Μετά τον Βαρουφάκη φτάνει οσονούπω η ώρα του Τσακαλώτου.

Ευκλείδη, τι περίμενες να λύσεις εσύ τον γόρδιο δεσμό που δημιούργησε ο Τσίπρας και οι προηγούμενοι φοροληστές και φοροκλέφτες; κυβερνητικοί απατεώνες ξεκινώντας από τον Κωστάκη Καραμανλή ως τα σήμερα:

Καημένε Ευκλείδη, τι περίμενες; Να λύσεις εσύ τον γόρδιο δεσμό που δημιούργησε ο Τσίπρας και οι προηγούμενοι φοροληστές και φοροκλέφτες; Οι τυχάρπαστοι κυβερνητικοί απατεώνες ξεκινώντας από τον Κωστάκη Καραμανλή ως τα σήμερα, με την πρόφαση πως τους ψήφισε ο αδαής και απαίδευτος, πάντα ανώριμος λαός-θύμα και θύτης:

Όσο οι πολιτικοί επιμένουν να αρνούνται τη λύση ΚΑΖΑΚΗ για μονομερή διαγραφή του χρέους, έξοδο από την εφάμαρτη Ε.Ε. και το ευρώ, σαν εθνοκτόνο και αυτοκαταστροφικό, τόσο οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί ηγέτες τους, θύματα του συνδρόμου της Ύβρεως θα οδηγούν τη χώρα στο οικονομικό αδιέξοδο και στην ολοκληρωτική καταστροφή την πατρίδα.

Μόνο σε ένα κράτος με πήλινα πόδια συμβαίνουν τέτοια ιλαροτραγικά γεγονότα· τα φορολογικά προσχέδια να αλλάζουν κάθε μέρα και οι φορολογικοί νόμοι κάθε 3 με 5 μήνες.

Διόλου λοιπόν παράξενο που ο Τσίπρας ήδη βρίσκεται στο δρόμο για αναζήτηση άλλου οικονομικού εγκεφάλου που θα τον αντικαταστήσει, φυσικά μέχρι να αντικατασταθεί κι αυτός ως αποτυχών από έναν άλλο. Σημασία δεν δίνει ποια κανείς στην ουσία, ότι το ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ αλλά στο ποιος θα κάνει την βρώμικη δουλειά να συζητάει ανώφελα, ατέρμονα και ανούσια με τους οικονομικούς δήμιους των Εθνών και η κυβέρνηση των αιώνιων εφήβων του ΣΥΡΙΖΑ να κερδίζει λίγο ακόμη χρόνο στην εξουσία αν και βλέπει να κλονίζεται όλο το απατηλό,  αριστερό οικοδόμημα που στήθηκε πάνω σε κούφιες βάσεις.

Και προς Θεού, μη νομίσει κανείς πως ο Κυριάκος της Ν.Δ. αν εξαπατήσει και θα εξαπατήσει, πουλώντας φρούδες ελπίδες στους Έλληνες θα δώσει λύση.

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ: Η Α Ν Α Τ Ρ Ο Π Η όλου του πολιτικού συστήματος.

Έως τότε τα βάσανά μας θα συνεχίζονται και το αίμα θα ρέει σε κάθε ελληνικό σπίτι, στα μουλωχτά, στα αθόρυβα, για λόγους κακώς εννοούμενης  αξιοπρεπείας σιωπηλά.

Έτσι ενώ από το φιμωμένο ελληνικό τύπο δεν ακούγεται η πικρή αλήθεια, ο ξένος και δη ο γερμανικός, βοά.

Ας τον ακούσουμε:

Φουντώνουν οι φήμες πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών και πλέον ο Αλέξης Τσίπρας αναζητεί τον αντικαταστάτη του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ γερμανικών Μέσων, της εφημερίδας Bild και του πρακτορείου Ntv, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν δείχνει διατεθειμένος -σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό- να υποκύψει στις πιέσεις των δανειστών.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον υπουργό Οικονομικών είναι η επιμονή των δανειστών να ξεπεράσει η κυβέρνηση την κόκκινη γραμμή του αφορολόγητου και από τα 9.090 ευρώ να πέσει στα 8.181 ευρώ. Μάλιστα ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ και επικεφαλής των «53» είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί ακόμα και εν μέσω της διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου.

Το Ntv αναρωτιέται αν θα αποχωρήσει ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα πρέπει ίσως σύντομα να ψάχνει για έναν νέο υπουργό Οικονομικών», αναφέρει. Και προσθέτει: «Ο Ευκλείδης Tσακαλώτος θέλει να παραιτηθεί».

Η Βild σε δημοσίευμά της κάνει λόγο για οξεία πολιτική και οικονομική κρίση στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι την ώρα που η χώρα ξεμένει από χρήματα, μέλη της ελληνικής κυβέρνησης απειλούν με παραίτηση. Μάλιστα υποστηρίζει ότι ο διάδοχος του Γιάνη Βαρουφάκη, Ευκλείδης Τσακαλώτος, απειλεί με παραίτηση: «Tην ώρα που η χώρα ξεμένει από χρήματα, η πολιτική κατάσταση στη χώρα επιδεινώνεται. Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας απειλεί με παραίτηση».

Βild: Ο Τσίπρας μαζεύει και το τελευταίο ευρώ
Η γερμανική εφημερίδα Bild γράφει πως «ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και οι πιστωτές της χρεοκοπημένης χώρας παίζουν πόκερ εδώ και μήνες σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και το νέο πακέτο βοήθειας. Φαίνεται όμως ότι ο Τσίπρας εξακολουθεί να τζογάρει».

Αναφέρεται στην απόφαση της κυβέρνησης να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα μπορεί από τα ταμειακά διαθέσιμα οργανισμών όπως των ήδη υπό χρεοκοπία ευρισκομένων νοσοκομείων, προκειμένου να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες του κράτους.

Σαν ντόμινο ο ένας οργανισμός και το ένα ταμείο θα χρεοκοπεί το ένα μετά το άλλο.

Αλήθεια τι έγινε με τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων, τα επέστρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ; Φυσικά ΟΧΙ. Η ίδια τύχη περιμένει και όλα τα ταμειακά διαθέσιμα από όπου και να τα μαζέψουν. ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ.
Πηγή: Γερμανικά ΜΜΕ: Παραιτείται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος -Ο Τσίπρας αναζητεί νέο ΥΠΟΙΚ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/263856/germanika-mme-paraiteitai-o-eykleidis-tsakalotos-o-tsipras-anazitei-neo-ypoik#ixzz46pcGlnyY

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.