+ Ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος: <<διά τῶν μέτρων, τά ὁποῖα έξηγγείλατε, κατέστητε ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!>>

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Κ Α Τ Α Θ Ε Τ Ω Τ Α Ο Π Λ Α Κ Α Ι Α Π Ο Σ Υ Ρ Ο Μ Α Ι !

 ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΝΟΣ ΑΓΩΝΟΣ

 Αγαπητοί μου Αδελφοί και Αδελφές,
_________Με την Χάριν του Κυρίου μας από του Ιανουαρίου του έτους 2008 άρχισα τον αγώνα μου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος μέσα από τις γραμμές αυτού του Blog, το οποίον καθιερώθηκε ως μία προσωπική μου αγωνιστική έπαλξη! Χαρακτηριστική είναι μία από τις πρώτες αναρτήσεις μου (9.12.2008) με τίτλο: «Ελλάδα μου,ακριβή μου Πατρίδα,πως σε καταντήσαμε;»
    Έκτοτε με την ευλογία του Κυρίου μας συνεχώς κάθε εβδομάδα είχα και μια ανάρτηση, μέσα από τις γραμμές της οποίας εξέφραζα την αγωνία μου της ψυχής μου για την καταστροφική πορεία της Χώρας μας.
_________ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ, το οποίον ανακύπτει, είναι:
     ΤΕΛΙΚΑ, κατώρθωσα κάτι προς το καλόν και της Μητρός Εκκλησίας και της φιλτάτης μας Πατρίδος;   Η απάντηση, δυστυχώς, είναι ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ! Και τούτο, διότι κάθε μέρα η πορεία προς την καταστροφή της Ελλάδος, της κοιτίδος της Ορθοδοξίας και της Χώρας  των Ορθοδόξων Χριστιανών, δυστυχώς επιταχύνεται! Η Ελλάδα  μας ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΖΕΤΑΙ!  Όλο και πιο πολύ απομακρύνεται από την αγκαλιά του Χριστού μας!
_________Κάποτε
  • Υπήρχεν ο εκκλησιασμός των μαθητών!
  • Επιτρεπόταν η παρουσία του Επισκόπου στο Σχολείο και η επικοινωνία του με τους μαθητές!
  • Το μάθημα των Θρησκευτικών ήταν η διδαχή του Ευαγγελίου στη μαθητιώσα νεολαία!
  • Τα Κατηχητικά Σχολεία  άνθιζαν!
  •  Η παρουσία της Εκκλησίας  ήταν έντονη μέσα στην Κοινωνία!
  •  Ο σεβασμός προς το ράσο ήταν απεριόριστος!

_______Τώρα

  •  το μάθημα των Θρησκευτικών έγινε μάθημα Θρησκειολογίας!
  • Καταργήθηκε η πρωϊνή προσευχή από τά Σχολεία!
  • Εισάγεται η σεξουαλική διαφώτιση ακόμη και στο Δημοτικό!
  • Νομιμοποιήθηκε η σεξουαλική επαφή των Gays!
  • Οι Μαθητές οδηγούνται ως προσκυνητές στο Τζαμί των Μουσουλμάνων!
  • Οι Ναοί έκλεισαν!
  • Ως Χριστιανοί απομακρυνθήκαμε από τον Οίκο του Θεού!
  • Γιορτάσαμε και το Πάσχα και τα Χριστούγεννα του 2020 κλεισμένοι στο  σπίτι μας!
  • Οι Μητροπολίτες-Ηγέτες και Πνευματικοί Πατέρες  του Χριστεπωνύμου Πληρώματος στην πλειονότητά τους  επρόδωσαν την αποστολήν των!
  • Πολλοί Ιερείς μας, δυστυχώς, έμαθαν να αποδιώκουν τους πιστούς από τον Ναό, εάν δεν φορούν την καταραμένη μάσκα μέσα στο Σπίτι του Θεού! Χαρακτηριστικό είναι το πρόσφατο περιστατικό με κάποιο Κληρικό στην περιοχή της Καλαμάτας!
  • Κάποιος Αρχιεπίσκοπος στο Εξωτερικό αντικατέστησε την αγία Λαβίδα με το «κουταλάκι»!
  • Σημαντικός Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος έσπευσε, και μάλιστα εκ των πρώτων, να δεχθεί το αμφιλεγόμενο εμβόλιο κατά του Κορωνοϊού!
  • Ένα σύννεφο,  λοιπόν,  σκεπάζει την Χώρα μας, το οποίον και επισκιάζει και αλλοιώνει την Πίστη των προγόνων μας. Οι Μητροπολίτες μας, δυστυχώς, δεν έχουν συνειδητοποιήσει τον συστηματικά συντελούμενο μαρασμό της Ορθοδοξίας μας!

_________Όλα, λοιπόν αυτά τα φαινόμενα πληγώνουν θανασίμως την αρχιερατικήν μας καρδίαν! Η μαχητική και ενίοτε ελεγκτική πέννα μας ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ! Κτυπάμε  «στου κουφού την πόρτα»!!! Απευθυνόμεθα σε «ώτα μη ακουόντων»!!!! Οπότε μία και μοναδική είναι η λύση και αυτή είναι μονόδρομος! Ήτοι να αποσυρθούμε στην έρημο της σιωπής και να αφιερώσουμε τον χρόνο μας τώρα πλέον σε περισσότερη και θερμότερη προσευχή προς τον Νυμφίο Χριστό. Να δακρύζουμε εμείς, ώστε να σταματήσουν να δακρύζουν οι Εικόνες όχι μόνον της Παναγίας μας, αλλά  και άλλων Αγίων της Ορθοδοξίας μας ανά την Ελλάδα!

 
_______Σημαντικό ρόλο στη λήψη αυτής της Αποφάσεώς μας  έπαιξε η στάσις της Ιεράς Συνόδου, δηλ. της Διοικήσεως της Εκκλησίας μας, σε κάποιες έντονες και πολύ δυναμικές διαμαρτυρίες μας!
_________Στην παρούσα και τελευταία ανάρτησή μας σας παρουσιάζουμε τα εξής αποδεικτικά στοιχεία!
1ον. Την από 9.12.2008 ανάρτησή μας μέ τίτλον:  «ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ, ΑΚΡΙΒΗ ΜΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ;»
2ον. Την από 6ης Ιουλίου 2020 υπόμνηση προς την Ιεράν Σύνοδον να μας απαντήσει πρός το από ………… 5ης Ιουνίου 2019 ημέτερον έγγραφον.
 
3ον.  Το Απόσπασμα Πρακτικών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Συνεδρίας της 27ης Ιουνίου 2019 εις απάντησιν του υπ’ αριθμ. 547/05.06.2019 ημετέρου εγγράφου, όπου η Ιερά Σύνοδος μας απαντά με τα εξής πειφρονητικά λόγια: «Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έλαβε γνώσιν», δηλ. επέταξαν στον «κάλαθο των αχρήστων» μίαν πολυσέλιδον αναφοράν μας, με την οποίαν εκφράζαμε την αγωνίαν της ψυχής μας! Ναί, την επέταξαν στον «κάλαθο των αχρήστων»!!! Αυτή καί μόνον η ενέργεια της Εκκλησιαστικής Διοικήσεως ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΝ ΠΛΗΡΩΣ! Και διά τον λόγον αυτόν:
         α) Αρχικώς μεν επετάχυνα την παραίτησίν μου από την ενεργόν εκκλησιαστικήν διακονίαν μου και την 17ην.08.2019 υπέβαλα την παραίτησίν μου,
    β) Μετά ταύτα δε απεφάσισα και την διακοπήν των ανάρτησεών μου εις το παρόν Blog, καθ’ όσον έχω πεισθεί πλέον, ότι η σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΤΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΙΑ, ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΕΙ ΑΓΩΝΙΑΝ, καθώς ο Χριστός διώκεται καί οι Ναοί κλείνουν, κατόπιν εντολής του οικείου Μητροπολίτου! 
        Πολύν πόνον προκάλεσε στην ψυχή μου η προτροπή του Κληρικού της Καλαμάτας προς το εκκλησίασμα εν ώρα λειτουργίας κατά την ημέραν των Χριστουγέννων στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας: «’Οσοι δεν φοράτε μάσκα να βγήτε έξω, να φύγετε από την Εκκλησίαν….. Αντιρρησίες να είσθε στο σπίτι σας!…..Ή φορέστε μάσκα ή να βγήτε έξω. Ακούσατε;»
__________Ακούοντας τα λόγια αυτά θυμήθηκα κάτι που είχεν είπει ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής, ο αείμνηστος π. Ιωάννης Ρωμανίδης: «Τώρα ο Διάβολος κάνει διακοπές, γιατί το έργο του το έχουν αναλάβει οι Επίσκοποι»!!!!
(βλ.https://agiospatrokosmas.gr/2020/12/28/laikoi-kai-klhrikoi….».
 
