Η Δίκη της Πατρίτσια Χερστ δυο χρόνια μετά την αναρχική δράση της το 1974

H κάμερα ασφαλείας του υποκαταστήματος Sunset District της Hibernia Η τράπεζα στο Σαν Φρανσίσκο έδειξε την Patricia Hearst να κρατά ένα όπλο καθώς μέλη του Συμβιονέζικου Απελευθερωτικού Στρατού πραγματοποίησαν το μεσημέρι ληστεία. Ήταν η πλούσια κληρονόμος, που απήχθη δύο μήνες νωρίτερα, ενεργώντας σε φόβος της ζωής της; Της έκαναν πλύση εγκεφάλου; Ή το έκανε συμμετέχουν στο ληστεία ως πιστός στρατιώτης στην «επανάσταση»; Αυτό ήταν το τεύχος α Το δικαστήριο της Καλιφόρνια έπρεπε να αποφασίσει στη δίκη της 1976 της Patty Hearst.

Στο το απόγευμα της 4ης Φεβρουαρίου 1974, τρία ένοπλα μέλη μιας ομάδας τηλεφωνούν ο ίδιος ο Συμβιωνικός Απελευθερωτικός Στρατός (SLA) εισέβαλε στο Μπέρκλεϋ, Διαμέρισμα στην Καλιφόρνια που μοιράζεται η Patty Hearst και ο αρραβωνιαστικός της, Steven Αγριόχορτο. Hearst, η κόρη του Randolph Hearst (διευθύνων συντάκτης του ο Εξεταστής του Σαν Φρανσίσκο ) και η εγγονή του θρυλικού William Randolph Hearst, ούρλιαξε όταν οι άνδρες επιτέθηκαν στον Weed με ένα μπουκάλι κρασί. Η SLA Τα μέλη μετέφεραν τη Χερστ, ντυμένη με νυχτικό, έξω από το διαμέρισμά της και την ανάγκασε να μπει στο πορτμπαγκάζ ενός λευκού αυτοκινήτου. Οι απαγωγείς του Χερστ έριξε μια σφαίρα καθώς απομακρύνονταν με ταχύτητα, ακολουθούμενη από μια δεύτερη όχημα.

Η SLA κυκλοφόρησε ένα ανακοινωθέν στο οποίο αποκάλεσε την απαγωγή «εξυπηρέτηση του ένταλμα σύλληψης για την Patricia Campbell Hearst.” Το ανακοινωθέν προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια διάσωσης του Χερστ θα είχε ως αποτέλεσμα τον κρατούμενο που «εκτελείται». Η δήλωση τελείωνε με τα κεφαλαία γράμματα: «ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΕΝΤΟΜΟ ΠΟΥ ΘΗΡΑΜΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ».

Οκτώ μέρες αργότερα, η SLA έστειλε μια ηχητική κασέτα σε έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, τον KPFA, κασέτα ηχογράφηση από το “General Field Marshall Cinque” απαιτώντας από τον Randolph Η Hearst χρηματοδοτεί ένα δώρο τροφίμων πολλών εκατομμυρίων δολαρίων “ως καλή πίστη χειρονομία.” Ο “Cinque” ήταν στην πραγματικότητα ο Donald DeFreeze, ο οποίος–ακολουθούσε η απόδρασή του από μια φυλακή της Καλιφόρνια τον Μάρτιο του 1973–οργάνωσε α ομάδα ακτιβιστών της περιοχής του Μπέρκλεϋ που ήλπιζαν να υποκινήσουν μια επανάσταση.  Η SLA έθεσε ως στόχους το κλείσιμο των φυλακών, τελειώνοντας τη μονογαμία, και την εξάλειψη «όλων των άλλων θεσμών που έχουν κάνει και διατήρησε τον καπιταλισμό.» Η κασέτα περιλάμβανε τη φοβισμένη φωνή της Πάτι Hearst. Ακούγεται να λέει στους γονείς της: «Μαμά, μπαμπά, είμαι εντάξει. Είμαι με μια μονάδα μάχης με αυτόματα όπλα. Και Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι απλά ένα μάτσο καρύδια…Θέλω να φύγω από εδώ αλλά ο μόνος τρόπος που θα το κάνω είναι αν το κάνουμε με τον δικό τους τρόπο. Και Ελπίζω μόνο ότι θα κάνεις αυτό που σου λένε, μπαμπά, και θα το κάνεις γρήγορα…» Το δέμα που έλαβε και ο ραδιοφωνικός σταθμός περιελάμβανε μια φωτογραφία που δείχνει τον Hearst, να κραδαίνει μια καραμπίνα και να φοράει έναν μπερέ, μπροστά από το σύμβολο της κόμπρας με επτά κεφάλια της SLA.

