Οι λιτανείες ας γενικευθούν σε όλες τις μητροπόλεις της Ελλάδας

dovra 1

Την Κυριακή 29 Μαρτίου το πρωί μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στο καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά Βεροίας, πραγματοποιήθηκε υπό της αδελφότητος, στο προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής, κεκλεισμένων των θυρών, Ιερά Λιτανεία των χαριτοβρύτων λειψάνων και των Ιερών Εικόνων που φυλάσσονται στην Ιερά Μονή.

Λιτανεύτηκαν τεμάχιο Τιμίου Ξύλου, οι Ιερές Εικόνες της Παναγίας Δοβράς, της Παναγίας Οδηγήτριας και του Αγίου Παϊσίου με τον σταυρό του, τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ιωάννου του Προδρόμου, Αποστόλου Παύλου, Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, Λουκά του Ευαγγελιστού, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου, Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Αθανασίου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Παλαμά, Θεωνά Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου, Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως, Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως, Ιγνατίου του Θεοφόρου, Δημητρίου του Μυροβλήτου, Παντελεήμονος του Ιαματικού, Θεοδώρου του Τύρωνος, Βαβύλα, Χαραλάμπους του Ιερομάρτυρος, Κοσμά του Αιτωλού, Γεωργίου νεομάρτυρος του εν Ιωανίννοις, Αργυρής, Αντωνίου του Βεροιέως, Δαβίδ του εν Θεσσαλονίκη, Σεραφείμ του Σάρωφ, Γεωργίου του Καρσλίδη, Παρθενίου του εν Κουδουμά Κρήτης, Αμφιλοχίου του εν Πάτμω, Νικηφόρου του Λεπρού, Σοφίας της Κλεισούρας και φιαλίδιο με αίμα του Οσίου Πορφυρίου.

Επίσης λιτανεύτηκε ο Σταυρός του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, με τον οποίο ο Άγιος σταύρωσε τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και λύτρωσε το χωριό Πολυδένδρι από την επιδημία της πανώλης κατά το πέρασμα του από την επαρχία μας.

Στην διάρκεια της Ιεράς Λιτανείας αναγνώστηκαν ειδικές ευχές υπέρ καταπαύσεως της πανδημίας του κορωνοιού, υπέρ ιάσεως των ασθενούντων και ενισχύσεως των εργαζομένων στον τομέα της Υγείας.

Στο τέλος πραγματοποιήθηκε δέηση εις την Υπεραγία Θεοτόκο υπέρ διαφυλάξεως των συνόρων της πατρίδος μας και ενισχύσεως του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας.

ΠΗΓΗ:https://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/36188-iera-litaneia-stin-im-panagias-dobra-beroias-uper-katapauseos-tis-pandimias-binteo
Σ.γ.: Δεν μένει παρά να γενικευθούν οι λιτανείες από άκρου εις άκρον στη χώρα να μας λυπηθεί και σώσει ο τρισυπόστατος Θεός ημών. Όσοι ιερείς και πιστοί του αγίου τούτου ποιμνίου του Θεού μας που διαβάζουν την ανάρτηση τούτη, να παροτρύνουν τους επισκόπους τους να περιαγάγουν τα σκηνώματα των Αγίων, Οσίων και Μαρτύρων μας ανά τας οδούς εκάστης Πόλης της πατρίδας μας.
Ευαγγελάτος Γεώργιος

1 σχόλιο

  1. Έχετε πάει ποτέ στη Βέροια;; σε αυτήν την μονή έχετε πάει ποτέ;; εγώ ποτέ, δεν είμαι και πολύ του ταξιδιού… Τα βαριέμαι λίγο τα μακρινά ταξίδια, η αλήθεια είναι… Μου αρέσουν όμως οι βόλτες σε φυσικά τοπία και σε αγροτικές περιοχές με χωράφια, ελαιωνες, βουνά και θάλασσες…

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.