Να πως ομορφαίνουν τον κόσμο οι Λουθηρανοπροτεστάντες Γερμανοί απόγονοι του καρλομάγνιου παπισμού. με γεια τους, αλλά εμεις θα τους ευχηθούμε ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Η πολύ αλλιώτικη φάτνη… Ο Ιωσήφ και η Μαρία στη φυλακή

Είναι μια ασυνήθιστη εικόνα για μια σκηνή γέννησης. Η Μαρία και ο Ιωσήφ δεν βρίσκονται στον στάβλο στη Βηθλεέμ, αλλά στην αίθουσα επισκεπτών μιας φυλακής.

Ο φυλακισμένος Ιωσήφ είναι χαρούμενος με την επίσκεψη της αρραβωνιαστικιάς του Μαρίας με μίνι και με το μωρό αγκαλιά.(Σ.γ.:τώρα τι σημαίνει το μωρό  για τον καλλιτέχνη ψάξε να το βρεις)  Αντί για τους βοσκούς, δύο αστυνομικοί και ένας δικηγόρος με χαρτοφύλακα και γυαλιά ηλίου είναι μάρτυρες για το τι πραγματικά συνέβη.

Η «φάτνη της φυλακής»  από τον γλύπτη Ρούντι Μπάνβαρντ, εκτίθεται από την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου στις φυλακές της Καρλσρούης.

Ο  καλλιτέχνης θέλει με χιούμορ να μας κάνει να σκεφθούμε και τοποθετεί τη φάτνη στο κουφάρι μιας παλιάς τηλεόρασης.

Από πάνω αστράφτει το άστρο της Βηθλεέμ. Οι άγγελοι αντί για λευκά ενδύματα, άρπες και βιολιά, εμφανίζονται στη στέγη της φάτνης ως ροκ μουσικοί με καπέλο, γυαλιά ηλίου και ηλεκτρικές κιθάρες. Τους μουσικούς έχει εμπνευσθεί από το αμερικανικό ροκ συγκρότημα ZZTop. Σ.γ.:Το δόξα εν υψίστοις Θεό και επί γης ΕΙΡΗΝΗ δεν υπάρχει για την παραπαίουσα ανθρωπότητα που ετοιμάζεται για την εκατόμβη του Τρίτου Παγκοσμίου).

Η ασυνήθιστη αυτή φάτνη στόχο έχει να μας κάνει να σκεφθούμε πάνω στη δική μας κατάσταση (σ.γ.:πλανητική παρακμή και ηθική κατάρρευση) και στη σχέση μας με τους άλλους, δηλώνει ο καλλιτέχνης στο Ευαγγελικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σύμφωνα με τον Ευαγγελιστή Λουκά, οι βοσκοί είναι οι πρώτοι που έρχονται στη χριστουγεννιάτικη φάτνη, παρόλο που ήταν κοινωνικά απαξιωμένοι εκείνη την εποχή και θεωρούνταν περιθωριακοί.

Μια χιλιοειπωμένη ιστορία … αλλιώς. (ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ)

Και σήμερα όμως υπάρχουν άνθρωποι στο περιθώριο. Άνθρωποι που εκτίουν την ποινή τους στη φυλακή. «Μεταφέρω μια ιστορία που έχει ειπωθεί εκατομμύρια φορές», λέει ο καλλιτέχνης, ο οποίος ζει στο Μπερχτεσγκάτεν και έμαθε στο Ομπεραμεργκάου να φτιάχνει φάτνες.

Η ιστορία του Ιησού πριν από 2.000 χρόνια «δεν είναι μια ρομαντική οικογενειακή ιστορία αλλά μια σκληρή πραγματικότητα», λέει. Με τα έργα του θέλει να αφήσει ένα αποτύπωμα, ένα ερέθισμα για σκέψη.

Η πολύ αλλιώτικη φάτνη (ΑΠΟΜΙΜΗΣΗ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΜΙΑΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ)

Έτσι, ο Γερμανός ξυλογλύπτης λαξεύει τις φιγούρες του παραδοσιακά σε ξύλο φλαμουριάς και τις περνάει μετά με γυαλιστερό χρώμα. Διηγείται τη χριστουγεννιάτικη ιστορία σε διαφορετικό μέρος κάθε χρόνο: σε ένα βενζινάδικο, σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό, σε ένα εργοτάξιο και φέτος σε μια φυλακή.

Έργα του βρίσκονται σε διάφορα μουσεία, όπως το Bαυαρικό Εθνικό Μουσείο στο Μόναχο. Το 2018 ο καλλιτέχνης έλαβε το βραβείο Heinrich Tenhumberg.

Η φάτνη στο μαύρο κουτί της τηλεόρασης είναι μια “λαμπρή ιδέα”, δηλώνει ο Μίχαελ Ντρέσερ, καθολικός ιερέας στις φυλακές της Καρλσρούης.

Η τηλεόραση παίζει για τους κρατουμένους εξαιρετικά σημαντικό ρόλο και είναι επίσης ένα «παράθυρο στον έξω κόσμο». Από τότε που οι συσκευές επετράπησαν στα κέντρα κράτησης στη δεκαετία του 1990, οι καθημερινές συγκρούσεις μειώθηκαν σημαντικά. Σ.γ.: Αντί να αναμορφώνουν ιερείς, ψυχολογοι και ψυχαναλυτές, τους εγκληματίες τους αφιονίζουν με την τηλεόραση όπως παγκοσμίως συμβαίνει με τους λαούς για να μην εξεγείρονται!

ΖΗΤΩ ΣΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ! ΝΑΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΣΩΣΤΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΛΛΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Τα Χριστούγεννα είναι μια δύσκολη γιορτή για τους κρατουμένους που λαχταρούν την οικογένειά τους και ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον.

πηγή: DW και https://kanaliena.gr/i-poly-alliotiki-fatni-o-iosif-kai-i-maria-sti-fylaki/

φωτογραφία …  DW 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.