4ον. Την υπ΄αριθμόν Πρωτ.  547 από της 5ης Ιουνίου 2019 αναφοράν μας προς την Ιεράν Σύνοδον διά της οποίας εξεφράζαμε την  ανησυχίαν μας επί διαφόρων τρεχούσης φύσεως ζητημάτων, κυρίως δε για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικος, υπογραμμίζαμε δε και «την άκραν του τάφου σιωπήν», την οποίαν ακολουθεί και εφαρμόζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος!
5ον. Την από της 22ας Οκτωβρίου 2020 αναφοράν μας πρός την Ιεράν Σύνοδον καί πρός ένα έκαστον των Συνοδικών Αρχιερέων έγγραφον  αναφοράν μας διά της οποίας εξεφράζαμε την διαμαρτυρίαν μας δια το περιεχόμενον της υπ΄αριθμ. 3027/14.10.2020 Συνοδικής Εγκυκλίου, διά της οποίας επικυρώθηκαν τα γνωστά αντιχριστιανικά μέτρα της Κυβερνήσεως Μητσοτάκη διά το κλείσιμον των Ναών, την απαγόρευση της κωδωνοκρουσίας, τον περιορισμό των εκκλησιαζομένων στον αριθμό των εννέα (9)  μόνον πιστών κλπ. Και η διαμαρτυρία μας έπεσε στο κενό!!!
 6ον. Την από της 19ης Οκτωβρίου 2020 ανάρτησή μας στο  παρόν Blog με τίτλον «Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΙΩΚΕΤΑΙ! Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΔΙΩΓΜΩ! Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ!» Εκεί μεταξύ των άλλων εγράφαμε και τα εξής: «Με αφορμή τον δαιμονικής εμπνεύσεως ΚΟΡΩΝΟΪΟ οι εχθροί της Πίστεως βάλθηκαν να διαλύσουν τον Χριστανισμό και να κλείσουν τις Εκκλησίες! Στο δαιμονικής εμπνεύσεως αυτό Σχέδιο παραδόθηκαν -δυστυχώς- ΑΜΑΧHΤΙ ΟΛΟΙ! Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, οι…., οι…,οι….και η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!».
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
__________Έπειτα από όλον αυτόν τον αγώνα, ο οποίος, δυστυχώς, δεν ευρήκε ανταπόκριση από την Εκκλησιαστική Διοίκηση, τι απομένει πλέον διά τον υποσημειούμενον;
  •  Ή η απόγνωσις και η απογοήτευσις!
  •  Ή η καταφυγή εις τον Πανοικτίρμονα Θεόν, ώστε  με την αδιάλειπτη προσευχή, την ικεσία και τις Παρακλήσεις και προς την Υπεραγίαν Θεοτόκον και προς τους Αγίους της Πίστεώς μας, επί πλέον δε και με τους ποταμούς των δακρύων και τις ολονύκτιες προσευχές μας ΝΑ ΕΞΙΛΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΝ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΤΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ, ώστε ΕΚΕΙΝΟΣ να αποτρέψει την περαιτέρω επέκταση του Κράτους του Διαβόλου και να μας επαναφέρει στην Πατρική Του αγκάλη! Να κρατηθεί η Ελλάδα ως κοιτίδα της Ορθοδοξίας! Οι Έλληνες να παραμείνουν Μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Και η Ελλάδα  να συνεχίσει να αναγνωρίζει την Ορθόδοξο Εκκλησία της Ελλάδος ως την «Επικρατούσα θρησκεία εν Ελλάδι», όπως ορίζει το άρθρον 3 του ισχύοντος Συντάγματος!
*******
    Αδελφοί μου και Αδελφές μου,
    Τέκνα μου εν Κυρίω αγαπητά καί περιπόθητα,
        Αρνούμαι να συγκαταριθμηθώ ως Προδότης και της αμωμήτου Πίστεώς  μας και της ενδόξου Πατρίδος μας, γι αυτό και από αύριον, 1ην του Νέου Έτους 2021, καταθέτω τα όπλα της δημοσιογραφίας, αποσύρομαι από το πεδίον της μάχης και καταφεύγω εις την έρημον της σιωπής, της περισυλλογής και της μετά δακρύων προσευχής. Συγχωρήσατε μου την απόσυρσιν! Εύχεσθε και υπέρ εμού, Αμβροσίου του αναξίου Αρχιερέως και αμαρτωλού. Σας εύχομαι ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΝ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ και ΚΑΛΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΝ!
+ Ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος
ΑΙΓΙΟΝ, 31η Δεκεμβρίου 2020
 ******
ΚΑΙ ΤΩΡΑ  ΑΣ ΕΛΘΟΥΜΕ  ΣΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ  ΣΤΟΙΧΕΙΑ

1ον.  Το Blog της ΤΡΙΤΗΣ, 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008

ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ, ΑΚΡΙΒΗ ΜΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ;

Το παρακάτω κείμενο είναι ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο απέστειλα, όπου ήταν δυνατόν. Το παραθέτω εδώ για την ενημέρωση περισσοτέρων.
______________________________________
Αγαπητοί Αδελφοί εν Χριστώ,
Φίλοι,
Συνεργάτες στον Αμπελώνα του Κυρίου μας,
Συμπατριώτες μου,
Χριστιανοί μου,
                                                                                     και τέκνα μου εν Κυρίω αγαπητά,
______Διάλεξα τη σημερινή πένθιμη ημέρα, μια ημέρα που κηδεύθηκε ο Αλέξης, μια ημέρα που τόσες περιουσίες κατεστράφησαν, μια ημέρα που η Ελλάδα αυτοκαταστρέφεται, τη σημερινή πένθιμη ημέρα, λοιπόν, διάλεξα, για να σας διαβιβάσω ένα μήνυμα, μιά αλληγορία, μιά αληθινά δυνατή αλληγορία. Είναι η ιστορία ενός μικρού βάτραχου! Μας την έστειλε ο φίλτατος κ. Νεκτάριος Μ.
________Δεχθήτε την σαν ένα ερέθισμα ή και σαν ένα ευχαριστώ πρός όσους εξ υμών είχετε την καλωσύνη να μου απευθύνετε εόρτιες ευχές αγάπης με την ευκαιρία της ονοματικής μου εορτής.
________Καταστρέψαμε τα παιδιά μας, τα απομακρύναμε από το Χριστό μας, τα σπρώξαμε στα clubs και τώρα αυτά τα παιδιά μας καταστρέφουν ό,τι βρούν στο πέρασμά τους. Οι διαδηλωτές δεν είχαν αναβολές! Λεηλάτησαν ακόμη και το κοσμηματοπωλείο της μητέρας του Αλέξη!
_______Όσοι βολεύονται ακόμη στον καναπέ τους, παρακολουθώντας με απάθεια την τηλεόραση, ας ξυπνήσουν από το λήθαργο! Είναι ανάγκη! Εύχομαι το μήνυμά μοιυ να μή φθάνει σε σας τόσο αργά, δηλ φθάνοντας να μη είσθε ήδη…..βρασμένοι! Αυτός, που υπογράφει παρακάτω, ………κοντεύει να βράσει, δηλ. να νεκρωθή!
Ας προσευχηθούμε υπέρ αλλήλων.
Κύριε, σώσον τούς ευσεβείς!
Κύριε, σώσον την Ελλάδα μας!
Κύριε, σώσον τήν πίστιν μας και την Ορθοδοξίαν μας!
+ Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος
09. 12. 2008
*******

2ον. Η υπόμνησις προς την Δ.Ι.Σ. 

******* 

 3ον. Το απόσπασμα  των Πρακτικών  της Δ.Ι.Σ.

****** 

4ον. Το υπ΄αριθμ Πρωτ. 547 από της 5ης Ιουνίου 2019 ημέτερον έγγραφον διαμαρτυρίας προς την  Δ.Ι.Σ., το οποίον η Δ.Ι.Σ. απέρριψε εις τον κάλαθον των αχρήστων!

 

Πρός

Τήν Διαρκῆ  Ἱεράν Σύνοδον τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος

Ἰω. Γενναδίου, 14

115 21 ΑΘΗΝΑΣ

 

Μακαριώτατε Ἅγιε Πρόεδρε,

Σεβασμιώτατοι Ἅγιοι Σύνεδροι

Παρακαλῶ νά μοῦ ἐπιτρέψετε νά ἀπευθυνθῶ πρός Ὑμᾶς ἀδελφικῶς χρησιμοποιῶν  τά λόγια τοῦ Ἀποστόλου Παύλου: Ἀδελφοί μου, «τίς ὑμᾶς ἐβάσκανεν;»  (Γαλ. γ’, 1). Διατί σιωπᾶτε; Διατί δέν ἐξεγείρεσθε; Διατί ἡ διεγερτική φωνή τῆς Μητρός Ἐκκλησίας δέν ἀκούεται πλέον;

Ἡ Ἑλλάδα μας ἀφανίζεται! Ἡ Ἐκκλησία μας ἐπίσης εὑρίσκεται ἐν διωγμῷ!  Διατί π.χ. διαφεύγει τῆς προσοχῆς Σας, ὅτι ἀπό τοῦ Δεκεμβρίου τοῦ ἔτους 2017 ἡ Κυβέρνησις τῶν ἀθέων καί μάγων τοῦ ΣΥΡΙΖΑ, οἵτινες κυβερνοῦν τόν τόπον,  ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ οὐδέ μίαν θέσιν Ἐφημερίου; Ἀντιθέτως οἱ ἀλλοεθνεῖς καί ἀλλόθρησκοι Μετανάστες Μουσουλμάνοι τυγχάνουν τῆς στοργικῆς προστασίας τοῦ Κράτους!  Δέν τό ἀποκρύπτουν! Τό ὁμολογοῦν δημοσίως! Βλέπε καί ὁμολογίαν Πακιστανοῦ: «Θά ψηφίσω δαγκωτό Α.Τσίπρα, γιατί μου τα πληρώνει όλα»!!!! ( [1] ).

