Ύποπτο, προπαγανδιστικό και … “προφητικό”(;;;) το άρθρο του Ροτσαϊλντικού REUTERS για Ελλάδα, Μητσοτάκη και πολιτική κατάσταση…
Άρθρο κόλαφος του Hugo Dixon στο Reuters: Ήρθε η ώρα να ανησυχήσουμε ξανά για την Ελλάδα
Και τι δεν περιέχει για τα παρόντα και τα μελλούμενα το άρθρο “κόλαφος” του REUTERS,που ανήκει στους ΡΟΤΣΙΛΝΤ…έτσι, για να γνωρίζουμε και μερικά πράγματα για τα διεθνή ΜΜΕ,που ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΓΟΡΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΧΑΖΑΡΟΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ…
Κατ’ αρχήν από την αρχή, έως το τέλος, το άρθρο αυτό είναι καθαρά προπαγανδιστικό και ύποπτο για τον τρόπο που χειρίζεται όχι μόνον τις αυταπόδεικτες κακουργηματικές πράξεις των υποκλοπών της Μητσοτακικής εγκληματικής συμμορίας, αλλά και για τον τρόπο που χειρίζεται και παρουσιάζει όλη την πολιτική σκηνή και τα όσα θα ακολουθήσουν με τις εναλλακτικές …κομματικές αλλαξοκωλιές…
Δίνει εναλλακτικά σενάρια διακυβέρνησης, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην λύση της αλλαγής προέδρου στην ΝΕΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ και την συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΝΕΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ, ή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, ενώ αφήνει να διαφανεί και μια πιθανή συνεργασία με την … ακροδεξιά… δηλαδή τον διαφημιστή των επιστολών Του Χριστού… τον Βελόπουλο, που ψήφισε το πρώτο μνημόνιο…
Ε ρε γλέντια…
Για φανταστείτε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ του ανδρουλάτσι, ΚΚΕ και Βελόπουλο…
Θα ζήσουμε να το δούμε κι αυτό…
Κάτι από αναβίωση του ΑΜΑΡΤΩΛΟΥ 1989!!!
ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ REUTERS, του Ρότσιλντ, όπου και να ρίξει ο αφελής λαός την ψήφο του…
Η ΝΟΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ.1. Είναι προκλητικός και αστείος ο τρόπος που στο ίδιο άρθρο ο συντάκτης, επαινεί τον Μητσοτάκη για την διαχείριση της ΨΕΥΤΟΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, και για την φιλοΟυκρανική του σχέση, ενώ παράλληλα τον κατηγορεί για την κάλυψη στους μεγαλοφοροφυγάδες…
ΕΝΑΣ ΑΧΤΑΡΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ, ΥΠΟΥΛΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΙ … ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ…
ΟΤΙ ΠΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ…
Υ.Γ.2. Ένας λαός που δίνει την εξουσία σε διεφθαρμένους, είναι το ίδιο διεφθαρμένος μ’ αυτούς…
Έχουν περάσει μόνο λίγα χρόνια από τότε που τελείωσε η ταινία τρόμου Grexit.
Όμως, δυστυχώς, οι πιστωτές, οι επενδυτές και οι σύμμαχοι της Ελλάδας πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν ξανά για τη χώρα.
Ένα σκάνδαλο υποκλοπών απειλεί την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και παρατεταμένη πολιτική αστάθεια.
Δεν πρόκειται για επανάληψη της κρίσης που απείλησε να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ.
Ωστόσο, το υψηλό έλλειμμα και το υψηλό χρέος του κράτους –που είναι το 189% του ΑΕΠ– αποτελούν αιτία ανησυχίας σε μια περίοδο ραγδαίας αύξησης των τιμών της ενέργειας και αύξησης των επιτοκίων.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο ηγέτης του Πασόκ, ενός από τα κόμματα της ελληνικής αντιπολίτευσης, κατηγόρησε την υπηρεσία πληροφοριών της χώρας ότι του παρακολουθούσε το τηλέφωνό του.
Υπήρξε επίσης μια ανεπιτυχής προσπάθεια από άγνωστη(!) πηγή να μολύνει το τηλέφωνό του με spyware, που ονομάζεται Predator.
Ο Μητσοτάκης, αρχηγός του κεντροδεξιού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, είπε ότι αγνοούσε τις τηλεφωνικές υποκλοπές και δεν θα το ενέκρινε αν ήξερε, διαβάστε περισσότερα.
Απέλυσε τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών.
Παραιτήθηκε και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, στον οποίο ανέφερε η υπηρεσία πληροφοριών και που είναι ανιψιός του Μητσοτάκη.
Η κυβέρνηση αρνείται ότι αγοράζει ή χρησιμοποιεί το Predator.
Ωστόσο, το ελληνικό κοινοβούλιο συνήλθε εκ νέου για να συζητήσει το θέμα σήμερα.
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ
Αν και ο Μητσοτάκης έχει σταθερή πλειοψηφία, πρέπει να προκηρύξει εκλογές το αργότερο μέχρι τον Αύγουστο του 2023.
Αυτό θα διεξαχθεί με αναλογική, με αποτέλεσμα κανένα κόμμα να μην έχει τη συνολική πλειοψηφία.
Στη συνέχεια, θα γίνουν δεύτερες εκλογές, βάσει νέου νόμου, που θα δώσει στο ηγετικό κόμμα μεγάλο αριθμό μπόνους βουλευτών. (Σ.γ.:Όπως θέλουν τα κανονίζουν και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανένα τα καθάρματα του κΥνοβουλίου)
Οι δημοσκοπήσεις έδειχναν προηγουμένως ότι ο Μητσοτάκης θα κέρδιζε την πλειοψηφία σε αυτές τις δεύτερες εκλογές – ή θα πλησίαζε να το κάνει.
