Η τραγωδία του Έθνους και της ανθρωπότητας θα συνεχίζεται όσο απουσιάζει από τους ανθρώπους η ομοφροσύνη, η μια ψυχή και η μια καρδιά!

Σαράντα μέρες μετά την ανάστασή του ο Ιησούς Χριστός εμφανιζόταν κατά διαστήματα στους  μαθητές του, συνέτρωγε την ίδια τροφή μαζί τους και τους μιλούσε για τις αλήθειες και τα μυστήρια που αναφέρονταν στη βασιλεία του Θεού. Τους έδωσε μάλιστα την εξής εντολή: “Μην απομακρυνθείτε και χωρισθείτε από τα Ιεροσόλυμα, αλλά να περιμένετε την πραγματοποίηση της υποσχέσεως που ακούσατε από εμένα, ότι ο Πατέρας μου θα σας στείλει τον Παράκλητο, το Άγιον Πνεύμα. Είναι ανάγκη να λάβετε το Άγιο Πνεύμα (σχόλιο γράφοντος: για να έχετε ομοφροσύνη, μια ψυχή και μια καρδιά, για να φέρετε σε πέρας το έργο που θα αναλάβετε σαν απόστολοί μου) γιατί μην ξεχνάτε ο Ιωάννης βάπτισε με απλό νερό τους ακολουθούντες αυτόν και το βάπτισμά του  δεν είχε τη δύναμη να αναγεννήσει εκείνους που βαπτίζονταν μ’ αυτό. Εσείς όμως θα βαπτισθείτε  σε λίγες μέρες από τώρα με το Άγιον Πνεύμα”. (Πράξεις των Αποστόλων, κεφ.Α΄στ, 3-5).

Πράγματι την ημέρα της Πεντηκοστής ξαφνικά ήλθε από τον ουρανό μια βοή σαν φύσημα σφοδρού ανέμου που κινείται με ορμή και βιαιότητα, γέμισε το σπίτι όπου κάθονταν και είδαν με τα μάτια τους να διαμοιράζονται σ’ αυτούς γλώσσες σαν φλόγες της φωτιάς και επικάθισε από μία στον καθένα και άρχισαν να μιλούν στο ανομοιογενές πλήθος και να κηρύττουν και ο καθένας καταλάβαινε τι κήρυτταν οι μαθητές του Ιησού στη μητρική του γλώσσα, (Πράξεις των Αποστόλων κεφ. Β΄στ. 1-13).

Και τότε μέσα στη γενική σύγχυση και έκσταση των συγκεντρωμένων μίλησε ένας αγράμματος ψαράς, ο Πέτρος και άρχισε να τους ερμηνεύει χωρία από την Γραφή από τους λόγους του Δαβίδ και των λοιπών προφητών. Επέμενε όμως ιδιαίτερα  στους προφητικούς λόγους του βασιλέα Δαβίδ για την ανθρώπινη φύση του Ιησού, την ανάστασή Του πως δεν εγκαταλείφθηκε στον Άδη όπως οι υπόλοιποι των ανθρώπων, ούτε το σώμα του υπέστη φθορά και την αποσύνθεση του τάφου. Αυτόν τον Ιησού τον ανέστησε ο Θεός από τους νεκρούς και εμείς όλοι είμαστε μάρτυρες του γεγονότος αυτού. Αφού δε αναλήφθηκε και υψώθηκε με τη δύναμη του Θεού Πατέρα στον ουρανό πήρε από τον Πατέρα του το Άγιον Πνεύμα  όπως υποσχέθηκε σε μας τους αποστόλους ότι θα μας έστελνε, μας πλημμύρισε με τις δωρεές και τις υπερφυσικές αυτές ενέργειες που βλέπετε και ακούτε και κατέληξε: “Μετανοήσατε και βαπτιστείτε για να λάβετε άφεση αμαρτιών, τη δικαίωση και τον αγιασμό που παρέχει το Άγιο Πνεύμα δωρεάν σε όσους βαπτίζονται… Σώστε τους εαυτπούς σας από τη φοβερή τιμωρία που θα υποστεί η κακή και διεστραμμένη τούτη γενεά (σχόλιο: σκολιά και διαστρεβλωμένη) η γενιά σας που σταύρωσε τον Ιησού”. Κι βαπτίσθηκαν την ημέρα εκείνη περίπου τρεις χιλιάδες ψυχές. (Πράξεις των Αποστόλων κεφ. Β΄στ.14-41).