Θά ἐπαναλάβω ἄνευ δισταγμοῦ: «τίς ὑμᾶς ἐβάσκανεν;»  Διατί τηρεῖτε αὐτήν τήν ἄκραν τοῦ τάφου σιγήν;

Θά μᾶς ἐπιτρέψετε νά ὑπομνήσωμεν τό καθῆκον Σας μέ λόγια τοῦ Διονυσίου Σολωμοῦ; Ἰδού λοιπόν:

 

«Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει.

Λαλεί πουλί, παίρνει σπυρί κι’ η μάνα το ζηλεύει.

Τα μάτια η πείνα εμαύρισε, στα μάτια η μάνα μένει

στέκει ο Σουλιώτης ο καλός παράμερα και κλαίει.

«Έρμο τουφέκι σκοτεινό, τι σ’ έχω ‘γώ στο χέρι;

Οπού συ μου ‘γινες βαρύ κι ο Αγαρηνός το ξέρει»!

 

(βλ. Ἐλεύθεροι πολιορκημένοι).

Δέν Σᾶς συνεκίνησεν ποσῶς ἡ στάσις τοῦ ἥρωος Πρεσβυτέρου π. Νικολάου Λιαδῆ, Ἐφημερίου τῆς νήσου Χίου, ὁ ὁποῖος ὅλως προσφάτως ἐχλεύασε καί ἀπε-δοκίμασε δημοσίως τόν παριστάμενον Βουλευτήν τοῦ ΣΥΡΙΖΑ κ. Ἀνδρέαν Μιχαηλίδην, ρίψας κατά πρόσωπον αὐτοῦ τά τριάκοντα ἀργύρια τῆς προδοσίας καί εἰπών: «Προδότη, πάρε τα 30 ἀργύρια, πού πούλησες τή Μακεδονία»; ( [2] )

Ὡσαύτως οὐδόλως συνεκίνησεν Ὑμᾶς ἡ πρό ἔτους ἀντίδρασις τοῦ ἑτέρου Αἰδεσιμωτάτου Ἐφημερίου π. Χρήστου Σιάνα, Ἐφημερίου τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Παντελεήμονος Ρόδου, ὁ ὁποῖος κατά μῆνα Ἰούνιον τοῦ ἔτους 2018, ὁμιλῶν ἀπό τῆς Ὡραίας Πύλης, ἐχαρακτήρισεν ὡς «προδοσίαν» τήν Συμφωνίαν τῶν Πρεσπῶν; ( [3] )

Διέφυγεν ἄραγε τῆς προσοχῆς Σας, ὅτι μέλη τοῦ ἐκκλησιαστικοῦ Πληρώματος διεγείρονται,διαμαρτύρονται, καί  ·

  • Εἴτε καταφεύγουν εἰς ἔνδικα μέσα, προκειμένου νά ἀποτρέψουν τήν Ἰσλαμοποίσιν τῆς ἐνδόξου Πατρίδος ἡμῶν, ὅπως ἡ Δικηγόρος τῶν Ἀθηνῶν, ἡ Ἐρίτιμος Κυρία Αἰκατερίνη Παντελίδου, ἥτις τήν 22αν-04-2019 κατέθεσεν διά δευτέραν φοράν Ἐξώδικον Δήλωσιν καί Διαμαρτυρίαν κατά τοῦ θρασυτάτου Ἰμάμη κ. Ζακί Σιντί Μοχάμετ, ὁ ὁποῖος μέ περισσήν θρασύτητα παρεμβαίνει εἰς τόν χῶρον, ὅπου ἀνεγείρεται τό Ἰσλαμικόν Τέμενος τοῦ Βοτανικοῦ, ἀποστέλλων καί καθοδηγῶν ἐκεῖ πολυπληθεῖς ὁμάδας πιστῶν τοῦ Ἰσλάμ, προκειμένου νά καταδείξῃ, ὅτι «ἀπό τώρα ἤδη ἔχει δικαιώματα εἰς τόν χῶρον» ἐκεῖνον; Ἡ Κυρία Παντελίδου καί ἕτεροι -πιστά τῆς Ἐκκλησίας τέκνα- ἀντιδρῶντες βροντοφωνάζουν: «Ἐκεῖ ἡ γῆ εἶναι δική μας καί θά τήν ὑπερασπισθοῦμε μέ κάθε νόμιμον μέσον» ([4]),
  • Εἴτε ὡς δημοσιογράφοι βροντοφωνοῦν:
    • «Ξυπνήστε, εἴμαστε σέ μεγάλο κίνδυνο» ( [5] )
    • «Σέ κίνδυνο ἡ Ἑλλάδα»( [6] )
    • «ΤΟΥΡΚΕΨΑΝ τη Θράκη» ( [7] )
    • «Εμπάργκο Κυβέρνησης …και στην Τρυπητή» ( [8] )
    • «Σέ επικίνδυνο ἀτραπό ἡ Ἐκκλησία τῆς

Ἑλλάδος»( [9] ).

  • Εἴτε ὡς θρησκευτικός Τύπος ἐπισημαίνει! Οὕτως:
    • Ἡ Ἀδελφότης Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ» μέ ἄρθρον εἰς τό ὁμώνυμον περιοδικόν αὐτῆς με τίτλον: «Ἐσχάτη ὥρα» σημειώνει: «Κοσμογονικές μεταβολές, γεγονότα, βιβλικές καταστροφές….Ὅμως ὁ ἅγιος εὐαγγελιστής Ἰωάννης γράφει….«Παιδία, ἐσχάτη ὥρα ἐστί, …ὅτι ὁ ἀντίχριστος ἔρχεται…..καί νῦν ἀντίχριστοι πολλοί γεγόνασι. Ὅθεν γινώσκομεν, ὅτι ἐσχάτη ὥρα ἐστίν» (Α΄ Ίω. β΄, 18) ( [10] ).

 

  • Εἴτε ὡς πιστά τῆς Ἐκκλησίας τέκνα καταθέτουν τήν ἀγωνίαν τῆς ψυχῆς των εἰς τήν Διοίκησιν τῆς Ἐκκλησίας, τ.ἔ. πρός Ὑμᾶς Ἅγιοι Συνοδικοί Σύνεδροι. Οὕτως:
    • Ὁ εὐσεβής πιστός κ. Νικόλαος Παπαδόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου εἰς τό Mainz τῆς Γερμανίας, ἀπευθυνόμενος πρός Ὑμᾶς -διά τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Αἰτωλίας και Ακαρνανίας κ Κοσμᾶ-, καί διά τῆς ἀπό Ἀπριλίου τρ. ἔτους Ἀναφορᾶς του θέτει ἐνώπιον Ὑμῶν ἀγωνιώδεις τινας ἐρωτήσεις καί παρακαλεῖ Ὑμᾶς, ὅπως ἐνεργήσητε ἁρμοδίως «διά τήν ἀναγνώρισιν καί τῆς ἁπλῆς καθαρευούσης… ὡς ἐπισήμου γλώσσης τοῦ Κράτους», προνοῶν διά τήν κατοχύρωσιν τῆς γλώσσης τῶν λειτουργικών βιβλίων τῆς Ἁγίας Ὀρθοδοξίας μας! ( [11] )
    • Ὡσαύτως ἕτερος εὐσεβής καί λόγιος ἄνθρωπος, πιστόν δέ τέκνον τῆς Ἐπαρχίας μας, ὁ κ. Ἀθανάσιος Χρονόπουλος διά τοῦ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου μᾶς γνωστοποιεῖ τήν ἀγωνίαν τῆς ψυχῆς του ἐκ τοῦ γεγονότος, ὅτι εἰς τόν Ὀρθόδοξον Ναόν τῆς Ἁγίας Αἰκατερίνης εἰς Η.Π.Α. διδάσκεται ἡ Yoga μέ τό σύνθημα: «Feel Good Yoga» !!!!([12] ).

Μακαριώτατε καί ἅγιοι ἐν Χριστῷ Ἀδελφοί,

«Καί τί ἔτι λέγω; ἐπιλήψει γαρ με διηγούμενον ὁ χρόνος περί Γεδεών, Βαράκ τε καί Σαμψών καί Ἰεφθάε…»   [13], ἵνα κατά τόν Ἅγιον Ἀπόστολον Παῦλον εἴπω. Ἡ Ὀρθοδοξία μας διώκεται! Ἡ ἐδαφική ἀκεραιότης τῆς Πατρίδος προσφέρετε ὡς δῶρον εἰς τούς τῶν Σκοπίων…..Ἡ ἐθνική μας ταυτότης  καί αὐτοσυνειδησία «καταχωνιάζεται» εἰς τά τάρταρα τῆς λησμοσύνης! Ἡ Ἑλλάδα μας αὐτοδιαλύεται, ἔχουσα Ἄρχοντας καί Κυβερνήτας Ἑβραιο-Μασσώνους, τυφλά ὄργανα τῆς Παγκοσμιοποιήσεως!

