Με τη μορφή αεροζόλ γίνεται μεταφορά αντισωμάτων με αεροζόλ μεταξύ ανοσολογικών και μη ξενιστών.

Αρχείο εν περιλήψει

Παρά την προφανή γνώση ότι τα μολυσματικά σωματίδια μπορούν να μοιραστούν μέσω της αναπνοής, το κατά πόσον άλλα συστατικά των ρινικών/στοματικών υγρών μπορούν να περάσουν μεταξύ των ξενιστών, παραδόξως δεν έχει ποτέ υποτεθεί, πόσο μάλλον διερευνηθεί. Οι συνθήκες της παρούσας πανδημίας διευκόλυναν μια μοναδική ευκαιρία να εξεταστεί πλήρως αυτή η προκλητική ιδέα. Τα δεδομένα που δείχνουμε παρέχουν στοιχεία για έναν νέο μηχανισμό με τον οποίο μπορεί να εκδηλωθεί η ανοσία της αγέλης, η μεταφορά αντισωμάτων με αεροζόλ μεταξύ ανοσολογικών και μη ξενιστών.

Δήλωση Ανταγωνιστικών Συμφερόντων

Οι συγγραφείς δεν έχουν δηλώσει ανταγωνιστικό ενδιαφέρον.

Δήλωση Χρηματοδότησης

Αυτή η μελέτη δεν έλαβε καμία χρηματοδότηση

Δηλώσεις συγγραφέων

Επιβεβαιώνω ότι έχουν τηρηθεί όλες οι σχετικές κατευθυντήριες γραμμές δεοντολογίας και ότι έχουν ληφθεί τυχόν απαραίτητες εγκρίσεις IRB ή/και επιτροπής δεοντολογίας.

Ναί

Τα στοιχεία του IRB/οργανισμού εποπτείας που παρείχε έγκριση ή εξαίρεση για την έρευνα που περιγράφεται δίνονται παρακάτω:

Η απόκτηση κλινικών δειγμάτων πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την έγκριση από το Συμβούλιο Θεσμικής Αναθεώρησης στην Ιατρική πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου του Κολοράντο Anschutz, πρωτόκολλο #20-1279.

Επιβεβαιώνω ότι έχει ληφθεί όλη η απαραίτητη συναίνεση ασθενούς/συμμετέχοντος και έχουν αρχειοθετηθεί τα κατάλληλα έντυπα ιδρύματος και ότι τυχόν αναγνωριστικά ασθενών/συμμετεχόντων/δειγμάτων που περιλαμβάνονται δεν ήταν γνωστά σε κανέναν (π.χ. προσωπικό του νοσοκομείου, ασθενείς ή οι ίδιοι οι συμμετέχοντες) εκτός της έρευνας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναγνώριση ατόμων.

Ναί

Κατανοώ ότι όλες οι κλινικές δοκιμές και οποιεσδήποτε άλλες προοπτικές παρεμβατικές μελέτες πρέπει να καταχωρούνται σε μητρώο εγκεκριμένο από το ICMJE, όπως το ClinicalTrials.gov. Επιβεβαιώνω ότι οποιαδήποτε τέτοια μελέτη που αναφέρεται στο χειρόγραφο έχει καταχωρηθεί και παρέχεται το αναγνωριστικό εγγραφής της δοκιμής (σημείωση: εάν δημοσιεύετε μια προοπτική μελέτη που καταχωρήθηκε αναδρομικά, δώστε μια δήλωση στο πεδίο ID δοκιμής που εξηγεί γιατί η μελέτη δεν καταχωρίστηκε εκ των προτέρων) .

Ναί

Ακολούθησα όλες τις κατάλληλες κατευθυντήριες γραμμές για την αναφορά έρευνας και ανέβασα τη σχετική λίστα ελέγχου αναφοράς του δικτύου EQUATOR και άλλο σχετικό υλικό ως συμπληρωματικά αρχεία, εάν υπάρχουν.

Ναί

Υποσημειώσεις

  • Έγκριση συγγραφέα: Όλοι οι συγγραφείς έχουν δει και εγκρίνει το χειρόγραφο.

  • Ανταγωνιστικά συμφέροντα: Οι συγγραφείς δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν ανταγωνιστικά συμφέροντα.

  • Δηλώσεις: Οι συντάκτες δεν έχουν να δηλώσουν σύγκρουση συμφερόντων.

Χαρτί στη συλλογή προεκτυπώσεις COVID-19 SARS-CoV-2 από το medRxiv και το bioRxiv

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.