Όσο γονιμοποιούνται πηγαδάκια σκέψης ανά την Ελλάδα, οι επικυρίαρχοι και οι ντόπιοι κουίσλιγκ να κοιμούνται ανήσυχοι

Ποιος πιστεύει πλην των αφελών ότι ένα χρέος που προ κρίσης ήταν 120% και μετά κρίσης έφτασε τα 190% μπορεί να ξεπληρωθεί; Ούτε στις τέσσερις επόμενες γενεές. Υπάρχει τέτοιο προηγούμενο να ξεπλήρωσε ένα κράτος το χρέος του που όλο και αυξάνει έστω κι αν το πληρώνεις;

Η πλειοψηφία παρασύρεται

Στην Ελλάδα η οικονομία δεν πρόκειται να προκόψει όταν οι δανειστές σου επιβάλλουν να έχεις κάθε χρόνο πλεόνασμα μεταξύ 3 και 2 τα εκατό για τα επόμενα 80, 90 χρόνια. Τι θα μείνει για τους πολίτες; Για το λαό; Τίποτα, ας πεθάνουν όσοι δεν το αντέχουν. Αυτοί είναι οι σκληροί νόμοι της αγοράς, της προσφοράς και της ζήτησης. Όσοι δεν τα καταφέρουν ας φύγουν ή ας πεθάνουν να γλυτώσουμε και τις συντάξεις που θα τους πληρώνουμε. Και δεν πεθαίνουν να πάρει ευχή όπως έλεγε ο Λοβέρδος.

Από ποιο σαδομαζοχιστικό βίτσιο κινούμενοι οι Έλληνες στα 6 εκατομμύρια ψηφοφόρους τα 5.700.000 να ψηφίζουν τα συστημικά κόμματα; Εξαιρούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι που ψηφίζουν αυτά τα καθίκια που τους διόρισαν φοβούμενοι πως όταν οι αντίθετοι ανέβουν στην εξουσία θα τους απολύσουν ή θα τους στείλουν στο Σουφλί, για να διορίσουν τους δικούς τους. Έτσι διαιωνίζεται ένας φαύλος κύκλος ή αλλιώς σαδομαζοχιστικός στρόβιλος που παρασύρει τη λογική κι επιβάλλει τα ανάξια κόμματα της πλειοψηφίας να κυβερνούν με ποσοστό 30, 29 και λιγότερο τοις % να λυμαίνονται την διακυβέρνηση της χώρας. Ακόμη και με 12,5% θεωρείται ότι μια κυβέρνηση μπορεί να κυβερνά τον τόπο. Μπορεί λοιπόν να επικρατήσει ένα μικρό και ιδεολογικό κόμμα; Όχι, διότι δεν έχει το χρήμα, δεν του επιτρέπουν να βγαίνει στο γυαλί συνέχεια, σε καθημερινή βάση, κι έτσι ο λαός δεν το ξέρει. Αυτοδεσμεύεται λοιπόν να ψηφίζει τους ίδιους προδότες και υποτελείς των ξένων ξανά και ξανά, χωρίς να αλλάζει σε τίποτα η ζωή του.

Πως εξηγείται αυτός ο φαύλος κύκλος των ψηφοφόρων που όλο διαμαρτύρονται αλλά τους ίδιους δοσίλογους, απατεώνες ψηφίζουν;

Μια εξήγηση είναι η κατσίκα του γείτονα. Ψηφίζω ΠΑΟ για να ηττηθεί ο Ολυμπιακός. Ας έχουν τα χάλια τους και οι δυο ομάδες. Δεν έχουν βέβαια το χάλι του Απόλλωνα, ή της Λαμίας και του Παναιτωλικού. Είναι οι δυο μεγάλοι αλλά εγώ σαν βαμμένος παναθηναϊκάκιας να πεθάνω εδώ και τώρα από την πείνα, να διαλυθεί η μισή Ελλάδα, εγώ θα ψηφίζω τον ΠΑΟ για να μην βγει στην κυβέρνηση ο Ολυμπιακός. Τα ίδια χούγια και πείσμα έχουν και οι ολυμπιακοί ψηφοφόροι. Δεν δουλεύει μπρος στο συναίσθημα του εγωισμού, τον φόβο μη δεν πάρουμε το πρωτάθλημα (την κυβέρνηση) εμείς η λογική και η ψύχραιμη σκέψη. Το μίσος, ο φθόνος, η αντιπαλότητα, δεν επιτρέπει πιο νηφάλια συμπεράσματα· ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ.

Έτσι 5 ή 6 κόμματα δύο οι καρχαρίες που τρώγονται μεταξύ τους εναλλασσόμενοι σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση και οι μικροί ακίνδυνοι δορυφόροι ,διαιωνίζουν την άθλια πολιτική τους ύπαρξη. Και τίποτα δεν αλλάζει για τον λαό, παρά μόνο για την κάστα της διεφθαρμένης ολιγαρχίας που εξουσιάζει τον τόπο πάντα γονατισμένοι υπακούοντας ταπεινά κι εφαρμόζοντας τις εντολές των μεγάλων πρεσβειών αναγνωρίζοντας πως μόνο έτσι θα κρατήσουν έστω κι ένα χρόνο;  Μήνες; Μέρες; Ώρες; παραπάνω σε διάρκεια τις θέσεις τους, τα υπουργιλίκια και βουλευτιλίκια.