Ἔναντι ὅλων αὐτῶν τῶν κοσμογονικῶν ἀλλαγῶν ἡ Μήτηρ Ἐκκλησία τηρεῖ σιγήν ἰχθύος! Αἱ μεμονωμέναι φωναί Ἱεραρχῶν δέν ἀρκοῦν! Οἱ Κυβερνῶντες δέν ἀνησυχοῦν! «Δέν ἱδρώνει τό αὐτί τους», ἵνα κατά τήν δημώδη γλῶσσαν ὁμιλήσωμεν! Ὅθεν, ἀναγκαία καθίσταται ἡ κραυγή ἀγωνίας τῆς ἐκκλησιαστικῆς Διοικήσεως, ἤτοι πρωτίστως Ὑμῶν, ἅγιοι Ἀδελφοί, τῶν συγκροτούντων τήν Διαρκῆ Ἱεράν Σύνοδον τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, ἐάν δέ παραστῇ ἀναγκαῖον, τότε καί τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἱεραρχίας!

Τούτων οὕτως ἐχόντων, ἡ ἐλαχιστότης μου Σᾶς ἀπευθύνει τήν ἐρώτησιν: Ἀδελφοί μου, διατί ἀφήσατε «ἀνενεργόν» τό «ντουφέκι» τοῦ ἐλεγκτικοῦ Σας λόγου;

«Στέκει ο Σουλιώτης ο καλός παράμερα και κλαίει»,

 

δηλ. ὁ εὐσεβής Ἑλληνικός Λαός κλαίει ἀπαρηγόρητα!

«Έρμο τουφέκι σκοτεινό, τι σ’ έχω ‘γώ στο χέρι;

Οπού συ μου ‘γινες βαρύ κι ο Αγαρηνός το ξέρει»!

Ποιός ἄραγε νά εἶναι αὐτός ὁ Ἀγαρηνός, ὁ ὁποῖος γνωρίζει, ὅτι τό ντουφέκι μας τώρα πιά δέν κροταλίζει, ἀλλ’ εἶναι «Έρμο τουφέκι σκοτεινό»;

Ποιός ἄλλος παρά ὁ Πρωθυπουργός κ. Ἀλέξιος Τσίπρας, ὁ Ὑπουργός τῆς ἀ-Παιδείας κ. Κωνστ. Γαβρόγλου, ( [14] ), καί τά λοιπά «τσιράκια» ἀπό τήν πλευράν τοῦ ΣΥΡΙΖΑ! Ἀλλά καί ἀπό τήν πλευράν τῆς Νέας Δημοκρατίας δέν λείπουν -δυστυχώς- αὐτά τά ἀνθελληνικά «τσιράκια»! Ὅπως π.χ. ὁ Πανεπιστημιακός Καθηγητής κ. Δημήτριος Καιρίδης ( [15] ) καί πολλοί ἄλλοι!

Ὅλοι αὐτοί, λοιπόν, «οἱ Ἀγαρηνοί» κατεδαφίζουν ὅ,τι σεμνόν, ὅ,τι ἠθικόν, ὅ,τι ψυχωφελές, ὅ,τι θρησκευτικόν, ὅ,τι ἐθνικόν, ὅ,τι ἑλληνοχριστιανικόν ἰδεῶδες καί –ΔΥΣΤΥΧΩΣ- παραμένουν ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ, καθ’ὅσον γνωρίζουν ὅτι «Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει!», ὅπως ἔγραψεν ὁ ποιητής, δηλ. σχεδόν οὐδείς ἐκ τῶν ἐκκλησιαστικῶν παραγόντων διεγείρεται! Ἐάν δέ καί τινες ἐκ τῶν Ἱεραρχῶν βροντοφωνοῦν καί διαμαρτύρωνται, οὗτοι ἁπλῶς χαρακτηρίζονται ὡς «σαλοί», δηλ. ὡς τρελλοί, ἀκραῖοι καί τά τοιαῦτα! Βεβαίως δι’ ἡμᾶς τό νά εἴμεθα «διά Χριστόν σαλοί» εἶναι τίτλος τιμῆς! ( [16] ). Ἀλλ’ ὅταν ἡ «Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει», τότε οἱ ἄθεοι πανηγυρίζουν! Αὐτοί, λοιπόν, ἀποτελοῦν τόν Ἀγαρηνόν, κατά τήν ἔκφρασιν τοῦ ἐθνικοῦ ἡμῶν ποιητοῦ Διονυσίου Σολωμοῦ.

Τό ἔγκλημα αὐτό τῆς ἄκρας τοῦ τάφου σιωπῆς, λοιπόν, πρωτίστως βαρύνει τήν Ἱεράν Σύνοδον! Ἀκολούθως ὅμως βαρύνει καί ἡμᾶς τούς ὑπολοίπους Ἱεράρχας! Μᾶς ἔχουν ἤδη «ξεφωνήσει» τά Μ.Μ.Ε.!

«Ἱεράρχες τῆς Ἐκκλησίας που δέν ἔχουν ΦΡΟΝΗΜΑ,

ἀλλά ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΦΡΟΝΙΜΑ»,

ἔγραφεν μόλις τήν 17ην Ἀπριλίου τρ. ἔτους ὁ Πολιτικός ἀναλυτής-ἀρθρογράφος κ. Παναγιώτης Ἀποστόλου ( [17] ).

Ἔπειτα ἀπό τά ἀνωτέρω ἐξόχως καταθλιπτικά πραγματικά γεγονότα, ἄς ἔλθωμεν πλέον καί εἰς ἕνα πολύ σοβαρόν θέμα τῶν ἡμερῶν, τάς ὁποίας διανύομεν. Δέν ἀντελήφθητε ἄραγε, ὅτι ἡ Κυβέρνησις Τσίπρα, μεταξύ τῶν πολλῶν ἄλλων καταστροφικῶν νομοθετημάτων καί ἀποφάσεών της, προωθεῖ ἐπίσης καί ἕναν ὅλως ἀπαράδεκτον Νόμον, διά τοῦ ὁποίου τροποποιεῖ τήν μέχρι σήμερον κρατοῦσαν Ποινικήν Νομοθεσίαν; Μόλις προχθές 3 Ἰουνίου ἡ Κυβέρνησις τῶν Ἀθέων καί Μάγων τοῦ ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε εἰς τήν Βουλήν τῶν Ἑλλήνων πρός ψήφισιν ἕνα νέον σχέδιον Νόμου διά τοῦ ὁποίου τροποποιεῖται ἡ μέχρι σήμερον Ποινική Νομοθεσία.

  • Ὁ μαχητής ἐν Χριστῷ Ἀδελφός μας καί Ποιμενάρχης τοῦ Πειραιῶς κ. Σεραφείμ ἔσπευσε ἀμέσως νά διαμαρτυρηθῇ ἐντόνως διά τό συντελούμενον ἔγκλημα, κραυγάζων: «Βόμβα ὁ νέος Ποινικός Κώδικας»! ( [18] ). Μεταξύ ἄλλων γράφει καί τά ἀκόλουθα: «Ἡ Κυβέρνηση ἐξοπλίζει φονταμενταλιστές ὑπέρ τῆς θρησκευτικῆς βίας». Τήν ἀγωνίαν τῆς ἐπισκοπικῆς του εὐαισθησίας ἐξέφρασεν ἐπίσης κατά τήν ἰδίαν ἡμέραν καί μέ ἕτερον δημοσίευμα εἰς ἑτέραν καθημερινήν ἐφημε-ρίδα τῶν Ἀθηνῶν μέ τίτλον: «ΜΑΝΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-Πυρά κατά ΣΥΡΙΖΑ από τον Πειραιώς Σεραφείμ για τον νέο Ποινικό Κώδικα» ([19]).
  • Τό θέμα ἔθιξε καί ἡ Ἐφημερίς ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μέ τό δημοσίευμα: «Τι αλλάζει με τον νέο Ποινικό Κώδικα» ( [20] ).
  • Τήν αὐτήν ἄποψιν διετύπωσε καί ἡ Ἕνωσις Εἰσαγγελέων τῶν Ἀθηνῶν: «Τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια ασφάλεια. Να αποσυρθούν τα νομοσχέδια του Ποινικοῦ Κώδικα» ( [21] ).
  • Ὡσαύτως εἶναι ἄξιον ὅλως ἰδιαιτέρας προσοχῆς τό σχόλιον τῆς αὐτῆς Ἐφημερίδος, εἰς τό ὁποῖον ἀναγιγνώσκομεν καί τά ἑξῆς: «Νέα επίθεση της Κυβέρνησης κατά της Εκκλησίας. Ένα από τά βέλη στη φαρέτρα της κυβέρνησης κατά της Εκκλησίας είναι και οι αλλαγές στον ποινικό κώδικα, με τις οποίες καταργούνται άρθρα, που σχετίζονται με την βλασφημία θρησκειών, την περιύβριση των νεκρών, κλπ.» ([22] ).
  • Ἀλλά καί ἡ ἱστορική Ἐφημερίς ΕΣΤΙΑ ἐπίσης καταγράφει τό συντελούμενον ἔγκλημα μέ τά ἑξῆς βαρυσήμαντα λόγια: «Ὁ τελευταῖος εὐτελισμός τῆς Βουλῆς ἀπό τόν ΣΥΡΙΖΑ. Φωτογραφικές τροπολογίες καί νέος Ποινικός Κώδικας»([23] ).

