Η κατάρα του “συνδρόμου της Κορτογουάης” συνεχίζεται στη Βενεζουέλα. Οι ΗΠΑ τρίβουν τα χέρια τους, τα πετρέλαια στα αδηφάγα στομάχια των ιδιωτικών εταιρειών πετρελαιοειδών.

Βενεζουέλα: Συγκρούσεις στους δρόμους – Δυνάμεις του Γκουαϊδό καταλαμβάνουν δημόσια κτίρια

Στρατιώτες που συμμετέχουν στην επιχείρηση για την πτώση του Μαδούρο συλλαμβάνουν τους υπεύθυνους στρατηγικών εγκαταστάσεων και τους απομακρύνουν
Ο Χουάν Γκουαϊδό χαρακτήριζει τις εξελίξεις «εξέγερση». Ο Νικολάς Μαδούρο και οι συνεργάτες του, κάνουν λόγο (σ.γ.:τι άλλο από το συνηθισμένο;) για «απόπειρα πραξικοπήματος». Τα γεγονότα εξελίσσονται πλέον με ραγδαίο τρόπο στη Βενεζουέλα, καθώς δυνάμεις του στρατού, που υποστηρίζουν τον Χουάν Γκουαϊδό, έχουν βγει με τα όπλα στους δρόμους και συγκρούονται με δυνάμεις του στρατού που παραμένουν πιστές στην κυβέρνηση Μαδούρο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία, αλλά και πολίτες μέσω των social media, τις τελευταίες ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη μία μεγάλη επιχείρηση για την πτώση του Νικολάς Μαδούρο από την εξουσία.

Στρατιώτες που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση έχουν καταλάβει στρατηγικά σημεία στο Καράκας και κτίρια, ενώ συλλαμβάνουν τους υπεύθυνους των εγκαταστάσεων και τους απομακρύνουν από τα σημεία.

Υπάρχουν βίντεο από τη στιγμή που στρατιώτες του Γκουαϊδό καταλαμβάνουν τις δημόσιες δεξαμενές, συλλαμβάνοντας τους υπεύθυνους. Ο κύριος στόχος των οικονομικών voltures (σαρκοφάγων όρνιων) να πέσουν στα χέρια τους τα κρατικοποιημένα πετρέλαια, ώστε να μετατρέψουν τους βενεζουελάνους σε πιο φτωχούς και δυστυχισμένους σαν τη Νιγηρία σκλάβους από ό,τι είναι τώρα επί Μαδούρο.  Ο λαός ξεχύνεται στους δρόμους όπως κι εμείς με την επιστροφή του καραμανλικού φαντάσματος μετά την πτώση της χούνταςτπ 1974 και την εισβολή στην Κύπρο. Φρούδες ελπίδε ς για ένα καλλίτερο αύριο! Στην πραγματικότητα επιστροφή στα ίδια, μόνη αλλαγή, οι φάτσες των ηγητόρων. Οι ψυχές τους και οι σκέψεις τους παρόμοιες κτητικές, αλαζονικές αδιάφορες στον πόνο και τη φτώχια των συνανθρώπων τους. Όμως ο τυφλός λαός άγεται και φέρεται από τα ΜΜΕ και τα ψέματα του Γκουαϊδό που ούτε ο ίδιος δεν τα πιστεύει μέσα στη ζάλη και την ευφορία που τον κατέχει.

Σε άλλα σημεία εμφανίζονται στρατιώτες με τα χέρια πίσω από το κεφάλι και πεσμένοι στην άσφαλτο, να έχουν ακινητοποιηθεί από πολίτες και στρατιώτες που λαμβάνουν μέρος στην εξέγερση, ενώ σε όλες τις πόλεις της χώρας, οι πολίτες έχουν «σπάσει» στα δύο, με τον εμφύλιο να βρίσκεται προ των πυλών.

vene1
vene1
vene2
Ώρα να σφαγούν σε μια αδελφοκτόνα διαμάχη προς χαρά και αγαλλίαση των παγκοσμιοποιητών αφεντικών τους που κατευθύνουν την εξέγερση από τις κουίντες, άγνωστοι αλλά πανίσχυροι

ΥΠΕΞ Βενεζουέλας: Η Κολομβία πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος (τον μεγάλο αδερφό που βρίσκεται λίγο πιο βόρεια δεν τον αναφέρουν).

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει αρχίσει να λαμβάνει η κατάσταση στη Βενεζουέλα, μετά το δημόσιο κάλεσμα για εξέγερση του Χουάν Γκουαϊδό, εναντίον του Νικολάς Μαδούρο. Οι εξελίξεις έχουν ήδη επεκταθεί εκτός συνόρων, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Jorge Arreaza, κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση της Κολομβίας ότι βρίσκεται πίσω από τις εξελίξεις, καθώς «υποστηρίζει και χρηματοδοτεί την απόπειρα πραξικοπήματος» εναντίον της κυβέρνησης Μαδούρο, που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Βενεζουέλας, «όλες οι ενέργειες εναντίον της δημοκρατίας της Βενεζουέλας, συμπεριλαμβανομένου και της απόπειρας πραξικοπήματος, υποστηρίζονται και χρηματοδοτούνται (σ.γ.:αν θέλουμε το πιστεύουμε κι αν είμαστε τόσο άπειροι ώστε να μην ξέρουμε για τα μυστικά κονδύλια της ΣΙΑ) από την κυβέρνηση της Κολομβίας».

