Επιτέλους ένας σοβαρός άνθρωπος, κι όχι ανδρείκελο των Δυτικών, έρχεται στην Αθήνα.

Φυσικά και οι ελληνικές κυβερνήσεις υπέπεσαν στο λάθος που συνήθως πέφτουν τα προτεκτοράτα, αναγνώρισαν την σκιώδη και μειοψηφούσα κυβέρνηση του Μοχάματ Ταχάρ Σιάλα και Φαγιέζ αλ Σάρατζ,  κάτω από την πίεση των ισχυρών, την αποδέχτηκαν κι ας μην εκπροσωπεί την πλειοψηφία του λιβυκού λαού αλλά και του στρατού.

Τώρα που είδαμε με τη συμφωνία Λιβύης-Τουρκίας της αλαζονείας και την εξαλλοσύνη της εξουσίας τρέχουμε και δεν μαζευόμαστε. Τρέχει ο καημένος ο Δένδιας. Αλλά είναι αναγκαίο κι απαραίτητο, κάποια στιγμή να κοιτάξουμε το συμφέρον μας, κι όχι ό,τι συμφέρει τους μεγάλους.

Να βράσουμε τους ισχυρούς, Πούτιν, Τραμπ και Μέρκελ, Χίλαρη, να μην αναφερθούμε στα παιδία της παγκοσμιοποίησης Μακρόν, Τσίπρα και άλλα παρόμοια πιτσιρίκια δήθεν “ανανεωτές” και “προοδευτικοί”. Πίσω μας έχουμε έναν πολύ ισχυρότερο ηγέτη, τον νεογέννητο Χριστό μας. Οι άλλοι έρχονται και παρέρχονται…

Ευαγγελάτος Γεώργιος

Ο στρατάρχης Χαφτάρ στην Αθήνα; Τι αναφέρουν λιβυκά ΜΜΕ

Ο στρατάρχης Χαφτάρ στην Αθήνα; Τι αναφέρουν λιβυκά ΜΜΕ

Η είδηση μεταδίδεται αποκλειστικά από τα λιβυκά ΜΜΕ και σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, διπλωματικές πηγές στην Αθήνα δεν επιβεβαιώνουν την πληροφορία.

Ο Χαλίφα Χαφτάρ, επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης συναντήθηκε στη Βεγγάζη με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια την περασμένη Κυριακή.

Την συνάντηση αυτή κατήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης Μοχάμαντ Τάχαρ Σιάλα. Ο Σιάλα έκανε λόγο «για κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ, του Συμβουλίου Ασφαλείας και των περιφερειακών οργανισμών (…) οι οποίες όλες αναγνωρίζουν την κυβέρνηση εθνικής ενότητας ως τη μοναδική νόμιμη κυβέρνηση” της Λιβύης».

https://www.newsit.gr/politikh/o-stratarxis-xaftar-stin-athina-ti-anaferoun-livyka-mme/2942628/?utm_medium=Referral&utm_source=Notification

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.