Σιγά-σιγά βγαίνει όλη η παρακρατική βρώμα και δυσωδία στην επιφάνεια, ποτέ όμως δεν γίνεται ολοκληρωτική ΚΑΘΑΡΣΗ.

«Ο Σωκράτης ήταν το πρώτο θύμα της νέας τάξης πραγμάτων»ΕΛΛΑΔΑ
11|07|2011
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ευθύμιος Κερμελής, ο πεθερός του Σωκράτη Γκιόλια, αποκαλύπτει ότι ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του 37χρονου δημοσιογράφου (το 2010) οι έρευνες είναι ακόμα στο σκοτάδι. «Δεν φοβόντουσαν αυτό που ήταν ο Σωκράτης, αλλά αυτό που θα γινόταν.

Πίστευα ότι ήταν ένα απλό παιδί που έκανε μόνο τη δουλειά του και ζούσε από αυτή. Ωστόσο, σκεπτόμενος τα γεγονότα, κατάλαβα την εμβέλεια που είχε και πως ίσως ενοχλούσε κάποιους με αυτά που έγραφε. Είχε απήχηση. Είναι το πρώτο θύμα της κρίσης! Ο πρώτος μάρτυρας της νέας τάξης πραγμάτων… Θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Είχε το ραδιόφωνο, το troktiko και ετοιμαζόταν να βγάλει εφημερίδα. Θα είχε μεγάλη απήχηση. Αν ζούσε, ένα κείμενο θα έγραφε και θα γέμιζε η πλατεία Συντάγματος».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ

Και η οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» που ανέλαβε την ευθύνη;

Είπαν ότι είναι η «Σέχτα». Όμως γιατί να θέλουν να σκοτώσουν τον Σωκράτη; Αν αυτοί οι άνθρωποι υπερασπίζονται τους κοινωνικούς αγώνες, δεν είχαν λόγο να τον βγάλουν από τη μέση. Ήταν στο ίδιο μετερίζι με εκείνους. Αυτό είναι το ακατανόητο για μας. Πώς γίνεται να είναι στόχος μιας οργάνωσης που υποστηρίζει τα συμφέροντα του λαού από τη στιγμή που και ο Σωκράτης ήταν ένας μάχιμος δημοσιογράφος και τα υπερασπιζόταν;

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ

Υπάρχουν εξελίξεις;

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο πέλαγος Κανένας δεν μας έχει βοηθήσει να βρούμε την άκρη. Η Αστυνομία δεν εξετάζει καμία άλλη εκδοχή πέραν αυτής από της «Σέχτας» η οποία για δικούς της λόγους σκότωσε έναν δημοσιογράφο. Εμένα δεν με πείθει. Κάτι άλλο κρύβεται, το οποίο θα ξέρουμε τι είναι μόνο όταν αποκαλυφθεί. Ελπίζουμε μόνο στη βοήθεια του Θεού. Θα σας πω μόνο ότι τον Σωκράτη τον τίμησαν στην Αμερική κι εδώ δεν βρέθηκε ούτε ένας δημοσιογράφος να πει κάτι. Υπάρχει σιωπή. (Σ.γ.: Τι να περιμένεις από τον πουλημένο, ξευτελισμένο τύπο και τα βοθροκάναλα;) Σιωπή ανεξήγητη για μένα. Υπάρχουν συμφέροντα; Δεν μπορώ να καταλάβω. Είναι ελεύθερη η δημοσιογραφία στην Ελλάδα; Μας είπαν να πάμε στην Αμερική, στη Νέα Υόρκη, να τιμήσουμε τον Σωκράτη. Στείλαμε έναν δικό μας άνθρωπο, που ζει εκεί, και πράγματι του αφιέρωσαν μία ώρα, του έβαλαν τη φωτογραφία του σε έναν τοίχο και μας έδωσαν τιμητική πλακέτα.

Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ. ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ

Είστε σε επαφή με την Αντιτρομοκρατική;

Κάποια στιγμή που ζητήσαμε να μάθουμε μας είπαν ότι κάνουν έρευνες και δεν μπορούν να πουν τίποτα. Περιμέναμε να πάρουμε τον φάκελο να δούμε τι γίνεται. Ωστόσο ο φάκελος δεν έχει πάει ακόμα στην Εισαγγελία. Σ.γ.: Σιγά μην μάθετε την αλήθεια από την αντιτρομοκρατική. Για την αστυνομία αν μπει δολοφόνος στο σπίτι σου κάνε πως κοιμάσαι κι αν σε σκοτώσει τι να γίνει; Γίνονται κι αυτά!

