Έχει κορωνοϊό κατάγγειλλέ τον στις αρχές να τον κλείσουν μέσα. Ειδική εφαρμογή στα smartphones και σε λίγο θα μας κλείνουν μέσα γιατί μιλάμε ενάντια στους πεφωτισμένους αλήτες!

Εργαλείο ανίχνευσης του Covid-19 εμφανίζεται σε smartphones

Πάντως η ενημέρωση προκάλεσε μία σχετική σύγχυση μεταξύ των χρηστών, οι οποίοι άρχισαν να ρωτούν γι’ αυτή στα social media.

Το νέο αυτό χαρακτηριστικό, που αναφέρεται ως «ειδοποίηση έκθεσης» είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή και δεν είναι μία εφαρμογή εντοπισμού. Αυτό που κάνει είναι να επιτρέψει σε μια εφαρμογή εντοπισμού να εκτελείται στο παρασκήνιο ενώ εξακολουθεί να χρησιμοποιεί Bluetooth.

Αυτή η πρακτική επιτρέπει στην εφαρμογή να υπολογίσει την απόσταση μεταξύ δύο συσκευών και στη συνέχεια ενημερώνει το χρήστη σε περίπτωση που κάποιος κοντά του έχει βρεθεί πρόσφατα θετικός στον ιό.

Πάντως η ενημέρωση προκάλεσε μία σχετική σύγχυση μεταξύ των χρηστών, οι οποίοι άρχισαν να ρωτούν γι’ αυτή στα social media.

“Δεν είναι μια νέα εφαρμογή, αλλά ένα πρόσθετο στοιχείο στα λειτουργικά συστήματα των τηλεφώνων που θα επιτρέψει στους εγκεκριμένους προγραμματιστές να δημιουργήσουν εφαρμογές που μπορούν ενδεχομένως να προειδοποιήσουν για μολυσμένα άτομα”, δήλωσε ο καθηγητής Alan Woodward, του Πανεπιστημίου του Surrey.

“Μόνο εφαρμογές που έχουν εγκριθεί από την Google και την Apple και συμπεριλαμβάνονται στα καταστήματα εφαρμογών τους θα μπορούν να κάνουν χρήση αυτής της εγκατάστασης.”

Στα iPhone βρίσκεται στις ρυθμίσεις, στο μενού απορρήτου και στη συνέχεια στην υποενότητα υγεία. Σε συσκευές Android βρίσκεται στην ενότητα Google (υπηρεσίες και προτιμήσεις) του μενού ρυθμίσεων.

Το νέο πρόσθετο δεν είναι συμβατό με τη δημοφιλή εφαρμογή Covid Symptom Study, η οποία έχει περισσότερες από 3 εκατομμύρια λήψεις.

Μια ομάδα προγραμματιστών της NHS έχει δημιουργήσει μια εφαρμογή εντοπισμού επαφών και την δοκιμάζει στο Isle of Wight, αλλά η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχεδιάζει τώρα να ενσωματώσει λογισμικό που αναπτύχθηκε από την Apple και την Google.

Αυτό το εργαλείο αποτελεί μέρος αυτής της συνεργασίας μεταξύ των τεχνολογικών γιγάντων. Επιτρέπει στις συσκευές να ανταλλάσσουν δεδομένα και να προειδοποιούν τα άτομα εάν βρίσκονται κοντά σε κάποιον που βρέθηκε θετικός στον Covid-19.

Πηγή: secnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.