ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΛΥΚΟΥΣ ΝΑ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ. Μέρος 1ο

Λαϊκές παροιμίες για τους λύκους

Λύκος με προβιά προβάτου

Κουβεντούλα κουβεντούλα, τρώει ο λύκος τη βετούλα (το χρονιάρικο κατσίκι). Την έπαθε ο Καμμένος με το να τρίβει την πλάτη του στη γκλίτσα του τσοπάνη Τσίπρα. Έτσι έχασε τους βουλευτές του και έμεινε με 4 βουλευτές.

Απάντηση Τσίπρα στον Καμμένο μετά την ψήφιση ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ από την ελληνική Βουλή (αποφράδα ημέρα 8 Φλεβάρη 2019): Ανταμικό [= συνεταιρικό, μεσιακό] γαϊδούρι, ή του λύκου ή του ψόφου. «Τουτέστιν αφού σου ρούφηξα τους αναγκαίους βουλευτές για να επιβάλλω την προδοσία μου, άντε ψόφα τώρα Καμμένε και το κόμμα σου στ’ αζήτητα».

Αναφορά στις προηγούμενες Κυβερνήσεις συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ και τα υπουργιλίκια τους, τους τεχνοκράτες και τους χαρτογιακάδες τους που λυμαίνονται τον ελληνικό λαό με παχυλούς μισθούς: Λύκο, γιατί είν’ ο σβέρκος σου χοντρός; Γιατί κάνω τη δουλειά[ge1]  μου μοναχός. Λύκε τ’ είσαι χοντρολαίμης; Δεν οκνεύω (μέρα νύχτα ανταλλάσσω με ρουσφέτια του φτωχού κοσμάκι την ψήφο) και χοντραίνω.

Σκέψη μέλλοντα υποψήφιου ψυχοπαθητικού βουλευτή, στην Ελλάδα είναι η πλειοψηφία τους:  Κάλλιο 5 ψηφαλάκια και στο χέρι από τον ηλίθιο λαό που πιστεύει στις απατηλές μας υποσχέσεις παρά 10 και καρτέρει. Δέσε το γάιδαρο κι ας τονέ φάει ο λύκος.

Προεκλογικά όλοι είναι καλωσυνάτοι, αγνοί και παρθένοι/ες, υπόσχονται λαγούς με πετραχίλια και μόλις μπουν στο «ΝΑΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» δείχνουν την πραγματική τους φάτσα, πόσο απατεώνες και διεφθαρμένα τέρατα είναι: «Έξω αρνί και μέσα λύκος».

Για τους πολύπειρους απατεώνες πολιτικούς οι οποίοι στηριζόμενοι στην θεσμοθετημένη από τους ίδιους απατεώνες βουλευτική ασυλία, δεν φοβούνται τα σκάνδαλα κι αραδιάζουν το ένα πάνω στ’ άλλο: Αν εφοβείτο ο λύκος τη βροχή θα εφόραε καπότα.

 Οδηγία διεφθαρμένου πολιτικού προς νέο και άπειρο υποψήφιο του κόμματός του. Πρόσεχε την εκλογική σου περιφέρεια. Κάνε οποιαδήποτε απατεωνιά αλλά μακριά από τη γειτονιά σου:  Ο λύκος τη φωλιά του δεν τη μαγαρίζει. Ο λύκος δε βρωμίζει τη φωλιά του.Όμοια ο λύκος στη γειτονιά του αρνί δεν αρπάζει.

Όταν ο αντίπαλος πολιτικός βρει τα σκούρα, ο πολιτικός αντίπαλός του πλέει σε πελάγη ευτυχίας και σκέφτεται πώς να το εκμεταλλευθεί για να κερδίσει ψήφους με «την τιμιότητά του»: Ο λύκος στην αντάρα χαίρεται.

Ο λαός χιλιομετανιωμένος γι’ αυτούς που ψήφισε κι άλλα κάνανε απ’ ότι του υποσχεθήκανε συλλογιέται: Ρε βάλαμε το λύκο να φυλάξει το μαντρί (ή τα πρόβατα).

Οι πάντα ευκολόπιστοι και πάντα προδομένοι ψηφοφόροι: Θρέψε λύκο το χειμώνα, να σε φάει το καλοκαίρι.