Σε απαντώντας στις απαιτήσεις του SLA, ο Randolph Hearst δημιούργησε το People in Need πρόγραμμα και δώρισε περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια. Το πρόγραμμα δώρων φαγητού ήταν γεμάτο προβλήματα. Σε ορισμένες τοποθεσίες διανομής, οι ταραχές και η απάτη εμπόδισαν τις προσπάθειες, Στις 22 Φεβρουαρίου στο α τοποθεσία διανομής στο Δυτικό Όκλαντ, ταραχές οδήγησαν σε δεκάδες τραυματίες και συλλήψεις. Σε μια ηχητική κασέτα του Μαρτίου που κυκλοφόρησε από την SLA, η Patty επέκρινε τις προσπάθειες διανομής φαγητού του πατέρα της: «Μέχρι στιγμής ακούγεται όπως εσείς και οι σύμβουλοί σας καταφέρατε να το μετατρέψετε σε πραγματική καταστροφή».

Το κοινό άκουσε την πιο συγκλονιστική ηχητική κασέτα από το SLA τον Απρίλιο, πενήντα εννέα μέρες μετά την απαγωγή της Patty. Στην κασέτα, ο Χερστ λέει: «Έχω δόθηκε η επιλογή να αφεθεί ελεύθερος…ή να ενωθεί με τις δυνάμεις του Συμβιωνικός Απελευθερωτικός Στρατός και αγωνίζομαι για την ελευθερία μου και την ελευθερία μου όλων των καταπιεσμένων ανθρώπων. Έχω επιλέξει να μείνω και να παλέψω».  Η Χερστ ανακοίνωσε περαιτέρω ότι είχε αποδεχτεί το όνομα «Τάνια», μετά ένας «σύντροφος που πολέμησε δίπλα στον Τσε στη Βολιβία».

ο Η ληστεία της τράπεζας Hibernia σημειώθηκε λίγο αργότερα, στις 15 Απριλίου.  Η ληστεία, η οποία κέρδισε το SLA $10.692, είχε ως αποτέλεσμα δύο περαστικούς πυροβολούμενος, ένας θανάσιμα. Κασέτες από κάμερες ασφαλείας της ληστείας ήταν παίζεται στην τηλεόραση και αναλύεται προσεκτικά από τις αρχές.  Από τις κασέτες εξήχθησαν διαφορετικά συμπεράσματα για το αν ο Χερστ φαινόταν να είναι ένας απολύτως πρόθυμος συμμετέχων. Αυτή φαίνεται ανακοινώνοντας, «Είμαι η Τάνια» και παραγγέλνοντας πελάτες στο πάτωμα. “Εμείς δεν κοροϊδεύουν», προειδοποίησε. Σε μια ηχητική κασέτα που απελευθερώθηκε από την SLA μετά τη ληστεία στη Χιμπέρνια, ο Χερστ λέει: «Χαιρετίσματα για τους ανθρώπους, αυτή είναι η Τάνια. Οι ενέργειές μας της 15ης Απριλίου ανάγκασαν την Εταιρικό κράτος για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της επανάστασης. Όσο για το είναι με πλύση εγκεφάλου, η ιδέα είναι γελοία πέρα ​​από την πεποίθηση. Είμαι στρατιώτης στον Λαϊκό Στρατό».