Δεν έχει πάει ο φάκελος στην Εισαγγελία;

Αυτό που έχω να σας πω είναι ότι πήγα στην Αντιτρομοκρατική και ρώτησα να δω τι έχει γίνει. Και μου είπαν ότι δεν μπορούν να πουν τίποτα γιατί η έρευνα είναι σε εξέλιξη. (Σ.γ.: Εννιά χρόνια κάνουν έρευνα οι κρατικοδίαιτοι υπάλληλοι που το μόνο τους ιδανικό είναι πότε να πάρουν τη σύνταξη για να πίνουν καφέ χαζοβολόντας στο πλησιέστερο καφενείο).

Η ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΝ

Εξετάστηκαν οι υπολογιστές;

Δεν βγήκε κάτι. Ερευνώνται ακόμα. Έχω όμως να σας πω ότι υπολογιστές που πήρε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από παλαιότερη υπόθεση στην οποία είχε εμπλακεί το troktiko και είχαν γίνει μηνύσεις δεν επεστράφησαν ποτέ. Οι υπολογιστές που πάρθηκαν την πρώτη φορά ΔΕΝ έχουν επιστραφεί.

Οι έρευνες;

Κανένας δεν μας έχει πει τίποτα. Δεν ξέρουμε τίποτα. Μόνο η Αντιτρομοκρατική ήρθε και πήρε κατάθεση από την κόρη μου δύο φορές και από τον Περικλή, τον αδελφό του Σωκράτη. Τίποτε περισσότερο.

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ
(Σ.γ.:Ο συνεπέστερος των πολιτικών ακόμη δεν έχει διαβάσει το πρώτο μνημόνιο που παρέδωσε την Ελλάδα στα ξένα Funds)

Στον κ. Χρήστο Παπουτσή έχετε πάει; (Σ.γ.: Άλλο παλικαράκι αυτό!)

Έχω να σας πω για τον κ. Χρυσοχοΐδη. Βγήκε και είπε ότι ήξερε τους τρομοκράτες. Αυτό που είπε πέρασε στα ψιλά, αλλά είναι πολύ σοβαρό. Γνώριζε τους τρομοκράτες και δεν προστάτεψε τον Σωκράτη; Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Πραγματικά δεν έχουμε λόγια. Περιμένουμε να δούμε τον φάκελο για να βγάλουμε άκρη. Αν μας δώσει ο εισαγγελέας τον φάκελο, θα δούμε κι εμείς τι θα κάνουμε.

Από εδώ και πέρα τι προτίθεστε να κάνετε; (Σ.γ.: Όπως λέμε, αν υπάρχει Ελλάδα ακόμη είναι γιατί επιμένει ο Θεός).

Ότι μας φωτίσει ο Θεός. Αν δεν μπορέσουμε να φύγουμε από την Ελλάδα…

Η ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ

Η σύζυγός του και κόρη σας πώς βιώνει την κατάσταση;

Η κόρη μου πήγε και ήρθε από την κόλαση. Ήταν έγκυος τριών μηνών, τρομάξαμε να τη συνεφέρουμε. Της κάναμε τέσσερις μεταγγίσεις αίματος για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της. Είναι ένα πιστό παιδί και με τη βοήθεια του Θεού ελπίζουμε να τα καταφέρει. Το παλεύει. Πάντα όμως θα υπάρχει ένα τεράστιο γιατί. Αυτό θα μας βασανίζει, το γιατί. Η κόρη μου έχει την οικογένειά της και τα αδέρφια του Σωκράτη, όμως δεν παύει να προσπαθεί με πολύ μεγάλο κόπο να σταθεί στα πόδια της. Τέτοια σοκ ακόμη και κομάντος χρειάζονται τη βοήθεια ειδικών και πολύ χρόνο για να τα ξεπεράσουν. Φανταστείτε ποια είναι η θέση μιας απλής γυναίκας που είδε τον άνδρα της να δολοφονείται μπροστά στα μάτια της.

Τα δικά σας συναισθήματα;

Πικραμένος είμαι. Αν δεν είχα οικογένεια, θα έφευγα από την Ελλάδα. Με έχει απογοητεύσει. Είναι μια μπανανία. Πώς την έχουν καταντήσει έτσι τη χώρα; Να μπορεί ο καθένας να πυροβολεί και να σκοτώνει έναν αθώο άνθρωπο και κανένας να μην δίνει λόγο σε κανέναν; (Σ.γ.: Δεν είσαι μόνος φίλε, 700.000 Έλληνες επιστήμονες έκαναν το ίδιο κι έφυγαν. Σε λίγο και οι υπόλοιποι Έλληνες θα φύγουν για να κατοικίσουν με τις ευχές του Κούλη και του Αλέξη στο υπόλοιπο της χώρας που θα μείνει,  λαθρομουσουλμανίδια).