 

Μακαριώτατε ἅγιε Πρόεδρε, καί

Σεβασμιώτατοι Ἅγιοι Σύνεδροι,

Δέν Σᾶς ἀνησυχοῦν τά γεγονότα αὐτά; Δέν ἀφαιροῦν ὧρες ἀπό τόν ὕπνον Σας; Κοσμικοί ἄνθρωποι, διαμαρτυρόμενοι, γράφουν καί ἀναφωνοῦν: «ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, ΚΑΛΟ ΚΑΤΕΥΟΔΙΟ…» ( [24] )!!!!.

Ἄς μή μᾶς ἀντείπετε, ὅτι ἡ Ἱερά Σύνοδος ἠσχολήθη μέ τό θέμα κατά τάς Συνεδριάσεις τοῦ παρελθόντος Ἀπριλίου! Εἰς τό σχετικόν Ἀνακοινωθέν τῆς Δ.Ι.Σ. ἀνεγράφη, ὅτι «Ἡ Ἱερά Σύνοδος ἀπεφάσισε νά παρέμβῃ εἰς τό θέμα τῆς ἀναθεωρήσεως τοῦ Ποινικοῦ Κώδικα….»!

Καί λοιπόν; Μέ τήν ἐνέργειάν Σας αὐτήν θεωρεῖτε, ὅτι ἐξηντλήθη τό χρέος Σας; Ἡ Κυβέρνησις ΣΥΡΙΖΑ ἔγραψε στά «παληά της τά παπούτσια» τήν τυπικήν καί εὐγενικήν αὐτήν διαμαρτυρίαν Σας. Διό καί ἔσπευσε νά καταθέσῃ εἰς τήν Βουλήν ἄνευ τροποποιήσεων τό ἐπίμαχον Νομοσχέδιον! Ὥστε, λοιπόν, τό ἐρώτημα, τό ὁποῖον σήμερον θέτομεν ἐνώπιόν Σας εἶναι σαφές: ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΩΜΕΝ;

Δέν πρέπει νά ἀναλάβετε Ὑμεῖς τήν πρωτοπορείαν διεξαγωγῆς ἑνός σκληροῦ ἀγῶνος; Θά ἀφήσωμεν, λοιπόν, ἀτιμώρητον κάθε ἀσεβῆ ἄνθρωπον, ὁ ὁποῖος θά μολύνῃ τό στόμα του, βλασφημῶν τό ὄνομα τοῦ Παναγάθου Θεοῦ καί Ἐπουρανίου Πατρός μας; Θά ἀφήσωμεν νά μολύνεται τό ὄνομα τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου;

Διά τῆς νέας Νομοθεσίας, ὅστις ὁμιλεῖ περιφρονητικῶς διά τούς Gays, δηλ. τούς Ὁμοφυλοφίλους, θά δικάζεται καί θά τιμωρεῖται αὐστηρότατα! Ἀντιθέτως, ὅστις μολύνει τό στόμα του, βλασφημῶν τό ὄνομα του Χριστοῦ μας, θά παραμένῃ ἀνενόχλητος! Ἡμεῖς, Χάριτι Κυρίου, ἔχομεν δοκιμάσει τήν σκληρότητα τῆς σήμερον ὑφισταμένης Νομοθεσίας. Διά τήν φρᾶσιν μας «φτύστε τους», ἐννοῶντες τούς Βουλευτάς, οἱ ὁποῖοι θά ἐψήφιζον τό Νομοσχέδιον περί τῶν Ὁμοφυλοφίλων, καί οὐχἰ αὐτούς τούτους τούς ὑποτεταγμένους εἰς τό παρά φύσιν αὐτό ἁμάρτημα καί πάθος, κατεδικάσθημεν εἰς φυλάκισιν «ἑπτά μηνῶν»!!!!( [25] ).

Τά πάντα κατεδαφίζονται! Ὁ Ἑλληνικός Λαός διά τοῦ ἀποτελέσματος τῶν προσφάτων ἐκλογικῶν ἀναμετρήσεων ἔρριψε τόν λίθον τοῦ ἀναθέματος εἰς τούς κατεδαφίζοντας τήν ἐθνικήν καί τήν θρησκευτικήν ταυτότητα τῶν Ἑλλήνων καί Ὀρθοδόξων! Ἡμεῖς, ὡς ὑπηρέται τοῦ Σωτῆρος Χριστοῦ, διά τῆς σιωπῆς μας, θά ἐντάξωμεν τούς ἑαυτούς μας εἰς τήν χορείαν τῶν προδοτῶν;

Ὅσαι φωναί καί ἐάν ὑψωθοῦν ἐκ μέρους ἡμῶν τῶν Ἱεραρχῶν καί συγχρόνως μή Συνοδικῶν Μελῶν τῆς σεπτῆς Ἱεραρχίας ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠ’ ΟΨΙΝ! Κατόπιν τούτου ἐπιτακτική προβάλλει ἡ ἀνάγκη, ὅπως Ὑμεῖς, ὡς ἡ Ἀνωτάτη Ἐκκλησιαστική Ἀρχή, ἀναλάβητε τήν πανοπλίαν Σας καί κηρύξητε τό «νῦν ὑπέρ πάντων ὁ ἀγών»! Ἤ, ἐάν θέλετε, τό ἀκόμη ἡρωϊκώτερον τῶν Λακεδαιμονίων «ἤ τάν ἤ ἐπί τάς»! Καλέσατε ὅλους Ἡμᾶς εἰς μίαν συστράτευσιν! Ἄς ἀναλάβωμεν καί πάλιν τήν πανοπλίαν μας! Ἀς ἀγωνισθῶμεν σθεναρῶς ὑπέρ Βωμῶν καί Ἑστιῶν!

Ὁ Λαός μας διερωτᾶται: «Ως πότε θα πληρώνουμε τις αυταπάτες των ΣΥΡΙΖΑίων; ( [26] ) Ὁ Ἑλληνικός Λαός διεγείρεται! Διαμαρτύρεται. Κατέρχεται εἰς τά πεζοδρόμια! «Διαμαρτυρίες γυναικῶν στο Σύνταγμα για τον βιασμό στον Ποινικό Κώδικα», γράφουν οἱ Ἐφημερίδες ( [27] ). Ἡμεῖς θά ἀναλάβωμεν καί πάλιν τό «ντουφέκι» μας, ἤτοι τόν λόγον τοῦ Θεοῦ; Θά ὑπερασπισθῶμεν τήν ἁγίαν Ὀρθοδοξίαν μας; Ἡμεῖς ταπεινῶς θά Σᾶς ὑπομνήσωμεν τά λόγια του Ἀπ. Παύλου, διά τῶν ὁποίων καί θά ἐπισφραγίσωμεν τήν ταπεινήν ταύτην ἀναφοράν μας πρός Ὑμᾶς:

«Τοῦ λοιποῦ ἐνδυναμοῦσθε ἐν Κυρίῳ καί ἐν τῷ κράτει τῆς ἰσχύος αὐτοῦ. Ἐνδύσασθε τήν πανοπλίαν τοῦ Θεοῦ πρός τό δύνασθαι ὑμᾶς στῆναι πρός τάς μεθοδείας τοῦ Διαβόλου. Ὅτι οὐκ ἔστιν ἡμῖν ἡ πάλη πρός αἷμα καί σάρκα, ἀλλά πρός τάς ἀρχάς, πρός τάς ἐξουσίας, πρός τούς κοσμοκράτορας τοῦ σκότους τοῦ αἰῶνος τούτου, πρός τά πνευματικά τῆς πονηρίας ἐν τοῖς ἐπουρανίοις. Διά τοῦτο ἀναλάβετε τήν πανοπλίαν τοῦ Θεοῦ, ἵνα δυνηθῆτε ἀντιστῆναι ἐν τῇ ἡμέρα τῇ πονηρᾷ καί ἅπαντα κατεργασάμενοι στῆναι. Στῆτε οὖν περιζωσάμενοι τήν ὀσφύν ὑμῶν ἐν ἀληθείᾳ, καί ἐνδυσάμενοι τόν θώρακα τῆς δικαιοσύνης, καί ὑποδησάμενοι τούς πόδας ἐν ἑτοιμασίᾳ τοῦ εὐαγγελίου τῆς εἰρήνης, ἐν πᾶσιν ἀναλαβόντες τόν θυρεόν τῆς πίστεως, ἐν ῷ δυνήσεσθε πάντα τά βέλη τοῦ πονηροῦ τά πεπυρωμένα σβέσαι. Καί τήν περικεφαλαίαν τοῦ σωτηρίου δέξασθε καί τήν μάχαιραν τοῦ πνεύματος, ὅ ἐστίν ρῆμα Θεοῦ» (Ἐφεσ. στ΄, 10-17).