Ενα μήνα αργότερα, ο Χερστ βρίσκεται σε έναν άλλο τόπο εγκλήματος, αυτή τη φορά στο Mel’s Sporting Κατάστημα ειδών στο Englewood, Καλιφόρνια. Οι υπάλληλοι του καταστήματος εντόπισαν SLA μέλος William Harris, μαζί με τη σύζυγό του Emily, προσπαθούν να κλοπή καταστήματος μια θήκη με πυρομαχικά και ακολούθησε συμπλοκή. Από ένα βαν σταθμευμένο απέναντι από το Mel’s, έπεσαν πυροβολισμοί προς την κατεύθυνση του καταστήματος. Ο δράστης αναγνωρίστηκε ως η Patty Hearst.

ο Το «Gotterdaemmerung» ήρθε την επόμενη μέρα. Εκατό Λος Άντζελες Αστυνομικοί επιτέθηκαν σε σπίτι στην 1466 54th Street, a μέρος που προσδιορίζεται ως κρησφύγετο της SLA. Το συμβάν καταγράφηκε στις ζωντανή τηλεόραση. Η αστυνομία διέταξε τους ενοίκους του σπιτιού να «Έλα έξω. Ψηλά τα χέρια.” Κανείς δεν απάντησε στην κλήση — εκτός από τον αυτόματη πυρκαγιά. Τα βαριά οπλισμένα μέλη του SLA τα κατάφεραν καθηλώνοντας την αστυνομία για λίγο. Στο τέλος όμως δακρυγόνα χειροβομβίδες άνοιξαν φωτιά που κατέκαψε το σπίτι. Έξι SLA μέλη — η πλειοψηφία των μελών της ομάδας, αλλά δεν περιλαμβάνεται η Emily και ο John Harris ή η Patty Hearst–πέθαναν στην επίθεση. Hearst απάντησε επικρίνοντας «τα φασιστικά χοιρομέσα» ότι «ζωγραφίζουν α τυπικά παραμορφωμένη εικόνα» των «όμορφων αδελφών και αδελφών της» σκοτώθηκε στην επίθεση. Είπε ότι «από τις στάχτες» του φωτιά «ξαναγεννήθηκε» — και ήξερε τι έπρεπε να κάνει στη συνέχεια.

Η σύλληψη της Patty Hearst ήρθε πάνω από ένα χρόνο αργότερα, αφού οι αρχές ακολούθησαν την ίχνη του μέλους του SLA Kathleen Soliah (που δεν είχε πολύ καιρό πριν οργάνωσε μια εκδήλωση μνήμης για την πυρομαχία σε ένα πάρκο του Μπέρκλεϊ) ήταν οδήγησε στην Emily και τον William Harris και τον Hearst. Ο Χερστ συνελήφθη επί 18 Σεπτεμβρίου 1975 στο διαμέρισμά της στην εξωτερική περιοχή της Αποστολής Σαν Φρανσίσκο. εξέφρασε η μητέρα της Πάτι Χερστ, Κάθριν σιγουριά ότι η κόρη της δεν θα αντιμετωπίσει φυλάκιση: «Δεν το κάνω Πιστεύω ότι τα νομικά προβλήματα της Patty είναι τόσο σοβαρά. Άλλωστε αυτή είναι κυρίως θύμα απαγωγής. Δεν έφυγε ποτέ και δεν έκανε τίποτα τη δική της ελεύθερη βούληση».

