31 τα κρούσματα από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, τα περισσότερα στην Αμαλιάδα, Ζάκυνθο-Πάτρα.

Ακόμα 21 άτομα νόσησαν από τον κορωνοϊο ανεβάζοντας στα συνολικά κρούσματα σε 31. Πρόκειται για συνταξιδιώτες του 67χρονου από την Πάτρα.

Αυξάνονται ραγδαία οι ασθενείς από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα! Αυτό προκύπτει από τα νέα στοιχεία που ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (05.03.2020) ο Σωτήρης Τσιόδρας, υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

Ήδη άτομα που επρόκειτο να πάνε για εργασία στην Αμαλιάδα απέρριψαν την πρόταση και αρνήθηκαν.

Η κατάσταση στην Αμαλιάδα χαρακτηρίστηκε ως ιδιαίτερα κρίσιμη από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας.  Ας μην ξεχνούμε ότι στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας μόνο παθολογικό τμήμα υπάρχει και φυσικά όχι μονάδα αρνητικής πίεσης ή εντατικής θεραπείας. Όλα λοιπόν τα περιστατικά μεταφέρονται στο Ρίοκατ’ αποκλειστικότητα το οποίο παύει να εκτελεί εφημερίες και τα υπόλοιπα νοσοκομεία Πύργου, Αμαλιάδας, Αιγίου  και Ζακύνθου αναλαμβάνουν τα επείγοντα περιστατικά.

Από το Υπουργείο Υγείας ξεκααθάρισαν οι ειδικοί γιατροί (λοιμωξιολόγοι) ότι δεν μεταλλάχθηκε ο κορονοϊός σε δυο διαφορετικά είδη ούτε έχασε την λοιμωξιογόνο ιδιότητά του. Οι μεγάλες ηλικίες (άνω των 60) είναι και οι πιο ευαίσθητες, ιδίως εάν υπάρχουν συνυπάρχοντα νοσήματα, διαβήτης, νεφρική ανεπάρκεια, αυτοάνοσα νοσήματα, καρδιοπάθειες, ΧΑΠ κ.λπ.

Τα 21 νέα κρούσματα προέκυψαν από τις εξετάσεις που έγιναν στους συνταξιδιώτες του 67χρονου από την Αμαλιάδα, του ένατου κρούσματος κορωνοϊού στη χώρα μας. Από τα 24 άτομα που έχουν ήδη εξεταστεί, οι 21 βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Θέμα τίθεται με τον ιερέα ο οποίος πέρασε μεν την ίωση ελαφρά αλλά σε πόσους μετέδωσε τον κορονοϊο κατά το μοίρασμα του αντίδωρου;

Υπάρχει επίσης η πληροφορία ότι ένα παιδάκι μεταναστών φαίνεται να είναι ασθενής θετικό στον κορονοϊό.

Ευαγγελάτος Γεώργιος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.