Για τον 33χρονο ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας Ζαχαρία Κωστόπουλο

Ένα από τα πολλά θύματα αυτής της δαιμονοποιημένης κοινωνίας ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος

Ο Ζακ Κωστόπουλος είναι ο άντρας που έπεσε νεκρός μετά την απόπειρά του να ληστέψει (μάλλον να καταφύγει σε μέρος ασφαλές προσπαθούσε ο καημένος γιατί κάποιοι προφανώς ναρκοέμποροι, τον απειλούσαν) ένα κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια.

Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος έκανε την ακόλουθη ανάρτηση για τον θάνατο του 33χρονου:

«Αυτή η ψυχάρα, αυτός ο αλήτης, αυτός ο γλυκός φίλος μας, φτιαγμένος, μπήκε(πρώτη φορά στη ζωή του) να κλέψει το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια (ναι αυτό που βλέπετε στις ειδήσεις)… Η βασανισμένη, η γενναία, η γλυκιά, η σκληρή ψυχούλα του, στην κρίση του κάθε αναμάρτητου. Δεν θα συνέλθουμε και θα σ αγαπάμε Ζακ μου» 

Ο άνδρας εισέβαλε στο κατάστημα χρυσαφικών του κέντρου κρατώντας στο χέρι ένα μαχαίρι (που όμως δεν έφερε τα αποτυπώματά του)  για να το ληστέψει. Φαίνεται να εγκλωβίζεται και στη συνέχεια στην προσπάθεια του να ξεφύγει, αρχικά αρπάζει έναν πυροσβεστήρα και στη συνέχεια, αφού δεν μπορεί να βγει, (ήταν εμφανές πως βρισκόταν υπό την επίδραση ναρκωτικών από την αστάθεια του βαδίσματος και τις αδέξιες κινήσεις απεγκλώβισης που έκανε στο βίντεο) σπάει τη βιτρίνα και “βουτάει” μέσα από τα τζάμια στο δρόμο.

Εκεί όμως ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου και κάποιοι άλλοι άντρες του επιτίθενται χτυπώντας τον αλύπητα ενώ εκείνος βρισκόταν πανικόβλητος σαν τρομαγμένο ζωάκι που προσπαθεί να διαφύγει της μανίας των διωκτών του) ανάμεέσα στα σπασμένα τζάμια. Λίγα λεπτά αργότερα με την παρέμβαση κάποιου τρίτου και της αστυνομίας άφησε την τελευταία του πνοή.  

Να σημειωθεί ότι σε βάρος του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου ασκήθηκε δίωξη

Είμαστε και λόγω της ψυχιατρικής μας εκπαίδευσης και το έχουμε πολλάκις αναφέρει εναντίον της ομοφυλοφιλίας και κάθε παρέκκλισης και αν θέλετε διαστροφικής σεξουαλικής συμπεριφοράς. Δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία ότι η ομοφυλοφιλία είναι μια διαταραγμένη επίκτητη συμπεριφορά. Δεν αναφερόμαστε εδώ στην διαταραχή της σεξουαλικής ταυτότητας (sexual identity disorder κατά το DSM = Διαγνωστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Νόσων) αλλά οι περισσότερες διαταραχές της σεξουαλικής συμπεριφοράς είναι αποτέλεσμα επίκτητης επίδρασης, οφειλόμενες στο διαταραγμένο περιβάλλον που τα παιδιά γίνονται δ υ σ τ υ χ ώ ς μάρτυρες στην κυριολεξία και με την νομική έννοια του όρου μάρτυρες, αν όχι θύματα, λανθασμένων επιθλογών και συμπεριφορών των γονέων και άλλων σεξουαλικά διαταραγμένων ενηλίκων.[1]

Δεν αναφερόμαστε επίσης στις ηθικές επιταγές και τις εντολές της θρησκείας και το πιστεύω του κάθε Έλληνα. Μπορεί η ορθόδοξη αντίληψη να απαγορεύει την αρσενοκοιτία και τις λεσβιακές σχέσεις αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει ανεκτίμητη αξία η ψυχή του κάθε ανθρώπου, και δεν πρέπει να της οφείλουμε τον ύψιστο σεβασμό. Ανεξάρτητα από επιθετικούς προσδιορισμούς, σεξουαλικού τύπου συμπεριφορές έστω διαφορετικές από τις δικές μας, από προκαταλήψεις από διαφορετικές προς τις δικές μας αντιλήψεις και γνώμες.

Ο ζακ ήταν, είναι και θα παραμείνει στη μνήμη μας σαν Έλληνας, αδελφός που τον αδικήσαμε και τονν ξεπαστρέψαμε σε μια κοινωνία που για πρώτη φορά λόφω των μεταναστών και της τεράστιας διάδοσης των ναρκωτικών γίνεται κάθε μέρα και πιο βίαιη, πιομ οργίλη, πιο ανασφαλής και ξεσπάει τον θυμό της επί δικαίων και αδίκων. Ιδιαίτερα στα πιο αδύναμα μέλη της που αδυνατούν ακπομη και τον εαυτό τους να προστατέψουν.