Όμως, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με τις κακοήθειες, αυτό δεν φαίνεται πλέον πιθανό.
Επιπλέον, θα του είναι δύσκολο να σχηματίσει συνασπισμό, καθώς ο προφανής συνεργάτης του ήταν το Πασόκ, το κεντροαριστερό κόμμα του οποίου το τηλέφωνο του αρχηγού υποκλοπόταν.
Θα είναι εξαιρετικά απρόθυμο να γίνει συμφωνία με τον Μητσοτάκη.
Ωστόσο, θα είναι επίσης δύσκολο για το μεγαλύτερο κόμμα της ελληνικής αντιπολίτευσης, τον αριστερό Σύριζα, να σχηματίσει συνασπισμό. Αν και θα προσπαθούσε να κλείσει μια συμφωνία με το Πασόκ, οι δύο ομάδες πιθανότατα δεν θα είχαν την πλειοψηφία.
Μπορεί να καταφέρουν να το αποκτήσουν μόνο μέσω ενός φανταστικού συνασπισμού που περιλαμβάνει τους κομμουνιστές και την ακροδεξιά.
Υπάρχουν και άλλες δυνατότητες. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να αντικαταστήσει τον Μητσοτάκη με έναν ηγέτη πιο ελκυστικό στο Πασόκ.
Ένα άλλο είναι ότι τα ελληνικά κόμματα μπορεί να σχηματίσουν έναν μεγάλο συνασπισμό, με επικεφαλής έναν τεχνοκράτη.
Όμως κανένα από τα σενάρια δεν φαίνεται τρομερά σταθερό.
Εν τω μεταξύ, πολλά ερωτήματα σχετικά με το σκάνδαλο των κορωνοϊών παραμένουν αναπάντητα. Εάν υπάρξουν περαιτέρω επιζήμιες αποκαλύψεις, ο Μητσοτάκης μπορεί να δυσκολευτεί να μείνει μέχρι τις εκλογές.
ΥΨΗΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ
Οι επενδυτές και οι σύμμαχοι της Ελλάδας ήταν γενικά ενθουσιασμένοι με την πρωθυπουργία του Μητσοτάκη.Σ.γ.: Ποιούσε πάντοτε το ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥΣ
Η προσέγγισή του υπέρ των επιχειρήσεων και η υπόσχεσή του να εκσυγχρονίσει τη χώρα προσέλκυσαν κεφάλαια.
Η υπόσχεσή του να ασκήσει μια υγιή δημοσιονομική πολιτική καθησύχασε την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία κατέχει τη μερίδα του λέοντος στο τεράστιο χρέος της χώρας.
Διαχειρίστηκε καλά την πανδημία, προώθησε την ψηφιοποίηση της κυβέρνησης και έλαβε μέτρα για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές της οικονομίας.
Και η σταθερή γραμμή του κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία απέσπασε επαίνους όχι μόνο σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αλλά και στην Ουάσιγκτον. Εκφώνησε μάλιστα ομιλία σε κοινή σύνοδο του Κογκρέσου των ΗΠΑ.
Υπάρχουν όμως και ανησυχίες.
Ο Μητσοτάκης δεν φαινόταν να ενδιαφέρεται τρομερά για την καταπολέμηση της διαφθοράς.
Ουσιαστικά σκούπισε την πλάκα για πολλούς χρηματοδότες που κατηγορούνταν για εγκληματική παραβίαση εμπιστοσύνης και έδωσε κάτι που ισοδυναμούσε με αμνηστία σε μεγάλους φοροφυγάδες.
Επίσης συγκέντρωσε την εξουσία, αλλάζοντας το νόμο έτσι ώστε η υπηρεσία πληροφοριών να αναφέρεται στο γραφείο του.
Ταυτόχρονα, η δημοσιονομική πολιτική ήταν πιο χαλαρή από ό,τι θα περίμενε κανείς για μια χώρα που είχε πρόσφατα βιώσει μια επιθανάτια εμπειρία. Σ.γ.: Με πλήρες χάσιμο της εθνικής της κυριαρχίας και αυτονομίας.
Η κυβέρνηση μοίρασε πολλά χρήματα για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Έχει επίσης ξοδέψει μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ από οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ για να προστατεύσει τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις από την ενεργειακή κρίση, σύμφωνα με τον Bruegel, το think tank με έδρα τις Βρυξέλλες.
Η κυβέρνηση πρόκειται να παρουσιάσει πρωτογενές έλλειμμα (πριν τις πληρωμές τόκων) περίπου 3,5% του ΑΕΠ φέτος, σύμφωνα με τη Μιράντα Ξαφά, Ελληνίδα οικονομολόγο.
ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ
Μια νέα κυβέρνηση φαίνεται πιθανό να είναι λιγότερο φιλική προς τις επιχειρήσεις από την τρέχουσα.
Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος ο Μητσοτάκης να λάβει λαϊκιστικά μέτρα –ειδικά ξοδεύοντας περισσότερα χρήματα για να περιορίσει τους λογαριασμούς ενέργειας– σε μια προσπάθεια να κολλήσει στην εξουσία.
Καθώς η μία εκλογή θα διαδέχεται την άλλη, άλλα κόμματα θα έχουν το κίνητρο να υποσχεθούν περισσότερες δημόσιες δαπάνες. Σ.γ.: Τις οποίες δεν θα τις κρατήσουν όπως γίνεται πάντα.
Πηγη: reuters.com
Πρόσφατα Σχόλια