Ταῦτα γράφων πρός Ὑμᾶς ἐν ταπεινώσει ψυχῆς, ὑποκλίνομαι ἐνώπιόν Σας καί διατελῶ

Ἐλάχιστος ἐν Χριστῷ Ἀδελφός

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟΝ:

Μᾶς ἀπέστειλαν διά τοῦ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου και μᾶς διεβίβασαν ἕνα πολύ ἐκφραστικόν Μήνυμα, τό ὁποῖον περιγράφει τήν σύγχρονον Κοινωνίαν. Σᾶς τό προσφέρομεν!

 

[1] Βλ. συνημμένον 1ον – ἀπό τά e-mails: “https://mail.google.com/mail/u/1?ik=26aa6894f&vieu=pt&search=all&permthid…..

[2] Βλ. συνημμένον 2ον Ἐφημερίς Δημοκρατία, 04.06.2019, σελ. 17).

[3] Βλ. συνημμένον 3ον Ἐφημερίς «ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ»τῆς 22ας-06-2018

[4] Βλ. συνημμένον 4ον – «ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ…..»

[5] Βλ. συνημμένον 5ον – Δημήτριος Ριζούλης, Ἐφημερίς ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, 10.04.2019, σελ. 2

[6] Βλ. συνημμένον 6ον – Ἐφημερίς ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, σελ. 13

[7] Βλ. συνημμένον 7ον – Γιάννης Γιαννόπουλος, Έφημερίς ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ, 04.06.2019, σελ. 19

[8] Βλ. συνημμένον 8ον – «Για πρώτη φορά δεν υπήρξε στρατιωτικό άγημα στη γιορτή του Αιγίου και  ούτε επίσημη κυβερνητική εκπροσώπηση…..» Ἐφημερίς «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» 04.05.2019, σελ.1 & 9.

[9] Βλ. συνημμένον 9ον – Γ.Ν. Παπαθανασόπουλος, Ἐφημερίς ΕΣΤΙΑ, 04.06.2019, σελ. 1 & 8.

[10] Βλ. συνημμένον 10ον – Περιοδικόν Ο ΣΩΤΗΡ, 1η Φεβρουαρίου 2019, σελ. 1-

[11] Βλ. συνημμένον 11ον –Κείμενα εἰς ἠλεκτρονικήν μορφήν, σελ. 7.

[12] Βλ. συνημμένον 12ον

[13] Βλ. Ἑβρ. ια΄32

[14] Μέ δηλώσεις του ἔχει καταστήσει γνωστόν, ὅτι προτίθεται νά καταργήσῃ τάς Εἰσαγωγικάς Ἐξετάσεις εἰς τά Πανεπιστήμια, ὥστε οἱ ἔφηβοι Μαθητές, « τά Σαββατόβραδα νά ἔχουν τήν δυνατότητα νά ἐπισκέπτωναι ἕνα Bar, νά πίνουν τό ποτό τους καί νά ….ἐρωτεύωνται»

[15] Βλ. συνημμένον 13ον – Ὁ κ. Καιρίδης ἰσχυρίζεται, ὄτι οἱ Ἕλληνες ἔχομεν Ὀθωμανικήν τήν καταγωγήν, ὁμιλεῖ δέ καί περί τοῦ «μύθου τῆς Ποντιακῆς Γενοκτονίας» κλπ. βλ. mkka.blogspot.com «ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ» τῆς 17ης Ἀπριλίου 2019

[16] Βλ. συνημμένον 14ον -Ἡμεῖς, ἕνας ταπεινός καί εὐτελής δοῦλος τοῦ Ἰησοῦ Χρστοῦ, ἐξεφωνήσαμεν καί κεκράξαμεν δεόντως, ἐκδίδοντες τό μικρόν φυλλάδιον με τίτλον «ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ἐν τῇ ἐρήμῳ, … τῆς Ἱεραχίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος», Αἴγιον 2018,   κατορθώσαντες τό ἀκατόρθωτον, ἤτοι νά ἀποδειχθῇ ἐν τοῖς πράγμασιν, ὅτι ὄντως εἰς τήν Ἱεραρχίαν μας ἡ «Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει».

[17] Βλ. συνημμένον 15ον – «Ὁ διαμελισμός τῆς Ἑλλάδος μας, σύμφωνα με τα σατανικά σχέδια του “ διεθνή παράγοντα ” ξεκίνησε από την Μακεδονία μας! Το πολιτικό προσωπικό της Πατρίδος μας είναι απόλυτα υποτεταγμένο σε αυτόν “τον διεθνή παράγοντα“!

Ωστόσο, θα περιμέναμε την “Επανάσταση” των Ιεραρχών μας στην αποδόμηση των Ιερών και των Οσίων του Έθνους μας από την εθνομηδενιστική κυβέρνηση της μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ! Οι περισσότεροι Ιεράρχες κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους …..Γι΄αυτό ἐγιναν Μητροπολίτες; ….» ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, 17.04.2019, σελ. 24-26.

[18] Βλ. συνημμένον 16ον – Ἐφημερίς ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 05.06.2019, σελ. 18-19).

[19] Βλ. συνημμένον 17ον – Ἐφημερίς ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, 05.06.2019, σελ. 12

[20] Βλ. συνημμένον 18ον – Ἐφημερίς ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 04.06.20019, σελ. 11

[21] Βλ. συνημμένον 19ον – Ἐφημερίς ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, 05.06.2019, σελ. 10

[22] Βλ. συνημμένον 20ον – Ἐφημερίς ένθ. ἀνωτ., σελ. 10

[23] Βλ. συνημμένον 21ον – Ἐφημερίς ΕΣΤΙΑ, 05.06.2019, σελ.1 & 3.

[24] Βλ. συνημμένον 22ον – Ἐφημερίς ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ 05.06.2019, σελ. 21

[25] Ἡ καταδίκη μας μέ τήν ποινήν τῆς φυλακίσεως τῶν ἑπτά μηνῶν, ἦτο, βλέπετε, μυστική ἐντολή τῶν Κυβερνητικῶν Παραγόντων πρός τόν κ. Πρόεδρον τοῦ Δικαστηρίου, ἐνώπιον τοῦ ὁποίου προσήχθημεν ὡς κατηγορούμενος !!!!!

[26] Βλ. συνημμένον 23ον – Ἐφημερίς ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, 22.04.2019, σελ. 11

[27] Βλ. συνημμένον 24ον – Ἐφημερίς ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ, 05.06.2019, σελ. 15

 

********

5ον. Η  από  22ας Οκτωβρίου 2020 νεώτερη Αναφορά – Διαμαρτυρίας μας προς την Δ.Ι.Σ. και προς ένα έκαστον των Συνοδικών Αρχιερέων.

Εν Αιγίω τη 22α Ὀκτωβρίου 2020

Πρός

α) Τόν Μακαριώτατον Ἀρχιεπίσκοπον

Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος Κύριον κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΝ,

Πρόεδρον τῆς Διαρκοῦς Ἱερᾶς Συνόδου

 

Καί β) Τούς Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτας, Συνοδικούς Συνέδρους:

  • Μυτιλήνης, Ἐρεσσοῦ καί Πλωμαρίου κ. κ. Ἰάκωβον,
  • Γουμενίσσης, Ἀξιουπόλεως καί Πολυκάστρου κ. κ. Δημήτριον,
  • Βεροίας, Ναούσης καί Καμπανίας κ. κ. Παντελεήμονα,
  • Διδυμοτείχου, Ὀρεστιάδος καί Σουφλίου κ. κ. Δαμασκηνόν,
  • Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καί Κονίτσης κ. κ. Ἀνδρέαν,
  • Ξάνθης καί Περιθεωρίου κ. κ. Παντελεήμονα,
  • Ἄρτης κ. κ. Καλλίνικον,
  • Ἰλίου, Ἀχαρνῶν καί Πετρουπόλεως κ. κ. Ἀθηναγόραν,
  • Ζακύνθου κ. κ. Διονύσιον,
  • Κηφισίας, Ἀμαρουσίου καί Ὠρωποῦ κ. κ. Κύριλλον,
  • Νέας Ἰωνίας, Φιλαδελφείας, Ἡρακλείου καί Χαλκηδόνος κ. κ. Γαβριήλ,
  • Γλυφάδος, Ἑλληνικοῦ, Βούλας, Βουλιαγμένης καί Βάρης κ.κ. Ἀντώνιον

 

ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΔΡΑΝ ΤΩΝ

Μακαριώτατε Ἅγιε Πρόεδρε,

Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Σύνεδροι,

Ἀγαπητοί ἐν Χριστῶ Ἀδελφοί,

Ἐπιτρέψατέ μοι νά Σᾶς ἐκφράσω τόν πόνον τῆς ἀρχιερατικῆς μου καρδίας διά γενομένην προδοσίαν τῆς ἀμωμήτου Ἡμῶν πίστεως, ἤτις συνετελέσθη διά τῆς ἐξαπολύσεως τῆς ὑπ’ ἀριθμ. 3027/14.10.2020 Ἐγκυκλίου Ὑμῶν, τό περιεχόμενον τῆς ὁποίας ἀντιβαίνει πρός τό πνεῦμα τοῦ Εὐαγγελίου!

