Από τέτοιους ανθρωπισμούς και ανθρωπιστικά ιδεώδη φτάσαμε στην ιεροσυλία

Από τις ΜΚΟ και τους ανθρωπιστικούς συλλόγους θα ανατραπεί κάθε Ιδανικό, παράδοση και ιδεώδες στα οποία πιστεύαμε ως τώρα. Στην ουσία αυτός είναι ο σκοπός εκείνων οι οποίοι τους προωθούν. να διαλύσουν και τα τελευταία ερείσματα στα οποία πιστεύει ο μέσος Έλληνας πριν να αφομοιωθεί το ελληνικό έθνος και απορροφηθεί από την ομογενοποίηση των λαών μέσα στο ευρωπαϊκό millpot (χωνευτήρι). 

Ας δούμε τι ακριβώς ανάρτησε εις τον καθημερινό τύπο μια κυπριακή οργάνωση αποκαλούμενη “Όμιλος Ανθρωπιστών” σαν δελτίο τύπου: 

Όμιλος Ανθρωπιστών: Προσωπικό δεδομένο το θρήσκευμα

Παρέμβαση στο θέμα που προέκυψε με την υποχρεωτική αναγραφή του θρησκεύματος στα ατομικά δελτία μαθητών/τριών κάνει ο Όμιλος Ανθρωπιστών. Με ανακοίνωσή του ο Όμιλος αναφέρει πως το θρήσκευμα είναι προσωπικό δεδομένο, του οποίου η αποκάλυψη και επεξεργασία απαγορεύεται.

Η ανακοίνωση:

Με αφορμή τις πρόσφατες αντιδράσεις γονέων αναφορικά με την επαναφορά της πολιτικής, σύμφωνα με την οποία απαιτείται η καταγραφή του θρησκεύματος στα δελτία των μαθητών, από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ), ο Όμιλος Ανθρωπιστών Κύπρου ανακοινώνει τη θέση του σχετικά με το θέμα.

Τα θρησκευτικά υπό διωγμόν

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, η θέση της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών αναφέρει ότι το θρήσκευμα ζητείται ούτως ώστε να εξυπηρετούνται και να διευκολύνονται οι ανάγκες των ιδίων των μαθητών. Όπως συνεχίζει η ίδια Επίτροπος, η παραχώρηση απαλλαγής από το μάθημα βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια του σχολείου, το οποίο εξετάζει τις πραγματικές συνθήκες του μαθητή και της οικογένειάς του για να κρίνει εάν και εφόσον δικαιολογείται η απαλλαγή.

Καταρχάς, σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων το θρήσκευμα είναι προσωπικό δεδομένο, του οποίου η αποκάλυψη και επεξεργασία απαγορεύεται. Εντούτοις, αυτό επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση, εάν η επεξεργασία είναι απαραίτητη για λόγους ουσιαστικού δημόσιου συμφέροντος βάσει του δικαίου της Ένωσης ή κράτους μέλους, το οποίο είναι ανάλογο προς τον επιδιωκόμενο στόχο, σέβεται την ουσία του δικαιώματος στην προστασία των δεδομένων και προβλέπει κατάλληλα και συγκεκριμένα μέτρα για τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και συμφερόντων του υποκειμένου των δεδομένων. Το ΥΠΠ δεν γνωστοποίησε τους λόγους για τους οποίους ζητεί το θρήσκευμα, με αποτέλεσμα να υπάρχει πιθανότητα παραβίασης του εν λόγω Κανονισμού.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο Όμιλος θεωρεί ότι η πιο πάνω αντίδραση φέρει στην επιφάνεια το διαχρονικό θέμα της παραβίασης του δικαιώματος του παιδιού και των κηδεμόνων του για ελευθερία σκέψης, συνείδησης και θρησκείας. Εφόσον ο τρόπος διδασκαλίας των θρησκευτικών στα ελληνοκυπριακά πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια ιδρύματα επικεντρώνεται στις βασικές αρχές του Ορθόδοξου Χριστιανισμού αντί στη σφαιρική εκμάθηση διαφόρων θρησκευμάτων ή/και της κοινωνιολογίας της θρησκείας, οι μαθητές δεν έχουν ουσιαστικά το δικαίωμα να επιλέξουν μέσω ουδέτερης διδασκαλίας αυτό που θέλουν οι ίδιοι να πιστεύουν. Το χριστιανορθόδοξο δόγμα ήδη επιβάλλεται από το σχολείο.

Ακόμη, εάν οι μαθητές δεν καταφέρουν να πείσουν το ΥΠΠ ότι για λόγους συνείδησης δεν επιθυμούν να παρακολουθήσουν το μάθημα των θρησκευτικών, μέσα από ομολογουμένως δαιδαλώδεις και αναποτελεσματικές διαδικασίες απαλλαγής από το συγκεκριμένο μάθημα, οι μαθητές είναι αναγκασμένοι να το παρακολουθήσουν, σε αντίθεση με τις απόψεις και τις αντιλήψεις τους.

Αναφέρεται ότι οι γενικότερες πρακτικές που ακολουθούνται από τα σχολεία, όπως π.χ. ο εκκλησιασμός σε χριστιανικές εκκλησίες, οι εξομολογήσεις και τα προσκυνήματα λειψάνων αγίων, δημιουργούν κλίμα κατήχησης στο δημόσιο σχολείο. Ήδη το Γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προειδοποίησε ότι η προώθηση τέτοιων δραστηριοτήτων παραβιάζει την αρχή της ουδετερότητας.