Τα αποτελέσματα του αγιοπνευματικού φωτισμού:

Το πλήθος εκείνων που είχαν πιστέψει στο κήρυγμα των Αποστόλων, “είχαν αρμονική και αδιάσπαστη ομοφροσύνη, μια ψυχή και μια καρδιά. Διότι τόσο οι καρδιές τους όσο και ολόκληρη η πνευματική τους ύπαρξη ήσαν ενωμένα. Επικρατούσε δηλαδή μεταξύ τους πλήρης συμφωνία και αρμονία φρονημάτων και συναισθημάτων. Και κανείς εξ αυτών δεν έλεγε ότι και το ελάχιστο από τα υπάρχοντά του και την περιουσία του ήταν δικό του, αλλά τα είχαν μεταξύ τους όλα κοινά”. (Πράξεις των Αποστόλων κεφ. Δ΄στ. 32).

Η σημερινή τραγωδία του ελληνικού Έθνους αλλά και της ανθρωπότητας:

Φυσικά από τα πιο πάνω αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι οι σημερινοί άνθρωποι  και δη οι αποκαλούμενοι χριστιανοί έχουν τελείως ξεστρατίσει από τις ρίζες τους και πόρρω απέχουν από την κοινωνία όχι μόνοι με το Σώμα και Αίμα του Ιησού Χριστού, αλλά βρίσκονται εκτός αγιοπνευματικού φωτισμού. Το Άγιο Πνεύμα δεν μπορεί να εγκατασταθεί μέσα σε βρώμικη ψυχή, διεστραμμένο από τις αδυναμίες και τα πάθη πνεύμα, άθλιο λογισμό και πρωτόγονο, ενστικτώδες συναίσθημα.

Αυτή ακριβώς είναι η ανθρώπινη τραγωδία. Δυο ανθρώπους στα 10 χιλιόμετρα να ψάχνεις (μια ώρα δρόμο να περπατείς) ολημερίς, δεν θα βρεις να ομονοούν, όπως προφητεύει ο Κοσμάς ο Αιτωλός.

Ευαγγελάτος Γεώργιος

Τα παρακάτω παραδείγματα μιλούν μόνα τους:

Περίπτωση 1η: Η απόλυτη σύγχυση και διαστροφή του λόγου αλλά και της ψυχής

Δικηγόρος έκανε μήνυση σε βουλευτή της ΝΔ γιατί αποκαλεί τους Σκοπιανούς… Σκοπιανούς

6/9/19

Έλληνας δικηγόρος έκανε μήνυση στον καθηγητή και βουλευτή της ΝΔ κ. Άγγελο Συρίγο γιατί αποκαλεί τα Σκόπια – Σκόπια και τους Σκοπιανούς –  Σκοπιανούς αντί για «Βόρεια Μακεδονία», όπως προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Συρίγος

 Μάλιστα στα επιχειρήματά του ισχυρίζεται ότι με τις δηλώσεις του παραβιάζει τον αντιρατσιστικό νόμο και πως διαπράττει το αδίκημα της «Διέγερσης σε ανυπακοή»!

Ο καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου χαρακτήρισε ως απόλυτη παράνοια την μήνυση του δικηγόρου.

Στη μήνυση που κατέθεσε  στο ΑΤ Αίγινας ο επίτιμος δικηγόρος Κώστας Σοφιανός καταγράφει αναλυτικά με βάση ποιους νόμους είναι παράνομο να αποκαλεί κάποιος τη Βόρεια Μακεδονία… «Σκόπια» και τους πολίτες της «Σκοπιανούς» μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι 29 παράγραφοι!

O Κώστας Σοφιανός, στις παραγράφους 66, 67 και 68 προβάλλει τη νομική γνώμη ότι επιμένοντας να αποκαλεί την Βόρεια Μακεδονία «Σκόπια» και τον λαό της «Σκοπιανούς», ο Άγγελος Συρίγος, όχι μόνο παρανομεί (παραβαίνει τις διατάξεις του νόμου με τον οποίο κύρωσε η Βουλή 4588/2019 την Συμφωνία των Πρεσπών) αλλά και δηλώνοντας δημοσίως και επανειλημμένως ότι επιμένει σε αυτούς τους χαρακτηρισμούς, παροτρύνει, ως νομικός και καθηγητή και βουλευτής, και άλλους Νεοδημοκράτες και μη, τους νεολαίους κλπ. να την αποκαλούν και αυτοί έτσι. Δηλαδή να παραβαίνουν τον νόμο (Διέγερση σε ανυπακοή).