Είναι δυνατόν ημέρα μεσημέρι, ο Ζακ να μπήκε στο κατάστημα για να κλέψει την ώρα που ο ιδιοκτήτης του πήγε να αγοράσει εφημερίδα από το διπλανό περίπτερο; Προστασία ήθελε από μια κοινωνία που συνεχώς τον απέρριπτε και τον αποδοκίμαζε για ό,τι ήταν κι αυτός προσπαθούσε να συνέρθει από την  διαρκή κακοποίηση που υφίστατο σαν μέλος της ΛΟΑΤΚΙ.

Σκεφτείται αυτό μόνο, τώρα θα σκοτώνουμε και τα αδέρφια μας τους τοξικομανείς ή ομοφυλόφιλους, ή ακόμη τους αγιάννηδες που κλεβουν γιατί πεινούν ένα καρβέλι ψωμί; 

Εκεί μας έφτασε το κλείσιμο του καθενός μας στον εαυτούλη του. Αυτοί δεν είναι παιδιά του Θεού, Έλληνες και αδέλφια μας πατριώτες;

ΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΛΕΙΜΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΡΝΕΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ! Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΛΙ ΜΑΣ!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ

 

Ποιο είναι το ΛΟΑΤΚΙ;

 Ένα  σωματείο, που ονομάζεται «Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου» εγκρίθηκε από το Ειρηνοδικείο Αθηνών

Το πρώτο σωματείο για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των Ελλήνων ΛΟΑΤΚΙ  (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφισεξουαλικοί, τρανς, κουήρ, ίντερσεξ) αστυνομικών είναι γεγονός. Με πρόσφατη απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών εγκρίθηκε το καταστατικό του σωματείου με επωνυμία «Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου», με τον αντίστοιχο τίτλο του στην αγγλική να είναι «Police Action for Human Rights».

Οι δράσεις του σωματείου

Το νεοϊδρυθέν σωματείο περιλαμβάνει δύο ειδικότερα τμήματα με συγκεκριμένες δράσεις: α) Τμήμα Δικαιωμάτων ΛΟΑΤΚΙ Αστυνομικών με την επωνυμία “LGBT POLICE ACTION” και β)Τμήμα Δικαιωμάτων Γυναικών Αστυνομικών. Οι θεμελιώδεις αρχές και οι σκοποί του σωματείου είναι οι ακόλουθοι:

«1. Η προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η κατάργηση των Διακρίσεων, η διασφάλιση της τήρησης της αρχής της Ίσης Μεταχείρισης και η καταπολέμηση του Ρατσισμού.

2. Η προώθηση και υποστήριξη της Ισονομίας, Ισότητας και της Ίσης μεταχείρισης των Αστυνομικών, ανεξάρτητα από το φύλο, την φυλή, την εθνική – εθνοτική καταγωγή, το θρήσκευμα, την κατάσταση υγείας, την ηλικία, την οικογενειακή ή κοινωνική κατάσταση, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου, τα χαρακτηριστικά φύλου, καθώς και η κατάργηση όλων των Διακρίσεων με βάση τους ανωτέρω λόγους ίσης μεταχείρισης, σύμφωνα με τις αρχές που προκύπτουν από το Ελληνικό Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

3. Η κατάργηση των Προκαταλήψεων σχετικά με την ιδιότητα της/του Αστυνομικού από τους Πολίτες και αντίστροφα.

4. Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ Αστυνομικών και ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων, μεσοφυλικών και διεμφυλικών ατόμων.

5. Η διασύνδεση των σχετικών εγχώριων δράσεων με αντίστοιχες του εξωτερικού καθώς και με άλλες μη κυβερνητικές εγχώριες οργανώσεις με δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

6. Η συμμετοχή του Σωματείου ως μέλος πανευρωπαϊκών ή και διεθνών οργανώσεων με συναφείς σκοπούς».

Τι αναφέρει η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών

Όσον αφορά στο σκεπτικό της απόφασης του Ειρηνοδικείου Αθηνών, το δικαστήριο, που είχε απορρίψει προ μηνών ΛΟΑΤΚΙ καταστατικό, δέχθηκε ότι η προώθηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων χωρίς διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου όπως και η προώθηση της αλληλεγγύης ανάμεσα σε αστυνομικούς και ΛΟΑΤΚΙ πρόσωπα είναι ένας νόμιμος στόχος βασισμένος στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και στο Σύνταγμα, χωρίς να θίγονται τα χρηστά ήθη και η δημόσια τάξη. 

Η ανάρτηση αυτής της διακήρυξης, απόφασης του Ειρηνοδικείου Αθηνών  έγινε στις 31/5/2018

2 σχόλια

  1. Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it.
    Look advanced to more added agreeable from you! By the way, how could we communicate?

    1. Through our e-mails

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.