Συμβουλή φίλου προς απογοητευμένο μετεκλογικά ψηφοφόρο που αν και δεν το ήθελε, αναγκάστηκε να ψηφίσει την Σκύλλα από την Χάρυβδη, γιατί ήταν πάντα της νοοτροπίας της «χαμένης ψήφου» Καλύτερα να σε φάει ο λύκος, παρά το τσακάλι.

Αν έχεις μεγαλοκαρχαρία τύραννο εξουσιαστή, πολιτικό, την έκατσες, αυτός αντιστοιχεί με 100 μικρούς. Άμα έχει ο λύκος, έχουν εκατό κοράκια.

Του παλιανθρώπου η προκοπή είναι η παλιανθρωπιά του. Περισσεύει στην πολιτική όσο κι αν σε ξεγελάει πως άλλαξε: Του λύκου η τρίχα πέφτει, το πετσί δεν αλλάζει. Το ίδιο ισχύει κι αλλιώς, για τους εύπιστους κι αφελείς λαϊκούς: Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του.

Μην περιμένετε από τον παλιάνθρωπο πολιτικό τίποτα δημιουργικό κι ωφέλιμο: Ο λύκος παστουρμά δεν κάνει.

Για επιπόλαιους, ανιστόρητους, ψηφοφόρους που κρίνουν από τα λόγια τα γεράκια και τα όρνια πολιτικάντηδες που δίνουν την απατηλή εντύπωση του οσίου και αγνού πατριώτη που κόπτεται για την πατρίδα, το Έθνος, τη θρησκεία χωρίς να εξετάζουν τις προηγούμενες ίντριγκες και αμαρτωλές συμπεριφορές του ινδάλματός τους ή εύκολα της συγχωρούν: Ο λύκος γάλα δεν έφερε, στο μαντρί τι γύρευε.

Συμπέρασμα πολύπειρου χιλιοκαμμένου ψηφοφόρου που εντούτοις δεν πείθει τους νεώτερους: Κάλλιο άδειο το μαντρί, παρά χίλιοι λύκοι μέσα.

Πουλήθηκε με τις υγείες σας

Όταν τα πολιτικά ζόμπι της αντιπολίτευσης πχ. η ΝΔ, θέλουν να φοβίσουν το λαό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταστρέψει την Ελλάδα δυναμιτίζοντας τα Βαλκάνια με τη Συνθήκη των Πρεσπών και με τις υπόλοιπες επιχειρούμενες ενέργειές του: Ουρλιάζει ο λύκος μπάτε στα ουρμάνια. [ουρμάνι, ρουμάνι= πυκνό άγριο δάσος.] Κρυφτείτε κάτω από το άσπιλο κι αμόλυντο μανδύα μου, τη Νέα Δημοκρατία, για να σας προστατέψω από την λαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ αν και το ρουμάνι δεν σας εγγυάται πως δεν θα χαθείτε από τις δικές μας αθλιότητες (μεταξύ μας, ο λαουτζίκος πάντα θα πιστεύει τις ανοησίες που του υποσχόμαστε με την αφέλεια που τον διακρίνει και τη ρηχότητα της σκέψης του).

Για τους αποστάτες, αποσκιρτήσαντες τύπου Παπαχριστόπουλου, Δανέζη, Μεγαλοοικονόμου, Κουντουρά: Απ’ το λύκο γλίτωσε, στην αρκούδα έπεσε.

Ισχύει για τους  Λαφαζάνη, Κωνσταντοπούλου Λεωτσάκο και τους συν αυτοίς: Γλίτωσαν απ’ το στόμα του λύκου.

Αφού τα διάλυσαν όλα οι προηγούμενοι του ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατάντησαν τη χώρα έρημο μαντρί, γεμάτο λύκους κι απελπισμένος ο λαός στράφηκε στο 3% του ΣΥΡΙΖΑ μη δει Θεού πρόσωπο αλλά μετάνιωσε οικτρά γι’ αυτό, προδόθηκε καίρια και διαψεύστηκαν κι οι ελάχιστες ελπίδες που τον έσπρωξαν να ψηφίσει ένα αριστερό κώμα που έγινε πιο δεξιό από τα δεξιά.

Ευαγγελάτος Γεώργιος


Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.