Ιδού η τιμωρία (αρχή ακόμη) που περιμένει τα παλιοτόμαρα που αρνούνται να εμβολιαστούν ενάντια στο καλό της ανθρωπότητας.

Του Γερουσιαστή Raff Ciccone, Βικτώρια, Αυστραλία

Σαν οι πυρκαγιές να μην ήταν αρκετά άσχημες, έκτοτε είχαμε τον τερματισμό της παγκόσμιας οικονομίας, εκατομμύρια κρούσματα του COVID-19 και εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς. Αυτή η πανδημία δίνει την αίσθηση ότι βρισκόμαστε στη μέση ενός πραγματικού blockbuster του Χόλιγουντ.

Όπως όλες οι καλές ταινίες, και αυτή θα μας αφήσει θεμελιωδώς αλλαγμένους μετά το τέλος της. Ο κόσμος μας θα φαίνεται και θα μοιάζει πολύ διαφορετικός μόλις τελειώσει η παράσταση. Όχι όμως προς το καλύτερο.

Ευτυχώς, η πιθανότητα να αναπτυχθεί εμβόλιο για αυτόν τον ιό φαίνεται ρεαλιστική. Δυστυχώς, σαν διαβολική ανατροπή, την ημέρα που θα έρθει το εμβόλιο, θα φανούν κι εκείνοι που θα αρνηθούν να εμβολιαστούν. Αλλά σε αντίθεση με τους άτυχους ήρωες των ταινιών, μπορούμε προετοιμαστούμε για αυτό.

Έχω ένα μήνυμα για τους anti-vaxxers: η ανοχή μας για τη σκόπιμη άγνοιά σας έχει τελειώσει. Δεν μπορούμε, είτε ηθικά είτε οικονομικά, να δώσουμε έδαφος σε όσους επιλέγουν να μην εμβολιαστούν κατά του COVID-19.

Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής. Δεν υποστηρίζω τον εμβολιασμό των ανθρώπων ενάντια στη θέλησή τους. Αυτό θα ήταν λάθος. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η ασφάλεια της κοινωνίας μας είναι η πρώτη προτεραιότητα. Αυτό σημαίνει ότι η συμμετοχή μας στην καθημερινή ζωή δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τους άλλους. Εάν δεν θέλετε να εμβολιαστείτε κατά του COVID-19, θα πρέπει να υποστείτε τις συνέπειες αυτής της επιλογής.

Ως κοινωνία, πρέπει να εξετάσουμε σε ποιο βαθμό θα επιτρέπουμε σε οργανισμούς να αποτρέψουν όσους αντιτίθενται στο εμβολιασμό κατά του COVID-19 να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις τους, να συμμετάσχουν στις δραστηριότητές τους και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να αναζητήσουν εργασία.

Οι κυβερνήσεις το έκαναν αυτό έως ένα σημείο, εφαρμόζοντας πολιτικές όπως την παρακράτηση οικογενειακών φορολογικών ελαφρύνσεων και εμποδίζοντας τα παιδιά να εισαχθούν στο σύστημα εκπαίδευσης, εκτός εάν διαθέτουν αποδεικτικά εμβολιασμών. Περαιτέρω περιορισμοί θα ήταν μια φυσική επέκταση αυτών των πολιτικών.

Τα εστιατόρια θα μπορούσαν να έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν την είσοδο σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19. Οι επιχειρήσεις, ιδίως εκείνες που εμπλέκονται στη φροντίδα ή την εξυπηρέτηση ευπαθών ομάδων, ενδέχεται να έχουν το δικαίωμα να αρνούνται να απασχολήσουν εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19. Οι διοργανωτές μαζικών εκδηλώσεων θα μπορούσαν παρομοίως να αρνηθούν την πώληση εισιτηρίων.

Χωρίς αμφιβολία, θα υπάρχουν υλικοτεχνικά ζητήματα που πρέπει να ξεπεραστούν. Ωστόσο, η υγεία και η ασφάλεια του πληθυσμού μας πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα κάθε κυβέρνησης και η υποδομή για την εφαρμογή αυτών των αλλαγών ήδη υπάρχει.

Έχουμε ήδη το Μητρώο Ανοσοποίησης που παρακολουθεί το ιστορικό εμβολιασμού των παιδιών στην Αυστραλία. Θα μπορούσαμε να επεκτείνουμε αυτό το πρόγραμμα ώστε να παρακολουθούμε τον εμβολιασμό ( σ.ι. του κορονοϊού) που ίσως είναι ο σημαντικότερος του αιώνα.

Κάποιοι για ιατρικούς λόγους δεν μπορούν να κάνουν εμβόλια και σωστά θα εξαιρεθούν. Υπάρχουν ήδη κυβερνητικές οδηγίες που θα επιτρέπουν σε αυτό να συμβαίνει.

Για τους υπόλοιπους που παριστάνουν τους αντιρρησίες συνείδησης, δεν υπάρχουν πλεόν δικαιολογίες. Διακυβεύονται πάρα πολλά. Ξέρω ότι μετά τη συγγραφή του παρόντος, το γραφείο μου θα πλημμυρίσει με γράμματα ακτιβιστών κατά του εμβολιασμού που θα απαιτούν να εισακουστούν. Για όσους από εσάς επικοινωνήσετε μαζί μου, να ξέρετε κάτι. Δεν ενδιαφέρομαι για τις εναλλακτικές “αλήθειες” ή τις θεωρίες συνωμοσίας σας.

Οι απόψεις σας ευτυχώς αποτελούν μειονότητα, και έτσι θα αντιμετωπίζονται. Το σημερινό τοπίο των μέσων ενημέρωσης είναι τέτοιο που πιθανότατα θα λάβετε την προσοχή για τα κακώς ενημερωμένα σχόλιά σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχετε δίκιο. Απλώς σημαίνει ότι έχετε τραβήξει την προσοχή.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ζούμε μέσα σε μια ταινία. Δεν είναι μια ιστορία που μπορεί απλώς να ξαναγραφεί και δεν θα φύγουμε έτσι απλά, αφού ξοδέψαμε 30 $ για ένα εισιτήριο και ποπ κορν.

Αυτός είναι ο πραγματικός κόσμος, (φαντασιοκόποι, αντάρτες, παλιοτόμαρα, που το παίζετε γενναίοι) με πραγματικές συνέπειες και δεν μπορούμε να θέτουμε ζωές σε κίνδυνο, περισσότερο από ποτέ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.