Ὁ Φιλάνθρωπος Κύριος καί Νυμφίος τῆς Ἐκκλησίας λέγει πρός τόν ἄνθρωπον: «Τόν ἐρχόμενον πρός με οὐ μή ἐκβάλω ἔξω»! Καί ἐπίσης: «Δεῦτε πρός με πάντες οἱ κοπιῶντες καί πεφορτισμένοι, κἀγώ ἀναπαύσω ὑμᾶς»( βλ. Ἰωάνν. 6,37 καί Ματθ. 11,28)!

Πῶς, λοιπόν, Ἡμεῖς οἱ Ἐπίσκοποι, οἱ «εἰς τύπον καί τόπον Χριστοῦ» ὄντες καί Διάδοχοι τῶν Ἁγίων Ἀποστόλων θά ἐκβάλωμεν ἐκ τοῦ Οἴκου τοῦ Θεοῦ τόν προσερχόμενον, διά νά προσευχηθῇ πιστόν χριστιανόν; Εἰς τό ἐδάφιον δ’ τῆς ὑπ’ ὄψιν Ἐγκυκλίου, ἀναφερόμενοι εἰς τό Ἐπιδημιολογικόν Ἐπίπεδον 4 ὁρίζετε τά ἑξῆς, δαιμονικῆς ἀσφαλῶς ὑπαγορεύσεως, μέτρα: «Ἐννέα (9) συνολικῶς πιστοί μέ ἐλαχίστην ἀπόστασιν ἑνός καί ἡμίσεος μέτρου (1,5) μεταξύ των». Δηλ. ἐάν ὑποθέσωμεν, ὅτι αἱ Ἀθῆναι κατητάσσοντο -ὅ μή γένοιτο- εἰς τό 4ον Ἐπιδημιολογικόν Ἐπίπεδον, ἐγώ – ἄς ὑποθέσωμεν- ὡς Ἐφημέριος τοῦ ἱεροῦ Ναοῦ τοῦ Ἁγίου Παντελεήμονος τῶν Ἀχαρνῶν θά ὑπεχρεούμην νά ἐπιτρέψω τήν παραμονήν ἐντός τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ ΕΝΝΕΑ (9) ΜΟΝΟΝ ΠΙΣΤΩΝ;

Καί πῶς νά τό πράξω αὐτό, ὅταν ἐπί ἑξήκοντα (60) περίπου ἔτη, κηρύττων τόν λόγον τοῦ Θεοῦ ἀπό τοῦ ἄμβωνος, προσεπάθουν νά αὐξήσω τήν πρός τόν Πανάγαθον Θεόν πίστιν εἰς τάς καρδίας τῶν πιστῶν; Πῶς νά τούς ἐκβάλω ὡς ὑπεραρίθμους ἀπό τόν Οἶκον τοῦ Κυρίου, ὅταν ἐδίδασκον αὐτούς, ὅτι ὁ Οἶκος τοῦ Κυρίου εἶναι τό θεραπευτήριον τῶν ψυχῶν καί τῶν σωμάτων Ἡμων; Πῶς νά τούς ἀπαγορεύσω τήν εἴσοδον εἰς τόν Ναόν, ὅταν τό κήρυγμά μου ἦτο συνεχῶς ἡ ἀνάπτυξις τοῦ χωρίου: «Δεῦτε πρός με πάντες οἱ κοπιῶντες καί πεφορτισμένοι, κἀγώ ἀναπαύσω ὑμᾶς»; (Ματθ, 11, 28) Καί τέλος, διά νά μή Σᾶς καταπονῶ, πῶς νά ἐκβάλω ἀπό τόν Ναόν πρόσωπα, τά ὁποῖα, ἀναγινώσκοντα καθημερινῶς εἰς τήν προσευχήν των τόν 90όν Ψαλμόν, ἔχουν ἑδραιωμένην εἰς τήν καρδίαν των τήν πρός τόν Παντοδύναμον Θεόν πίστιν καί – πεπεισμένα, ὅτι ἰσχύουν ἀπολύτως οἱ λόγοι τοῦ Προφητάνακτος Δαβίδ, «οὐ προσελεύσεται πρός σε κακά καί μάστιξ οὐκ ἐγγιεῖ ἐν τῷ σκηνώματί σου» (Ψαλμ. 90ός, στ. 10), – ἀψηφοῦν τά προστάγματα τῶν ἀθέων καί μάγων Πολιτικῶν, οἱ ὁποῖοι μᾶς κυβερνοῦν σήμερον, προστρέχουν πρός τήν Μητέρα Ἐκκλησίαν καί εἰσέρχονται εἰς τόν Ναόν μέ βαθυτάτην πίστιν πρός τόν Σωτῆρα Χριστόν, διά νά αἰτήσωνται τήν λύσιν τῶν προβλημάτων, τά ὁποῖα ἀντιμετωπίζουν; Ἐπαναλαμβάνω, πῶς νά ἐκβάλω ἀπό τόν Ναόν πρόσωπα, τά ὁποῖα καί μονολογοῦν ἐσωτερικῶς καί ἐπαναλαμβάνουν ἐνδομύχως μετά τοῦ Ἁγίου Ἀποστόλου Παύλου τά λόγια «πάντα ἰσχύω ἐν τῷ ἐνδυναμοῦντι με Χριστῷ»; (Φιλιπ.4, 13), Ἐάν θά ἀποτολμοῦσα ἐνδεχομένως νά τονίσω πρός τά πρόσωπα αὐτά, ὅτι ἐντός τοῦ ἱεροῦ Ναοῦ διατρέχουν τόν κίνδυνον εἴτε νά μολυνθοῦν, εἴτε και νά μεταδώσουν τόν Κορωνοϊόν, τότε θά μοῦ ἀντέτασσον τά λόγια τοῦ Ψαλμῳδοῦ: «Σεβασμιώτατε, ὑμεῖς δέν μᾶς ἐδιδάξατε τόν 90όν Ψαλμόν, ὁπου ὑπάρχει ἡ διαβεβαίωσις, ὅτι ὁ Χριστός μᾶς προστατεύει ἀπό κάθε μορφῆς κίνδυνον; Ἐλησμονήσατε, λοιπόν, τά λόγια τοῦ 90οῦ Ψαλμοῦ;

Ἐπιτρέψατε μοι νά τά ὑπενθυμίσω πρός Ὑμᾶς:

«Ο ΚΑΤΟΙΚΩΝ ἐν βοηθείᾳ τοῦ ῾Υψίστου, ἐν σκέπῃ τοῦ Θεοῦ τοῦ οὐρανοῦ αὐλισθήσεται. Ερεῖ τῷ Κυρίῳ· ἀντιλήπτωρ μου εἶ καὶ καταφυγή μου, ὁ Θεός μου, καὶ ἐλπιῶ ἐπ᾿ αὐτόν,  ὅτι αὐτὸς ρύσεταί σε ἐκ παγίδος θηρευτῶν καὶ ἀπὸ λόγου ταραχώδους. Εν τοῖς μεταφρένοις αὐτοῦ ἐπισκιάσει σοι, καὶ ὑπὸ τὰς πτέρυγας αὐτοῦ ἐλπιεῖς· ὅπλῳ κυκλώσει σε ἡ ἀλήθεια αὐτοῦ. Οὐ φοβηθήσῃ ἀπὸ φόβου νυκτερινοῦ, ἀπὸ βέλους πετομένου ἡμέρας, ἀπὸ πράγματος ἐν σκότει διαπορευομένου, ἀπὸ συμπτώματος καὶ δαιμονίου μεσημβρινοῦ. Πεσεῖται ἐκ τοῦ κλίτους σου χιλιὰς καὶ μυριὰς ἐκ δεξιῶν σου, πρὸς σὲ δὲ οὐκ ἐγγιεῖ·  πλὴν τοῖς ὀφθαλμοῖς σου κατανοήσεις καὶ ἀνταπόδοσιν ἁμαρτωλῶν ὄψει. Ότι σύ, Κύριε, ἡ ἐλπίς μου· τὸν ῞Υψιστον ἔθου καταφυγήν σου. Οὐ προσελεύσεται πρὸς σὲ κακά, καὶ μάστιξ οὐκ ἐγγιεῖ ἐν τῷ σκηνώματί σου. Ότι τοῖς ἀγγέλοις αὐτοῦ ἐντελεῖται περὶ σοῦ τοῦ διαφυλάξαι σε ἐν πάσαις ταῖς ὁδοῖς σου· ἐπὶ χειρῶν ἀροῦσί σε, μήποτε προσκόψῃς πρὸς λίθον τὸν πόδα σου· ἐπὶ ἀσπίδα καὶ βασιλίσκον ἐπιβήσῃ καὶ καταπατήσεις λέοντα καὶ δράκοντα. Ότι ἐπ᾿ ἐμὲ ἤλπισε, καὶ ρύσομαι αὐτόν· σκεπάσω αὐτόν, ὅτι ἔγνω τὸ ὄνομά μου. Κεκράξεται πρός με, καὶ ἐπακούσομαι αὐτοῦ, μετ᾿ αὐτοῦ εἰμι ἐν θλίψει· ἐξελοῦμαι αὐτόν, καὶ δοξάσω αὐτόν. Μακρότητα ἡμερῶν ἐμπλήσω αὐτὸν καὶ δείξω αὐτῷ τὸ σωτήριόν μου».

