O “τίμιος” κι “ευσυνείδητος” Πρωθυπουργός της Ελλάδας έδωσε εντολή στο “πιόνι” Τσακαλώτο: «Μέτωπο Ελλάδας-Ισπανίας-Πορτογαλίας-Ιταλίας στο Eurogroup»

Εντολή για «σκληρή γραμμή» για «σθεναρή υποστήριξη» στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία, έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, αναφορικά με το σημερινό Eurogroup όπου θα συζητηθούν τα ελλείμματα των 3 χωρών.

η αυταπάτη του νάρκισσου βλέπει το απλό πιόνι βασιλιά

Η αυταπάτη του νάρκισσου, βλέπει το απλό πιόνι βασιλιά

Η δημοσιονομική κατάσταση στην Ισπανία, την Πορτογαλία κ και η γενική οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη αναμένεται να κυριαρχήσουν στο σημερινό Eurogroup που συνέρχεται στις Βρυξέλλες. Επίσης, στον απόηχο του βρετανικού δημοψηφίσματος και τις επιπτώσεις του στην ευρωζώνη, οι υπουργοί Οικονομικών αναμένεται να συζητήσουν για τις προοπτικές της ανάπτυξης και την κατάσταση στις αγορές, στη βάση παρουσίασης από την ΕΚΤ και την Επιτροπή.

Το σημερινό Eurogroup θα συζητήσει το ενδεχόμενο επιβολής οικονομικών κυρώσεων στις δύο χώρες της ιβηρικής χερσονήσου, λόγω της παραβίασης του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Οι τελικές αποφάσεις ωστόσο, αναμένεται να ληφθούν στην αυριανή συνεδρίαση του Ecofin, σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκτός της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, επί τάπητος αναμένεται να τεθούν σήμερα και οι δημοσιονομικές εξελίξεις στην Ιρλανδία, μετά την 5η μετα-μνημονιακή αξιολόγηση της πορείας της χώρας. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα ενημερωθούν τέλος, για όλες τις εξελίξεις μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, στη Βρετανία.

Το θέμα της Ελλάδας δεν βρίσκεται στην ατζέντα του σημερινού Eurogroup, είχε αναφέρει την περασμένη Παρασκευή ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν σκοπεύουμε να συζητήσουμε το θέμα της Ελλάδας πριν τον Σεπτέμβριο».

Βέβαια ο κυρ Τσίπρας ξεχνά πως με την τακτική του και τις ψεύτικες υποσχέσεις του έκαψε τους PODEMOS στις τελευταίες εκλογές της Ισπανίας με αποτέλεσμα οι Ισπανοί φοβούμενοι μήπως είναι το ίδιο παλιάνθρωπος και ο υποψήφιός του PODEMOS… προτίμησαν να βγάλουν πρώτο κόμμα το λαϊκό κόμμα του μεγάλου απατεώνα και ψυχοπαθητικού ηγέτη Μαριάννο Ραχόϊ.

Διαβάστε τα έργα και τις ημέρες του τέρατος που ‘ηταν πρωθυπουργός και κατάκλψε τους πάντε ςκαι τα πάντα και τώρα πάλι πρώτο κόμμα βγήκε ο αλητήριος. Δες τε πως έβαλε το χεράκι του ο Τσίπ[ρας και ο ΣΥΡΙΖΑ για να ξαναβγεί πρώτο το λαϊκό κόμμα του Ραχόϊ:

Έτσι τιμής ένεκεν για το Λαϊκό Κόμμα που κέρδισε τις ισπανικές εκλογές.
-1.700 ανοικτές υποθέσεις διαφθοράς, καταχρήσεως δημοσίου χρήματος κλπ. Το 90% των υποθέσεων αφορά σε στελέχη του Λαϊκού Κόμματος. Υπουργούς, βουλευτές, δημοτικούς συμβούλους κλπ. Μέχρι κι ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως Αθνάρ ο κ. Ροντρίγο Ράτο είναι στην φυλακή! Στην φυλακή επίσης είναι κι ο πρώην ταμίας του Λαϊκού κόμματος κ. Μπάρθενας ο οποίος πλήρωνε με φακελάκι όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη. Φυσικά διατηρούσε διπλά βιβλία και στην Ελβετία έχει καταθέσεις 25 εκ. ευρώ. Ο κ. Ραχόι όταν τον συνέλαβαν του έστειλε μήνυμα στο κινητό του «Να είσαι δυνατός Χοσέ Λουίς!». Ποτέ δεν μάθαμε άλλες λεπτομέρειες. Οι ανακριτές χειρίζονται την υπόθεση.
-Αρχές Ιουλίου η ΕΕ θα επιβάλλει ένα πρόστιμο περίπου 2,5 δις ευρώ, επειδή η κυβέρνηση Ραχόι το 2015 δεν εκπλήρωσε τον στόχο του ελλείμματος και της έλειψαν 10 δις ευρώ. Πού θα τα βρεί; Μέτρα; Μα αφού είχαμε ανάπτυξη! Οι Βρυξέλλες προβλέπουν ότι ούτε το 2016 ούτε το 2017 θα εκπληρωθεί ο στόχος του ελλείμματος στην Ισπανία. Θυμάμαι ακόμα τις προεκλογικές δηλώσεις και τα ψέματα του Λουίς ντε Γκίντος ότι δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα!
-Πετσόκοψε όλα τα κονδύλια για την έρευνα, για την υγεία, την παιδεία και το 30% του ισπανικού πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Η ανεργία φθάνει τα δικά μας ποσοστά. Ένας στους δύο νέους κάτω των τριάντα είναι άνεργος!
-Ψήφισε την εργασιακή μεταρρύθμιση, αυτή που τώρα ζηλεύει ο Φρανσουά Ολάντ και διέλυσε όλες τις ΣΣΕ. Οι εργοδότες ευτυχείς. 9 στα 10 συμβόλαια είναι ορισμένου χρόνου και χωρίς αποζημίωση. Διέλυσε όλο το ζηλευτό κοινωνικό κράτος που είχε κτισθεί στην Ισπανία από το 1931 με την Δεύτερη Ρεπούμπλικα.
-Το 2012 ναι και η Ισπανία διασώθηκε! Αλλά δεν το λέμε! Η λέξη « διάσωση» ενοχλεί αφάνταστα! Η ενίσχυση των ισπανικών ιδιωτικών τραπεζών πέρασε ωραιότατα στο δημόσιο χρέος το οποίο σημειωτέον με την διακυβέρνηση Ραχόι εκτοξεύθηκε . Ξεπερνάει πλέον το ένα τρισεκατομμύριο! Αλλά δεν το αναφέρουν ποτέ.
Αυτά τα ολίγα για την ώρα. Οι Ισπανοί φοβήθηκαν. Φοβούνται. Αυτό το 33% που ψήφισε το Λαϊικό Κόμμα είναι ένα υπέροχο σύστημα που αυτοτροφοδοτείται εδώ και πολλές δεκαετίες ακόμα και στην επί Φράνκο εποχή. Σε απόλυτους αριθμούς περίπου 7.700.000 εκ. Ισπανοί ψήφισαν Λαϊκό Κόμμα. Ναι, αλλά η χώρα έχει πληθυσμό 47 εκατομμύρια!
Καληνύκτα σας
Ντόρα Μακρῆ

Αυτόν τον κύριο ψήφισαν κατά προιτίμηση οι Ισπανοί γιατί δεν εμπιστεύονται τον Πάμπλο Ιγγλέσιας ότι δεν θα τους ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ όπως το συντρόφι του, ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ και η ΣΥΜΜΟΡΙΑ του που μας Κυβερνάει.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.