 διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Άβιγκντορ Λίμπερμαν.

«Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες απολογηθούν για το θάνατο των 24 Πακιστανών στρατιωτών σε κατά λάθος επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους τον περασμένο Νοέμβριο θα απολογηθούμε και εμείς» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Οι Πακιστανοί κάλεσαν τις ΗΠΑ να ζητήσουν συγγνώμη, και οι Αμερικανοί απάντησαν ‘με κανέναν τρόπο’. Έτσι, όταν [οι ΗΠΑ] έρχονται να μας πιέσουν για το περιστατικό του Mavi Marmara (…) μερικές φορές ακόμη και στους καλύτερους φίλους πρέπει να πούμε, ‘όχι’ δήλωσε ο υπουργός αμύνης του Ισραήλ Λίμπερμαν, σύμφωνα με την Jerusalem Post.

«Διαφορετικά, κανείς δεν θα μάς σεβαστεί», πρόσθεσε.

Ο ισραηλινός υπουργός είπε τη θέση της χώρας του για το Mavi Marmara δεν είχε αλλάξει, και διατύπωσε την ισραηλινή χρήση βίας ως «νόμιμο δικαίωμα στην αυτοάμυνα».

«Είχαμε δίκιο», δήλωσε ο Λίμπερμαν. «Και δεν ζητάμε συγγνώμη για κάτι σωστό, ανεξαρτήτως της πίεσης» πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης στο Τελ Αβίβ την περασμένη εβδομάδα, κορυφαίος Αμερικανός αξιωματούχος υπογράμμισε τη σημασία του επανακαθορισμού του ισραηλινο-τουρκικών σχέσεων και άφησε να εννοηθεί ότι το Ισραήλ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη στην Άγκυρα.Σ.γ.: Μόνο οι Έλληνες ζητούν συγγνώμη και ευχαριστώ αλά Σημίτη και Μεταξά, και Πάγκαλο. Πλην του Παπανδρέου του Αντρέα.

Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας

Πηγή: https://www.skai.gr/news/world/limperman-den-apologoumaste-stin-tourkia-gia-to-mavi-marmara
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.