Δυστυχῶς, Ἅγιοι Πατέρες καί Ἀδελφοί, διά τῶν μέτρων, τά ὁποῖα έξηγγείλατε, κατέστητε ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!

Σᾶς ἐκφράζω, λοιπόν, τήν ἀγανάκτησιν τῆς ψυχῆ μου, Σᾶς πληροφορῶ δέ, ὅτι κατέγραψα καί ἐδημοσιοποίησα ἤδη τήν ἀγανάκτησίν μου εἰς τήν ἱστοσελίδα μου: http://mkka.blogspot.com/2020/10/blogpost_19.html, πρός τήν ὁποίαν καί Σᾶς παραπέμπω.

Ἐπί πλέον Σᾶς ἐπισυνάπτω καί τό φ. τῆς ὑπέρ Πίστεως καί Πατρίδος ἀγωνιζομένης Ἐφημερίδος «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ» (τῆς 20ῆς Ὀκτωβρίου 2020) πρός ἐνημέρωσιν Ὑμῶν, πρός μεταμέλειαν Ὑμῶν καί πρός ἄμεσον διόρθωσιν τοῦ συντελεσθέντος ἐγκλήματος κατά τῆς ἀμωμήτου Ἡμῶν Πίστεως!

Ὁ Πανάγαθος Θεός συγχωρήσειεν Ὑμῖν τε καί ἡμῖν, τ.ε. πάντας Ὑμᾶς καί ἐμέ τόν ἁμαρτωλόν και τρισάθλιον δοῦλον Του.

Ἐπί δέ τούτοις διατελῶ

Ἐλάχιστος ἐν Χριστῷ Ἀδελφός,

κεχειροτονημένος τήν 17ην Αὐγούστου 1976,

καί συνεπῶς ἀπαριθμῶν, Χάριτι Κυρίου,

ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΤΑ & ΠΕΝΤΕ ΕΤΗ (45)

μιᾶς ταπεινῆς Ἀρχιερατικης Διακονίας!

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ

+ Ο πρ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΣ: Θεοφιλέστατον Ἐπίσκοπον Ὠρεῶν

Κύριον κ. ΦΙΛΟΘΕΟΝ

Ἀρχιγραματέα τῆς Ι.Σ.

Ἰω. Γενναδίου, 14 – 115 21 ΑΘΗΝΑΣ

6ον. Η ανάρτηση στο Blog της 19ης.10.2020: “http://mkka.blogspot.com/2020/10/blog-post19.html

ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ ΠΛΕΟΝ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ! ΟΡΙΣΤΙΚΑ; ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ,

ΣΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΦΩΝΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΕΩΣ!

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΙΩΚΕΤΑΙ!

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΝ ΔΙΩΓΜΩ!

Ο ΕΧΘΡΟΣ

ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ!

 

_____________Το εικονίδιο, που σας παραθέτω παρακάτω σήμερα, δείχνει ότι διώκεται και καταδιώκεται ένα πλοιάριο, μέσα στο οποίον ευρίσκεται ο Σωτήρ του κόσμου, ο Χριστός μας, και οι Μαθηταί Του, οι Άγιοι Απόστολοι της Εκκλησίας του Χριστού. Ρίψτε μια προσεκτική ματιά! Κάτω από το πλοιάριο ευρίσκεται ένα πλήθος διαφορετικών ανθρώπων, οι οποίοι εν χορώ ΔΙΩΚΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΥΝ το πλοιάριον! Δηλ. διώκουν τον Χριστόν  μας! Προέρχεται από το Άγιον Όρος και απεικονίζει την ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ! Αγιογράφος, εμπνεόμενος από τον Ουρανό, ζωγράφισε αυτόν τον Πίνακα  κατά το έτος 1817! Φέρει την επιγραφή: «ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, ΠΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΙ»!!! 

_________Ως ελάχιστος εν τοις Αδελφοίς μου Επίσκοπος της Εκκλησίας του Χριστού, ως ένα σκουπίδι, το οποίον όμως βρίσκεται ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,  τολμώ να σας είπω, ότι η απεικόνισις αυτή ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗΝ ΜΑΣ! 

________Με αφορμή τον δαιμονικής εμπνεύσεως ΚΟΡΩΝΟΪΟ οι εχθροί της Πίστεως  βάλθηκαν να διαλύσουν τον Χριστιανισμό και να κλείσουν τις Εκκλησίες!

_________Στο δαιμονικής εμπνεύσεως αυτό Σχέδιο παραδόθηκαν -δυστυχώς- ΑΜΑΧΗΤΙ ΟΛΟΙ! Ο Οικουμενικός Πατριάρχης,  η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, οι…οι…. οι…..και η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! Προσκαλούν τους χριστιανούς να προσέρχωνται στο Ναό του Θεού με μειωμένην την πίστιν των, και με τον τρόπον αυτόν, όσοι θα το εφαρμόζουν, ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ, από εκείνους υπέρ των οποίων προσφέρεται η αναίμακτος Θυσία! Φορώντας τη μάσκα, καθώς προσερχόμεθα στο Ναό του Θεού, αποδεικνύουμε, ότι ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΕΘΑ ΣΤΟ ΘΕΟ και στη ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ! Εμπιστευόμεθα στον εαυτό μας,  γι αυτό και φοράμε τη μάσκα! Άρα, όταν ο ιερεύς θα εκφωνήση την δέησιν «υπέρ του αγίου Οίκου τούτου και των μετά πίστεως, ευλαβείας και φόβου Θεού εισιόντων εν αυτώ»  δεν συμπεριλαμβάνονται και οι «μασκαράδες», όσοι δηλ. προσερχόμενοι στον Οίκο του Θεού, για να προσευχηθούν, εμπιστεύονται στη μάσκα, που φορούν, και όχι στον Θεό, δτι δεν θα κολλήσουν από τον Κορωνοϊό! 

_______Αγιοι Συνοδικοί Αρχιερείς με την Εγκύκλιο Σας Νο 3027 ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΗΝ ΑΠΙΣΤΙΑ! Δηλ. τον βγάζετε απο ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ! Είσθε, λοιπόν, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ! Είσθε ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ! Δολοφονείτε την πρός τον Θεόν πίστιν των πειθαρχούντων στις ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΑΣ για την χρήση της μάσκας, την τήρηση της αποστάσεως του 1,5 μέτρου ο ένας από τον άλλον,  την χρήση χειροκτίων, (δηλ. γάντια) και, τέλος, την έξωση από τον ιερό Ναό! Εάν δηλ. σε ένα Ναό ο αριθμός των προσερχομένων πιστών υπερβαίνη τους ΕΚΑΤΟ (100), τότε οι επι πλέον Χριστιανοί ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ! Οφείλουν να εξέλθουν στο προαύλιο του Ναού! ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ! Ο Κύριος λέγει: «τον ερχόμενον πρός με, ου μη εκβάλω έξω»! (βλ. Ιωάνν. στ΄, 38). Εσείς ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΞΩΠΕΤΑΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΟ; ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ; Μήπως, άθελά Σας, υπηρετείτε τα σχέδια του Διαβόλου;

 

________Στη συνέχεια, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε κείμενα, τα οποία απηχούν: 

1ον. ΤΗΝ ΦΩΝΗΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!

2ον. ΤΗΝ από 14ης Οκτωβρίου ΠΕΠΛΑΝΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΗ ΘΕΟΦΙΛΗ ΠΡΟΤΡΟΠΗΝ, ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΝ ΠΑΡΑΙΝΕΣΙΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ σχετικά μέ τις μάσκες κλπ, όπως αυτή εκφράζεται με την υπ’ αριθμόν 3027 Εγκύκλιον Αυτής καί

3ον. ΤΗΝ ΦΩΝΗΝ ΚΑΠΟΙΩΝ ΥΠΗΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΛΗΡΙΚΩΝ, οι οποίοι χαρακτηρίζουν ως ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ, όσους αρνούνται να φορέσουν την μάσκα μέσα στο Ναό, και συγχρόνως τους αποκαλούν ΒΛΑΚΕΣ!

_________Εμείς, με όλη τη δύναμη της ψυχής μας, κράζουμε:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΧΡΙΣΤΟΝ:

 «ΚΥΡΙΕ, ΣΩΣΟΝ ΤΟΥΣ ΕΥΣΕΣΕΙΣ»

* ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑΝ ΘΕΟΤΟΚΟΝ:

«ΤΗΝ ΠΑΣΑΝ ΕΛΠΙΔΑ ΜΟΥ ΕΙΣ ΣΕ ΑΝΑΤΙΘΗΜΙ!

ΜΗΤΕΡ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΦΥΛΑΞΟΝ ΗΜΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗΝ ΣΟΥ»!

 ΑΜΗΝ.

+ Ο πρ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Αίγιον, 18 Οκτωβρίου 2020

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.