Πλησιάζει η ώρα της τιμωρίας των προδοτών ελιτιστών των ΗΠΑ;

Κίνηση ματ από τον Τραμπ για την ανατροπή του αποτελέσματος;

ΔΙΕΘΝΗ. – 11 Δεκ 2020 – 19:43

ΤΖΩΡΑΣ Δημήτρης Τζώρας – Πολιτικός Αναλυτής

Ο Πρόεδρος Τραμπ, έκανε, κατά τη γνώμη μας, την πιο σημαντική, από πολιτική και θεσμική άποψη, κίνηση, για την ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος στις ΗΠΑ. Έδωσε στο Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο την πολιτική και κοινωνική κάλυψη που χρειαζόταν απεγνωσμένα, για να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες. Κακά τα ψέματα. Έτσι που εξελίχθηκε η κατάσταση, δεν μπορούσε – ούτε και ήθελε – το Ανώτατο Δικαστήριο να πάρει στις πλάτες του την απόφαση για το αποτέλεσμα των εκλογών. Είναι πολύ βαριά η ευθύνη για να την σηκώσουν πέντε – έξι δικαστές.

Τώρα λοιπόν, έχουμε ενώπιόν μας, την προσφυγή 18 Πολιτειών κατά των 4 Πολιτειών, που κατά τους ισχυρισμούς των 18, οι εκλογές έγιναν με μη σύννομο και Συνταγματικό τρόπο. Την προσφυγή των 18 Πολιτειών, την στηρίζουν, μέχρι στιγμής, με τις υπογραφές τους, 106 Ρεπουμπλικανοί Βουλευτές, παρέχοντας το θεσμικό και πολιτικό βάθος που χρειαζόταν το Ανώτατο Δικαστήριο, για να μπορέσει να σηκώσει το βάρος της υποθέσεως.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι σήμερα θα συνεδριάσει το δικαστήριο, σε πρώτη φάση, για να συζητήσει, εάν θα κάνει πρώτα δεκτή την ακρόαση της υπόθεσης. Μπορεί το δικαστήριο να κρίνει, ότι δεν υπάρχει λόγος ακρόασης και συνεδρίασης του σώματος επί της προσφυγής. Είναι ένα ισχυρό σενάριο αυτό. Το άλλο, είναι να δεχθεί την ακρόαση, όπου όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα παρουσιάσουν στο δικαστήριο το σκεπτικό τους και εκείνο θα αποφασίσει τελικά, εάν οι εκλογές στις 4 Πολιτείες, έγιναν σύμφωνα με το γράμμα του νόμου και του Συντάγματος.

Τι θα σημαίνει μία θετική, για τον Τραμπ, απόφαση; Ότι τα νομοθετικά σώματα των τεσσάρων Πολιτειών, θα κρίνουν, εάν θα στείλουν εκείνα εκλογικούς αντιπροσώπους στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων ή θα λάβουν κάποια άλλη απόφαση, όπως την επανάληψη των εκλογών. Η θεωρία και τα μαθηματικά μας λένε, ότι στις 4 αυτές Πολιτείες, τα νομοθετικά σώματα ελέγχονται από Ρεπουμπλικανούς, οπότε η απόφασή τους θα είναι υπέρ του Τραμπ. Όλα αυτά, όμως, στη θεωρία. Οι τοπικοί βουλευτές, δεν είναι, όπως εμείς τους φανταζόμαστε στην Ελλάδα, με βάση τα δικά μας κοινοβουλευτικά πρότυπα. Είναι συνηθισμένοι άνθρωποι, που ασχολούνται με τα κοινά ως χόμπυ και αμείβονται με ψίχουλα από το Κράτος γι’ αυτή τους την συμμετοχή. Έχουν την Πολιτική παιδεία και το κύρος, που έχει στην Ελλάδα ένας Δημοτικός Σύμβουλος. Δε γνωρίζουν σε βάθος, ούτε τα δικαιώματά τους, ούτε τις υποχρεώσεις τους, ούτε καν γνωρίζουν επαρκώς την νομοθεσία και τις διατάξεις του Συντάγματος της Πολιτείας τους. Είναι απλοί, καθημερινοί άνθρωποι, που θα κληθούν να λάβουν αποφάσεις, ουσιαστικά για το μέλλον των ΗΠΑ και του πλανήτη. Η πίεση που θα ασκηθεί πάνω τους, θα είναι φοβερή και δεν είμαστε βέβαιοι ότι κάποιοι θα αντέξουν τις πιέσεις των Δημοκρατικών ή θα πουν όχι στις στοίβες δολαρίων, που ενδεχομένως να πέσουν στα πόδια τους!

Το πιο σημαντικό βήμα, όμως, είναι ότι επιτέλους(!) η Προεδρία αποφάσισε να κινηθεί με πολιτικό και θεσμικό τρόπο, εμπλέκοντας μεγάλη μάζα του εκλογικού σώματος από 18 Πολιτείες και την συμμετοχή των 106, μέχρι τώρα, Ομοσπονδιακών βουλευτών. Ήταν απολύτως απαραίτητη αυτή η κίνηση, διότι ακόμα και αν ήθελαν οι δικαστές του Συνταγματικού δικαστηρίου να αποφανθούν υπέρ του Τραμπ, δε θα μπορούσαν να το κάνουν χωρίς την απαραίτητη πολιτική και θεσμική στήριξη που παρέχει ο λαός και τα νομοθετικά μέλη.

Οι δικαστές, έχουν τώρα τις απαραίτητες πλάτες και το μόνο που απομένει είναι να δούμε, εάν θα έχουν το ψυχικό σθένος να προχωρήσουν και να λύσουν το γόρδιο δεσμό, που τους παρέδωσε στα χέρια ένα πραγματικά διαβρωμένο και αποθεσμημένο, πολιτικό σύστημα.

theflagreport.com και https://www.triklopodia.gr/%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%cf%84-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%bc%cf%80-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.