Στις παραγράφους 69, 70, 71, 72, υποστηρίζει με νομικά επιχειρήματα, ότι επιμένοντας στο «Σκόπια» και «Σκοπιανούς» και προβαλλόμενος ως παράδειγμα διακινδυνεύει το ενδεχόμενο να προκληθούν διχόνοια και βιαιοπραγίες μεταξύ αυτών που τον μιμούνται και μιλάνε για «Σκόπια» και «Σκοπιανούς» και τους άλλους που θα ζητάνε το νόμιμο, δηλαδή να αποκαλούν τη γειτονική χώρα Βόρεια Μακεδονία και τους πολίτες της Βορειομακεδόνες.

Στις παραγράφους 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, στηρίζει νομικά τη θέση ότι η χρήση των ονομάτων «Σκόπια» και «Σκοπιανοί» είναι μειωτική, υβριστική και ρατσιστική. Ο δικηγόρος στηρίζει την άποψη αυτή στην αρνητική χροιά που έχουν αποκτήσει οι χαρακτηρισμοί (γυφτοσκοπιανοί) αλλά και συνθήματα όπως «Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ Σκοπιανέ».

Στις παραγράφους 81, 82, 83, 84, 85, 86, προβάλλει τη νομική γνώμη ότι η επιμονή του να αποκαλεί την Βόρεια Μακεδονία «Σκόπια» και τον λαό της «Σκοπιανούς» θέτει σε κίνδυνο διατάραξης τις σχέσεις της Ελλάδας με την Βόρεια Μακεδονία, η οποία ως αντίποινα μπορεί να παραχωρήσει στρατιωτική βάση στην Τουρκία (παράγραφος 85), ενδεχόμενο το οποίο έχει επικαλεστεί ο ίδιος !

Στις παραγράφους 87, 88, 89, 90, 91, 92, εξηγεί ότι ο Άγγελος Συρίγος απευθυνόμενος εμμέσως στους Ελληνοκυπρίους που δεν συμμορφώνονται με τις Ελλαδικές θέσεις στο Κυπριακό με φράσεις όπως «…οι Τούρκοι όταν έρθει η ώρα να ορμήξουν ξέρουν τι σφάζουν και το έχουν αποδείξει στο παρελθόν», θέτει σε κίνδυνο διατάραξης τις σχέσεις της Ελλάδας με την Κυπριακή Δημοκρατία. Άλλωστε έχει ήδη εξοργίσει τον πρόεδρο Αναστασιάδη με εισήγησή του στην Κύπρο (παράγραφος 32, όπου και παραπομπή σε ιστοσελίδα).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος στις παραγράφους 94, 95, 96 προβάλλει την ανησυχία του για τις απόλυτες και απερίσκεπτες όπως τις χαρακτηρίζει, θέσεις του (επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια, επίρριψη της ευθύνης θερμού επεισοδίου ή και γενικευμένου ελληνοτουρκικού πολέμου κ.α.).

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/802242_dikigoros-ekane-minysi-ston-asyrigo-giati-apokalei-toys-skopianoys

Περίπτωση 2η: Η καθολική ομοφροσύνη και συμπαράσταση στην ενέργεια αυτού του φωτισμένου πολίτη θα μπορούσε να ανατρέψει την πολιτική, οικονομική και εθνική κακοδαιμονία της πατρίδα μας

Άναυδοι έμειναν οι εφοριακοί όταν διάβασαν το εξώδικο Καλαματιανού επιχειρηματία που αρνείται να βάλει POS.

Άναυδοι έμειναν χθες οι υπάλληλοι της εφορίας στην Καλαμάτα, όταν ένας ελεύθερος επαγγελματίας της περιοχής τούς παρέδωσε με κάθε επισημότητα «Εξώδικη δήλωση πρόσκληση συμμορφώσεως» για τους λόγους που δεν αποδέχεται να εγκαταστήσει στην επιχείρησή του ΡΟS.

Εξηγεί τους λόγους και τα άρθρα του Συντάγματος με τα οποία θεωρεί ότι έχει δικαίωμα να αρνηθεί, ενώ κάνει μια μικρή υποχώρηση να δεχτεί την εγκατάσταση του μηχανήματος, αν και η τράπεζα δεχτεί να του δίνει το… αντίστοιχο ποσοστό του τζίρου της.

Το εξώδικο πρωτοκολλήθηκε και παρελήφθη κανονικά από την Οικονομική Υπηρεσία της Καλαμάτας.