Η δοκιμασία

Η δοκιμασία της Patricia Hearst ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου 1976 (δύο χρόνια από σήμερα μετά την απαγωγή) στην αίθουσα του δικαστηρίου των Η.Π.Α Επαρχιακός δικαστής Oliver J. Carter. Το θύμα της απαγωγής, που είχε ξοδέψει πενήντα εννέα μέρες με δεμένα μάτια και ζώντας σε μια ντουλάπα όπου βρισκόταν υποβλήθηκε σε λεκτική και σεξουαλική κακοποίηση, κατηγορήθηκε για ένοπλη ληστεία την Hibernia Bank. Τις ημέρες μετά τη σύλληψή της τρεις μήνες νωρίτερα, η Hearst είχε διατηρήσει την πίστη της στο SLA. Από το την ώρα της δίκης, ωστόσο, είχε αλλάξει μελωδία. ισχυρίστηκε εκείνη είχε υποστεί πλύση εγκεφάλου και φοβόταν ότι είχε προσπαθήσει να επιστρέψει κοντά της γονείς, θα είχε σκοτωθεί. Carolyn Anspacher, η οποία κάλυψε τη δίκη για το Σαν Ο Francisco Chronicle , πρόσφερε αυτήν την αξιολόγηση της Patty Hearst:

«Η μεταμόρφωση πίσω στην Πατρίτσια, αν όντως υπήρχε ένα, πήρε χρόνο και διμοιρίες δικηγόρων, όπως συγκεντρώθηκαν απελπισμένοι από τους ξέφρενους Καρδιές…   [Τ]η νεαρή γυναίκα συνήθως αναφέρεται ως «ο κατηγορούμενος» που θα είναι έφερε στο δικαστήριο για να δικαστεί είναι ένα φαινομενικό αντίγραφο της αρχικής Patricia Hearst, η με απαλή φωνή η Πάτι που είχε αποσυρθεί από το γνώριμο περιβάλλον της από τέτοια βία. . . . Τα μαλλιά της, βαμμένα σε μπρούτζινο κόκκινο όταν συνελήφθη, έχουν ήταν τονώθηκε σε ένα απαλό κάστανο και κτυπήθηκε απαλά γύρω από το πρόσωπό της.   Το στενό και αποκαλυπτικό πουλόβερ και το τζιν της έχουν αντικατασταθεί από καλόγουστα παντελόνια και σακάκια.   Δεν σηκώνει πια μαυροφορεμένους καρπούς χαιρετίζω δύναμη και τα μάτια της είναι, ως επί το πλείστον, καταβεβλημένα, σαν να ήταν μοιράζεται ένα μυστικό με τον εαυτό της».

ο Η υπεράσπιση του Χερστ ήταν επικεφαλής του F. Lee Bailey και του συνεργάτη του Albert Τζόνσον. Ο Μπέιλι επέλεξε να υιοθετήσει τη στρατηγική της προσπάθειας να αποδείξει ότι ο Χερστ είχε υποστεί «πλύση εγκεφάλου» και υπέφερε από αυτό που έχει ονομάστηκε ποικιλοτρόπως «Σύνδρομο της Στοκχόλμης» ή «Επιζών Αιχμαλώτων Αιχμαλώτων». σύνδρομο.” (Αν και κάπως ασυνεπώς, πρότεινε ο Μπέιλι σε διάφορες στιγμές της δίκης που η πελάτισσά του έκανε μόνο ό,τι έπρεπε κάντε για να μείνετε ζωντανοί.) Οι πάσχοντες από σύνδρομο Στοκχόλμης είναι αιχμάλωτοι που, μετά από μια περίοδο απόλυτης εξάρτησης από τους απαγωγείς, γίνονται συμπαθώντας την υπόθεση των απαγωγέων τους. Σύμφωνα με τη θεωρία του Bailey, Ο Χερστ δεν ήταν ποτέ ελεύθερος πράκτορας ή εθελοντικό μέλος της SLA, μέχρι και συμπεριλαμβανομένου του χρόνου της σύλληψής της.