Καταληκτικά, ο Όμιλος θεωρεί ότι ο τρόπος διδασκαλίας των Θρησκευτικών σε συνδυασμό με τις πιο πάνω αναφερόμενες πρακτικές και την αναποτελεσματική διαδικασία απαλλαγής, προκαλεί ακόμα περισσότερες ανησυχίες, εφόσον ουδόλως συνεισφέρει στην καλλιέργεια μιας κοινωνίας δημοκρατικής και πλουραλιστικής που να μην υιοθετεί προκαταλήψεις και μισαλλόδοξες απόψεις.

Διοικητικό Συμβούλιο Ομίλου Ανθρωπιστών Κύπρου

17 Σεπτεμβρίου 2018

http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/582347/omilos-anthropiston-prosopiko-dedomeno-to-thriskevma

Και να το αποτέλεσμα τέτοιων απόψεων η απόλυτη  Ιεροσυλία

ΧΥΔΑΙΟΣ ΥΒΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ! ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ: ΑΝΕΒΑΣΕ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟ ΑΡΟΥΡΑΙΟΥΣ! “ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΕΥΓΑΤΟ ΚΑΡΤΕΡΟ ΠΑΡΑ ΜΕ ΤΗ ΦΙΛΑΡΓΥΡΗ ΑΡΟΥΡΑΙΑ”!!! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ! ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ!

Ο Δήμος Βερύκιος ανέβασε εικόνα της Παναγίας και του Ιησού με πρόσωπα από αρουραίους

Ο Δημος Βερύκιος δημοσιογράφος και Αντιπροέδρος του ALPHA σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει την κυβέρνηση, ανέβασε μια εικόνα με την Παναγία και τον Ιησού με πρόσωπα από αρουραίους που είναι άκρως βλάσφημη και έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Φυσικά η ανάρτηση του κατέβηκε από τον ίδιο αλλά οι χρήστες του twitter δεν την άφησαν ασχολίαστη και την κατέγραψαν.

Αρουραία

Μάλιστα το επιβεβαίωσε και ο ίδιος ότι την ανέβασε: Δείτε τι προβλέπει o ποινικός κώδικας σε μια τέτοια περίπτωση: Άρθρο 188 Προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας. Ενότητα: ΕΒΔΟΜΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ – ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ Ισχύον Άρθρο: 1. Όποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του ή ηχητικά παρεμποδίζει τη δημόσια ανάκρουση του εθνικού ύμνου, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο έτη ή χρηματική ποινή. 2. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος τελεί πράξεις βανδαλισμού σε τόπους ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας καθώς και σε χώρους φύλαξης νεκρών ή νεκροταφεία ή αφαιρεί αυθαίρετα νεκρό ή μέλη του ή την τέφρα του από εκείνους που έχουν δικαίωμα να τα φυλάξουν, αν δεν τιμωρείται βαρύτερα κατ’ άλλη διάταξη. Η οργή του κόσμου είναι χαρακτηριστική με πολλούς να ζητούν να μποϊκοτάρουν τον σταθμό του Alpha αλλά και την απομάκρυνση του δημοσιογράφου και Αντιπροέδρου, Δήμου Βερύκιου: 
Δείτε τι προβλέπει o ποινικός κώδικας σε μια τέτοια περίπτωση: Άρθρο 188 Προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας. Ενότητα: ΕΒΔΟΜΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ – ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ Ισχύον Άρθρο: 1. Όποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του ή ηχητικά παρεμποδίζει τη δημόσια ανάκρουση του εθνικού ύμνου, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο έτη ή χρηματική ποινή. 2. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος τελεί πράξεις βανδαλισμού σε τόπους ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας καθώς και σε χώρους φύλαξης νεκρών ή νεκροταφεία ή αφαιρεί αυθαίρετα νεκρό ή μέλη του ή την τέφρα του από εκείνους που έχουν δικαίωμα να τα φυλάξουν, αν δεν τιμωρείται βαρύτερα κατ’ άλλη διάταξη.

και δεν φτάνει μόνο αυτό έπεται και συνέχεια:

Ιερόσυλοι αφόδευσαν και ούρησαν πάνω σε εικόνες του Χριστού!

Με ένα αποτρόπαιο θέαμα ήλθαν αντιμέτωποι κτηνοτρόφοι στα Ανώγεια Κρήτης, όταν μπήκαν στην εκκλησία Ανάληψης στην θέση «Χριστού» στην Νίδα λίγες δεκάδες μέτρα μακριά από το σπήλαιο του Ιδαίου Άντρου.

Ιερόσυλοι είχαν εισβάλει στον ναό και είχαν αφοδεύσει και ουρήσει σε όλους τους χώρους, ενώ είχαν αλείψει τις εικόνες του Χριστού και της Παναγίας με κόπρανα. Μάλιστα, σε μια από αυτές έγραψαν: «Φάτε σκ@τ@- κερνάει ο Δίας.»
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι δράστες ήθελαν απλώς να βεβηλώσουν τον ναό, καθώς ενώ υπήρχε και ένα μικρό παγκάρι όπου οι πιστοί έβαζαν χρήματα ως δωρεές, δεν το άνοιξαν και δεν έκλεψαν κάτι.

Σε δηλώσεις του, ο αντιδήμαρχος Ανωγείων Βασίλης Σμπώκος, έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο δράστης ή οι δράστες να είναι κάτοικος της περιοχής, ενώ τα σύμβολα που έχουν αναγραφεί παραπέμπουν σε οπαδούς του Δωδεκάθεου.
«Πιθανότατα κάποιος από τους χιλιάδες επισκέπτες που το καλοκαίρι επισκέπτονται το λατρευτικό χώρο, προχώρησε στην ενέργεια αυτή. Σίγουρα, δεν είναι κάτοικος της περιοχής.»

Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018

http://www.metrosport.gr/article/ierosili-afodefsan-ke-ourisan-pano-se-ikones-tou-christou-photos

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.