Σπάει αυτός ο φαύλος κύκλος της διαφθοράς και της μιζαδόρικης πολιτικής απαξίας; Όχι υπό κανονικές συνθήκες. Για να σπάσει πρέπει να γίνει κάτι τρομερό κι ασυνήθιστο όπως έγινε με την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο στις 20 Ιούλη του 74. Τότε έπεσε η χούντα και μας έφεραν οι  ξένες πρεσβείες και τα υπουργεία εξωτερικών Αμερικής Αγγλίας το σίγουρο γι’ αυτές, σάπιο καθεστώς του παρελθόντος. Κι έτσι ξανά-μανά πάλι κινήσαμε απ’ την αρχή για να φτάσουμε στο σημερινό αδιέξοδο χάλι. Με την χώρα να έχει χάσει το εθνικό της νόμισμα αλλά και την εθνική της κυριαρχία και να κυβερνάται από τους επικυρίαρχους της Αμερικής, της Γερμανία και της Γαλλίας. Προτεκτοράτο του κερατά.

Μπορεί να αλλάξει η χώρα και να σπάσει ο φαύλος κύκλος μέσω των εκλογών, δημοκρατικών, όχι νοθείας και χωρίς να εμπλέκεται μια ιδιωτική εταιρεία στην καταμέτρηση των ψήφων όπως η περιβόητη SINGULAR. Θυμάστε στις εκλογές του 2000 όταν οι Νεοδημοκράτες Ολυμπιακοί βγήκαν στο δρόμο και γιόρταζα την νίκη τους και ξαφνικά βουβάθηκαν. Οι εντολές ήταν το πρωτάθλημα να το πάρει ο Παναθηναϊκός του Σημίτης αντί του Καραμανλή. Αυτός θα το έπαιρνε την επόμενη τετραετία. Αποδείχθηκε ποτέ ποιοι χάλκεψαν τα αποτελέσματα τότε; Ποτέ. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα και στο μέλλον στο προτεκτοράτο. Η ελίτ θα είναι πάντα στην εξουσία και ο λαουτζίκος θα την ψηφίζει αρκεί να του δίνουν κάποιο επίδομα, ένα κομμάτι ψωμί, ένα πενηντάρικο, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ φέτος προεκλογικά. Θα του το πάρει από το στόμα έτσι κι αλλιώς, είτε ο Τσίπρας είτε ο Κούλης μετά τις εκλογές, αλλά ποιος νοιάζεται τότε. Ο λαός έχει μνήμη ψαριού.

Ο Ιδεολογικός πολυκερματισμός κάτι αναμενόμενο, είναι το άριστο στοιχείο που διαιωνίζει το κατεστημένο, το οποίο ακριβώς αυτό θέλει, να σπέρνει τη διχόνοια με τις ανόητες επιχειρηματολογίες στα ξεπουλημένα ΜΜΕ και τους πληρωμένους κονδυλοφόρους.

Το εθνικό νόμισμα είναι το μόνο για να πραγματώσεις τα όνειρά σου. Όμως πόσοι μπορούν να το κατανοήσουν σε βάθος; Εκδίδεις νόμισμα; Είσαι ελεύθερος, αυτόνομος κυρίαρχος στη χώρα σου. Δεν έχεις, ανήκεις σε κάποιον άλλο, εκείνον τον ισχυρό που σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς, επί πιστώσει, το νόμισμά του. Υπολογίζεται ότι σε κάθε ευρώ που μας δίνουν μας πιστώνουν 20 λεπτά.

Ποιος δεν το θέλει;

Το ερώτημα παραμένει πως σπάει ο φαύλος κύκλος; Αυτό το ερώτημα σας θέτουμε στους αναγνώστες μας. Πολύ θέλαμε τη γνώμη μας. Προσφέρετε την άποψή σας πως επιτέλους θα απελευθερωθούμε σαν έθνος και λαός; Ως πότε θα είμαστε δούλοι του Ευρωσυστήματος που χωρίς να ερωτηθούμε μας έβαλαν οι «πατριώτες» πολιτικοί μας. Δυστυχώς όχι από το 1979 αλλά από το 1821.

Το κέρδος σε τέτοιο πολιτικό προβληματισμό είναι τα πηγαδάκια και οι μικρές ομάδες που ανάμεσά τους υπάρχουν αρκετές δεξαμενές σκέψεις. Ευτυχώς όσο υπάρχουν αυτές το κατεστημένο, μπορεί να κοιμάται ανήσυχο.

Περιμένουμε τις απόψεις σας με σεβασμό και ειλικρίνεια ακόμη και ανώνυμες.

Ευαγγελάτος Γεώργιος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.