ο αμυντική στρατηγική της διεκδίκησης της πλύσης εγκεφάλου και της πίεσης, επεσήμαναν οι επικριτές έξω, είχε πολλά προβλήματα. Πρώτον, οι ενέργειες και οι δηλώσεις του Η Χερστ μετά τη ληστεία της Χιμπέρνια υπέδειξε έντονα ότι ήταν ενεργώντας ελεύθερα και δεν ήταν απαραίτητο στην υπόθεση, σημείωσαν οι κριτικοί, να αποδείξει ότι ο Χερστ παρέμεινε σε πλύση εγκεφάλου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου μέχρι τη σύλληψή της – μάλλον μόνο ότι δεν ήταν ελεύθερη πράκτορας εκείνη την εποχή της ληστείας. Δεύτερον, η πλύση εγκεφάλου δεν αναγνωρίστηκε ως άμυνα ληστεία τράπεζας σύμφωνα με την ομοσπονδιακή νομοθεσία και τις οδηγίες του δικαστή Κάρτερ ένορκοι, λέγοντάς τους ότι ο Χερστ έπρεπε να ενεργούσε από ένα Ο «άμεσος φόβος για τη ζωή της» αθώωσε αυτή τη θεωρία δύσκολος. Τρίτον, η στρατηγική φαινόταν να είναι αντίθετη γεγονότα. «Γιατί», μπορεί να ρωτήσει ένας ένορκος, «αν ο Χερστ δεν ήταν ελεύθερος πράκτορας, κρατούσε στην τσάντα της, την ημέρα της σύλληψής της, έναν πέτρινο Ολμέκο πρόσωπο μαϊμού σε μια αλυσίδα που της έδωσε το μέλος του SLA Cujo (William Γουλφ);» «Γιατί είχε επαναστατικά βιβλία, όπως π.χ Εκρηκτικά και Σπιτικές Βόμβες , επάνω το ράφι του διαμερίσματός της;» «Γιατί δεν ξέφυγε παρά τις πολυάριθμες ευκαιρίες να το κάνω;»

Δικαστής Η απόφαση του Κάρτερ υπονόμευσε την αμυντική στρατηγική επιτρέποντας την δίωξη να εισαγάγει στοιχεία για δηλώσεις και γεγονότα μετά την ληστεία για να αποδείξει την ψυχική της κατάσταση τη στιγμή της ληστείας.  Έτσι, η κριτική επιτροπή άκουσε την Patty να λέει στους Αμερικανούς σε μια ηχητική κασέτα, «The Η ιδέα της πλύσης εγκεφάλου είναι γελοία.» Στην κατ’ αντιπαράθεση εξέταση, Χερστ αντιμετώπισε πολλές ερωτήσεις από τους εισαγγελείς σχετικά με τις ενέργειές της μετά την ληστεία τράπεζας, με αποτέλεσμα να επικαλεστεί την Πέμπτη Τροποποίηση σαράντα δύο φορές. Έπρεπε επίσης να ακούσει ντροπιαστική μαρτυρία ειδικού για την ευαλωτότητά της και να υπομείνει μια ταπεινωτική κατ’ αντιπαράσταση εξέταση για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής της ζωής. ο στρατηγική, παρατήρησε ένας σχολιαστής, «στέρησε από την Patty το δικαίωμα να νιώθει άξια ευθύνης και συνέχισε τη ζωή της».

Γιατί τότε, επέλεξε ο Μπέιλι τη θεωρία της πλύσης εγκεφάλου; Ένας λόγος είναι γιατί αυτή ήταν η θεωρία που ήθελαν οι γονείς του Χερστ να χρησιμοποιήσει — και εκείνοι πλήρωναν για την υπεράσπισή του. Ο Ράντολφ και η Κάθριν Χερστ φάνηκαν απρόθυμοι να δεχτούν ότι η κόρη τους θα το επέλεγε οικειοθελώς γίνετε μέλος της SLA. Ένας άλλος λόγος μπορεί να ήταν του Μπέιλι φοβούνται ότι το επιχείρημα σε αυτή την περίπτωση ότι ήρθε η εκούσια μεταστροφή του Χερστ μετά τη ληστεία στη Χιμπέρνια θα την εξέθετε σε μελλοντική δίωξη για πυροβολισμό της έξω από το κατάστημα Mel’s Sporting Goods ένα μήνα μετά την τράπεζα ληστεία. Ο Μπέιλι είχε επίσης έναν ψυχίατρο έτοιμο να το καταθέσει Η Patty «δεν ήταν υπεύθυνη για τις πράξεις της» και ένιωθε σίγουρη για τις πράξεις της τη δική τους ικανότητα να επηρεάζει τους ενόρκους στη θεωρία της πλύσης εγκεφάλου. Τελικά, είναι πιθανό ότι ο Bailey κατέχει τα δικαιώματα του βιβλίου για την Patty Hearst Η ιστορία επηρέασε την απόφασή του. η πλύση εγκεφάλου, θα μπορούσε να υποτεθεί ότι θα έκανε δημιουργήστε μια καλή ιστορία και ενισχύστε τον εγκληματία του που χάθηκε πρόσφατα πρακτική.