Εξώδικη δήλωση

Η εξώδικη δήλωση του ελεύθερου επαγγελματία που κατατέθηκε στην εφορία, σύμφωνα με το tharrosnews.gr έχει ως εξής:
«Με την παρούσα δήλωση σας κάνω γνωστό ότι στην επιχείρησή μου δεν πρόκειται να τοποθετήσω μηχάνημα ΡΟS για τους κάτωθι λόγους:

1) Με την τοποθέτηση του μηχανήματος ΡΟS αυτόματα γίνεται συνέταιρος και δικαιούχος στις εισπράξεις μου ένα τρίτο πρόσωπο, η τράπεζα, η οποία αρπάζει μέρος του τζίρου μου, δηλαδή με απλά λόγια μέρος της εργασίας και των κόπων μου, χωρίς να έχει συμβάλει καθόλου στα έξοδα λειτουργίας της επιχειρήσεώς μου. Ουσιαστικά εξαναγκάζεται ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας..

εν μέσω της τεράστιας οικονομικής ύφεσης που διανύει η χώρα εξαιτίας της απάτης εις βάρος μας από τους κυβερνώντες και τους τραπεζίτες, να προσθέσει ένα επιπλέον έξοδο στην επιχείρησή του, αφού τα μηχανήματα POS ενοικιάζονται από τις τράπεζες, με αποτέλεσμα να μειώνεται ακόμα περισσότερο ο τζίρος της κάθε επιχείρησης, καθώς υπάρχουν προμήθειες για κάθε συναλλαγή που διενεργείται. Όλα αυτά υποχρεωτικά, αποστερώντας μου οιανδήποτε οικονομική πρωτοβουλία.

Ποσοστά από την τράπεζα

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποδεχτώ αυτό, καθώς υπάρχει ευθεία προσβολή του άρθρου 5 παρ. 1 του Συντάγματος, όσον αφορά στην οικονομική μου ελευθερία, η οποία περιορίζεται. Όποιος με υποχρεώσει, συμμετέχει σε εκβίαση και υπεξαίρεση εις βάρος μου. Αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα που αντιμετωπίζονται και με την αυτόφωρη διαδικασία.

2) Με την υποχρεωτική χρησιμοποίηση των καρτών και του μηχανήματος ΡΟS, αυτόματα γνωρίζει ένα τρίτο πρόσωπο (η τράπεζα), δηλαδή ένας ιδιώτης, τις καταναλωτικές και όχι μόνο συνήθειες του χρήστη των καρτών, αποστερώντας του την οποιαδήποτε ιδιωτικότητα στην προσωπική του ζωή, προσβάλλοντας το δικαίωμα της ελευθερίας του σαν οικονομική και κοινωνική οντότητα. Ευθεία παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του Συντάγματος και των νόμων που είναι σύμφωνοι με αυτό.

3) Η αναφερόμενη εις το ΦΕΚ 1445/2017 τεύχος δεύτερο Α.Α.Δ.Ε., σύμφωνα με το Φ.ΕΚ. Ιδρύσεώς της [Φ.Ε.Κ. 94/27-05-2016. ν.4389], στερείται νομικής προσωπικότητας και, επομένως, δεν είναι νομικό πρόσωπο. Δε δικαιούται να πραγματοποιήσει ουδεμία οικονομική ή συμβολαιογραφική πράξη, ούτε να παραστεί σε δικαστήριο, λόγω ελλείψεως νομικής προσωπικότητάς της.

Επίσης, το ότι δε δίνει λογαριασμό σε καμία δημόσια κρατική υπηρεσία, τι κάνει τα χρήματα που εισπράττει και πού τα διαθέτει, είναι απόδειξη της υπεξαιρέσεως δημοσίου χρήματος και αρνούμαι να γίνω συνεργός στη διαρκή αυτή απάτη.

Παρ’ όλα αυτά, δείχνοντας καλή θέληση, δύναμαι να αποδεχτώ την τοποθέτηση του μηχανήματος POS εις την επιχείρησή μου, μόνο με την προϋπόθεση ότι και η τράπεζα θα μου δίνει το αντίστοιχο ποσοστό του τζίρου της.
Και αυτό δεν το λέω απλά εγώ. Το επιβάλλει το άρθρο 4 του Συντάγματος».

Πηγη: newsbreak.gr  και olympia.gr δημοσιεύτηκε στις 6/9/2019

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.