Εισηγούμαι το άμεσον κλείσιμον του καναλιού της Βουλής διότι υπονομεύει το έργο της κυβέρνησης Τσίπρα

Switzerland. get natural. Altdorf (458 m), Capital of Canton Uri in Central Switzerland. The most photographed monument: William Tell by Richard Kissling (1895). Schweiz. ganz natuerlich. Altdorf (458 m) im Kanton Uri in der Zentralschweiz, Kantonshauptort. Das meistfotografierte Denkmal: Wilhelm Tell von Richard Kissling aus dem Jahre 1895. Suisse. tout naturellement. Altdorf (458 m) dans le canton d’Uri, Suisse centrale, chef-lieu cantonal. Le monument le plus photographie: Guillaume Tell de Richard Kissling datant de 1895. Copyright by Switzerland Tourism By-line: swiss-image.ch/Walter Storto

Προχθές Κυριακή 9/12/2018 και περί ώραν 23.15 το κανάλι της Βουλής μετέδωσε την όπερα του Ανδρέα Ερνέστου Μόδεστου Γκερτί Γουλιέλμος Τέλλος.

Ως γνωστόν η υπόθεση του έργου είναι άκρως ανατρεπτική και λόγω των σημείων του καιρού (επανάστασην των κιτρίνων γιλέκων στην Γαλλίαν) καθίσταται έτι πλέον ύποπτον το έργον των αρμοδίων και υπεύθυνων  για την μετάδοσιν του έργου τούτου.

 Ως γνωστόν το λιμπρέτο αναφέρεται στην εποχή της αυστροουγγρικής κυριαρχίας η οποία είχε επεκταθεί και εις την Ελβετίαν. Αφορούσε τον άσπλαχνον κυβερνήτην της Ελβετίας Χέρμαν Γκέσλερ ο οποίος επέβαλε βαρύτατους φόρους στους υποταγμένους στους  Αψβούργους, Ελβετούς. Τον δε συγκαταβατικό και μετριοπαθή φοροεισπράκτορα Μέκταλ, μελλοντικό συμπέθερο του Τέλλου, επειδή αργούσε και δεν εισέπραττε τα αναμενόμενα έσοδα, τον ετύφλωσε. Για να τιμωρήσει δε τις αντιδράσεις του ελβετικού όχλου, με διάταγμα (στην περίπτωσή του όχι προεδρικόν ουδέ μνημονιακόν) έστησεν εις το μέσον της πλατείας του χωρίου όπου εκατοικούσε ο Γουλιέλμος μετά της οικογενείας του, επί στύλου τον πίλον του και διέταξε όλους τους Ελβετούς που θα εβάδιζον εις την πλατείαν να υποκλίνονται εις τον κρεμασμένον του πίλον ωσάν να επρόκειτο περί του ιδίου του κυβερνήτου Γκέσλερ.

Ο Γουλιέλμος Τέλος υπερήφανος και πατριώτης δεν υποτάχθηκε στα κελεύσματα του Γκέσλερ και αυτός τον κατεδίκασε σε θάνατο. Του έδωσεν μίαν ευκαιρία, επειδή γνώριζεν την φήμην του στην τοξοβολίαν, να επιζήσει αν από 50 βήματα επιτύχει τον στόχον, ένα μήλον στο κεφάλι του υιού του.Ο Τέλλος άριστος τοξότης το πέτυχε, όμως ο Γκέσλερ διέκρινε πως ο Τέλλος είχε κρατήσει ένα δεύτερο βέλος στην φαρέτρα του και τον ρώτησε γιατί.

Η απάντηση ήταν αγέρωχη κι απροσδόκητη.

«Για να τρυπήσω την καρδιά σου μ’ αυτό αν αποτύγχανα και  σκότωνα το υιον μου».

Φυσικά ο Γκέσλερ διέταξε την φρουράν του να τον συλλάβει και να εκτελεστεί πάραυτα, αλλά αυτός στο δρόμο τους ξεφεύγει και ξεκινάει τον ξεσηκωμό των Ελβετών που καταλήγει στην απελευθέρωση της χώρας.Ακριβώς αυτό στο οποίο αποβλέπουν τα κίτρινα γιλέκα· να γκρεμίσουν τον πρόεδρο Μακρόν και να απελευθερώσουν τη Γαλλία από τον ασφυκτικό, ευρωπαϊκό οικονομικό κλοιό και την πολιτική υποτέλεια σε ανθρώπους ανάξιους να κυβερνήσουν ακόμη και το ίδιον τους το σπίτι.

Φιλόδοξο σχέδιο θα μου πείτε αλλά ουδέν απίθανον.

Ιδού γιατί εισηγούμαι το  άμεσο κλείσιμο του καναλιού τηςΒουλής διότι υπονομεύει το έργο της κυβέρνησης Τσίπρα και δρα υπούλως εναντίοντης ίδιας της Ε.Ε.

Αν λάβωμεν υπόψη μας ότι η εκτέλεση της όπερας έλαβεν χώραν το 2013 εις την βασιλικήν όπεραν της Βαλλωνίας η σπορά τοιούτων καινών δαιμονίων επαυξάνει την βαρύτητα του συμβολισμού, εφόσον γνωρίζομεν τις διχαστικές και συγκρουσιακές τάσεις και σχέσεις μεταξύ Βαλλώνων και Φλαμανδών εθνικιστών, ένα ακόμη καρφί ενάντια στα σχέδια τωνπαγκοσμιοποιητών που θέλουν να ενώσουν όλο τον κόσμο κάτω από έναν παγκόσμιον,  ηγέτην για το καλόν της απόλυτα υποταγμένης-ευνουχισμένης ανθρωπότητας.

Άλλωστε οι πολλοί, το ανομοιογενές πλήθος τι διαφέρει από το κοπάδι των προβάτων που ακολουθεί παθητικά την γκλίτσαν του βοσκού των;

Ευαγγελάτος Γεώργιος  

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.