Σε επιλέγοντας να προχωρήσουμε με τη θεωρία της πλύσης εγκεφάλου, συνήγοροι υπεράσπισης απέρριψε την πρόταση των εισαγγελέων να επιτρέψουν στην Patty να δηλώσει ένοχη σχεδόν οτιδήποτε σε αντάλλαγμα για μια επιεικής ποινής, πιθανώς και μόνο αναστολή ως παραβάτης για πρώτη φορά. Ο Μπέιλι, ίσως, σκέφτηκε δεν μπορούσε να χάσει.

Ανοιγμα δηλώσεις για τις δύο πλευρές αντιμετώπιζαν την πραγματικότητα που το έγκλημα για που δικαζόταν ο Χερστ καταγράφηκε σε βιντεοκασέτα. ΜΑΣ Ο δικηγόρος Robert R. Browning παρέθεσε τα λόγια του Hearst στις 17 Απριλίου ανακοινωθέν: «Το όπλο μου ήταν γεμάτο και σε καμία στιγμή κανένας από τους συντρόφους μου σκόπιμα στρέφουν τα όπλα τους σε μένα.» Ο Μπέιλι, από την άλλη, πρότεινε ότι η ληστεία οργανώθηκε από την SLA για να εμφανιστεί ο Χερστ να είσαι «παράνομος». Η Μπέιλι είπε στους ενόρκους ότι η SLA «την τοποθέτησε ακριβώς μπροστά στις κάμερες» σαν «ένα πολύτιμο γουρούνι.» Μπέιλι υποστήριξε επίσης, «Ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία της τράπεζας ληστεία, ένας ληστής κατευθύνθηκε [από άλλους ληστές] για να ταυτοποιηθεί εν μέσω της πράξης.» Αργότερα, όταν η εισαγγελία έπαιξε το βιντεοκασέτα ασφαλείας, η Patty Hearst κοίταξε δύσπιστα την οθόνη, μετά άρχισε να κλαίει.

Ψυχίατροι έπαιξε τον κεντρικό ρόλο στο δικαστικό δράμα του Χερστ. ένορκοι άκουσε πάνω από 200 ώρες ψυχιατρικών μαρτυριών ειδικών.   Πριν ξεκινήσει η ψυχιατρική μαρτυρία, σύμφωνα με τη Shana Alexander in Anyone’s Daughter: The Times και Trials of Patty Hearst , οι περισσότεροι ένορκοι νόμιζαν ότι ήταν ο Hearst πιθανώς αθώος – ή, τουλάχιστον, αθώος πέρα ​​από εύλογη αμφιβολία.

