Δεν βλέπουμε το Πατριαρχείο και την Ελλαδική εκκλησία να μάχονται υπέρ της δίωξης της Σέρβικης Εκκλησίας στο Μαυροβούνι. Η Μονή Εσφιγμένου τους καίει;

Μαυροβούνι: Στους δρόμους μέχρι τη Νίκη τού Χριστού.

Για ακόμη μια Κυριακή οι πιστοί κατέκλυσαν τους δρόμους του Μαυροβουνίου – Στο πλευρό της διωκόμενης Εκκλησίας και αστυνομικοί

Για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία που είχαν επιβληθεί στο Μαυροβούνιο, οι πιστοί της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία τους τελευταίους μήνες έχει μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης, βγήκαν στους δρόμους σε πόλεις της χώρας προκειμένου να πραγματοποιήσουν για ακόμη μια φορά ειρηνικές πορείες ενάντια στο νόμο για της θρησκευτικές ελευθερίες που πλήττει άμεσα την Εκκλησία.

Παρά τις συλλήψεις επισκόπων και ιερέων και κάθε είδους πίεση, οι πιστοί σε όλη τη χώρα υπερασπίζονται όλο και και με περισσότερο σθένος τα ιερά τους. Χθες, χιλιάδες πολίτες της Ποντγκόριτσα συγκεντρώθηκαν μπροστά στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού, όπου κατόπιν ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος, οι επίσκοποι και ο κλήρος οδήγησαν την πορεία στους δρόμους της πόλεως ενώ ακολούθησε η τέλεση Ιερών Παρακλήσεων.

Ίδιες εικόνες εκτυλίχθηκαν και σε άλλες πόλεις του Μαυροβουνίου όπως στην πόλη Μπεράνε και στην πόλεις Μπούδβα όπου επικεφαλής της ειρηνικής διαμαρτυρίας ήταν ο Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος.

Ακόμη ένας αστυνομικός στο πλευρό της Εκκλησίας.

Ακόμη ένας αστυνομικός παραιτήθηκε λόγω της βίας και των διώξεων εναντίον του λαού του Θεού και της Εκκλησίας. Ο αστυνομικός Βουκ Βούλοβιτς χθες το απόγευμα αντί να πάει εκεί που τον έστελνε ο διοικητής της αστυνομίας, δηλαδή, εναντίον του λαού στη πόλη Μπούντβα, επέλεξε να σηκώσει τον σταυρό και να είναι στο μέτωπο της λιτανείας. Ο Βουκ Βούλοβιτς είναι 17 χρόνια στο σώμα των Ειδικών Δυνάμεων.

Βούκ Βούλοβιτς: Πάνω από όλα η εκκλησία μου, τι κι αν απολύθηκα από το κράτος του Αντιχρίστου;

Ο αστυνομικός είπε τα εξής: «Είμαι αστυνομικός 17 χρόνια. Αποφάσισα να βγάλω τη στολή μου, γιατί κατάλαβα ότι βρίσκομαι να παρέχω προστασία στη μπουλντόζα για την κατεδάφιση των μοναστηριών, ναών της αγίας μας Σερβικής Εκκλησίας, και, εγώ δεν βρίσκω τον εαυτό μου να κάνω τέτοιες πράξεις. Δεν θέλω να συμμετέχω σε τέτοιες πράξεις. Δεν θέλω να είμαι μέρος κάτι τέτοιου. Δεν θέλω να χτυπάω τον λαό μου. Θέλω να προστατεύω την Εκκλησία μου και τον λαό μου».

Άφησε την στολή του στο τμήμα και πήγε να συμμετέχει στην λιτανεία μαζί με τον λαό, βαστάζοντας ο ίδιος τον σταυρό της λιτανείας.

Πηγή:  από αναδημοσιεύσεις στο fb.
Δημοσιεύτηκε από τον χρήστη

Leave a Reply

Your email address will not be published.