Από την Πολιτεία ποιος σας στάθηκε;

Ουδείς! Ακόμη και το αίτημά μας για τον τάφο του Σωκράτη, να τον κρατήσουν πέντε χρόνια αντί για τρία έτσι ώστε να μπορέσουν να τιμήσουν τη μνήμη του τα παιδιά του, μας είπαν ότι είναι πολύ δύσκολο. Στα τρία χρόνια πρέπει να αδειάσει ο χώρος, μας είπαν. Για ποια Πολιτεία μού μιλάτε; Δεν υπάρχει Πολιτεία. Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο ή τίποτα λιγότερο από το να βρει τον χρόνο της και να ψάξει την υπόθεση. Ξέρετε ότι στην πολυκατοικία του Σωκράτη οι άνθρωποι φοβούνται; Έχει αδειάσει. Άδειασαν τα διαμερίσματα. Φοβούνται! (Σ.γ.: Τέτοιους Έλληνες φοβιτσιάρηδες και κακομοιρούληδες μη τους λυπάσε,  καλλίτερα να τους ξεπαστρέψει το κατεστημένο της Νέας Τάξης το οποίο διακηρύττει σε όλους τους τόνους το depopulation ( τον αποπληθυσμό) που έτσι κι αλλιώς με τους ψεκασμούς, τα 5Gs, τα χημικά λιπάσματα, τις παντός είδους ακτινοβολίες το κάνει γεμίζοντάς τους καρκίνο και αυτοάνοσα).

Αυτό που τους ζητάμε είναι να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να μπορεί κάποιος στον τόπο αυτό να αισθάνεται σαν Έλληνας πολίτης και ασφαλής. (Σ.γ.: Να είσαι σίγουρος Κεμερλή πως μόνο αυτό δεν θα κάνουν. Θέλουν να τρέμει και να φοβάται έρμαιο του ΣΟΚ και ΔΕΟΣ ο Έλληνας).

Σας είχε εκφράσει ποτέ φόβους;

Ο Σωκράτης φοβόταν στο μέτρο του φυσιολογικού. Μήπως δηλαδή κάποιος τρελός τον προπηλακίσει επειδή είχε αρχίσει να γίνεται γνωστός. Αυτό φοβόταν. Δεν φοβόταν μην τον σκοτώσουν. Δεν υπήρξε απειλή, ούτε κάποια προειδοποίηση για να λάβει τα μέτρα του. Απλώς φοβόταν μήπως βρεθεί κάποιος και τον προπηλακίσει.

Τι συνέβη τελικά εκείνη τη μέρα;

Η κόρη μου άκουσε το κουδούνι, πήγε να δει, νόμιζε πως ήταν η αστυνομία. Ο Σωκράτης, ήταν στον ύπνο και αυθόρμητα κατέβηκε κάτω. Ήταν η στιγμή που μας έχει τρελάνει όλους. Χτύπησαν, πήγε η κόρη μου να δει, της είπαν Αστυνομία, ο Σωκράτης κατέβηκε την ίδια ώρα που το παιδί μου άνοιγε το ρολό για να δει τι γινόταν από το παράθυρο. Δεν είδε περιπολικό και υποψιάστηκε, αλλά ώσπου να προλάβει να τον ειδοποιήσει είχε βγει έξω. Και μέχρι να γυρίσει να πάει στην πόρτα, γιατί ήταν έγκυος, άκουσε τους πυροβολισμούς. Κατέβηκε τις σκάλες και όταν είδε τον άνδρα της αιμόφυρτο, λιποθύμησε και η ίδια. Πως γλίτωσε το παιδάκι, πραγματικά δεν ξέρω.

Εσείς ποτέ τον είδατε τελευταία φορά;

Μια μέρα πριν. Δεν έδειχνε να φοβάται για κάτι, να ανησυχεί. Μάλιστα είχε έρθει στην εκκλησία που λειτουργώ και κοινώνησε. Όπως σας είπα ο Σωκράτης ήταν ένας αγαθός άνθρωπός. Ποτέ δεν θα μπορούσε να σκεφτεί κάτι ακραίο ή κακό.

Ακούστηκαν πολλά για το αρχείο Γκιόλια. Δεν υπήρξε κάτι. (Σ..γ.: Ούτε θα υπάρξει μένετε σίγουροι. ΚΑΘΑΡΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΛΕΚΟΥ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ).

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 11 Ιούλη 2011, εννέα χρόνια μετά.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/news/11986/%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CE%B8%CE%B5%CF%81%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%89%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%BA%CE%B9%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%BB%CF%8D%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CE%B9%CF%89%CF%80%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85

Leave a Reply

Your email address will not be published.