Οχι ψυχίατρος είχε μεγαλύτερη επίδραση στη σκέψη των ενόρκων ότι η κυβέρνηση ψυχίατρος Joel Fort. Είπε στους ενόρκους να είναι δύσπιστοι ως προς την υπεράσπιση ψυχιάτρους, που αντιμετωπίζουν τους πάντες ως α ασθενής, όχι κατηγορούμενος. Πρότεινε να έχουν ένα έντονο ενδιαφέρον να βοηθήσει τον Χερστ να αποφύγει τις δύσκολες στιγμές στη φυλακή.   Επιπλέον, αμφισβήτησε την ικανότητα των αμυντικών ψυχιάτρων να σχεδιάζουν συμπεράσματα σχετικά με την κατάσταση του νου του Hearst κάθε δεκαπέντε μήνες πριν της πάρουν για πρώτη φορά συνέντευξη. Σύμφωνα με το Fort, Patty Η Χερστ ήταν πρωταρχικός υποψήφιος για ριζοσπαστισμό ακόμη και πριν από αυτήν απαγωγή. Ο Φορτ περιέγραψε τον νεαρό Χερστ βασικά ως «ένα ανήθικο πρόσωπο» που πίστευε ότι δεν ίσχυαν για αυτήν κανόνες.Σημείωσε ότι είπε ψέματα σε καλόγριες στο σχολείο ότι η μητέρα της είχε καρκίνο να βγείτε από τις εξετάσεις, να εμπλακείτε σε σεξουαλική δραστηριότητα σε νεαρή ηλικία και πειραματίστηκε με φάρμακα όπως το LSD. Ο Φορτ πρόσφερε το «βέλκρο» του θεωρία» για άσκοπες, χαμένες ψυχές όπως στο Hearst: τέτοια άτομα, είπε, επιπλέουν στον ηθικό χώρο και μετά βρίσκουν κολλημένοι σε αυτά πρώτα τυχαία ιδεολογία στην οποία προσκρούουν. Δεν είναι καθόλου περίεργο, Φορτ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Hearst θα έβρισκε ελκυστικό το SLA. Πολλά από τα μέλη, συμπεριλαμβανομένου του Cinque, προέρχονταν από μορφωμένο, ανώτερο στρώμα παρόμοια με την Patty’s — και όλοι επέλεξαν να γίνουν μέλη χωρίς να είναι πλύση εγκεφάλου. Ο Χερστ, αν οι ένορκοι πίστευαν τον Φορτ, υπέγραψε μαζί του οι κοινωνιοπαθείς ως μορφή μίσους προς τον εαυτό.

ο Η απόφαση να ακολουθήσει τη θεωρία της πλύσης εγκεφάλου σήμαινε ότι ο Χερστ θα το έκανε πρέπει να λάβει θέση για να περιγράψει με κάποια λεπτομέρεια πώς η πλύση εγκεφάλου πήρε θέση. Δυστυχώς για την περίπτωσή της, οι ένορκοι δεν πίστεψαν πολλά από αυτά που άκουσαν από αυτήν. Για παράδειγμα, μετά το Hearst περιέγραψε ότι «βιάστηκε» από το μέλος του SLA William Wolfe (ή «Cujo») και λέγοντας ένορκοι «τον μισούσα», η εισαγγελία παρήγαγε το μπιχλιμπίδι αγάπης, το βρέθηκε ο λεγόμενος πίθηκος Olmec στο πορτοφόλι της μετά τη σύλληψη, που της είχε δώσει ο Γουλφ. Καλούνται να εξηγήστε γιατί θα κρατούσε ένα δώρο στο πορτοφόλι της από έναν βιαστή που εκείνη μισητή, η Χερστ απάντησε κουτσαλά ότι «της αρέσει η τέχνη» και παρακολούθησε μαθήματα ιστορίας της τέχνης. Αν το μπιχλιμπίδι αγάπης δεν ήταν αρκετό για να εξηγήσει, εκεί ήταν επίσης τα λόγια της ίδιας της Patty στην ανακοίνωσή της στις 7 Ιουνίου, στην οποία εκείνη αποκάλεσε τον Cujo «τον πιο ευγενικό, πιο όμορφο άντρα που γνώρισα ποτέ».  Στην κατ’ αντιπαράθεση εξέταση του Χερστ, ο Μπράουνινγκ στράφηκε επανειλημμένα στο γραπτά του ίδιου του κατηγορουμένου, με τη μορφή της «Συνέντευξης Τάνια» (προσωπικοί στοχασμοί που γράφτηκαν κατά τη διάρκεια του λεγόμενου “χαμένου έτους” της Patty με την SLA), για να υπονομεύσει τη μαρτυρία της ότι ήταν κάτι άλλο παρά ένας ενθουσιώδης ριζοσπάστης.