Ο Χόρχε Αρεάθα ανέβασε ένα tweet του ανύπαρκτου Γάλλου πολιτικού Μελανσόν, ο οποίος επίσης υποστηρίζει ότι πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος βρίσκεται η Κολομβία

élenchon @JLMelenchon

un quarteron de militaires ultra-minoritaire tente un coup d’État au #Venezuela avec la marionnette #Guaido, président autoproclamé. La #Colombie d’extrême droite appelle en vain à la sécession de l’armée. #Macron approuve la tentative de putsch militaire ???? 718 3:34 PM – Apr 30, 2019Twitter Ads info and privacy 786 people are talking about this


Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Χουάν Γκουαϊδό, κάλεσε μέσω βίντεο, έχοντας δίπλα του τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Λεοπόλδο Λόπεζ τον κόσμο και τον στρατό να εξεγερθούν εναντίον του Μαδούρο, θέτοντας, όπως είπε, σε εφαρμογή, το τελευταίο στάδιο του σχεδίου για την πτώση του προέδρου της Βενεζουέλας.


«Η στιγμή έφτασε τώρα», είπε ο Γκουαϊδό στο βίντεο – διάγγελμα τριών λεπτών που βιντεοσκοπήθηκε πριν από το ξημέρωμα κοντά στην αεροπορική βάση La Carlota στο Καράκας.

Δίπλα του, ενώ μιλούσε βρισκόταν ο Λεοπόλδο Λόπεζ, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Στο τέλος του βίντεο η κάμερα εστιάζει σε παρατεταγμένα στρατεύματα.

«Λαέ της Βενεζουέλας, πρέπει να βγούμε στους δρόμους να υπερασπιστούμε την δημοκρατία και να αποκαταστήσουμε την ελευθερία μας. Οργανωμένοι και ενωμένοι, ο στρατός θα πρέπει να αναπτυχθεί στους δρόμους του Καράκας για να προστατευτεί το Σύνταγμά μας», ανέφερε ο Γκουαϊδό.

«Οι εθνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν λάβει τη σωστή απόφαση και υπολογίζουν στην υποστήριξη του λαού της Βενεζουέλας», είπε ο Γκουαϊδό. (Σ.γ.:Ξέρει ο Γκουαϊδό, πως αν ο στρατός γίνει στρατολαός, τότε το τέλος του Μαδούρο θα είναι γεγονός. Αυτό αποτελεί άγραφο νόμο για τα καταπιεστικά καθεστώτα. Η χούντα του Ιωαννίδη διαλύθηκε από τη στιγμή που επιστράτευσε τον ελληνικό λαό και του έδωσε όπλα. Κατάλαβαν οι λοχαγοί και οι ταγματάρχες που τον υποστήριζαν, πως έχασαν το παιχνίδι, γιατί ο στρατευμένος λαός όντας οργίλος εναντίον τους από τους νεκρούς του Πολυτεχνείου και μετά, θα χρησιμοποιούσε τα όπλα αντί για τους Τούρκους, για τον δικτάτορα Ιωαννίδη και τους αξιωματικούς που τον στήριζαν. Από την άλλη κατάλαβαν πως οι Αμερικανοί τους πρόδωσαν και δεν έχαιραν της ευλογίας τους πια. Στήριζαν Καραμανλή και Παπανδρέου κι Ετζεβίτ).

Και συνεχίζει ο Γκουαϊδό:
«Οι άνθρωποι της Βενεζουέλας άρχισαν το τέλος του σφετερισμού. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι με τις κύριες στρατιωτικές μονάδες της ένοπλης δύναμης που ξεκίνησαν την τελική φάση της “Επιχείρησης Ελευθερία”. (Σ.γ.:Μάλλον ψέμα, κόλπο για να υποταχθεί ο λαός που σε ζωντανή ανταπόκριση από τη Βενεζουέλα φωνάζει “Τσάβες!”, “Τσέβες!” αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτά. Οι εθνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν λάβει τη σωστή απόφαση και υπολογίζουν στην υποστήριξη του λαού της Βενεζουέλας», πρόσθεσε. 

Thomas van Linge @ThomasVLinge  · 3h Replying to @ThomasVLinge

🇻🇪

#Venezuela : livestream of the situation at LA Carlota airbase in #Caracas.

Some pro-#Maduro forces showed up and started firing tear gas at the defected soldiers https://youtu.be/OyIjRxYDD04 

YouTube ‎@YouTube

Thomas van Linge @ThomasVLinge

🇻🇪

#Venezuela : defected soldiers in the streets around La Carlota Airbase are calling on the people to come out into the streets, shouting “Don’t be afraid, freedom has come!”. #30Abr #OperaciónLibertad pic.twitter.com/ZvS1cPuSo6 376 2:43 PM – Apr 30, 2019Twitter Ads info and privacy

Embedded video

327 people are talking about this Σ.γ. Ό,τι μας πλασσάρουν το τρώμε και το θεωρούμε αυθεντικό και γνήσιο. Αμφισβητείστε όλα τα παραπάνω φίλοι αναγνώστες. Γιώργος Ευαγγελάτος

Πηγή:https://www.protothema.gr/world/article/886548/venezouela-sugrouseis-stous-dromous-dunameis-tou-gouaido-katalamvanoun-dimosia-ktiria/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.