ο Η ετυμηγορία ήρθε μετά από δώδεκα ώρες συζήτησης. Πολλά οι ένορκοι τελείωσαν τη συνεδρία τους με δάκρυα. Τον Μαρτιο 20, 1976, ένα δικαστήριο επτά ανδρών και πέντε γυναικών κήρυξε τον Hearst ένοχο για ένοπλη ληστεία και χρήση πυροβόλου όπλου για τη διάπραξη κακουργήματος. Στο Τέλος, οι ένορκοι θεώρησαν ότι η Hearst είπε ψέματα για να προσπαθήσει να μετατρέψει τις ενέργειές της σε ένα αβάσιμη θεωρία. Ένας ένορκος εξήγησε ότι ο Μπέιλι τον ανάγκασε είτε αγοράστε είτε απορρίψτε «όλο το πακέτο» και ότι ο Χερστ πυροβολεί στο «n’t jive» της Mel με τον υποτιθέμενο παθητικό ρόλο της στο SLA. Ο Χερστ δεν ήταν η αδύναμη μαριονέτα που η άμυνα πρότεινε ότι ήταν. Μια γυναίκα ένορκος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Χερστ «έλεγε ψέματα, μέσα και πέρα», και ότι καμία γυναίκα δεν θα κρατούσε μια ένδειξη αγάπης κάποιος που τη βίασε και την κακοποίησε. Άλλοι ένορκοι περιέγραψαν τον Hearst ως «απομακρυσμένο» και «μπερδεμένο». Δεν ξέραμε «αν ήμασταν κοιτάζοντας ένα ζωντανό κορίτσι ή ένα ρομπότ», είπε ένας άνδρας ένορκοι φαινόταν να κατηγορεί τον κατηγορούμενο ότι κρύφτηκε πίσω από τον «έλεγχο του μυαλού» του Μπέιλι θεωρία και να μην ξεκαθαρίσει τα αληθινά της συναισθήματα. του Hearst Η επαναλαμβανόμενη λήψη του “The Fifth” επίσης δεν άρεσε στους ενόρκους.  Κάποιος εξήγησε: «Ήταν ένα πραγματικό σοκ. Ένας μάρτυρας δεν μπορεί απλώς να το πει εσύ αυτό που θέλει να σου πει και όχι αυτό που δεν θέλει».

Επίλογος

Ο Χερστ ήταν καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση. Πρόεδρος Ο Τζίμι Κάρτερ μετέτρεψε την ποινή του Χερστ σε χρόνο που είχε εκτίσει τον Φεβρουάριο 1979. Η Χερστ απελευθερώθηκε από τη φυλακή μετά από μόλις είκοσι δύο μήνες. Στις 20 Ιανουαρίου 2001, την τελευταία ημέρα της προεδρίας του, Ο Μπιλ Κλίντον έδωσε πλήρη χάρη στην Πατρίσια Κάμπελ Χερστ.

Σχολιαστής Ο George Will, αναλογιζόμενος την ιστορία του Hearst, την είδε ως επίδειξη της «ευθραυστότητας της αίσθησης του εαυτού του ατόμου». Θα παρατήρησε ότι το κλασικό πολιτικό μυθιστόρημα του Άρθουρ Κέσλερ Το σκοτάδι το μεσημέρι περιείχε α απαίσια φιγούρα ονόματι Γκλέτκιν, ο οποίος ήταν τεχνίτης. Θα ανήσυχος: «Η ανησυχητική σκέψη δεν είναι ότι η SLA είχε κάποια ο πονηρός Γκλέτκιν που κατέστρεψε την αίσθηση της Τάνιας για τον πρώην εαυτό της.   Η ανησυχητική σκέψη είναι ότι δεν χρειαζόταν κανένας Γκλέτκιν».


Patty Hearst Trial Home

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.